icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

danka.chomka
16. jan 2012

@urma ano pojde aj ku porodu a prvu dobu porodnu (teda vacsinu) bude so mnou doma a az tak pojdeme do porodnice, ktoru mam hned vedla bloku.

srnqqa
16. jan 2012

@beronsche náhodou nemáš tú knihu v e-forme? Ten kurz by bol fajn, ale je strašne drahý.. nie pre moju zárobkovú kategóriu ☹ Inak, na youtube sú videá z týchto hypno, bolo to také pokojné všetko.. vau.. 🙂

bambulka1010
16. jan 2012

@peka13 Ja som tiež kupovala dneska moje prvé vecičky 🙂 A niektoré baby už mali dávno pokúpené všeličo. Ja som začala len oblečením. A minimum ešte z kozmetiky, to som len také nožničky a taaak. Môj priateľ pracuje v Nemecku a tam je DM, omnoho omnoho lacnejšia, tak budem písať zoznam a dam mu kozmetiku všetku nakúpiť tam. Ako je to čudné že na naše platy, je tá kozmetika dosť drahá aj pre bábätká. A v lete som bola za ním v Nemecku, ako fakt teraz nepreháňam, všetko bolo o polovicu lacnejšie. Tak aj plienky mi bude nosiť z tadiaľ, tak takýmito vecami sa nezaťažujem 🙂 A teraz sa vyťešujem z nakúpených vecičiek, ako keby som ich mala ja nosiť 🙂

peka13
16. jan 2012

@beronsche krásny porod...uz tu revem ako malá....normalne zavidim tomu chlapovi...pretoze u nas moj muzik urcite nieco take nezazije. Chce byt pri porode, ale kto vie, ci to vydrzi 🙂
Je to krásne a uz sa na to teśim, dúfam,ze mi dovolia, si urobit kludné prostredie (takze do porodnice mam zatial zbalene, len sviecky 🙂 )

bambulka1010
16. jan 2012

@efci Ja som to kupovala priamo v obchode. Je to známa tak dala aj dobrú zlavu. Ja mám rozmer 80*110 cm. Vieš čo ale našla som to aj na mimibazary. http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=1692
vyskúšaj pozrieť. Ja som si kúpila tú ružovú so sloníkom.

peka13
16. jan 2012

@danka.chomka ďakujem....nechceš byť PA? myslím, že by si na to bola ako stvorená 🙂

bambulka1010
16. jan 2012

Neviete poradiť nejaký dobrý monitor dychu, ale aj v prijateľnej cene 🙂 Aj vysielačky nejaké. Pretože v tých obchodoch je to príliš drahé. A monitor dychu uprednostňujete skôr ten pripínací na plienočku alebo ten na ktorom sa leží. Neviem aký mám zháňať, pretože bývame na dome, a bude asi často v kočíku vonku, tak neviem či nebude lepší ten pripínací.

beronsche
16. jan 2012

@srnqqa zial mam len knihu... Ja som ju sice dostala ako vianocny darcek, ale nemyslim, ze bola draha.. a nemala by si mat problem ju zohnat..
@danka.chomka no ja som si to ako neznala problematiky vysvetlovala tak, ze porod s pomocou tejto metody sice boli, ale nie strasne. Asi tak, ako ked ta nieco boli, ale normalne s tym mozes fungovat.. 😅 😅 Cize ziadne vreskanie.. 😅 🙂
To mas dobre, ze mozes na 1. dobu zostat doma, ja musim utekat do nemocnice hned, ako to zacne.. ☹ Aspon tak mi povedal porodnik.. Kvoli predchadzajucim zdr. problemom ma musia monitorovat. Ale som rada, ze aspon mam sancu vaginalne rodit, cisarsky strasne nechcem..

bambulka1010
16. jan 2012

@dennkaa podarené fotky, no naša malinká v brušku je veľmi hanblivá, tak si zakrývala tváričku aj rukami aj nohami. A koľko má gramov? Naša mala len 800 gramov. Ale tak dievčatá bývajú také malinké 🙂 že vraj

beronsche
16. jan 2012

@peka13 aj ja som revala.... Ukazovala som to video manzelovi, ze ci by teda nechcel aj on tak (pravd. by sa dalo) a on len vystrasene vygulal oci.. 😀 Smiesny bol..
Sice slubil, ze pocas 1. porodnej doby bude so mnou a odide, ak to na neho bude privela, tak som zvedava, ako to dopadne... 🙂
Tak tvoj sa chysta s ist s tebou?

dennkaa
16. jan 2012

@bambulka1010 nasmu malemu sa ocividne paci, ked sa na neho chodime pozerat, z kazdeho UTZ mame pekne fotky, kde mu nadherne vidno tvaricku i to, ze je chlapcek 😀
Nam ho pri dnesnom sone nemerali ani neodhadovali hmotnost. Dokyho som sa pytala, ze aky je asi velky, tak povedal, ze vsetko zodpoveda tyzdnu, v ktorom sme, a ze dokladne meranie bude v 30 tt. Ale na videu aj na foteckach sa mi zda taky bucko, tak uvidime 🙂

danka.chomka
16. jan 2012

@peka13 v nasich podmienkach nechcem, no niekde inde kde to funguje pekne by som sa nebranila 😅 velmi ma tie veci okolo toho fascinuju a bavia. 🙂

