Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv
@lusylienka
veď to je to..kúpim 62 a bude malé, ale kúpim 68 a bude veľké.. Veď nech v tom aj vyzerá.. Nepáči sa mi, keď by malo všetko väčšie, také "vyťahané".. No mnohé veci, čo sa mi páčia, sú väčšinou 62 a min. za 11 € 😅 Na Matýska ich "obetujem", ale zas by som mala výčitky, ak by to nesedelo - to sú zbytočne vyhodené prachy.. Ach, jaj... Keby som bola milionár, neriešim tieto veci 😔
Inak, toto sme si dali vyrobiť, ešte je aj reflexná 😀
no, nechápem, prečo mi ju otočilo..:/
@beronsche tak to mna boli vyssie, asi lonova kost to je, ale nie ta z predu, co je ochlp. Tazko sa to lokalizuje 😝 lebo na pohmat v klude nic neboli, len ked spravim krok a boli kazducky krok 😒 kratky ci dlhy, tazky ci lahky. Este som nenasla sposob chodze...Je to asi to kostove dno panvy, ak take existuje.
Ale viem si predstavit aj tu tvoju, ked pises, ze ako po jazde na bicykli...je to podobny typ, taky ako modrina alebo pohmliazdenina.
@urma tak v noci sa ti to nazbiera. cez deň to vyteká tak postupne, tak preto sa ti to ráno tak vyleje 🙂
@denaalubos nejde o porovnávanie. ja som dala len príklad. ale so soplíkami je to tak, že keby ho niekam potrebovali dať, ja neviem, že by napr. musela ísť mamina skôr do práce a dieťa dať do škôlky alebo iného zariadenia, tak tam teda sople odsávať nik nebude a bude musieť mať základné hygienické návyky 🙂 preto vravím, že 2 ročné je už veľké na to, aby odsávalo. jasné, že každý si učí podľa seba, každé dieťa je iné. niečo sa dieťa naučí samo, ale vo veľa veciach mu treba pomôcť.
@srnqqa jejo, to je úžasné 🙂 nemáš na blízku nejaké cca 3-4 mesačné dieťatko? že by si si "požičala" pri nakupovaní oblečka. 🙂 aby si nekúpila ani veľké, ani malé. 🙂 alebo ak ti môžem poradiť, keď ťa napadne niečo kúpiť, tie peniažky si odlož. zakaždým, keď ťa napadne niečo väčšie kúpiť. no a potom môžeš urobiť tak, že postupne, ako bude rásť, tak dokúpiš 🙂 na začiatok by som kúpila 56ku veľkosť a potom uvidíš, ako bude drobec rásť 🙂 ja mám síce až do v.68, pár ks aj 74. ale to porovnávam s mojou staršou. že akú veľkosť nosila cca v tom a tom veku 🙂 hádam mladšia sa nenarodí väčšia, než jej sestrička 🙂
@urma uf, nevyznám sa veru v tomto. ale tak možno že v noci je to redšie a cez deň hustejšie. možno zabijem totálnu blbosť, ale možno to má aj súvis s tým, že cez deň prijímaš stravu a v noci nie. ale to sú len moje úvahy 😅 nemám žiadne lekárske vzdelanie, aby som to pochopila 😅 😀
oki dámy, idem ja off. ľahnúť zase a čakať na nášho ocka 🙂 sa ho neviem dočkať 🙂
@mius.brcko ja este k tomu krcku, ja mam tiez skrateny a zmaknuty, zistila mi to dr. v 24tt vaginalnym vysetrenim a nasledne vaginalnym utz, tak ma to aj trosku vystrasilo, ale pomedzitym uz som sa skludnila lebo jednak odvtedy sa to vobec nezhorsilo a uz je to dakych 7 tyzdnov s tym, ze mam mat kludovy rezim a nikam nechodit atd. a to som dodrzovala len velmi ciastocne, lebo dviham 13 kg syna kazdu chvilu na ruky plus ho vynasam 1-2x denne 3 poschodia po schodoch, ked som uz doma tak sa snazim lezat/sediet, ale cely den doma nemozem byt, lebo by mna aj maleho trafil slak...no takze bohvieaky kludovy rezim to teda nie je, no a efekt na ten krcok to evidentne nema...
