Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv Ahoj, pozerala som ze si bola na 4D sone. Bola si vo Zvolene. Ja idem zajtra do poradne, tak sa chcem na to sono opytat, by som chcela ist, ale neviem ci uz nie je aj neskoro, som čitala kadečo 😖 Objednavala si sa tam sama, či cez dr. Kolko to cca stoji, a ak sa neukaze trebars tvaricku tak sa plati aj tak? Diky za odpoved
@ivanazv áno, bola som vo zvolene. objednávala som sa sama. k dr. šestinovi, má ordináciu na 3. poschodí vo wittmannovom dome (oproti divadlu) robí ale len piatky, tak najlepšie je objednať sa telefonicky. v nemocke ho robia tiež, ale v rozmedzzí 24-28tt a za 40eur. tento doktor ti 4D spravíš, keď chceš aj neskôr, len to už nie je až také, lebo je bábo väčšie. a platíš 20eur za dvd. nič viac. potom ak chceš fotku, tak tá sa platí zvlášť - 3eurá (v nemocke platíš za fotku 6eur) my sme tam boli 30.12., ale nepodarilo sa nič natočiť, hoci sme sa hodinu pokúšali. neplatili sme ale nič. zaplatili sme len raz a to teraz 13.1., keď sa už dačo podarilo natočiť. 🙂
Babulky pekný deň vám želám, ja som dnes po dvoch hrozných nociach spala ako miminko, ani raz som sa nezobudila, dokonca ani na cikanie. Ale s tým sa dalo počítať, keďže už o ôsmej ráno som mala stretnutie, že dnes sa mi nebude chcieť vstať 😀 Bola som nakúpiť papanie, popri tom som samozrejme do košíka pohádzala aj ďalšie veci pre mimčo, niekto by mi mal zabaviť kreditku 😒 Teraz sa váľam a poobede pôjdeme s drahým na rande, lebo máme dnes výročie 🙂
Ahojte, tak ja mám ďalšiu dilemu. Monitor do postieľky mám, video pestúnka objednaná, ale po tom, čo tu písala Andrejka, ma chytila panika, lebo som si myslela, že syndróm náhleho úmrtia dojčiat hrozí hlavne v noci. A tá tragédia sa stala cez deň. Bývame v rodinnom dome, tak asi malú budem často dávať spať na dvor, čo ak sa stane niečo tam? Myslíte, že by som mala kúpiť aj snuzu na plienku? Nebude malej zavadzať?
@sunday1 ahojky, ja idem kupovať len respisense. je to presne ako snuza halo, ale o polovicu lacnejšie. a kvalita tá istá, ak nie lepšia. tú klasickú podložku ani nebudem kupovať, mne príde toto na plienočku praktickejšie 🙂 kamoška to má pri bábätku a nemáva ani nič odtlačené, ani nie je nespokojné, že by mu to tam vadilo. 🙂
@strihalka ahoj ja som zo svojich 5 deti dokrmovala od prveho mesiaca 4 flase som nekupovala tie mam este po malej a viem ze aj tuto s najvacsou pravdepodobnostou dokrmovat budem musiet deti mi z materskeho mliecka vobec nepriberali za prvy mesiac pribrali len 100 gramov a porodnu hmotnost mali od 2700 do 3200 gramov a najmladsia schudla na 2500 gramov a porodnu hmotnost sme dosiahli az v 3 mesiacoch po dokrmovani neviem kde nastane chyba ale s tym ja nic nespravim ☹ ☹ tak teraz radsej budem mat vsetko skor pre istotu potom uz cas na zhananie naozaj nebude
@teleranka tieto veci som kupovala na stranke www.elma4kids.com su tam ovela lacnejsie a su nove nepouzivane 🙂 🙂 🙂
tak dnes som navstivila drogeriu nechala som tam 34 eur kupila som plienky pampers 1 ten maly balicek do porodnice, vlhcene obrusky nejaku tu kozmetiku prasok na pranie aj avivaz pre babatko aby pekne vonalo prve oblecko ktore sa uz perie aspon prva varka este asi dve varky budu 🙂 🙂 🙂 uz mi zostava len veci pre mna do porodnice 🙂 🙂 🙂 zajtra to vsetko ozehlim uz sa tesim ako to bude pekne ulozene v skrinke cakat az to budem potrebovat mala v brusku sa ma dobre zajtra idem opat na srdiecko na kontrolu 🙂 🙂 🙂zistim aj ci glukoza bola ok potom k zubarke ☹ ☹ ☹ poobede s dcerkou k logopedke zasa nabity den ako kazdy utorok 🙂 🙂 🙂 tak dni ubiehaju
Ahojte
sme doma z Kramarov.. ludi na maderu, ale predbehli sme sa pred vsetkych 😅 😅 vdaka sestre. Nezabite ma, mala som casenku, len mi ju akurat zobrala ona rano a ja som si len s Ninou pokojne dosla. 😅
