icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

giapetko
22. jan 2012

ahojte babulky.....chcem sa Vas spytat,ci tu ma niektora z Vas problemy s moc.mechurom..ja som ho mala operovany pred 3 rokmi / nador / a teraz idem na kontrolu v piatok.......no, za posledne dni som od 3 znamych bab, ktore uz rodili pocula, ze budem musiet rodit pravdepodobne cisarskym a jedna povedala, ze sa nebude cudovat, ked aj o nieco skor, ked bude na moc.mechure strasny tlak......mate niektora taku skusenost, alebo podobnu.....???dakujem kocenky...

janka273
22. jan 2012

@strihalka asi 2- 2, 5dcl / spolu /šošovičky 🙂...celý sáčik - to bude veľa, bohate ti postačí 2dcl pohárik čočky, alebo potom musíš dať viac vody a viac mliečka na ten sáčik - ale to by ste hádam jedli aj celý týždeň 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 ok, dam vice vody... 😀 bo xi xi ten maly sacek ma 500g, ale mi ji velmilubime tu polveku .-D, takze 3litry vody?...tedy si udelam taku dvojnasobnou gramaz na vse, co si mi popisalal..ze?

janka273
22. jan 2012

@giapetko mali si jej povedať, že nie dvojičky ale predstavte si štvoričky 🙂 🙂 🙂 čakáme 🙂 ....mňa sa v piatok v robote opýtali, si si istá, že nemáš v brušku dve? Niektorí ľudia nevedia / tí čo nemajú deti, neboli tehotní/ odhadnúť- ako také bruško môže narásť 😉 ..
@efci aj ja som bola pri Tami opuchnutá od 7 mesiaca, nohy - katastrofa, nič som nemohla obuť, ruky, a hlavne prsty, ....a po pôrode sa mi opuch ešte zväčšil -ale po 3 dňoch ako som dostala mlieko a začala som kojiť, opuchy začali ustupovať 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 ojoooo, dosla smetana...vsude zavreno, ale mleka mame litr😀, nemuzem to tim nahradit?ze zahustit iba mlekem a moukou? ci to pak uz nebude dobre?

janka273
22. jan 2012

@strihalka hej všetko zvojnásob - aj vodu aj mlieko i smotanu / keď nemáš 2, rak to nahraď mliekom/ soľ, vegetu, cesnak, ocot ...., a keď sa ti to nakoniec bude zdať - že veľa šošovice je v tej polievočke - tak tam ešte prilej mliečko a dochuť to 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 nemame ani jendu smetanu☹

janka273
22. jan 2012

@strihalka postačí jedna smotana - dolej mliečkom 🙂 , áno zahustiť iba mliekom a mukou 🙂 Bude to dobré, nedá sa na tom nič pokaziť 🙂 alebo z tej šošovice odoberieš,keď sa ti to bude zdať moc husté 🙂

janka273
22. jan 2012

@strihalka tak tam smotanu nedáš - keď nemáš, mlieko tomu postačí 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 ja jsem taka super hospodynka, ze varim presne podle receptu,a el az v tu chvili😀 chybi mi brambory😀, aleprdim na t, smetanu muz sehnal, mam dve:-dsnad ty nejdrazsi z vecerky😀...idem dat varit cocok

janka273
22. jan 2012

@strihalka 🙂 🙂 🙂 🙂 ty moja hospodynka 🙂 🙂 🙂 🙂 zemiaky ani ja nedávam, ani u nás v školskej jedálni....ale , keď tam už dáš veľa tej šošovičky, zemiaky nedávaj - asi by to bolo husté 🙂 ...moja mamina tiež pochádza z Čiech, blízko Viškova - Pustimeř - možno poznáš 🙂

elfka.elfka
22. jan 2012

@efci aj ja uz puchnem, vecer ma stipu ruky aj nohy ako sa pucia.. a vsimla som si ze i ked pijem vela, nechodim na zachod, teda telo si zadrziava vodu.. a neviem otvarat s prstami flase ked su spuchnute 🙂

zajtra idem konecne po mesiaci na kontrolu, neeeeeeskutocne sa tesiiiiiiiiim na utz juppiiii 😵

strihalka
22. jan 2012

@janka273 moja a mleka kolik?nevidim nikde pomer, pomooooooc

janka273
22. jan 2012

@strihalka vylej dve smotany / neviem aké ich máš veľké/ dolej mliekom , aby toho bolo asi približne spolu 2, 6 l