no a plus co som sa docitala na nete, tak udaj o dlzke krcku sa uz v zapadnych krajinach nepovazuje za rozhodujuci pre predcasnost/nepredcasnost porodu, a aj sa vaginalne inde zdaleka tolko nevysetruje ako u nas (co dokonca aj take som citala, ze skor tie caste vaginalne vysetrenia mozu mat nepriaznivy vplyv na prip. predcasny porod), sak ako ti aj @beronsche pisala...
tak sa podla mna vobec nestresuj, jasne ze sa nenamahaj extremne alebo co, ale normalne kolko vladzes a uvidis bude pohoda...
ahojte, tesim sa z pozitivnych sprav, pisala som ze to nebude take, ako sa na prvy pohlad zda a chvalabohu sa to potvrdilo 😀
mimochodom v KIKE su vypredaje na detske vecicky, minimalne u nas v Kosiciach, napriklad prebalovacie tasky z 70€ na 20...
prva varka bielych detskych veciciek je uz v susicke a pomaly dochadzaju objednane baliky s vecickami, uz to zacina byt take realne 😀
k odsavaniu soplikov, nam pri trojrocnej na nosno-krcnom povedali, ze ak mame na vyber / sme doma / stale mame ked je dieta chore odsavat tou odsavackou na vysavac, kedze dieta si same nikdy tak nevyfuka, respektive ked das dietatu vyfukat, a este zapnes odsavacku tak stale pojde. a ide o to, aby sa nos zbavil zapalu a hlienov o to skor sa dieta vylieci.
@mius.brcko @ancovicka30 Zo zvedavosti som hladala statisticke udaje o predcasnych porodoch a nasla som, ze v 2009 bolo v SR pod 8% deticiek narodenych pred 37tt a vo Velkej Britanii, kde sa vysetrenie krcka maternice nerobi to bolo tiez pod 8%...
Tazko povedat, nakolko zodpovedaju tieto udaje skutocnosti... 🙂
@darinkazv na všetky tie "prvé dni" mám 56, potom 62.. časť 62 je s dlhým rukávom, zvyšok krátke na leto.. veď mám, aj som sa pýtala na to, ale toto dieťa im rastie podľa ich slov veľmi rýchlo..vraj je extra jedák 😉 ťažko povedať, ako sa pomiešajú moje gény s priateľovými, ja som teda bola biedny jedák, on skôr opak.. No požičať si ho nemôžem, kupujem cez net, tu je viac vecičiek, čo v obchodoch nenájdem.. nie som na také "typické" bábätkovské veci, ale hviezdičky, prúžky.. 😎
@srnqqa a z akej znacky objednavas vecicky? Mozno sa da poradit podla znacky, ked mamicky zo skusenosti vedia ako zodpovedaju velkosti, napriklad my sme museli pri Next kupovat vacsie, carters nam boli presne, hm nohavice zas dlhe, tesco zas vsetky tricka ma v pase kratke ale rukavy dlhe atd... A taktiez ked bude babo doma, ty uvidis ze vam zacina byt nieco malicke vtedy objednas vacsie a basta, balik dnes nechodi mesiac, este aj z ameriky to mas doma do 10 dni... Ja som to pri prvej dcerke robila tak, ze ked sme nosili jednu velkost, vtedy som objednavala pomaly nasledujucu..
Ozaj, ako sme tu minule hovorili o velkostiach oblecka, ja mam jeden overal velkost 67 🙂 asi nejake pomylene medzicislo 🙂
@beronsche @urma Ja mam tiez take bolesti hlavne v noci ked sa potrebujem pretocit aj s tym tehotenskym vankusom som jak taky krypel nez sa otocim 2minuty prec...alebo po dlhsom sedeni tam v oblasti niekde lona lonovej kosti ako asi aj vy ste spominali baby.
