icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

lias
26. jan 2012

@peka13 to je fakt super pocit, ja som mala chuť rozbehnúť sa po chodbe bez závažia pár hodín po pôrode 😵

carrie84
26. jan 2012

Dobre rano 🙂

Ja na odsavacku soplov na vysavac nedam dopustit! Perfektna vec. Moj maly tiez vie ako robi jezko, napodobnuje smrkanie, ale teda vysedok ziadny 😀 Takze ked su sople, vysavac pri posteli a odsavam aj v noci 😉

@maxara - ja som sa dnes tiez zobudila v noci - cca. po2 hod. spanku, ze brucho ako kamen, normal krc v nom a maly do toho zacal plakat ... 😝 Esteze bol uz potom pokoj 😉
@renca99 - zallezi od babatka a sikovnosti maminky 😉 Ak babo grcka, ak mas nehodu pri prebalovani .... Nam sa raz podarilo 10bodyniek za den (mm mal pri kazdom prebalovani nehodu - holt, chlapci curaju vysoko a daleko 😀 😀 ) a to uz bola kriza, ze som pomaly nemala za ake menit 😀 😀 Ale zvacsa su to tie 3-4 zo zaciatku 😉

maxara
26. jan 2012

@peka13 presne tak 😉 dotlacis a vsetka bolest a tlaky a nepokoj zmiznu, neskutocna uuuulava.. potom mozno sitie, u niekoho minutka.. a potom si odpocinies a ked vstanes, tak citis len tu ranku, ako ked sa porezes napr na ruke.. a na druhy den uz tazka pohoda 😉 a hlaaaavne, ked si lahnem na brucho 😵 😵 😵 tesiiim saaaa

urma
26. jan 2012

@renca99 ja ze 1-2 😀 😀

urma
26. jan 2012

@peka13 vies co, nebude to isto prekrizenymi nohami, lebo ja som cele dni doma rozcapena 😀 😀
Prekrizene nohy tak akurat na navsteve a to je mozno 2x tyzdenne 😉
Ak by sa lonova kost rozchadzala, udajne sa to da nahmatat, ale netusim kde presne...ani ako som to tam mala predtym 😅 . K tomu odbornikovi...patri to do ruk ortopeda myslim. Ale to len ak je uz moc zle 🙂

maxara
26. jan 2012

@carrie84 no mne nezvykne tvrdnut, tak som bola zaskocena trochu.. ale vcera som mala ozaj tazky den, tak asi preto 😒

pimpilla
26. jan 2012

ROZHOVOR DVOJČÁTEK V BŘÍŠKU
-Věříš život po porodu?
-Určitě.Něco po porodu musí ...být.Možná jsme tu právě proto,abychom se připravili na to,co bude pak.
-Blbost,žádný život po porodu není.Jak by vůbec mohl vypadat?
-To přesně nevím,ale určitě tam bude více světla než tady.Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou.
... -No to je přece nesmysl! Běhat se nedá a jíst pusou to je úplně směšné! Živí nás přeci pupeční šňůra.Něco ti řeknu.Život po porodu je vyloučený-pupeční šňůra je už teď moc krátká.
-Ba ne, určitě něco bude.Jen asi bude všechno trochu jinak,než jsme tady zvyklí.Tunel,na jeho konci světlo. . .
-Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí - a vůbec,život není nic jiného než vleklá stísněnost v temnotě.
-No já přesně nevím,jak to tam bude po porodu vypadat,ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará.
-Mámu? Ty věříš na mámu? A kde má podle tebe být?
-No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom nebyli.
-Tomu nevěřím.Žádnou mámu jsme nikdy neviděli, takže je jasné, že žádná není.
-Ale někdy,když jsme zticha, můžeme zaslechnout, jak zpívá nebo cítit,jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom.Zobraziť viac
Autor: Reinkarnácia
.

maxara
26. jan 2012

@urma draha, to keby sa ti rozchadzalo, tak vobec sa ti neda chodit 😅 zatial je to v pohode.. inak ja som Ninku neprezliekala nejak extremne casto. Pokial nebola ze mokra alebo fakt zasrata, tak som ju nechala tak.. akoze maly fliacik jej z krasy neubral 😉 ale teda jasne ze presrate, precurane body alebo grcka, tak to je jasne.. ked len slintala, tak sme to riesili podbradnickom, menila som ten

carrie84
26. jan 2012

Ja som zo zaciatku prezliekala a prezliekala - aspon som mala trening 😀 Som si prve dni pripadala uplne neschopna pri tychto cinnostiach 😝 😅 A to nehovorim o kupani - to bol pre mna prve razy stresujuci ukon 😀 Pred kazdym kupanim som si presne nachystala vsetky veci do radu a 4x skontrolovala, ci nieco nechyba 😀 😀

