icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

zuzujan
24. jan 2012

@teleranka ked kojit nebude, tak v jednej krabicke budes mat odmerku s umelym mliekom a v termoste prevarenu vodu, samozrejme si ju tam nenalejes uplne vriacu ale teplu. Potom zmiesas vo flaske kvapnes na predlaktie podla toho zistit c pali alebo nie a krmis. Ak je horuce chvilu pockas, alebo ponoris do studenej vody, ktoru mozes mat tiez vo flaske so sebou, ale ak bude studene, ze by si az po viacerych hodinach zistitla ze v termoske to vychladlo tak ponoris do horucej vody - musis navstivit restauraciu, pumpu, proste tam kde ti daju do vacsieho pohara horucu vodu. No a samozrejme ziadna mikrovlka, ja som mikrovlnku na zhrievanie nepouzivala do dvoch rokov 🙂 ale to je kazdeho osobna vec, mliecko by som v mikrovlnke urcite neprihrievala
No a materske - odsavala som do roka, aj krmila z prsnika - takze odstriekane mlieko by som v obdobi 04-08 cez leto moc v aute neprevazala, ani neviem preco ked by si ho mala v prsniku 😀 proste vytiahnes prso a krmis - najpohodlnejsie. Ak by si ho chcela odstriekat a uskladnit, alebo by si sla prec a odstriekat pre ineho kto ti bude strazit babo na to je normalne technologicky postup
napriklad: http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1292/ak...
Ale tu je zas nevyhoda, ze sa dieta uci na cumlik z flasky, co moze ovplyvnit dlzku kojenia, moc neodporucam

teleranka
24. jan 2012

@zuzujan dlzku kojenia, akoze ked bude navyknute na pitie mliecka z flase, bude mu dlhsie trvat sa napapat z prsnika?

urma
24. jan 2012

@teleranka moze uplne odmietat sat z prsnika. Z flasky to ide daleko pohodlnejsie.... A tiez som citala, ze pri odstriekavani zena skorej pride o mlieko, ako pri normalnom dojceni. Chyba tam skratka ten kontakt koza na kozu 🙂

ava11
24. jan 2012

@urma ohľadne kontaktu koža na kožu, bábu odstriekam a ocucávať ma môže aj chlap 😀 (haha to len ďalšia perla od môjho drahého)

ava11
24. jan 2012

@dennkaa O druhej som tam ako na koni, tmavozelená dlhšia bunda by mala platiť a keby aj náááááhodou som obliekla niečo iné, tak ja som tá usmiata s veľkým bruchom 😉

lias
24. jan 2012

@teleranka fakt ideálne je kŕmiť rovno z prsa, ak budeš normálne kojiť, odstriekavanie na cestu je úplne zbytočné. My keď sme niekam išli, tak sme len zastavili niekde na odpočívadle, malú som nakojila a išlo sa ďalej. Nikdy som nepoužívala fľašky, to by mi prišlo komplikované a na to som ja dosť lenivá 😀

A čo sa týka toho odstriekavania. Kamarátka takto "kojila" malého 1/2 roka, lebo v pôrodnici jej ho naučili na fľašku a z prsa potom odmietal piť. Potom prišla o mliečko a sama povedala že ju to odstriekavanie dosť zaťažuje. Druhého syna kojila už normálne (vyše roka) a vraj je to neporovnateľné 😉

S umelým ti neporadím, moje baby ho vôbec nepoznajú, po odstavení sme prešli na čistú vodu. 🙂

maxara
24. jan 2012

@teleranka tak a ja ti mozem este doplnit o umelom teda, kedze ja som kojila len pol roka, aj to som pocas 4 mesiacov prikrmovala, kedze ja som si odsrala aj zopar operacii medzicasom.. zeee, uplne suhlasim s babami, ze ak mas mlieko v prse, je blbost si na cestu odstriekat. Ak odstriekavat musis, lebo kojit sa ti dieta samo nevie z prsa, tak potom existuje ta ohrievacka na flase, das do nej trochu vodu, zapnes a ohreje to.. neboj, je to na adapter do auta, do toho zapalovaca. A nie je to na principe mikrovlnky, aj ked ja proti mikroske az tak toho moc nemam, len tam nezohrievam veci v plastovom obale, co detske flasky su..
No a teda to umele. Mas odmerku, mas termosku s vodou, radsej teplejsou ako studensou, proste aby ti to nevychladlo a pripadne mas flasku so studenou prevarenou vodou. Do flasky babatkovej davas najprv teplu vodu, zistis, ci je tepla dost, velmi alebo ako.. pripadne si namiesas so studenou malinko teplejsiu, ako je pozadovane.. proste aby ti prijemne hriala dlan, ale nie moc. Odlejes si presne mnozstvo. A potom do toho hodis mliecko z odmerky. Radsej zarob menej a zastav dvakrat, ako nosit ho v termoobale, ale v tom termoobale ti vydrzi tak tri hodinky bez ujmy.
A dalsia vec.. do Egypta chces cestovat s ako starym dietatom? 😕 😕 Akoze presuny po Europe, hlavne ked je narodene v nejakej inej krajine a ide na SK, tak to je pohoda.. no cestovat uplne mimo by sa malo az po vsetkych ockovaniach, teda po 15tom mesiaci a aj to nie zas uplne vsade.. 😅 Akoze neviem, my sme isli do chorvatska v 12tom mesiaci, to nam dr schvalila, ze to je pohoda, ale napr Bulharsko nam vyslovene neodporucila a o Egypte ani pocut 😅