K tym vytokom priehladnym ja to tiez mavam aj pocas dna niekedy sa az zlaknem ze kolko moc, niekedy biely ale ako ste spominali bezfarebny mavam castejsie.
ahojte opäť po dlhej dobe. dnes sme boli na sone a za 10 eur sme sa dozvedeli, že sme dopredu nakúpili samé bielo-žlto-modro-zelené vecičky pre Maroška a nakoniec to bude dievčatko ...nemáme vôbec šajnu aké meno by sme si vybrali a akými vecami doplniť babský šatník...ach jaj, zase starosti...a to ani nehovorím o tom, že sa vyspím na chrbte 2 hodiny, musím ísť cikať, potom neviem ďalšie 2 hodiny zaspať a ráno sa nakoniec zobudím s boľavými krížami, a zdesená z kadejakých škaredých snov...a mám veľký strach z blížiaceho sa pôrodu...ako ste na tom vy? pekný večer
@kukucka1982 to ako se jim podarilo ze nejdrive chalan a ted ze baba?? ajsou si jisty ze je to fkt baba, na 100% , nemohla ho mit jen schovaneho?
@elfka.elfka Alebo tam majú "tlačovú chybu" 😉 Prvé veci - body boli z tesca, potom mám najmä h&m, kukám nike a adidas, ale tam majú myslím číslovanie 0-3,3-6 atď.. Na next som tiež kukala, takže podľa teba, ak chcem 62, mala by som brať 68?
Keď aj teraz sa ťažko odoláva, vidím také pekné vecičky, a mám pocit, že potom nebudú, tak mám silné nutkanie si ich urýchlene zaobstarať.. 😎
@srnqqa hehe to nutkanie poznam 😀 😀 😀
ja som vysoka, 183cm, a moja dcerka je tiez taka zizalka dlha. nam boli tesco veci proste siroke. nasla som si uz znacky, ktore som vedela ze nam presne sadnu/ next, carters /, ale to chce cas a budes skusat sama, nieco dostanes, nieco si kupis a uvidis ako vam vyhovuju strihy. my nosime nohavice next, su nam perfektne, ale napriklad nemozem si kupit puncosky next v takej istej velkosti, lebo su nam do pol kolien, tak nechapem ako to cisluju.
na tvojom mieste najprv kupujem tak, ako pisu velkosti, teda next 62 nie rovno 68. myslim si, ze na zaciatok 62jkou nic nepokazis, to urcite nosit budete, ale ako pises, nechces aby ti maly plaval v obleceni, tak potrebujes aj 56tku, minimalne vrchy...
@kukucka1982 jaaaaaj nemyslis vazne?! na vasom mieste si uz pre istotu pockam az do porodu a kupujem len neutralne vecicky. mozno z toho este bude aj chlapcek. ale to je neskutocne, ze sa take nieco este stava. moj znamy, maju polrocnu dcerku a celych 9 mesiacov to bol podla ich dr krasny chlapcek, len narodilo sa dievcatko 😀 ja som myslela, ze pohlavie je prekvapenim iba vtedy, ked sa babo neukaze, ale toto 😀 skus pofotit vecicky a tu nieco nahodit, mozno si nejake mamky odkupia od teba modre vecicky... ale dievcatka mozu nosit vsetky farby, ked das modre bodinko, das k tomu ruzove teplacky a je to 😀 len chlapci su "obmedzeny" ze nemozu ruzovu, dievcatka mozu vsetky farby.... ale ak denne menis 8 bodiniek, je ti uplne jedno ci jedno z nich je ruzove,modre, alebo nove ci stare, hlavne ze je 😀
@kukucka1982 tak to je dobre,teda.Ale ako pise@elfka.elfka,horsie by bolo,keby ste mali nakupenu ruzovu vybavicku a bol by to chlapec.Takto dokupis nejake ruzovucke handricky a je to 🙂
A porodu sa neboj,lebo to bude horsie.Nepocuvaj a necitaj ziadne komentare o porodoch a urcite si nepozri video 😎 😎 😎 Vobec to nie je take hrozne,ako to vyzera 😕
@kukucka1982 AHoj my tiez nakupujeme, bielo-zeleno-zlto-modre vecicky a to nam doktor povedal ze bude baba...neboj dievcata si mozu obliekat kadejake farbičky...horsie by bolo keby si mala komplet ruzovu vybavicku a pride chlapcek... 😀
Inak aj mne sa posledny mesiac deje pocas noci to čo tebe...a tie sny čo mám ...tak to by nikto nevymyslel 🙂
Pôrodu sa zatial nebojim a myslim si ze ma viac bude boliet panva ktorá ma uz teraz kvalitne bolí , ako celý porod 🙂
Dobre rano 🙂
@peka13 hehe, to si dobre napisala o tej panve. Inak ja som si tiez predstavovala, ze takto dako ma to bude boliet po porode..myslim chodza. Nie hned, to bude viac, ale co ja viem za tyzden? 😀 Fakt mam pocit pohmliazdenia a to sa este nic nedeje a ani nenosim ziadne mega brucho, no ved si videla vlastne 😉
Nasa vybavicka je tiez bielo, zlto, modro, zelena. Ak by sa vyklubalo dievcatko, nevidim problem. Akurat by mi bolo trochu luto toho tmavomodreho kociku.
