icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

terrs
29. jan 2012

@dennkaa takže nie som jediná "postihnutá" čo nakupuje aj na neskôr? 😀

ivanka.7
29. jan 2012

@dennkaa Ja mam tiez par takych veci, ale malinko, budem priebezne dokupovat tu na bazariku asi 🙂

dennkaa
29. jan 2012

@terrs 😀 (urcite nas je takych viac)

janka273
29. jan 2012

@ancovicka30 to by bolo fajn , ak by sme nemuseli absolvovať prednášku - mne by tiež vyhovovalo, že tam nemusíme zbytočne sedieť - ak máš možnosť, tak zisti, a nevieš ako to je s tou epidurálkou? Ja som rodila na Antolskej pred 4 rokmi, vtedy sme museli tú prednášku zabsolvovať i zaplatiť a pri epiduálke to bolo tak, že stačilo ju platiť vtedy, kedy si sa práve rozhodla - ja na pôrodnej sále. 🙂

janka273
29. jan 2012

@ivanka.7 a tie termíny platia na Antolskú pôrodnicu ? A je to povinné, alebo stačí zaplatiť , ak chceme mať manžela pri pôrode?

dennkaa
29. jan 2012

@ivanka.7 Ja budem tiez dokupovat uz potom priebezne ako bude maly rast

terrs
29. jan 2012

A ináč baby, aj vám posúvali termín? Lebo ja som mala pôvodne 29., teraz mám 25. a podľa toho ako to zajtra dopadne sa to možno posunie znovu 😀

oxiba
29. jan 2012

@pimpilla ja som na tom tak isto, keď sa ma spýtajú čo to bude, keď poviem, že presilovka chlapci - tak pozerajú chúďatko ty nebudeš mať párik, "tak do tretice bude dievčatko" a ja vravím "to určite, teraz si na rade ty, ja už končím s reprodukčným cyklom 🙂" - väčšinou komentár bezdetných 😉

oxiba
29. jan 2012

@ivanka.7 ahoj a treba sa na tie prednášky dopredu ohlásiť? je to bezplatný, či platený kurz? +páčilo sa ti to, stojí to za to? trošku som sa rozotáznikovala... 🙂

giapetko
29. jan 2012

@darinkazv ja si myslim, ze je to jedno, ci je to dievcatko, alebo chlapcek...hlavne nech je zdrave.....ja mam sice znamu, ktora vemi plakala, ked zistila, ze aj tretie bude chlapec......neviem, sice preco to brala tak tragicky / i ked to mozno neviem pochopit preto, ze cakam nase prve mimi /, ale dietatko to moze vycitit...aspon ja si to myslim......a na nazory inych kasli..je to tvoje babatko a nie ich...a ked chcu chlapca, nech si zaobstaraju samy....xixi 🙂

giapetko
29. jan 2012

@efci toto si napisala brutalne...no, asi to tiez pouzijem u mojich coskoro dvoch chlapov / paradit sa budem len ja / 😀

giapetko
29. jan 2012

ahojte babulky....chcem sa spytat, ci aj vas obcas pobolieva okolie pupku....mna to len zacalo cca pred 2 dnami....zatial sa mi nevydul von....len to okolie je na dotyk bolestive...

ako casto teraz mate poradne ?

huterika
29. jan 2012

@giapetko Ja mavam stale rovnako raz do mesiaca a ani castejsie mat nebudem 😒

carrie84
29. jan 2012

Ahojte babule 🙂
Uspala som dieta, mm v kostole (ja uz nevladzem obstat 😝 ), potom ich vyslem k svokre na obed a a ja sa natiahnem na gauc aspon 😀 A najlepsia cast - od svokry pride obed a moja maminka mi navarila gulas na tyzden a ako bonus aj pre maleho polievku. Sa tesiiiiim. Min. 2 dni nemusim riesit varenie 🙂 🙂
@giapetko - teraz uz budem mat poradne kazde 3tt 🙂

bambulka1010
29. jan 2012

@terrs mne už posúvali termín 2x, ale na neskôr. nie na skôr 🙂 Najskôr som mala termín 29.4 teraz mi ho posunuli na 4.5. Tak ale verím že to bude v apríli, aj sa chcem dať objednať na určitý dátum.