huterika
24. jan 2012

Dobre ranko babule,

joj vy ste zasa popisali asi 5stran od vcera co som tu nakukla zbezne...no docitam vas az poobede. Nemala som vobec cas pretoze sme (viacmenej ja 😠 ) malovali postielku a dve skrine aj som to prebehla 2krat ale este na jednu skrinku treba tak musim dokupit farbu tak som z vikendu "zfetovana" trochu. A vcera sme este boli pozriet v 2babatkovskych obchodoch ale teda riadne palky takze asi cez net budem pozerat.

Inak mohla by ste mi niektora poslat obrazok alebo link ako vyzera ta odsavacka na sopliky ktora sa da nasadit na vysavac? mne tu nechcu verit ze take nieco existuje 😒 ze ci to aj mozog vysaje ... jasneee aj celu hlavu ... pffff...ale ked ste ju odporucali tak by som si ju dala teda zo SR poslat, tu som videla akurat nejaku rucnu a elektricku. Ak by niektora z vas mala skusenosti s elektrickou tak nech sa vyjadri 😉

mius.brcko
24. jan 2012

co sa tyka pitia z flasky - v katalogu s flaskami, cumlami a co ja viem s cim, som citala, ze existuju take cumliky na flasky, ktore maju nejaku zabranu (filter, alebo co) a teda babo sa musi tak namahat, akoby pilo z prsnika - tiez mu to len tak same nepotecie, musi poriadne sat... tak ak by niekto chcel kombinovat prsnik s flaskou, tak by som sa poobzerala po takomto zazraku, nech si nezvykne na cumel, kedze to ma jednoduche...

s tym kojenim, resp. krmenim na cestach som od kamosky pocula podobne story - ako nosila pomaly celu kuchynu, horucu vodu, studenu a ako cely proces krmenia prebiehal - len si to predstavila, co ju po ceste bude cakat, aj si tu cestu rozmyslela 😀
tiez myslim, ze kojenie by bolo najjednoduchsie - vzdy pripravene.. len co v tom pripade, ked nevypije vsetko, co je v prsniku a treba zvysok odstriekat? neviem si predstavit, ze po nakojeni, napr. niekde v parku, vytiahnem odsavacku a zacnem si odstriekavat zvysok mliecka 😒

oxiba
24. jan 2012

@huterika odsávačka na vysávač: http://www.dietaaja.sk/images/odsavac.jpg; dostať ju v zdravotníckych potrebách a aj v lekárňach, ja mám túto a malý má mozog stále v hlave 🙂 ideálne je ak máš regulovateľný výkon na vysávači - nadstavíš na minimum

zlatulienka
24. jan 2012

@mius.brcko zvyšok mliečka z prsníka nie je treba odsávať, možno prvé týždne, ono sa to množstvo reguluje samo podľa potrieb bábätka, vždy tam čosi zostane, odsávaním by si zbytočne zvyšovala produkciu mliečka 😉

dandelion18
24. jan 2012

@ivanka.7 presne nad týmto som sa zamýšľala aj ja - čo s pracujúcimi maminami? ja aj preto, že stále normálne robím, nestíham ani pomyslieť na nejaký kurz a podobné maminkovské radosti..a veruže keď už budem na materskej neviem neviem, ako na tom budem fyzicky..

kočky, dnes si to užite - a nabudúce vás už potešíme snáď aj my ostatné 😉

oxiba
24. jan 2012

@mius.brcko nemaj starosti s kojením, dobrá knižka o kojení je: http://www.pantarhei.sk/knihy/dagmar-schneidero..., mne ju kúpil pri malom manžel, pozerala som na neho či mu šibe, ale zišla sa sú tam všetky možné odpovede na problémy s dojčením; pri kojení striedaš prsníky, hneď zistíš ktorý je naliaty - pripravený na kojenie a ak ti saje cca 10 - 15 min. netreba zvyčajne žiadne odsávanie...