@maxara - ja to tvrdnutie mam v poslednej dobe stale 🙄 Aj vcera som si musela ist cez den lahnut, lebo uz sa to nedalo 😖 Ale tak beriem magnezko, tak nerobim paniku 😉

pimpilla
26. jan 2012

@urma asi ako píšeš ,že to bude medzi nebom a zemou, lebo ja som fakt žiadnu infekciu nemala, a ani dodnes neviem prečo sa to stalo, ale jasné že na to netreba mysliet, to mi vraví aj manžel aj celá rodina, že teraz to už bude iné a snažím sa tomu verit, aj ked po tých skúsenostiach sa to predsa len tak nedá vymazat z hlavy...

maxara
26. jan 2012

@carrie84 😀 ja som sa najprv tiez bala, ale potom akosi som to prestala brat tak dramaticky 😒
ja viem, e tebe casto tvrdne. ja nic neberiem, som v pohode, len obcas ked to prezeniem, tak na druhy den si hodim taky pohodovy den

lias
26. jan 2012

Jááj, teším sa, zachvíľu si idem pre kočík 🙂 🙂 🙂

Pred chvíľou mi prišiel aj balík s kozmetikou, jedna zlatá mamina tu z MK mi doniesla látkové plienočky priamo domov a ďalších 7 balíkov na ceste. Ľutujem moju poštárku 😀 Syndróm hniezdenia sa u mňa prejavil už naplno 🙂

pimpilla
26. jan 2012

@lias no ja som na tom tiež jak ty, že chudák poštár, skoro každý druhý den u mna, už som ho minule na to aj upozornila, že teraz budem mat tých balíčkou viacej, ale bol v pohode, aj on má malé dieta a objednávajú z netu, takže vie že je to ovela lacnejšie 🙂

pimpilla
26. jan 2012

tak ako píše maxara, tiež sa neviem dočkat spania na bruchu, ja ked som porodila a zobrali ma na izbu , tak to bolo prvé že som sa dala na brucho a tak som zaspala, že mi až sliny tiekli, vankúš totál mokrý, tak aj sestrička sa rehlila na mne, že som si to tak vychutnala 🙂 a ozaj po tom porode jak keby nič, som stála o 20 min.na nohách, jak keby som nerodila 😉

belissima85
26. jan 2012

dobre predpoludnie damy🙂vy sa tu uz pomalicky zahniezdujete a ja mam furt cas🙂az nato ze som si kupila par veciciek c.56 a to je zatial tak vsetko🙂zaciatkom februara ideme objednat kocik a potom sa uz hadam rozbehnem aj ja🙂idem postavit obed ale stale som tu 🙂pisete o 100-200clovek tu ma stale co citat🙂pekny dnik vsetkym

ivanka.7
26. jan 2012

U nas sa nelutuje postar, ale ja :D lebo veci mi chodia na trvaly pobyt a tam nebyvam (byvam 300m odtial) a na zvonceku je bohuzial len maminino meno (tzn. moje meno za slobodna a mne chodia balicky uz na "vydate" meno), takze si vzdy len najdem zlty listok a musim na tu postu. Sem tam to daju aj mojej sestre, tak mi usetri chodenie, ale inak je to na postu a spat. A ja sa tam nedostanem hocikedy, lebo z roboty musim vzdy bezat domov za psom a aj ked s nim mozem na postu, tak si trikrat rozmyslim 20 minut tam a 20 minut spat (takze aj keby mi baliky nosili domov, je mi to nanic, lebo tam nie som cez den).

elfka.elfka
26. jan 2012

@renca99 uvidis, ze su dni ked minies fakt aj 8, moj rekord bol 10, v polke dna som dala rychlo prat a na radiator aby bolo co obliect 🙂 dieta sa vie tak zaslintat ze ma cely hrudnik mokry, potom mas grckacie dni a o prekakanych bodinkach kde kaka prestreli z plienky na cely chrbat az po krk ani nehovorim 🙂

belissima85
26. jan 2012

@elfka.elfka tak to si ma celkom potesila lebo zatial som si kupila asik 5toro body a moja mimina mi hovorila ze to budem mat aj malo ale zato svokra ze naco to nakupujem ze ved toho mam uz dost...ale beriem ju s rezervou ako starsieho cloveka🙂

efci
26. jan 2012

Dobre rano maminy,
ja som sa len pred chvilou vyhrabala z postele 😝 Pri ranajkach som Vas docitala.
No ku nam tiez chodil postar intenzivne 🙂 Tento tyzden cakam uz od pondelka dva balicky a dako kde nic, tu nic 😖 Takze dnes sme mali mat na obed halusky s kapustou, ale kedze nedosiel balik s mixerom, tak smola 😀 Mne sa teda ani zemiaky nechce struhat a ani kapustu krajat, hold skoncime na cestovinach 😎

@elfka.elfka ta velkost 67 mohla byt ak to mas nejake oblecko zo zahranicia. Lebo napr vo FRA su cislovanie ine ako na SK, my tu mame 50, 54, 60 atd atd 🙂 Tiez si pamatam pri prvom syncekovi, ked sme boli v porodnici 7 dni, ja samozrejme veci len na 3 dni, musel mm bezat domov poprat, ozehlit a doniest naspat do porodky 🙂 Tu ma kazdy svoje veci, na SK su myslim erarne.