Aj tak som rozladena, lebo dr mi vravela pred pol rokom, ze ta stencenina co ma na tepne nejakej, ze jej zmizne a nezmizla, ale vraj je to ok
@ava11 @strihalka odsavacku si vyhliadnite, ze asi aku, a ked to bude nutne, kupite.. zalozna pidiflaska nie je taka polozka, ze by ste ju nemohi mat doma, ale tiez je to dvojsecna zbran, lebo ked bude babo plakat, bude mat svoju prvu krizu, tak vas skor napadne podat nutrilon ako riesit to castejsim kojenim.. na to treba tiez pamatat 😅
Baby ja som si tiež kupila flašky aj dudlíky, a keby som aj dojčila, tak fakt neviem prečo by som tie flašky nevyužila, moj malý pil z flalšky mlieko ráno- večer do svojich piatich rokov, a v lete čajík alebo vodičku od smadu taktiež budem dávat, takže flašky podla mna treba aj ked by som dojčila...a tú odsávačku jednoznačne po prvej skúsenosti už do porodnice budem brat, lebo mne ked malý dostal v nemocnici novorodeneckú žltačku a zobrali ho pod lampu, tak sa mi tak velmi naliali prsia, že sestričky vraaveli že je to nutné odsávat aby sa mi nezapálili, a to ručne trvalo a hlavne bolelo, a potom mi doniesli odsávačku a to bola úlava, za 5 min.som mala odsaté mliečko....a čo sa týka odsávačky z druhej ruky, tak tiež tak kupujem , lebo čo viem tak v porodniciach normálne požičiavajú a koluje sa to medzi všetkými mamičkami... a tiež sa to len vyvára, dokonca len umýva horucou vodou...
tema flasky, dudle, odsavacka... Mam vsetko (odsavacku po prvom, vtedy som ju pouzila asi trikrat), ja si osobne myslim, ze flasky treba, lebo napr. moj maly mal hnacku, bolo treba podat rehydratacny roztok. My sme vtedy zili v podmienkach, ze som 2.5. dosla z porodky a bolo stale 26 stupnov a viac, doktor mi povedal, ze aj ked je kojeny trochu vody prip. cajiku mu doplnenie tekutin nezaskodi. No a zase dalsi extrem, mozete mat mlieka vela, takze bude treba odsat, uskladnit... Jedna - dve flasky nikoho nezabiju 🙂
@atreyu ahoj, co se tyce toho jak se citim, tak to mam tak, ze cely den doma, nic se mi nechce, a musim se hodne premlouvat k necemu...v noci usinam celkem ok, jen co mi zacina delat problem, tak mala kdyz si lehnu napravy bok, skouli se do prava dolu, kdyz na levys i lehnu, tak se skouli do leva, no potvurka, takze me vsude tlaci a ja nemuzu spat☹takze skoncim na zadech a tak nejak zaspim a rano se probudim s kopancema ze mam malo prostoru, bo jsem nalevem boku 😀
Co se tyce jidla, chuti mi stale, jen uz tolik nevyvarim a venuji se studene kuchyni, a hrdlo me trapi od noveho roku stale, treti sirup mam a jestli ani ten nepomuze tak jdu na vytery a at se mi tam kouknou ci tam neni nejaky zvlastni bacil, naktereho pomuze jen neco silnejsiho...bo me to uz nebavi
baby mam otazku, aky je rozdiel medzi snuza go a snuza hallo, lebo mam v plane kupit monitor dychu do postielky nanny, a teraz neviem co je rozumnejsie, mate niektora skusenosti ?
Tak aj ja som sa dneska nejako rozšupla, kopu vecičiek pre malinkú a španielsku dečku do kočíka. A ďalšie vecičky. No dneska som ľahšia o 100 eur 🙂
@bambulka1010 prosim ta a co je to ta spanielska deka? ja som sa to tu uz aj pytala, ale nikto nic 🙂 V com je ten rozdiel vlastne, nazivo som este nevidela a na obrazku to neviem odhalit 😀 Zeby ma ine vlakno? 😕 Ci len rozmer?
Neviem, mne sa páči tá kvalita, a že stále zostáva rovnaká aj po opratí 🙂a veľmi mäkučká na dotyk 🙂sa vyťešujem z nej 🙂
@urma Neviem, mne sa páči tá kvalita, a že stále zostáva rovnaká aj po opratí a veľmi mäkučká na dotyk sa vyťešujem z nej 🙂 Moja sestra ju mala a bola veľmi spokojná.
@bambulka1010
@amanda683
@urma ale ta deka, by mi mohla byt perfekto na to prechodne obdobi,kdyby bylo jeste chladno venku, ne?sem to jeste neslyslea ale ted googl kouknul a me se libi 😀 taky

@efci no tak to ti tíško závidím...ja si neviem predstaviť, že to najhoršie ma ešte len čaká 😕