ivanka.7
29. jan 2012

@janka273
@oxiba
Ano, plati to na Antolsku. Ci je to povinne, neviem, kedysi bolo, teraz si nie som ista, ja som uz po tych datumoch menej pocuvala, lebo tam chcem ist toho 13.3. a manzel si jednoducho cas musi najst :D
Ale spytam sa dalsi piatok, ak sa dostanem znovu na pripravu.
Alebo zavolajte pani Jezikovej medzi 7,00 - 7,45 a opytajte sa jej, vtedy vam zdvihne, cislo na nu je 02/6867 3403.
Za tieto pripravy sa plati 3,50 (jedna trva dve hodiny) plus mozete kazdy pondelok do bazena medzi 13,00-14,00, vtedy je vyhradeny pre tehotne. Ci sa plati ta konkretna jedna prednaska, to neviem.

bambulka1010
29. jan 2012

@anabelleee to je asi tým tehotenstvom, ja som nervózna zo všetkého a všetko ma dokáže rozhodiť teraz 🙂 dúfam, že potom to všetko prejde 🙂 lebo keby som mala byť takáto stále tak na zbohom 🙂

janka273
29. jan 2012

@ivanka.7 Ďakujem 🙂 ja tam zavolám tento týždeň 🙂 a dám vám vedieť .-)

maxara
29. jan 2012

Ahojte krasotinky
ja som dnes opat rozladena.. ale uz sa to lepsi.. asi hlavne preto, ze svokrovci zobrali mm a Ninu na chalupu a ja konecne od rana sedim s vylozenymi nohami, dopekam maso a inak mam uvarene a upratane, tak som v podstate spokofon. Poobede asi zbehneme k nasim, a neviem..

@ava11 ja som sa tiez balila tak, ze maly cestovny kufrik, taky ten co aj do lietadla mas povoleny ako prirucnu batozinu a veru som sa aj pobalila, s tym, ze do mojej extra velkej kabelky som si dala vsetku drogeriu, aby som "nemusela" pokazde otvarat ten narvaty kufor.. a teda ti poviem, ze teraz si vezmem velky pohodlny a doma si narobim kopky ako dve nocne kosele a osuska, aby mm len zobral a doniesol.. tak isto detske vecicky na odvoz domov nechavam doma, na kopke, lebo tak ci tak pojde pre nas on. Alebo niekto, kto tu kopku urcite najde. Inak idem sa aj ja pomaly balit, lebo tuto noc som rodila hned trikrat.. a najhorsie bolo, ze v tom poslednom sne to bolo tak, ze mi odisla zatka a bola som u nasich a vravim ocovi, ze mozes sa chystat asi.. a on isiel do sprchy a oholit sa, ako keby teda on isiel rodit.. a ja cakam v kabate na chodbe, prekracujem.. ale kontrakcie nikde.. a sestra mi hovori, ze pocuj, ty nejak casto rodis.. a ja som jej povedala, ze? aj mne sa zda.. ved uz si ani nepamatam, co som porodila pred rokom, nevies nahodou? chlapec? 😕 😅 no tak to bol otraaasny sen.

katkarv
autor
29. jan 2012

@bambulka1010 ja to mam zas opacne 🙂 kym som nebola tehu tak som bola nervak,casto som sa hned vytocila,mala som depky,za vsetko som plakala a teraz pohodicka,nechcela by som aby sa to zmenilo ale asi to neovplyvnim,uz teraz sa toho desim ze to bude zas tak ☹