@beronsche teba trapi ten nerv co? 😕 si vytrpis chudatko ☹ je to stale rovnake alebo sa to sprava striedavo oblacno? Je fakt super ze mas moznost rodit vaginalne a nezenu ta hned na sekciu. velke plus 🙂 drzim palce nech ti to vyjde vsetko ako si zelas. v tvojom pripade by aj porod do vody bol vhodna volba nakolko ,,nadnasanie" by ti mohlo pomoct ulavit problemovym oblastiam, ktore ta bolia a pri porode by boli zatazovane este viac, urcite ak sa na to budes citit, sa nedaj na chrbat, ale raz si pisala ze porodna poloha v UK neni problem ked sa dobre pamatam. 🙂 a obzlvast s tvojou ,,diagnozou" by ta do polohy na chrbte ani nikto fakt nemal nutit. 😵

anabelleee
16. jan 2012

baby, kedy si balite veci do porodnice? staci az koncom februara? a co treba so sebou, dam si poradit od skusenych

peka13
16. jan 2012

@beronsche Velmi chce byt so mnou, on by to podla mna najradsej za mna odrodil...aj mi je luto, ze u nas musis ist do nemocnice, lebo ja by som rada aj doma rodila....ale do tej vody sa mi to velmi paci...
No inak k tomu mazelovi, on neznasa ked mu idu ihlu pichnut, tak som zvedava...ale ja sa ho budem snazit upokojit, aby mal z toho zazitok...viem ze mi bude oporou...aj teraz ma kazdy vecer masiruje a natiera mi brusko....len by sa nam zisiel taky fajny kurz, aby nebol v strese...viem ze ked mu to niekto krasne vysvetli a upokoji ho ani on nebude stresovat a my celkovo budeme v klude 🙂 verim ze to zvladne....co tvoj nechce?

denaalubos
16. jan 2012

@srnqqa ja si budem kupovat autossedacku od 0 do 25 kg...a vajicko si poziciam na navstevy u dokora od kamaratky, inak je vajicko vraj dost nevhodne pre novorodeniatko, ved chudiatka tie malinke su tam vzdy take schulene pokrcene, tak to budem riesit ze co najmenej vo vajicku..
@anabelleee no ja tiez som myslela ze staci niekedy pred terminom zacat balit ale tu som zistila,ze bude najlepsie ked to bude nachyystane dostatok casu dopredu,lebo naozaj nikto nikdy nevie kedy ho to moze chytit, a co sa tyka toho ze co zabalit do porodnice,tak ja som uz dostala od sestricky taky letacik "co potrebujete do porodnice" a je tam ci pre seba a ci pre dietatko vsetko vypisane co treba...

bambulka1010
16. jan 2012

@dennkaa Naša si stále zakrývala tváričku, tak doktor mi pobúchal po brušku, tak dala potom palec do pusy 🙂 A najskôr sa nám ani nechcela ukázať, tak ani nevedel, že čo to bude. Ale keď opäť mi pobúchal po brušku tak sa pekne otočila nám riťkou 🙂

peka13
16. jan 2012

@danka.chomka ďakujem za zoznam PA...u nas mame dokonca az dve, jedna v RK a druha v dolnom kubine, tak sa skusim kontaktovat a uvidim ...

beronsche
16. jan 2012

@danka.chomka dakujem za opytanie. 🙂 nastasie to uz polavuje... Uz to tak neboli, len noha je stale strasne strpnuta, zadok, stehno a patu si ani necitim a obcas ma cast zadku pali.. Chodim k osteopatovi, tak to pomaha... Ale strasne sa bojim, ze sa to vrati.. bolo to strasne...
presne to mi vravela aj dula, ze s mojim problemovym chrbtom by bolo dobre vyuzit porodny bazen... Na moje prekvapenie o to nie je az taky zaujem...
Co sa tyka sekcie, mala som pocit, ze mi moj pristup porodnik naozaj schvaluje (bola tam starsia doktorka a fesacisko doktor - trainee), slubili, ze mi pomozu sa sekcii vyhnut... V podstate ku mne musia pristupovat len akoby som uz po jednej sekcii bola... 😝

@peka13 nuz ten moj ani sam nevie.... Aj by chcel, aj sa boji... Nemocnice strasne nenavidi a myslim, ze ma strach aj z pocitu bezmocnosti - ze mi nebude moct pomoct... Netlacim na neho, sama totiz nebudem, kedze mam dulu a uvidim, ako sa on rozhodne.
Ale tehu preziva so mnou rovnako, ako ten tvoj. Malej spieva, prihovara sa jej, brusko mi natiera... 🙂

