icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janci27
16. jan 2012

@peka13 ahojky, ja som este nezacala vobec nic pre drobca kupovat, stale chodim do prace, kde som az do vecera, takze vobec mi na toto nezostava cas, chcem sa skor tomu naplno venovat, ked za tri tyzdne budem mat uz konecne volno, velmi sa na to tesim 🙂 Vela veciciek budem mat od sestry a manzelovych dvoch sestier, vratanie odsavacky napr. Vela veci na zaciatok kupovat nechcem, naco zbytocne prehanat, radsej davam na rady mojho skusenejsieho okolia 🙂 hlavne aby som mala doma vsetko co potrebujem, kym prejde sestonedelie, ved net doma mame, tak kedykolvek doobjednam, co treba, no nie..

peka13
16. jan 2012

@lias to si šikovná že si to šiješ sama...aké vnútro si nakúpila a odkial si to nakupovala? ja by som si tiez rada vela veci podal seba urobila, len tie matracove vyplne si netrufam odhadnut, co take bábo potrebuje.

dennkaa
16. jan 2012

@beronsche to neva, ale dakujem ;)

darinkazv
16. jan 2012

@peka13 no, my z výbavičky máme kočík, postieľku a vecičky do polroka pokúpené. a včera som kúpila mydlo, šampon a krém na telo pre bábätko. no a už minulý rok v januári, februári a marci som postupne kúpila hojdačku na baterie, kolotoč na postieľku a rozvojovú deku na hranie. ale ešte veľa mi chýba. hlavne pult s vaničkou, plienky, kozmetika, pre mňa košele na dojčenie. idem si to dnes pospisovať, čo všetko vlastne. hlavne do pôrodky 🙂 šatku na nosenie ešte neriešim. ale budem takú, aby bábätku nevyseli nohy dole. skôr, aby bolo v takej prirodzenej bábätkovskej polohe 🙂 plienky by som tiež chcela tie moderné látkovky (tie klasické určite nie, lebo bábo má potom široko medzi nôžkami), ale keďže sú dosť drahé, tak budeme frčať na jednorázovkách. ale napr. pri prvej som látkovky ani používať nemohla. furt bola vyhádzaná. až keď sme nasadili jednorázovky, tak to prestalo. ale u nej som mohla používať len pampersky alebo vtedy ešte fialové tesco plienky. iné nezniesla 🙂 teraz už fialové tesco plienky nie sú, nevyrábajú sa, ale ževraj tie zelené, čo predávajú sú také, ako boli tie fialové. tak uvidíme 🙂

lias
16. jan 2012

@peka13 matrac kúpim, budem šiť iba hniezdo a ak sa vydarí podľa mojich predstáv tak aj vreckár + pár drobností. V hlave a v PC to už mám uložené, len sa do toho pustiť 😀. Do hniezda som kúpila taký hrubý vatelín, normálne v metráži. Už pred 4 rokmi som si takto šila, ale ten som už predala. Ak budem mať čas, vyhrabem nejakú fotku 😉 , teraz musím už utekať pre môj babinec 🙂

strihalka
16. jan 2012

@efci proti zaduseni ze szmolku je vhodna asi kterkoliv deka lae musi mit z microfleesu

srnqqa
16. jan 2012

Baby, autosedačka vo veľkosti 0-13 kg mi na koľko vydrží - bude ešte aj pre 6mesačné? Či sa mi ju oplatí kupovať, tých 60 € môžem použiť napr. na postieľku.. 😵 Aké máte vy skúsenosti?

baranovadanka
16. jan 2012

@peka13 ahoj ja som sa tiez rozhodla pre latkovky ale objednavam zatial tu z konika predsa len nove su dost drahe a kedze to bude moje posledne dieta tak naco 🙂 akurat so porodnice mam uz kupene bella happy tie som mala pri dcerke a su celkom v pohode aj s tym vyrezom na pupcek. ja oblecenie zatial az tak neriesim mam dost veci po dvoch detoch samozrejme nejake vecicky nakupim ale nic extra. kociar riesim ja lebo keby som to nechala na manzelovi ten by bol schopny pouzivat ten co mame uz skoro rozpadnuty 🙂 mam aj klokanku chicco som si kupila pri dcerke a je stale skoro ako nova takze do leta v pohode a pohravam sa s myslienkou kupit baby vak aspon na prve mesiace na diskretne kojenie ale to este uvidime 🙂

