Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ivanka.7 Ja som zatiaľ v pohode, myslím v práci. Mám to tam rada, neviem si predstaviť čo by som robila sama doma. Tak sa teším sa svoje deti, povinnosti, proste potrebujem program, takže mňa to neláka na materskú. Iba cesta busom mi robi problémi. Keby sa dalo silou mysle ... jeeej🙂)
jeeej pozerám ze zacinam stranu 500!!!! ale sme upisane 😀
vsetkym mamickam, ktore maju problemy drzim silno palce, uz tu bolo zopar zlych sprav a vsetko sa nakoniec utriaslo, tak verim ze to bude u vsetkych...ako som uz pisala, pekne tahame aspon do 38tt!!!
a teraz sa trosku pochvalime, nech sem pribudnu aj nejake dobre spravicky, vcera sme absolvovali po piatich nekonecnych tyzdnoch ultrazvuk, vsetko je v poriadku, isla som si oci vyocit ako tie babatka rastu, mala sa nam nechcela otocit tvarickou, takze na usmev si pockam dalsie dva tyzdne, ale vieme ze ma kileckodvesto, bambulka je uz otocena dole hlavickou a prietoky su uplne vporiadku 😵 😵 😵 keby radost a stastie nadnasalo tak lietam ako balonik 😀
@bambulka1010 mam stale arytmie velmi casto extrasystoly uvidim zajtra co mi povie doktor Titel ako to budeme riesit dalej mozno lieky dufam 😢 😢 😢 snad to este nebudeme musiet riesit inac 😢 😢 😢
@andrejka1974 budem držať silno palce, nech to s Riankou dobojujete viťazne aspoň do tej 38.!
@andrejka1974 Ja viem, že nech Ti tu napíšeme čokoľvek, Tvoje obavy ani Tvoj žiaľ to nezmierni, ale sme tu pre Teba. Všetky Ti budeme posielať pozitívnu energiu a ja verím tomu, že už si si vytrpela viac než dosť a s Riankou to dopadne dobre 😉
@andrejka1974 veru tak ako pise sunday1
CAVTE babule, ake bolo stretkovanie, my s mm sme dnes boli cely den rozbehany a konecne sme doma pri telke, bola som na uvodnej konzultacii u dr,Jandovej, potom sme absolvovali nakum v Ikei a poobede sme sli k svokrovy,takze mam dost 🙂
@andrejka1974 držím pršteky aby všetko nakoniec dobre napadlo...
@lias
@sunday1
@katkarv
@atreyu dakujem velmi pekne zajtra sa urcite po obede ozvem idem tam o 14.00 o 16.oo idem so synom k zubarke tak potom sa urcite ozvem doobeda pojdem Dianke zapalit sviecocky na hrobcek tam sa vyplacem ale aj to treba uz idem spinkat snad budem spat v klude dobru noc vam vsetkym a este raz dakujem Vam vsetkym
joj baby, ja som bola taka nadsena po dnesku a kuknem sem a tu take smutno ☹
@andrejka1974 draha, drzime palce na zajtra a celkovo.. a tiez verim, ze vsetko bude dobre, mozno Rianka vie, ze sa teraz trapis kvoli Dianke, ze toto obdobie je proste pre teba tazke a tak sa mozno tie arytmie objavuju.. mozno sa jej opat polepsi, ked sa vyplaces dosyta ☹ zajtra idem ja s ninkou na ocne a rozhodne sa o operacii ociek ☹ tak snad donesiem dobre spravy aj ja aj ty 😒
Som tak strasne unavena ale nemozem spat,pretoze moj drahy chrape ako mrtvola Babulky nemaate nato niaky recept ? stuple do usi nepomahaju:( uz niekolko dni nespim normalne som vycerpana... a cez den sa to neda dohnat lebo zas nas pokladik malinky mamu nenecha spat:D ja uz naozaj neviem ... Vsetkym spiacim tehulkam zelam sladke snicky...
ahojte babenky tak ja sa hlasim po vcerajsej poradni. nic sa nezmenilo placenta stale prekryva krcok maternice a ani pohlavie som sa nedozvedela lebo doktorke sa tam miesala pupocna snura 🙂 ale na dalsiu kontrolu idem uz o tyzden v utorok budem teraz uz castejsie chodit pre istotu. len dufam ze co najdlhsie ostaneme doma. inak nemate niekto link na tabulku kde zistim dlzku baba podla dlzky stehennej kosti? by ma to celkom zaujimalo kedze doktorka len pomerala stehennu kost, brusko a hlavicku cize neviem ani dlzku ani vahu a ja som velmi zvedavy clovek 🙂
@andrejka1974 ja tiez silnooo drzim palce, aby si prisla domov s pozitivnymi spravami o Rianke
@andrejka1974 silno drzim palce, aby si sa dnes dozvedela iba dobre spravy. Drzkaj sa.
@andrejka1974 držte sa, moc držím palce nech je všetko v poriadku!
@andrejka1974 aj ja silno drzim paceky nech je Rianaka v poriadku drkaj sa bud silna...ja viem lahko sa to pise ale musis verit.
Baby ja se citim jak po flamu 😀
ale ma to jedno pozitivum, prestala me bolet hlava tak doufam, ze nezacne....akorat varim muzickovi obedik,ale pak asi pujdu jeste haji, jsem fakt ko☹
@andrejka1974 drzime palecky a verim jen v to dobre
Pekny dnik babky 😉
Cely tento tyzden su v Sama doma na CT 1 velmi zauijimave temy, napr. druhy porodu, bylinky na podporu kojenia, kupanie v kybliku, kojenie, vyberanie vybavicky, monitory dychu... atd mame co pozerat 🙂) ja pozeram cez archiv.