@anabelleee ja som myslela, ze tak zaciatkom marca uplne staci... a to mam termin pred tebou... 🙂

denaalubos
16. jan 2012

@darinkazv zaujimave ze ani zadarmo nanny by si nechcela, lebo kamoska ju ma uz vyse 2rokov a stale ho pri malej pouzivaju a nevedia vynachvalit, tak preto som bola nejak odhodlana pre nanny ale ked tu tak pozeram ze existuje nieco ako je snuza tak rozmyslam co je lepsie,,,,ale pre tu nanny som dost odhodlana...neviem neviem co urobim..

atreyu
16. jan 2012

@strihalka to mám aj ja s malým, že keď si ľahnem na ľavo kopcuje ma na ľavo a keď na pravo kopcuje ma na pravo...ale na chrbte neviem ležať lebo sa mi zlé dýcha...takže chvíľku to kopcovanie vydržím a malinký sa tam poukladá tak, že mu je dobre 🙂

@peka13 tak ja mám už niečo do pôrodnice, oblečko pre drobca asi všetko, vaničku, objednala som kočiar a postieľka u našich už stojí...väčšinou kupujem keď je niečo zlacnené tak čakám či nepôjde niekde dole kozmetika...a chcem kúpiť obyčajné bavlnené plienky, ale neviem kde zohnať také ako niekedy lebo všetky čo som do teraz chytila do rúk sa mi zdali ako vrecovina 😖 čo sa týka látkovania, to u mňa nehrozí 🙂

@dennkaa malý je krásny 😵 ...nevieš aké má miery?

danka.chomka
16. jan 2012

@peka13 uaaaau ty si z tej oblasti? tak potom ked ti mozem poradit urcite skus tu Removcikovu, je to byvala viceprezidentka komory porodnych asistentiek, velmi zdatna a skvela zienka. Napis mi keby si sa s nou nahodou stretla aky si mala dojem 😉

dennkaa
16. jan 2012

@atreyu dakujeme 🙂 dnes nam drobceka nemerali, doky povedal, ze v 30 tt, ale vraj zodpoveda tyzdnu, v ktorom sa nachadzame, tak snad je to OK, ale miery sme sa nedozvedeli ziadne.

belissima85
16. jan 2012

@bambulka1010 ahoj ja tiez stale dilemujem ci ten monitor na plienku a bo dopostielky myslim ze ten na plienku bude lepsi vyuzijem ho aj v kociku ci autosedacke...moj nazor🙂

peka13
16. jan 2012

@danka.chomka skusim , potom ti dam vedeit, pravdaze to musi schvalit manzel, lebo financie su obmedzené 🙂...inak preco auuu 🙂 nemas dobre referencie na tu oblast? 😀 v hodnoteni porodnic RK vysiel na 2 mieste, tak sa trosku spolieham, ze aspon z najhorsieho najlepsie 🙂

huterika
16. jan 2012

Ahoj babulky,

Dnes som tu este nebola, tak vas docitam zachvilku. Konecne som dnes zacala s ucenim francuzstiny s lektorkou ,sme to stale presuvali tak som rada ze uz konecne je viac casu a mam cas sa tomu venovat viacmenej, zajtra dalsia hodina, tak som sa trosku ucila... tazke sa dokopat ucit, ked viac ako polroka som sa nic neucila 😉 a nenamahala si mozocek. Chcem sa do toho donutit co najviac a najcastejsie nech sa stihnem naucit zaklady a komunikovat nez pride Matiasko na svet tak mi drzte palce 😀

Ale ine som chcela sa vas spytat ...ci niektora z vas nemava problemy s krvacanim z nosa... V noci mi nebolo moc dobre tak skor na vracanie, tiez pazrava ...som zozrala chleba s maslom makrelou a porom, tak mi bolo tazko a prevalovala som sa, no a asi okolo 5h rano ked som si sadla na postel zrazu sa mi spustil prud krvi z nosa, tak som letela do kupelne to zastavit... Stalo sa to niektorej z vas predtym? uz par dni dozadu som smrkala take krvavejsie, ale krv netiekla len toto ma zaskocilo ked som si sadla ze odrazu sa to spustilo, no a potom ma strasne svrbeli clenky a paty na nohaach ..

sunday1
16. jan 2012

@urma Počúvaj, nechcela by si ten za 30, čo som ho chcela ja? Medzitým sa mi ozvala ešte jedna mamina a tá mi dá aj náhradné baterky 😒

peka13
16. jan 2012

@huterika Drzim ti palce s francustinou, super ze si sa do tho pustila 🙂

inak aj mne krvaca z nosa, ale nie ked som doma, ale len ked spim u rodicov...co je raz do tyzdna...neviem ci to je, ale ja to pripisujem suchemu vzduchu,,...vzdy to potom rano prejde, len je to neprijemne...u teba to mohlo byt aj z poru, ale niesom odbornik...mozno uplne nieco ine.
drzim palce

danka.chomka
16. jan 2012

@peka13 ja som napisala uaaaaau, akoze waw 😀 😉

urma
16. jan 2012

@sunday1 a ktory to je?

sunday1
16. jan 2012

@urma Tento: https://www.modrykonik.sk/bazar/monitory-dychu-... Mamička vyzerá byť seriózna, už som s ňou aj komunikovala a poviem úprimne, že sa aj cítim trošku trápne 😔