strihalka
16. jan 2012

@srnqqa no ja koupila na 0-13, ale zalezi od veliksoti maleho, nekomu vydrzi nekomu ne...ale myslim, ze ano, vyndas tu novorozeneckou vlozku... a pokud bude maly jeste 15cm hlavickou pod koncem operky chrpta tak je to ok

urma
16. jan 2012

@efci ja som to len prednedavnom niekde citala, ze hrozi zadusenie dekou alebo prehriatie a dost ma to zaskocilo, ale dako som to neskumala, ci zmolkami, chlpkami alebo je babo az take citlivucke, ze prikryjes hlavicku dekou a nie je schopne cez to dychat 😝 😒

baranovadanka
16. jan 2012

@amanda683 ja mam union a staci tam prist s rodnym listom ak sa nic nezmenilo 🙂 mrkni si to tu 🙂 http://www.unionzp.sk/domaci-monitor-dychu-a-po...

srnqqa
16. jan 2012

@strihalka Pôvodne som bola rozhodnutá, že chcem kompletku, ale nejako mi v poslednom čase vŕtalo v hlave to, že deti rýchlo rastú, kvôli prevozu z nemocky sa mi to neoplatí kupovať a priateľov kolega povedal, že rýchlo z toho ich dieťa vyrástlo.. Majú Bexu ako chcem ja.. tak neviem, ale hádam tých 13 kg bude aj na väčšie.. no, ja neviem teraz... 😠

urma
16. jan 2012

@srnqqa tiez zalezi od znacky trochu...lebo niektore su mensie,menej priestranne, asi aby boli lahsie 😅 . Ale 6 mesiacov podla mna musi vydrzat. Ja som sa dnes stretla s jednou maminou, ktorej sa narodil syn 57 cm a pouzivala Romerku 10 mesiacov. Vahovo este ten maly splna, ale vyskovo nie a uz ju mam doma ja 😀

peka13
16. jan 2012

@danka.chomka Bruško poslucha, mala je zlatá, aj keď sa mi zdá ze posledný týźden je menej aktívna...neviem, ćím to moze byť, mozno tym ze som sa obarila horucou polievkou a mala trosku stres, ale zase sa zacala ozyvat a uplne ticho nieje.

Ja by som tiez rada sla na nejaku besedu, nebudete robiť aj niekde v strede slovenska? Len nejako nestiham sledovat na nete kedy sa co koná. Minule som nasla nejakú co sa mi pacila, ale uz bolo po nej ☹
Ja moj porod moc neriešim, rozpravam sa s malou, aby vsetko vedela a myslim,ze sme zohraté...ja mam placentu na predku celého bruska, takze rucicky a nozicky nevidim, ale nevadí, ona tam ma svoj svet 🙂
Ja aj porod neriesim preto, lebo ked ma to chytí chystám sa na Liptov ale teraz byvam pri Bratislave, takze na Liptov pojdem tyzden pred terminom....ale ak ma to chytí vo vlaku ani toho sa nebojim, viem ze s malou to zvladneme na jednotku. Ona vie presne, co ma robit....ja síce este nie 🙂 ale chystam sa na nejaké predporodne posedenie. Moj gyn. je super, mam pocit, ze je iny ako ostatni, vela veci mi vysvetluje sam a ma sestricku porodnu asistentku, ktora je velmi zlata...

Chcela som sa ta spytat, ci nemas prehlad aj o inych porodnych asistentkach, pretoze ze by som sa do zoznamu kukla, ci v nasom meste nieje nejaka sikovna, ked uz lietam hore dolu po slovensku.

Co sa týka plienok, chcem naskocit na tie bambusové...hlavne koli savosti a antibakterialnemu ucinku...ale cez leto chcem poskusat pezplienkovu metodu, ak by sa to podarilo, tak v zime by uz mala nemusela plienky vobec 🙂

peka13
16. jan 2012

@janci27 Niekedy to aj ja presne tak beriem ako ty...ale vsetci mi vravia , ze ked sa mala narodi, uz nebudem mat cas na klikanie pri pocitaci....no ja som optimista a verim, ze hodku si najdem 🙂

srnqqa
16. jan 2012

@urma že 57.. brácho mal 55 cm, a pri tých malých bábänkách vyzeral ako obor 😀 to som ani nemala pocit, že máme doma mimčo.. 😅

dennkaa
16. jan 2012

Ahojte, dievcata. Tak sme sa vratili zo 4Dcka - uzasny zazitok, malinky bol spokojny, pocas celeho sona a ked sme odtial odchadzali, tak mi manzel hovori, ze Luky si zasluzi nejaku odmenu za to ako krasne pozoval, tak sme boli opat cosi pokupovat 🙂 A teraz som taka unavena, ze nevladzem ani vsetko precitat, co ste popisali... tak sa k tomu vratim neskor ... zatial len pridavam nasho fesaka.