strihalka
22. jan 2012

no mam 200ml...x2, tzn 400ml........a toho mleka dopocitat do 2,6litra?, tzn 2Litry mleka?
neee, to urcite zle chapu
mam jen jeden litr melka:-d
@janka273

janka273
22. jan 2012

@strihalka takže ak máš spolu 400ml smotany a mlieka len 1l, takže spolu 1, 4l, dolejeme vodou ešte 1, 2 l vody tam dolej , pridaj múku , premiešaj... 🙂 ,

strihalka
22. jan 2012

@janka273 fuuuuha

janka273
22. jan 2012

@strihalka bude to trošku diétnejšie, ale nevadí 🙂 smotana ti urobila základ 🙂

strihalka
22. jan 2012

xixi
@janka273 moja ses si jista ze ta polevka mam mit bilou barvu????

janka273
22. jan 2012

@strihalka bielo - hnedou - ak to riadne prevrie, a chvíľu postojí bude bielo - hnedá 🙂 🙂 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 no tak dejme tomu, ze to chutna jak cockajda😀, jen ta barva..... no kukni :-d

efci
22. jan 2012

@belissima85
@maxara
@giapetko
@elfka.elfka
@janka273 baby dakujem vam za podporu, takze je to asi teda normalne a primerane stavu a tyzdnu tehotenstva. Ja obrucku uz nenosim skoro dva mesiace (ani ine prstene a naramky), lebo dat som ju dala, ale ked som sa potom zbadala neskoro vecer, ze ju treba dat dole (lebo v noci mi vadi vsetko aj nausnice) tak uz chodila horsie. A aj nohy som mala naliatejsie, ale tak normalne, tiez sa to cez den vzdy vyregulovalo. A do ciziem to je fakt parada 😖 Uz take najpohodlnejsie co mam su biele, no hold neladi mi to uz s nicim, ale asi ich budem nosit, len nech mam nohy v klude.
Cikanie si kontrolujem a chodim cikat relativne normalne, snazim sa tiez pit cim viac.

Pekny nedelny vecer vsetkym.

efci
22. jan 2012

@strihalka farbu mas dobru, ja mavam tiez taku pokial tam nepridavam udeninu 😎

janka273
22. jan 2012

@strihalka my ju mávame bledšiu / možno to fotka skresľuje/, a to hnedé - to je šošovica ?🙂

ivanka.7
22. jan 2012

Ja som pre istotu dala dolu prsten, ktory mi ide aj normalne dolu najhorsie, ostatne su v pohode. Nohy mi trochu opuchli asi len dvakrat-trikrat (tak, ze som si vsimla), zatial ani doktor nic nehovoril a on mi nohy vzdy pozera. Cizmy som si teraz kupovala kozene, tak som si trosku vacsie, aby som ich mohla nosit az do konca tehotenstva, tak snad to vyjde, nechce sa mi menit este aj obuv-park :D

janka273
22. jan 2012

@strihalka už si to dochuť - podľa seba 😵 😵 😵

strihalka
22. jan 2012

@janka273 ee, to hnede co tam plave je tocena salama😀...ale jinak super, jak jsem vpynula to halogenove svetlo v digestroi, tak polivka ztmavla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a samo, ze uzeninu jsem tam zapomela dat, jsem ji tam dala az na koci, tak hadam se polivka jeste nasakne od te uzeniny😀 no konec s moji sklerozou 😀moja i tak velke vdaka, super ze mame tyden co jist 😀
@efci

andrejka1974
22. jan 2012

@evulilik vies niekedy je dobre mat aj 2 vankusiky aj 2 perinky ked sa ti babatko nechtiac pogrcka su deti v tom sikovne ze perinka, vankusik, plachticka aj oni celu su spinave tak menis celu postielku 🙂 🙂

janka273
22. jan 2012

@strihalka nie je za čo 🙂 ja som ti vravela - že to stmavne 🙂 ....aha - my tam toč. salámu nedávame - ale viem, že veľa ľudí dáva údeninu 🙂....Aká si ti Janulka šikovnica 🙂, zajtra bude polievočka ešte lepšia - prejdú chute, a postojí 🙂...za 3 dni budeš opäť variť polievočku - asi na týždeň to nebude, ešte mi napíš čo ti na ňu vravel mužíček 🙂

strihalka
22. jan 2012

@janka273 zatim ji ma na taliri.. a cekame az se bude dat jist :-d uz jde na ni😀, tak ze je vyborna😀

no ja is jeste dnes nakoupila zeleninu jen na taky lehky vavar zeleninovy, ze v utery spravim...asi az to dalsi 😀