Dobre ranko
u nas od vecera nic nove 😀akurat, ze ma riadne pobolievalo brucho, tak tvrdnuce som ho mala, ze som sa az zobudila v noci.. normalne som sa zlakla 😒 ale preslo..
@urma hej hej, to ako pises tu bolest panvy, to aj mna tak boli.. to je lonova kost a panvove dno.. panva sa nam roztahuje, je to do urcitej miery v poriadku 😉 jediny sposob, ako chodit, je bolestivo a kacacio 😔
A ten vytok, to sa aj mne stavalo, aj hocikedy cez den, ze nic a zrazu naraz viac.. aj pri Nine som to riesila a nakoniec neriesila 😀 .. ale tiez sa niekedy zlaknem a utekam skontrolovat 😒
@darinkazv @denaalubos nechcem vam do toho skakat.. ale musim 😅 okrem toho, ze moja Nina vie ako robi jezko (fuka nosikom ako pri smrkani) od pol roka, teraz ma rok a pol a ked ma nahodu sople, odsajem jej ich vysavacovou odsavackou, lebo aj keby sa akokolvek vysmrkala, tak odsavacka vysaje trikrat viac, z hlbky z dutin a teda jej spanok je znacne skvalitneny. Cez den jej neodsavam, pekne sa vysmrka.. ja len k tomu na prirovnanie, ked mam sopel ja, viem smrkat a to o dost efektivnejsie ako pididecko, ale napriek tomu mi pekne priebezne dotekaju sople a spat sa neda. Priznam sa, ze som parkrat (odkedy ju mame) oskusala Ninkinu odsavacku a mala som pokoj na ovela dlhsi cas 😉 ..
@urma Presne ako hovoris...včera som dokonca bola na cvičení gravidjogy a vieš čo mi tam povedali, ze čo sa ja ćudujem ze ma boli panva, ze som uz v takom stadiu ze ma to musi boliet.... 😖
Niektore cviky som teda poriadne odflákla, lebo by som porodila na mieste 🙂
Asi sa skusim objednat k nejakemu odbornikovi...aby sa na to kukol, aj ked asi nic moc neuvidi, ked nemozme rontgenovat....ale tak aspon mi mozno poradi, ze nemam sediet s prekrízenymi nohami 😀 čo všade počuvam 😀 ze je to najhorsia poloha v tehu.
Moja starka vraví ze som jednou nohou v hrobe, ze si to musim odtrpiet...to jej asi nevysvetlim, ze teraz je ina doba a nemusim za kazdu cenu trpiet 🙂
@elfka.elfka a to obrazne si povedala ze 8body menis kazdy den? 😲 ja ze tak 4-5
Ja sa cítim zdravotne fajn, tieto "bolesti" panvy čo sa tu spomínajú beriem už tak normálne, vôbec to nevnímam ako bolesť. . . proste každé ďalšie tehu ma len posilní 😀
Keď som bola 1x tehu, tak som mala tiež veľký strach z pôrodu. Ten pominul akonáhle som si to rozmyslela s našou pôrodnicou a utekala som do Štiavnice. Až tam som zistila že môj strach vyplýval najmä z prostredia a prístupu personálu 😉

@urma ako to myslis, ze nemozes chodit, kvoli panve? Co ta boli? Pytam sa, lebo mna strasne boli ta cast zadku a horna cast stehien, co boli napr. po jazde na bicykli... Tiez som rozmyslala, ci to nema nieco do cinenia so zmenami v panve....