dennkaa
16. jan 2012

No jasne, ze som to pridala bez fotiek, tak este fotecky 🙂

peka13
16. jan 2012

@darinkazv no to som aj ja zvedava ako bude nasa znasat latkove plienky 🙂 snad sa jej nebude ritka vyhadzovat 🙂

lusylienka
16. jan 2012

ahoj ja uz som sem davnejsie par krat pisala, ale nakolko som bola pracovne vytazena, a v pracisom sedela cely de pri PC tak vacsinou som prisla domov a PC sm neriesila, Ale teraz som na pn a mam vela casu. Ja som nekupovala zatial nic vybavicky, ale chela som sa vas popýtat na to aky mate nazor na monitor dychu, kolko z vás si to pre babatko kupuje. Ďakujem 😀

urma
16. jan 2012

@srnqqa ja som tiez len cumela, lebo ti rodicia neboli veru ani taki vysoki, ako my dvaja 😅 sme tak ma to aj trochu naplasilo, ze aj take dlhe deticky sa rodia, lebo to mozem moju vybavicku handier rovno zabalit 😅 co mu bude male...

peka13
16. jan 2012

@lias keď najdeš, určite pridaj, rada sa pozriem 🙂 aj inšpirujem.

beronsche
16. jan 2012

@danka.chomka waw!! ta porodna asistentka musi byt uzastna!! tak trochu ti zavidim 😉 ..

ozaj, zohnala som si tu knihu, co si odporucala - Hypnoporod, velmi zaujimave! Len sa mi nechce verit, ako tam tie zeny opisuju porod UPLNE bez bolesti... verim, ze ta metoda pomaha a bolest naozaj zmiernuje, ale aby bolest celkom odstranila.. 😕
este som nasla toto: http://www.hypno-porod.sk/ - inak ten porod do vody je nadherny, normalne rozmyslam, ze tak budem rodit aj ja...
tiez este zvazujem, ze sa na ten kurz prihlasim, este by som stihla, ale tu u nas, je to este drahsie a rozpocet obmedzeny... tak neviem...

co sa tyka latkovej vybavy, mne nie je jasne nic... Cim viac citam, tym som popletenejsia... Kamoska mi odporucila bambusove plienky z http://plienka.sk/ Su to vrchne nohavicky + vkladacky. Ona ich pouziva od narodenia (mala ma 5 mesiacov) a vraj je s nimi velmi spokojna... Ake mas ty?

@peka13 Ja som nakupovat len zacala.. Aby som ta upokojila, my zatial nemame dokopy nic, az na par vzoriek kozmetiky, dupacky privelke pre novorodenca a par veciciek na oblecenie objednanych... Postielku momentalne sledujem na e-bay, hadam ju "vyhram" a to je asi tak zatial vsetko... Nevieme ani aky kocik (paci sa mi Dorjan Prestige Flower), aku autosedacku atd... Stale verim, ze casu je dost... 😉

danka.chomka
16. jan 2012

@peka13 BKM aj my chceme skusit. vo februari budeme mat v ke o nej prednasku ide aj muz, velmi sa mu ta idea paci. 🙂

http://www.sksapa.sk/zoznam-porodnych-asistenti... tu mas zoznam certifikovanych PA na SR, nie je ich vela, lebo je to fakt ,,vyssia" odbornost v oblasti porodnej asistencie. Su kompetentne samostatne odvadzat fyziologicke porody a vlastne zabezpecovat komplet starostlivost o fyziologicke tehotenstvo aj sestonedelie
.
Ja porod riesim len z toho hladiska aby mi ho nikto navyse neriesil 🙂 nakolko to chcem nechat co najviac na prirodu a to je v nasich podmienkach dost tazke, takze si treba co-to dopredu osetrit ked sa clovek chce vyhnut skodlivym zasahom, ktore sa robia obzvlast kvoli moznosti si ich vyuctovat, pohodliu lekarov a skratenie doby porodu- co urcite nie je najzdravsia a najbezpecnejsia varianta pre dieta ani pre matku. Zistujem si aj moznosti ohladom ambulantneho porodu v KE-
Mala by byt beseda aj na strednom slovensku, nemame vsak este termin. Teraz 18.2.2012 bude v BA seminar o ambulantnom porode, bude to velmi zaujimave tak ak si v BA urcite stoji za to sa tam ist mrknut. Keby si chcela blizsie info posli mi IP. Budu tam hovorit zeny co rodilai ambulantne a tiez porodna asistentka z BA, ktora ma vsak skusenosti z nemecka aj rakuska a tu sa snazi presadzovat tie spravne veci.

