Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Ahoj dievčatá, môžem sa k vám pridať?
Aj nám sa má narodiť malá slečna v apríli. Tešíme sa veľmi.
Mňa nádcha a kašeľ trápi často, už 5 krát odkedy som tehu. Zabral vždy Stodal.
@majuskapal Vitej 🙂
@maxara...ako ste dopadli u dr?
strihalka ďakujem
@andrejka1974 super, ze to dobre dopadlo! 🙂
Ahojte kocky, tak sa pridavam k tym, co beru zelezo... ☹ Mam ho brat az 3x denne... Viem, ze par stran dozadu ste sa bavili, ktore potraviny su dobre pri nedostatku zeleza, tak idem dohladat..
A aj docitat, co mate nove.. 🙂
Ranko damy 🙂
teda nie ze by som az teraz vstavala, ale az teraz si pijem moju rannu kavu a predpokladam, ze po nej aj pojdem na rannu velku 😖 neznasam, ked rano nestihnem a potom nemam kde.. 🙄
Nooo, rano sa Nina zobudila, po tom ako vecer odpadla do postele, az o 7:40 🙂 co by bolo genialne, keby sme zrovna dnes nemuseli utekat na 9tu k zubarovi. Ale teda iba jej isiel kuknut do pusky, nie mne, takze pohoda.
No nasi zas meskali, cizeeee.. proste ranny zhon taky, ze som si sadala do auta spotena a cely den som mala zo seba zly pocit 😝
Na ocnom nam potvrdila dr, ze mam pocitat urcite s operaciou ☹ , ze do juna, vtedy ideme na kontrolu, mame skusat zalepovat ocko a skusat tie okuliarky naucit 😝 a potom mi vlastne povie rovno termin. Ale preto nas este nechava, ze dost vela sa da spravit tym prekryvanim a potom je asi mensi zakrok na tom ocku, ked sa ciastocne upravi.
Potom som bola s nasimi v banke zalozit im ucty.. kriste.. toto bol ozaj extrem.. 😝 ale pointa.. kym mama polozrznuta kocikovala vonku Ninu s uctom uz hodinu zalozenym a oco vykecaval pol roka s druhym typkom, tak typek co sa uvolnil po mame pokecal so mnou, ze si vsimol, ze Ninke zabieha oko a teda, ze aj ich malej tak zabiehalo, a ze nakoniec ju dali operovat a ze super, odvtedy paradicka a operacia bola brnkacka, mala ani poriadne nevedela.. no tak skratka, nemam z toho tazku hlavu.. aspon teraz mi to nedochadza 😅
No a co by som vam este.. stavila som sa aj v DMke po pleinky, cize uz mi chybaju len podlozky pod pacienta a teda mam uz vsetko pre prdocha maleho 😵 😵
@beuska88 mne doky povedal iba tolko, ze sa mozem narodit miminko s vacsou porodnou hmotnostou a ine som si na nete nestudovala - nebudem sa predsa este viac stresovat. Ale ja mam aj ine problemy kvoli chudokrvnosti a tam je zase problem, ze sa moze miminko narodit s nizkou porodnou hmotnostou ak nie je dostatocne vyzivovana placenta... takze som si povedala, ze ked je to takto, tak nas maly bude akurat a hotovo 🙂 A zatial je uplne v poriadku a zodpoveda tyzdnu v ktorom sme, aspon tak nam to naposledy povedal doky na 4D-cku - takze som spokojna.
Urcite nestresuj! Babatku to neprospieva.
@dennkaa
@beuska88
baby, ale cukrovka ešte nie je pohroma, len sa môže narodiť väčšie bábo.. moja mama mala klasickú cukrovku, už nejaký ten rôčik, keď čakala bráška, a inak mu nič nebolo, "len" mal 55 cm a vyše 4,5 kg... 😝
@beuska88 ja už radšej ani nečítam nič na nete ani nikde, lebo by som sa zbláznila, čo všetko sa môže stať.. prvé mesiace som bola úplne na prášky, až mi segra vynadala.. čo sa má stať, stane sa, a mnohé neovplyvním.. robím to najlepšie, čo bábu prospieva a len dúfam, že bude všetko v najsamlepšom poriadku v apríli.. 🙂
@dennkaa ja som pred tehotenstvom brala pol roka zelezo a musim povedat ze sa mi zvysilo, lebo ked mi brali krv v 12 tyzdni tak som mala hodnoty vyssie ako predtym ked som ho zacala brat 🙂 urcite je lepsie prijat zelezo v prirodnej forme, ale ked to inak nejde tak treba aj takto...