@efci Evi videla si vo fr odsavacku soplikov na vysavac? ja len elektricku, a potom tie obyckove
@huterika ked sa ti mozem do toho pripliest, tak moja kamoska pouzivala len odsavacku na vysavac a nevedeli si s manzelom vynachvalit, a teraz som si ju dala aj ja objednat cez nich tak neviem ci to je rovno z lekarne alebo zo zdravotnych pomocok ale niekde z toho to urcite najdes... 😉
Tak som dnes stihla obehnut opat hematologiu (ale skoro som tam zabudla ist). Vcera som bola odhodlana vysadit zelezo a dnes je situacia uplne ina. Takze aj po vcerajsom odber potvrdena chudokrvnost, objaveny nejaky problem so zrazanlivostou (zatial nic vazne), zvysene dimery (vraj to sa este zvysi...) - ja tomu moc nerozumiem, ale dokyne verim, ze to nie je nic tragicke. Zelezo som doteraz papala len 1x denne, teraz uz budem 2x. Na dalsi odber a kontrolu idem az o dva mesiace a ak sa zrazanlivost neupravi, vraj potom to budeme riesit fraxiparinom - no dufam, ze aspon toto sa mi vyhne - uplne mi staci pichat si do prsta ...
Zajtra sa s vami podetlim o zazitky z poradne 🙂 Som zvedava, ako sa nam ma drobcek v brusku a co mi porozprava doky, ked mu tam prinesiem vsetky papiere z diabetologie a z hematologie.
ahojte, ja dnes po dalsej poradni, maly je nadalej vacsi tak o tyzden v priemere, ale hlavu ma aj o 2 tyzdne vacsiu, no uz sa tesim na ten porod :( ale nie, zvladneme vsetko, len dufam, ze to nebude nejake chorobne, ale snad nie, lebo pozerala mu tu hlavu dost a ze zdrava ale vacsia vyzera, a moj mm maju v rodine vacsie hlavy (aj Stevino ma riadnu)...plus sa jej daco nezdalo na sone na oblicke, nieco ze je na hranici, lahko cez hranicu normy co sa tyka velkosti ak som to spravne pochopila, ale tvrdila mi, ze to je v pohode, ze by sa to malo do porodu upravit, a ze mechur a tak ma ok, tak dufam ze to bude fakt ok...takze moc som sa nevytesila z tejto poradne, akurat ze krcok drzi po starom, tak aspon to...a idem studovat o oblickach kym maly spi...
@efci @denaalubos Tak idem googlit, a existuju aj nejake rozne typy, ci sa nemozem nejako pomylit 😉 A svokra buduca o odsavacke na sopliky na vysavac nikdy nepocula ...sa uplne zhrozila ze co to chcem s babatkom stvarat 😠 ze jej to musim ukazat ako to funguje, a vtipky ze ci aj mozog to vytiahne... o jasne cele vnuttornosti nie... 😠 niekedy ma vytacaju blbe poznamky a hlavne ked si niekto mysli ze to ich francuzske je lepsie ako nase napr.
.......tak budeme mať chlapčeka, takže párik k dcérke, už sa tešíme, ale neviem prečo neviem si to tak vychutnať ako ked som čakala prvé dieťatko, nemám to kedy ani sledovať, len zrazu zistím, že zachvilu idem rodiť. 🙂
@dennkaa no pekne pekne...ale pichat si fraxiparine mesic pred porodem jen....nevim, me rikali na hematologii, ze naopak pred porodem, mi to zmirni ty davky, abych nemela az mmco naredenou krev.....ohledne krvaceni...nrvis jake ams hodnoty?tech d-dimeru...jiank to pichani, vcera sjem si nepichla a vubec mi to nevadilo, tim ze si picham kazdy den v 20hodin....tak nebylo mozno .....😀 no ja to zelezo papkam tak velmi sporadicky, tri dny ano, dva ne...tak nevim, nedela mi zadny problem, krom cernych bobku😀, ale ja jsem zapomnetlivec hrozny

@teleranka ja som kojila rok, bezproblemov sme cestovali, zastali sme niedke na odpocivadle, nakojili v aute, odgrgli, prebalili a sli sme dalej.. ak by si nebola ty s babom niekolko hodin a dieta pije len materske mlieko, mozes dat mliecko svoje, ktore bolo zamrazene /max 3 mesiace / alebo vopred pripravene/ max vecer pred/, ktore bolo stale v chladnicke. ak by si nekojila, problem ziaden, susene mlieko, kazda benzinka ti zohreje, pripadne prinesie horucu vodu, niektore flase / tommee tippee/ maju v strede flasky farebny teplomer, ak je cerveny - vies ze je mliecko este horuce, ak je uz do modra, vies ze mozes mliecko dat. ak sa ti minie voda v termoske, v kazdom DM kupis kojenecku vodu specialnu, pripade das lucku a len zohriat. fakt kazda kaviaren ci podnik ti vodu zohreje.
co sa tyka Egypta, tiez by som neodporucala, pozri si na nete, ktore krajiny su pre babatka vhodne a od akeho veku. tieto krajiny okrem inej klimy absolvuju/neabsolvuju uplne ine ockovania, respektive sa tam nachadzaju ine ochorenia ako su nase babatka zvyknute a tak sa niektore destinacie odporucaju dokonca od 6 ci 10 rokov. okrem crevnych problemov a rychlej dehydratacie riskujes pobyt v ich zdravotnickych zariadeniach, a to mi ver ze uroven je uplne niekde inde.