janka273
29. jan 2012

@maxara Cicka, dnes som mala s tebou sen 🙂 , spolu sme sedeli pod stromom na ktorom rástli orechy s čerešňami / dajaký kríženec/, a boli sme na prednáške , ktorá sa konala pod tým stromom....prednášala nám dáka pôr.asistenka z Rakúska, pretože sme išli tam rodiť...iba si pamätám, že celý pôrod by nás vyšiel 1000eur, a izba na jednu noc 300eur....nakoniec sme usúdili, že je to veľmi drahé, a skončili sme u nás na Slovensku 🙂 ....dúfam, že sa naozaj stretneme na Antolskej 🙂
Sny a bujná fantázia v noci začína tuším u všetkých fugovať na plné obrátky 🙂 🙂 🙂 🙂

ava11
29. jan 2012

@maxara No lenže ja mám velikánsky kufor a aj tak tam všetko nezmestím. Veď som dala balík plienok a igelitku s tými podložkami a vložkami pre mňa a hneď je pol kufra v keli. K tomu papuče a žabky do sprchy,toaleťák. Nemám tam vôbec ešte župan a uteráky, čo sú ďalšie rozmerné veci. Oblečenie pre seba tam ešte nemám, nočné košele. A jedna igelitka vecí pre malého. Do riti veď do dvoch takých kufrov to nezmestím.

ava11
29. jan 2012

A o snoch mi nehovorte, ja som dnes mala erotiku s nejakou strašne sexi babenkou, normálne ešte aj teraz si viem predstaviť jej telo a všetko. Extra divný pocit. A potom sa tam ešte ako bonus pridal do trojky chlap a môj drahý to veru nebol 😒

janka273
29. jan 2012

@ava11 veď plienky, a vecičky pre malého si daj do inej tašky, to nech ti potom tvoj muž prinesie / po pôrode/.... 🙂

carrie84
29. jan 2012

@maxara - aj ja mam v plane zbavit sa mm a dietata 😀 Ty uz tolko nerod! Len ma stresujes 😝 Ale pre teba je to neprijemnejsie asi. Btw: mas doma knihu 9 mesiacov otazok a odpovedi?Tam je normal cast o snoch v tehotenstve. Ak nemas, tak nascanujem a poslem 😉

janka273
29. jan 2012

@ava11 🙂 🙂 🙂 extra sen 🙂 🙂 🙂

carrie84
29. jan 2012

@ava11 - plienky nedavaj do kufra. Tie zober zvlast do nejakej igelitky a hotovo. Sak to je megavelky balik 😉 Ja som sla do porodky s 2 taskami (jedna pre mna, jedna pre babo) a este som si zvlast niesla vodu ... hehe .... sestricky na mna trosku zvlastne pozerali, ale pohoda 😀 Teraz zoberiem len to najnutnejsie a co bude chybat, to mi donesu 😉 Hlavne slapky do sprchy nezabudni! 😉

ava11
29. jan 2012

@janka273 Veď hej, ale toho som sa práve chcela vyvarovať, mať desať tašiek, v každej niečo iné. Baby písali, že je lepšie mať zvlášť tašku k pôrodu a zvyšok taška na izbu. Lenže čo vlastne potrebuješ k samotnému pôrodu? Jednu košeľu a možno uteráčik. To sa mi neoplatí dať do zvlášť tašky. A veci pre malého na cestu domov ma tiež z problému nevytrhnú, veď to je jedno bodynko a overal.

dennkaa
29. jan 2012

Mne zatial neposunuli termin ani raz a teraz budem chodit do poradne kazde 3 tyzdne - tolko k tomu, co ste tu riesili ...
Nam den zacal uplne uzasne, ale teraz nemam moc chut sa rozpisovat, predchvilou nam volali svokrovci, ze manzelovi umrela starka z otcovej strany, takze je to teraz take cudne.

janka273
29. jan 2012

@ava11 veď k samotnému pôrodu potrebuješ iba košeľu, nie? / ešte uterák a sprch.gel. ak sa budeš stíhať sprchovať, príp.nohavičky a vložky/....mne podložku a vložky dali ako som porodila a potom som si dávala vlastné....myslela som zvlášť dať do igelitky/ tašky - plienky pre malého 😉