Ha ha ze prekrizene nohy, ja ich teda dako silou vole prekrizim, ale vydrzim tak asi 10 sekund. Mne je tak uz maximalne nepohodlne.

Ja som uz dako sekla s vitaminami, mi prislo, ze mi ten Femibion nerobi dobre, tak si len sem tam dam Magnezko, pripadne Bkomplkex lebo mi praskla pera a boli to. Inak uz len melasu, tiez ked nezabudnem

No idem aspon popravit lebo sa stadeto zase nepohnem.
Inak vyborne stretko ste si urobili, palec hore 😎

strihalka
26. jan 2012

Dobre ranko babulky, no vcera muz usnul hned u panelaku 😀, tak se slo po chvili spat, no spanek se konal az nekdy kolem pulnoci mam pocit...
co se tyka bolesti, tak sjem vcera fakt nevedela co se deje....☹ nejdriv jsem myslela ze to jsou bolesti podobne slepaku, bricho napnute a prava strana byla tak citliva na dotek☹jakmile jsem se ji dotkla, tak me v ni hrozne pichalo, aj jsem zkosuela, ze zmacknu levou stranu a samo ze na prave silena bolest....nemohla jsem nic, mela jsem problem se jen pohnout, nebo otocit v posteli, jakmile se mi ta kuze napnula tak bolest, po pul hodine me uz tak bolelo cele bricho, nebyly to krece, bylo pichani a bricho cele napnute...mala to nektrera?

srnqqa
26. jan 2012

Baby, keď už tu píšete o pôrodoch a hniezdení 😉 Mne sa cez víkend snívalo, že som bola na vyšetrení v 30tt a lekárka mi vraví, že "ja už pôjdem"..no, super.. 😉 Doteraz sa mi všetky sny do bodky splnili, aj dobré, aj zlé, teda, najmä tie.. ☹ Druhý sen, čo som si pri tejto príležitosti spomenula, ten bol ale dávno, hádam aj rok dozadu, že sa mi narodil syn a priateľ oň nemal záujem, len kamoši a krčma, tak som sa za ním vybrala, nech sa naň aspoň pozrie a on mi stále uchodil a tváril sa, že nevie, že ho hľadám(e).. Posledné, čo bolo, že som sa zastavila a už sa len dívala, ako odchádza s nimi preč a schúlila sa na nejaké najbližšie wc aj so synom v perinke.. Zobudila som sa s takým revom, prišlo mi to strašne ľúto, nie pre mňa, ale syna 😢 Dúfam, že tento sa mi nevyplní..Jaj, aj teraz tu v robote sa mi tlačia slzy, hrozné..

Inak, aj ja sa teším na ležanie na bruchu, to bola moja NAJ poloha, do decembra som poznala len na chrbte, teraz už 3 - Matýs dovolil ležať aj na boku 😀

palmarmj
26. jan 2012

No tak kooonecne doma z poradne... Sofinka vraj rastie ako ma... 27tt - 920gr Glukozove testy OK..aj krv.. 🙂

lias
26. jan 2012

Hlásim, že kočík je už doma 🙂 🙂 🙂
Mám druhé Vianoce 😵
Foto som hodila do vozového parku.

darinkazv
26. jan 2012

@maxara nemyslím, že skáčeš 🙂 ako ono je fayn dopomôcť si odsávačkou. ale ako sama píšeš, ninka už vie aj fúkať. 😉 ale to je jedno. to bol proste len taký môj prvý postreh, že som sa začudovala. vôbec nikoho nekritizujem, tak ako som aj napísala. však je to každého osobná vec. preto nemám moc v láske tieto diskusie na diaľku, lebo pri tom sa to ľahko zvrtne. je to iné, ako keď sa s človekom rozprávaš na priamo 🙂

strihalka
26. jan 2012

ted me tak napadlo....jak vyresit odsavacku hlednu kdyz chcem tu napojenou na vysavac,ale mame doma irobot??? 😀

maxara
26. jan 2012

@darinkazv no ved ale denaalubos nenapisala, ze mala jej kamosov nevie smrkat 😅 len to, ze tu odsavacku pouzivali tak dlho. 😉 ale chapem, co si tym myslela 😉

maxara
26. jan 2012

@strihalka zdover sa rodine 😉 😀 ja som sa postazovala, ze nemame taky obycajny vysavac a na druhy den som mala 3 stare male vysavace 😀 vsetci sa potesili, ze si mozu kupit novy 😀

carrie84
26. jan 2012

@strihalka - tebe staci irobot? 😕 Ja pouzivam aj aj - predsa len pavucinu zo steny mi to nepovysava 😀 A v spajzi by mi tiez asi narobila viac skody ako uzitku 😀 😀 Kup si nejaky lacny sunt - aj cez bazar a mas vyriesene 😉

strihalka
26. jan 2012

@carrie84 no my na male mista mame taky prirucni, a robot postaci....
@maxara pravda, urcite nekdo bude mit...

carrie84
26. jan 2012

@strihalka - si s tym prirucnym spokojna? Ja mam pocit, ze nic neberie poriadne 😝 A to som vyberala podla vykonu a znacky! @maxara - vyborny napad s tou rodinou 😀