Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dievčatá asi budem mať takú otázku od veci...ale googlim a este sa mi nic nepodarilo...Dnes mi prisla babyšatka a strašne sa z nej vytešujem...už som vyskúšala všetky úväzy a napadlo ma...čo keď mi malá zaspinká a potom budem musieť ísť do auta...myslíte, že by som mohla z uviazanym dieťatkom cestovať v aute? Neviem si to predstaviť síce z pásom,ale aj teraz ked som tehu, tak je to blbé ....Viem , že táto situacia sa bude stavať ćasto, preto ma to zaujíma...neviete niekto? ďakujem
moja mala v 26 tyzdni uz 1100 gramov a povedal mi ze je velka dalsi ultrazvuk mam 20.2. tak som zvedava kolko bude mat za mesiac 🙂 🙂 🙂
@peka13 koli bezpecnosti by som to urcite nikdy nespravila opatrne by som ju dala do autosedacky nikdy nemozes vediet co sa moze stat a v autosedacke bude naozaj bezpecnejsia
@urma - 2 nohavicky su urcite malo. Ja som mala take jednorazovky z lekarne - ale v pohode som vyprala a pouzila viackrat 😉 Ani mne sa tie sietovky nepozdavali ,ale bolo to super. Plienka pre dospelych? 😕 😕 😀 Ja som mala cca. 3 ks podloziek pre chorych (resp. podlozky na prebalovanie) a to bolo super, som sa nemusela bat pohnut, ze zaspinim plachtu - u nas v porodnici sa dokonca odporuca si tie podlozky priniest 😉 A neviem, ci sa to tu uz riesilo - ale urcite si vezmi aj krem na bradavky, najlepsie taky, co sa pred kojenim nemusi umyvat - ja som ich vyskusala vela, ale najlepsie sa mi osvedcil ten od aventu 😉 😀
Ahojte krasavy 🙂
u nas bolo dnes strasne rusno.. uff 5 jeden a pol rocnych detvakov, ktori sabotovali obednajsi spanok, riadna fuska vam poviem 😅 ale nakoniec super.. clovek ked si tu drobotinu potom pri uspavani prituli, tak jej hned vsetko odpusti 😅 😵 😵 sranda ako je kazde to dieta ine.
No ale k veci.. vlastne ved sak ja vam ani nemam co napisat 😀 😀
Idem vas teda docitat.. lebo mam tu par spominani.. tak idem kuknut, ci v dobrom ci ako 😀
@peka13 ja som mala podobnú otázku v diskusii o šatkách. Ale mňa zaujímalo, že ak budem šoférovať či mám mať tú šatku už na sebe uviazanú (bábätko v sedačke) a keď vystúpim či ho tam vložiť alebo ju viazať až keď budem chcieť ísť s bábom von z auta. Lebo si to neviem predstaviť, že by som to tam motala pred autom. Ja keď chodím do školy pre deti, tak sa tam ide po dosť blbých schodoch, žiadny bezbariérový prístup 😒
Ale vraj že stačí mať šatku na sebe a potom tam bábo vložiť, že je na to taký úväz.
Osobne by som s uviazaným bábom ale nešoférovala.
Baby este jedna vec...teraz som sa trosku nahnevala na VZP. Viete o tom , že niektoré predporodné kurzy sú od Unionu hradené automaticky? ale pre poistenkyne iných poistovní to neplatí a hradia si celý kurz? k tomu tie z Unionu majú pobyt manžela na kurze zadarmo, ale tie z ostatných poistovní si to hradia za obe osoby. Je to normálne? Máte niektorá takúto skúsenosť?
@danka.chomka Zatial som sa ozvala PA v Likavke( z Ružomberka) mam to bližsie a teraz v tomto počasí, do Doln. Kubína sa bojím autom cez kopce.... Ale ta PA z Likavky zatial z telefonátu je super, dokonca mi povedala aby som napisala na gen. riaditelstvo VZP aby mi bolo sedenie u nej preplácané poisťovňou, lebo baby z Unionu to maju tak...bola veľmi ústretová a môžem jej volať aj o 3,00 v noci...a ten kludný hlas...už sa teśim keď sa stretneme 🙂 Fakt ďakujem za ten zoznam...
@denaalubos
@ava11 ja len k tym nohavičkám. Keď som bola 1x v porodnici, tak som si ich kúpila, ale použila len jednu alebo dve. Mne boli strááášne nepohodlné aj s tými špéci pôrodníckymi vložkami. Druhý aj tretí krát som si zobrala normálne nohavičky (také skôr bedrové) a normálne vložky a bolo to tak pre mňa pohodlnejšie.
A tie nohavičky to tiež prežili bez ujmy 😀
@lias no ide o to ze kamoska rodila pred dvomi rokmi a nemohla mat normalne nohavicky a ked si ich dala ale na treti den ze dosla dr a strasne jej vyndala , tak neviem...
