Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@janka273 hlavne nech sú naše poklady zdavučké
@teleranka ja by som hned zobrala psa k veterinarovi ten ho musi pozriet aj s majitelom viem co to obnasa mne takto neznamy pes pohryzol syna vonku do noci sme hladali majitela aj so psom nastastie ludia poznali toho psa aj majitela tak sme isli na veterinu so synom do nemocnice tam mu pichli pre istotu proti besnote kjednu injekciu do ramena lebo sme netusili ci toho psa najdeme nastastie bol pes v poriadku a tak syn isiel na dalsi den domov z nemocnice
@kukucka1982 inak ono tych 5-7 ks udavaju aj vo vsetkych tych zoznamoch 😀 ale ja som doteraz zila v tom, ze to aby som nemusela kazdy den prat, ze to mam aj na tyzden 😀 Ale nenapadlo ma ani vo sne, ze "davka" na den. Mne sa to nechce verit...no uvidime za par mesiacov, aky bude maly kakac a grcac 😉 Ja uz radsej nedokupujem, kym nebude na svete.
@kukucka1982
@urma
naša Tami dokázala, keď bola maličké bábätko naozaj za ten jeden deň aj 5 bodybiek zašpiniť a taký istý počet dupačiek / ak sa dokakala - bolo všetko od toho, chrbát, dupky, perinka a keď sa pestovala i ten , kto ju mal na rukách, prípadne to schytala i postielka/, ale bola dobrý papkáč - záleží to aj od bábätka ako bude papať, či ako sa dlho kojiť 🙂
@andrejka1974
@teleranka
Teoreticky ak je majitel psa odhaleny, staci skontrolovat ockovaci preukaz, ci mal tu besnotu pichnutu. Ono zas zalezi na okolnostiach, ako ten utok vznikol...ine je, ked bezdvovodne napadne pes dieta a ine, ked sa tam jedna o ineho psa a majitel len mal ruky na nespravnom mieste 😝 To je dost mala pravdepodobnost, ze to pes spravil z "besnoty".
Inak na Sk sa pre nizky vyskyt tejto choroby zacalo od tohto roku ockovat len 1x za 2 roky. Doteraz bolo povinne kazdorocne preockovanie. To len tak na okraj, ze besnota nie je to najvacsie riziko, co teraz z tohto pre teleranku hrozi....
tak dnes mal manzel konecne volno ale rano sme odniesli dcerku do skolky a isli sme vybrat farbu do izbicky pre Rianku vybrala som ja krasnu zelenu nie tmavu ale peknu svetlu 🙂 🙂 🙂 uz sa maluje prvykrat deti pomahaju okrem najmensej ta je u babinky a mna ja nesmiem koli Rianke zelenu izbicku este nemame my sme taky farebny obyvacku mame orandzovu, detsku izbu s hernou ruzovu 🙂 🙂 🙂 a teraz bude zelena 🙂 🙂 🙂 aspon ked sa vymaluje sa moze postupne zariadovat izbicka este treba dve postele pre dcerku a pre mna 🙂 🙂 🙂 ale manzel je stolar tak snad nejake vyrobi 🙂 🙂 🙂
vcera som bola v rizikovej poradni urobil mi ultrazvuk popocuval srdiecko vsetko islo tak ako ma a mala ma uz 1450 gramov za 3 tyzdne pribrala 350 gramov tak uvidime ako to pojde dalej kontrolu mam opat o 2 tyzdne v rizikovej poradni
@janka273 a @urma no, presne. ani ja som nemyslela, ze na den to je. ach jaj. mame kupenych teraz 7 s kr.rukavom a 3 s dlhym. ale dupaciek alebo teplakov mame menej. skor tie overaly som myslela, ze budu viac vyuzite. ale ak si predstavim, ze to pretecie cez plienku, tak neviem, neviem. nemoze to byt len plienkami? ci sa tomu ozaj neda zabranit?
@urma to jej trvalo do takého pol roka, kým sme nazačalo prikrmovať, ale 0- 6 mesiacov / prekakanie na každodennom poriadku ....mňa raz tak okakala, že mi to jej kakušo skončilo vo vrecku mikiny a v rukáve, a to mala plienku, bodynko, dupky/, keď už budeš prikrmovať, tá stolica nebude taká riedka .
@kukucka1982 my sme používali Pameprsky do 1 roka, jej to vystrelilo cez chrbátik 😀 , a tak isto aj overaly dopadli - tie sme používali na hajuškanie 🙂 nočné 🙂
@janka273 moja mala je uz v bruchu teda si myslim riadna akrobatka, ked lezim na boku a sa postavim tak zrazu nejaka ritka alebo co iba taky spic alebo ako by som to popisala mi brucho vycnieva do jedneho boku ale aj ked nelezim na boku , hoc kedy mi robi nejake kotrmelce, ale ved ked bude po mne taak niet sa comu cudovat 😀
A inak baby, neviem ci tu bola uz taka tema, ake mena budu mat vase male mimi? My s manzelom sme mali vybrate Lucia Zara, ze bude kombinovane meno, ale nakoniec ze vyberame druhe, tak sme pri Timea alebo Karin.... a vy?