A presne ako hovoris s malou to zvladnete na jednotku ona presne vie ako na to a aj ty budes vediet len treba verit svojmu uzasnemu telu, ktore je schopne tej najvyssje formy inzinierstva ked vytvorilo nieco tak dokonale ako tvoja dcerka, tak ju vie bez problemov aj porodit ked mu bude umoznene robit to co ma. 😉 😵

urma
16. jan 2012

@lusylienka kusok vyssie sa to akurat rozobera 😉

lusylienka
16. jan 2012

@urma dakujem asi som to prehliadla 🙂

peka13
16. jan 2012

@srnqqa to asi zaleží ako dieťatko bude rýchlo priberať....moj 3.ročný synovec má len 13 kg, ale uz by sa do malej autosedaćky nezmestil, lebo je vyśší...aj tak to treba ćasom vymeniť, asi lepšie nevymyslíš 🙂

urma
16. jan 2012

@danka.chomka ta tvoja PA pojde s tebou aj ku porodu?

srnqqa
16. jan 2012

@urma
mama je 158 cm, takže 55 brácho bol riadny zaberák, ale zas mala už nás dve decká.. veď to je to, ja chcem 50 cm, preto aj tú maternu beriem len občas, vraj sú z toho väčšie deti.. no neviem si predstaviť, pri svojom prvom, a hneď taký obrisko.. a múdro som nakúpila väčšinou vecičky 56, ale zas boli také roztomileeee... 😅

@peka13 to hej, veľa je aj to, aj samotná veľkosť autosedačky.. keď bude jedák po mne, tak to bude bieda s jedením.. Môj 9r. brat má 17 (kg) 😀 za tie roky z pôrodnej váhy vyše 4,5 toho veru nepribral veľa..ale zas má svoje problémy, a neviem si predstaviť, že by mal 30 ako iné decká.. kto by ho potom prenášal 😖

danka.chomka
16. jan 2012

@beronsche poznam zeny osobne, ktore vyuzili techniky hypnoporodu a naozaj ani jedna nehodnoti porod ako bolestivy. Tvrdia ze to boli tlaky, s ktorymi sa dalo krasne pracovat a aj samotny porod vnimali ako ulavu nie ako bolest. Pri hypnoporode sa netlaci ale dieta sa vydychava z porodnych ciest co dava moznost maternici, dietatu aj tkanivam panvoveho dna byt okyslicene a o to viac elasticke, hradza sa sprava uplne krasne, dieta lahsie rotuje. Ja som tiez chcela ist na ten kurz co si tu dala link, no v KE nerobia a do BB sa mi trepat nechce ked je to viacdenny seminar a aj mali uz plne ☹ ked si das na youtube The hypnobirth of Jemima tak je tam velmi pekny porod v porodnom dome niekde v australii vyuzitim technik z hypnoporodu. Knizku som precitala uz druhykrat. Mam aj znamu, ktora rodila doma, nie hypnoporodom ale len tak a aj ta hodnotila porod ako tlak nie ako bolest. Poznam aj zienku v BA ktora prirodzene rodila dvojcata a nikto jej nechcel verit ze rodi, lebo nemala bolesti az ked bola na 8cm sa spamatali ze si asi nevymysla. Takze mozne to je 🙂 je to vsetko o pristupe, podmienkach v akych sa rodi a respekte k porodnemu procesu 😵

Co sa tyka plienok ja mam aj nahovickove, aj AIO, aj kapsovky, aj vrchne gatky s vkladackami ci stvorcami, snap in one. vsetko mozne 🙂 Nieco som si dala usit, neico kupila v akcii, nieco na bazare, nieco cez zvyhodnene sady. Mam napr BumGenius vrchne gate a k tomu Bum genius vkladacky stay dry a tie len vymienas. Mam aj bambusky aj suedeclothy pre pocit sucha. Nocne mam ale len bambusky, pride mi to zdravsie riesenie a aj to lepsie saje na noc, len k nim treba vrchne gatky, najlepsie flisove alebo vlniaky aby dychalo cez noc.