@strihalka lenze vcera ta vecerna nebola prva ranna 😉 😀 😀 Ninka zubara sokovala, inak on je velky fesi, taky mlady a straaaaasne mily. A teraz chudak nevedel, ako ma tej Nine vysvetlit, ze on sa len pozrie. A ja som povedala, ze toto je ujo Zubkova Vila, Nini ukaz zubky 😀 tak on sa zacal rehotat, Nine prislo smiesne, ze sa smeje a on sa iba tak zvonku pozrel. Povedal, ze fajn, ze nevyzera, ze by mala nejake chyby vyrazne, ale treba jej poriadne umyvat zuby.. co si opat neviem predstavit 🙄 ja mam dieta, ktore miluje vodu, kupala by sa od rana do vecera, ale zubyyy? ociii? to ona neukaze nikomu. 😒
Baby, na leto kupujete akú veľkosť oblečka? Stačí 62? Myslím tak všeobecne, viem, že to záleží od mimča, niektoré rastú rýchlejšie, a naopak.. Len ja potom už nebudem mať čas behať od babky k nám na net a vyhľadávať nejaké "vychytávky".. Hádam do augusta prcek nepodrastie až o 10 cm, či..???
ahojte žienky. ako ste včera stretkovali?
@janka273 krásna izbička 🙂 ja babám plánujem vymaľovať na ružovo izbičku. skombinovať bledoružovú a cyklaménovú a potom nejako na to vymyslím buď nejaký maľovaný obrázok na stenu alebo nálepky. len drahý o tom mojom zámere ešte nevie 😀 😀 😀
ja mám dnes taký dosť blbý deň. celý deň ma hrozne bolí brucho, malá už je asi zase zvrtnutá nohami dolu, lebo strašne kopcuje do spodu, až ma to bolí. celkovo som taká oťapená a pocity mám ako pred menštruáciou. keď som na obed robila slané palacinky, tak som si musela stoličku na tých pár kúskov dať, lebo ma ťahalo celé brucho a furt ma niekde strašne šklblo. som si dnes pripadala ako uvzdychaná stará baba 😝
@pimpilla skus nieco z tohto ale pre istotu si precitaj pribalovy letacik
http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/...
@darinkazv Ďakujem 🙂, už je síce zase trošku "preonačná"....ale dnes tam je hotová pohroma, pretože v utorok k nám majú prísť namontovať do spálne vst.skriňu a veci z pôvodnej skrine som musela dať do Tami izbičky, keďže spál.skriňu musíme rozmontovať, a taktiež komody dať do utorka preč, takže z detskej izby je sklad - alebo lepšie povedané "výbuch bomby".
Ja sa už ledva gúľam - síce kilá nazvyš mám 7 - 8kg , a všetko v brušku, ledva už sedím a spím, strašne ma bolia rebrá, a malý má tiež neskutočnú silu, ....obrátený neviem ako je, ale taktiež ma kope / alebo rozhadzuje rukami/ do mechúra, a potom chodím cikať každých 5 minút po 3 kvapkách....V noci ma budí, keď sa nechcem prispôsobiť jeho polohe 🙂
@janka273 joj moja, to vám nezávidím. ale tak tú chvíľku sa to dá nejak vydržať 🙂
ja mám síce stále 4kg, ale tiež ma strašne rebrá bolia a bez vankúšika na kojenie nemôžem ľahnúť. na chrbte ležať nemôžem, lebo sa mi začne hlava točiť a nedá sa mi dobre dýchať, takže len jeden alebo druhý bok. no a v noci okrem seba ešte aj ten vankúš furt pretáčať... sa furt zobudím na to, že mám bok celý strpnutý a musím sa pretočiť 😀 ja tiež neviem, či ma to kope alebo rukami boxuje, ale isto ma tam niečim do spodu morduje 😀
@srnqqa 62, mozno aj 68 lebo zalezi aj ake plienky budes davat, ak jednorazovky a nebude babo dlhe tak postaci aj 62 ale ked budes balit do latkovych tak lepsie budu trochu dlhsie vecicky koli velkej plienke, ak ti mozem poradit, a ked sa narodi trochu vacsie tak aj 68 cm ak mozem poradit 🙂
@strihalka ten strom je nádherný. to by som aj ja brala 🙂 len keď ja ešte neviem, ako im tú izbičku zariadime. budeme dávať robiť posteľ na mieru a ešte jednu veľkú skriňu dokúpiť a písací stolík pre lucku. takže najprv rozmyslieť, ako to tam všetko rozmiestnime a potom sa budem aj ja vytiešať takýmito inšpiráciami 🙂
@strihalka dajú sa Jani aj kúpiť také nálepky na stenu / fólia/- ľahko sa odlepujú, možno to by nebolo zlé na tej druhej strane....ale sú i také nálepky, čo odtrhnú aj maľovku
@darinkazv to moje spanie sa presne podobá na tvoje spanie 😀 , je to pre mňa najhoršia časť dňa, keďže ma bolí celé telo, a neviem čo už mám sama zo sebou robiť- zostáva nám LEN VYDRŽAŤ 🙂

no ja som este nebola na vysetreni u lekara, zatial mi brali len krv, k lekarovi idem zajtra... som taka neštastna z toho - vobec neviem co bude - bojim sa hlavne o moju malinku.... A tebe povedali ze babo bude v poriadku? mne nikto nič nepovedal a to je to najhoršie, že neviem čo mam čakat... a co sa tyka porodu nehovorili ti nič ohladom velkosti a formy? lebo na internete co som nasla tak hroza...