dennkaa
24. jan 2012

Uz som naspat ... vyjadrenie doktorky, ze vsetko je v norme a vraj vobec nechape preco ma gyn. takto vystrasil - vraj keby si ona teraz urobila odber, tak ma vysledok horsi ako ja ... Bola velmi zlata (a aj sestricky) - asi 15 min lustili vymenný listok od gyn., ktorý si tam popisal sebe vlastne skratky ... tak som sa aj narehotala na nich. Potom ma trosicku vyspovedala a vysetrila ma teda od hlavy po paty (stitnu zlazu, lymf. uzliny, brucho, nohy ... ), zobrali mi krvicku (za tri velke skumavky) a zajtra o 11-tej si mam prist po vysledky, ktore si spolu prejdeme.
Takze moj zaver je, ze mozno ani nemusim papat zelezo (uplne staci v prirodnej forme) - ale to sa jej este spytam predtym nez to vysadim.
Tento tyzden ma este caka poradna vo stvrtok, tam ma chcu tiez obrat o par kvapiek krvi - najlepsie je, ze mam ist na 9,40 nalacno (to uz budem taka vyhladovana, ze az) - pre istotu ide so mnou aj manzel, ak by mi bolo nahodou zle a zoberem si aj papnicu a hned po odbere sa najem 🙂 Ja totiz, ked nie som dobre napapana, idem k zemi.

@ivanka.7 to je super, ze uz mas dohodnutu predporodnu pripravu - ja by som sa asi tiez uz mala po niecom poobzerat, u mna nebude problem v hociktoru hodinu, kedze som PN. Hned zajtra sa do toho pustim 🙂

strihalka
24. jan 2012

Dobre ranko, vcera to zacalo a dneska to pokracuje, tak doufam, ze to do odpoledne aspon polevi......
No a ja jdem na ten kolac, at tu nesedim jak puk u tv....koukam na tenis Berdych&Nadal....jak si to tam kluci davaji, fakt super hra, perfetkni tenis 🙂

@dennkaa @ava11 ja budu mit krom auta jeste bilo modrou bundu a modre gate...tesim tesim
a bude mit nekdo vytistenou trasu?ava?
ak ano tak super

ava11
24. jan 2012

@strihalka Trasa je vytlačená a pozerám to aj na mape. Ale je mám orientačný nezmysel 😀 A Jani, ja som tiež Jana, tak kľudne používaj meno 🙂

dennkaa
24. jan 2012

@strihalka ja to, zial, nemam kde vytlacit, ale ak by to nebolo vytlacene, snad sa mi bude dat pripojit na net cez telefon a nejako trafime ...

aninka666
24. jan 2012

@dennkaa trošku odveci ale tie košielky, čo si zavesila obrázok, tak tú šedú s gombíkmi som kúpila v poľsku za 7 eur. 🙂

strihalka
24. jan 2012

@ava11 Super, dakujem Janka
jinak ohledne smyslu-nesmyslu...jsme tri na jednu cestu...ja si mslim ze to dame do kupy:-d
jen ja fakt musim do kuchyne uz nebo nic nestihnu....:-d

luckaazv
24. jan 2012

Ahojte žienky takže pripájam sa k pôrodu v apríli 2012 🙂 termín mam 14.4 🙂 dostala som sa sem vďaka @darinkazv a Ďakujem jej za to 🙂

darinkazv
24. jan 2012

@luckaazv hehe, tak ťa tu vítam. isto aj ostatné baby 🙂

dennkaa
24. jan 2012

@anika666 ono v Polsku je vsetko lacnejsie - ja to mam, ale trosku od ruky (na dlhe trasy sa mi aj tazko cestuje) - takze mne vacsinou takto dobre posluzi kamarat internet 🙂
A ak sa mozem opytat, aku velkost si si kupila?

darinkazv
24. jan 2012

@strihalka janul, ako je s tabuľkou? už sa ti podarilo dačo stvoriť? či si ešte nemala chuť do toho ? 😀

dennkaa
24. jan 2012

@luckaazv vitaj medzi nami dievcatami 🙂

luckaazv
24. jan 2012

@dennkaa Ďakujem 🙂 a dufam ze sa všetky uspesne odkotulame do aprila 2012 🙂

ava11
24. jan 2012

@dennkaa @strihalka @maxara No baby, pozrela som to na mape a išla som presne podľa návodu a fakt by sme sa nemali stratiť 🙂 Návod je napísaný super 😉

strihalka
24. jan 2012

@darinkazv hej hej bude budeee, jen treba vydrzet😀 jen je treba veskere aktualizase poslat jak jsem rikala znova a nikdo mit am skoro nic neposila...akoze mam aktulaizase cca 15 babulek...na to ze je nas si 40....treba od vsech..:-d

darinkazv
24. jan 2012

@strihalka ja držím držím 😀 to len tak ma dnes napadlo, keď som videla pár tabuliek. ja som ti posielala nové údaje do IP apríloviek po tom 4D sone, ako som sľúbila. dúfam, že ti to prišlo. ak nie, napíš, ja to napíšem znovu 😀

mius.brcko
24. jan 2012

@zlatulienka aspon z maminkinho rozpravania som mala dojem, ze po kazdom kojeni treba aj odstriekat zvysok.. vravela, ze neodstriekala zvysok len raz v noci, lebo sa jej nechcelo a rano mala tak zapalene prsniky, ze si to nabuduce uz rozmyslela a vzdy odstriekavala...

@oxiba velmi pekne dakujem - prestudujem 🙂

wp
24. jan 2012

My sme tiež apríl 2012.