@denaalubos
@lias
Nevyznám sa v tom, ale nejde o to aby sa to tam dole dobre luftovalo 😀 nech to nemokva a dobre sa hojí 🙂
@renca99 tie nohavicky sietkovane su podla mna mensie.. ja som ich nakoniec obliekla, lebo som po porode hned schudla dost kil, takze len vdaka tomu.. ale predavaju sa aj take, v BA na sturovej je lekaren .. boze nespomeniem si nazov, ale na druhej strane ako je zastavka elektricky a tam mali jednotnu velkost a ta bola aj naslona, kedze mne boli dobre pred porodom a tosom este nebola schudnuta.. a inak, dost sa natiahnu @ava11 tak nezufaj. Mozno skus jedny vyprat a natiahnut, pripadne si nastrihni kusok na boku
@beronsche @urma http://shop.tehotka.sk/tovar/40-Fixacne_jednora...
taketo nieco som mala na mysli 🙂
@peka13 jeeeej to sa velmi tesim. Ono ano Union preplaca ciastocne starostlivost PA. su to dve sedenia pripravy na porod a potom dve navstevy v sestonedeli, po pripade dve navstevy pocas tehotenstva. Je to bieda, v zahranici im platia vsetko, staraju sa o zenu cele tehotenstvo, pomahaju zene pri porode, chodia k zene po porode kazdy den pocas sestonedelia pomhaju s domacnostou ucia ako okolo babatka. Som zvedava co ti povedia VZP, daj mi prosim ta vediet, ja mam doveru a tiez by som privitala keby mi nieco preplatili, kedze pocas tehu som toho dost odmietla takze na mne usetrili 😒 tak nech mi preplatia to o co skutocne stojim. Velmi sa tesim ze mas dobry dojem, keby si mala cokolvek ohladom toho nove velmi ma to zaujima 😉
Chjooo sem taka nakrknutaaproc jen ja mam strach, proc ja delam vse zle ??
neporadite mi nejake kamenne obchody v bratislave s kocikmi. chcem si ist preverit ako bude vyzerat v skutocnosti ten, kt sa mi pacil na nete a nepoznam specializovane obchody na kociky. dakujem 🙂
@danka.chomka co sa tyka sluzieb PA, starostlivosti o zenu pocas tehotenstva, porodu ci sestonedelia, jedine ZP Union preplaca tieto sluzby..aj to v obmedzenom pocte sedeni ci navstev..ostatne ZP nepraplacaju nic, preto je vacsina kurzov sukromnych a mamicky cvakaju peniazky..☹((
@zonjushe to aj pisem, ze tie preplacania z unionu su velmi obmedzene. a ostatne poistovne ich nemaju vobec. ze preto je to u nas bieda, v porovnani so zahranicim ked sa porovna co sa preplaca tam 😒 to mi pride take cisto slovenske trocharčenie. Pritom starostlivost PA by stat stala ovela menej penazi ako starostlivost u gyndosa. Zatial bola vzdy odpoved poistovni ze je to nadstandardna sluzba 😠
Tak som sa p. Jezikovej dovolala, povedala mi, ze musim mat odporucenie od lekara a ze potom jej mam zavolat, resp. sa zastavit a ona ma objedna uz na konkretny termin do konkretnej skupiny mamiciek.
@danka.chomka aj mna to tesí, ze sa konecne porozpravam s niekym zasväteným 🙂
Inak neskusala si aj ty pisat do Dôvery? ta PA mi odporucila nech do VZP napisem, ze oni to neposkytuju preto lebo o to nieje zaujem...tak som sa nastartovala a napisala...snad to nehodia do spamu 😀 , ked aj ty napises do Dôvery a keby este niektorá tu napisala do svojej poistovne (okrem Unionu 🙂) tak by sa mozno na to pozreli...len vraj aj my máme k tomu postoj mrtveho chrobáka...a zeny radšej nevyužiju sluzby, alebo zaplatia, lebo o takych moznostiach nevedia :(
Tak baby, tie co chcete aby ste mali predporodné sedenia aspon s časti preplatené...píšte na generalné riaditelstvo vašej poisťovne.... Možno to ešte stihneme 🙂
😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀 😀 😉 🙂 😀
Dobre rano 🙂
ja som si tych jednorazovych nohaviciek kupila 3 balenia po 5 ks. Akoze pre istotu, ale toto su take co som rovno po jednom dni pouzitia hadzala do kosa. Neviem si predstavit, ze by sa to dalo oprat. Ja som velmi nekrvacala, ked som dosla domov uz som len dominala balenie a potom nosila normalne. Ale v nemocnici som bola 7 dni, tak uz len tam som minula 7 ks. Tu to predavaju v hypermarketoch, v detskom oddeleni a neviem si predstavit poslat mm zhanat mi ich 😀 Tak radsej do zasoby.
Inak mne vtedy moja porodna asistentka co som k nej chodila na pripravu poradila velmi dobre homeopatika proti opuchu a krvacaniu (mala som aj nastrih) a naozaj som o polnoci dosla na izbu a rano som sa posadila uplne bez problemov, ani ma nenapadlo, ze by som nemohla sediet. Nic ma nebolelo. Ma sa to uzivat hned dve hodiny po porode a potom 3krat denne po 5 ks. Myslim, ze to bolo Apis a Arnica, len uz neviem ake silne. Musim to este niekde zistit. Nemate tu nahodou niektora taketo znalosti, alebo niekoho co sa vyzna v homeo???
A odsavacku na vysavac tiez odporucam, ja som si pri prvom syncekovi kupila aj elektricku asi za 50 € a tam je v skrini, pouzita asi raz. To nema ziadny tah, nic.
No nist, idem si rozlozit zehliacu dosku a trosku pozehlit par popratych veciciek.
@andrejka1974 a to je poriadna babizňa 🙂 xixi...Moja má 650 gramov 🙂
@maxara tie nohavičky sú dobré 🙂 to je obchod mojej sestry v Topoľčanoch, takže môžem len odporúčiť 🙂

Ja mam nejake sietovane poporodne elasticke nohavicky ANTI_STRESS od CHICCO a su take vonavucke a pridu mi dost prijemne a urcite budu aj pohodlne sa prisposobia, a mam ich od kamosky takze neporadim kde kupovane ...