@katkarv krásna postielka, jednoducha, pekná 🙂
@denaalubos Ja moju malú volám od začiatku Sandra a to som ani nevedela, ze bude baba. Pre chlapčeka som mala nachystané Adrián.
Skusene mamicky, do coho je lepsie obliekat babo? Do bodyniek s dupackami ci teplacikmi (ale netlaci ta gumka v pase brusko?), alebo do tych overalov - ruky, nohy?
@denaalubos tuto mas odblokovany pristup? mame na mena aj zvlast sukromnu temu 😉 kuk sem
@beronsche Každej maminke vyhovuje niečo iné,ja som väčšinou synovi obliekala tie overaliky, a nie len na spinkanie a tepláčky. A body tie u nás preferovali kým boli plienky.
Ja planujem kombinovat body s dl. rukavom + dupacky a body s dl. rukavom + teplacky a mam aj par overalov.
@janka273 to sa teda mam na co tesit. otvoris nasu skrinu a tam pampersky cakaju...
@denaalubos my sme chceli Maroška. a teraz to bude asi Michaela alebo Aneta-Anita alebo uvidime...
@beronsche mne viac vyhovovali body, košielky ani moc nie, aby nemalo vonku chrbátik, a polodupky, tá gumka nás netlačila ,lebo je tam taký širší pás z látky, nie guma...ale záleží aj aké je ročné obdobie, v zime som napr.lubila overaly teplučké, a ked bol vačší , tak body a pančušky, tie zahriali najlepšie 🙂
@urma @kukucka1982 @janka273 baby, my sme dostali taku tu plienkovu tortu z huggiesok a tie mi Nina presravala uplne bezne, aj precikavala.. a pritom rozmerovo aj hmotnostne jej pekne sedeli. Som sa nasrala, kupila som inu znacku, konkretne babylove, potom aj pampery a bolo po probleme a tiez tu istu velkost. Takze podla mna je to aj plienkami, pripadne aj velkostou plienok. Niekedy treba proste vacsie, nech su vyssie na chrbatik. Aj minule mi kamoska vravela, ze maly jej presrava plienky a ked som jej vravela, ze je to pleinkami, tak nie, ona je spokojna, on vela kaka, lebo vela papa.. tak som jej povedala, ze ved ked je spokojna, nech nevyskusa, no a o tyzden mi volala, ze kupila inu znacku a odvtedy ani jedna sajza na chrbte. Ale teda netvrdim, ze je to na stopro.. mozno sa naozaj dokaze niektore dieta presrat cez kazdu plienku 😅
@beronsche ja osobne som mala aj take "hrubsie" overaly, alebo ako to nazvat, nevyzerajuce ako pyzamko, tak tie som davala tiez a tiez bodynka s dupackami. Nepouzivala som ziadne ponozky, lebo Ninka mala tucnucke nozky a vsetky sa jej zarezavali, tak som jej davala ked tak polodupky (to je ako teplacky s ponozkami, bez trakov) a k tomu body.. ved nemusis mat len to alebo to.. 😉 tiez som nepouzivala moc tricka, lebo ja som paranoidna z krizov, nech netrcia von a nech sa to nevyhrna (teda myslim tak do pol roka) . A doteraz nosime bodynka, dokonca na pancuskach, aby jej nepadali. 🙂
@majuskapal @maxara @pimpilla vdaka za odpoved. 🙂 Tu neviem nikde klasicke dupacky zohnat, tak som uz aj rozmyslala, ze co budem s bodynkami obliekat... pripadam si ako z inej planety, vobec neviem, co mam tomu drobatku pripravit.... A to mam kopec vseliakych zoznamov... 😅
@denaalubos Zara je krásne meno a myslím, že význam je princezná 🙂

@strihalka to sa nam podarilo, nie im. my sme to predtym nevedeli, ze co to bude. to sme si len mysleli a vsetci naokolo to hovorili tiez...az teraz sme sa to chceli dozvediet naisto. a doktor chodil dokola, len nie na pohlavie a ked sme spomenuli peniazky, uz bol v strede a hned povedal,ze dievcatko...pipik tam nevyrastie uz...skoda...same baby v rodine. ale vsetky velke a nemame od nich ziadne babatkovske handricky, ako byva zvykom, vsetko musime kupovat...akurat kocik sme kupili od vzdialenej rodiny za 100 e a dostali sme k nemu postielku so vsetkym a vanicku...ale na vasu vybavicku teda mozem len kukat a obdivovat...