Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@maxara aj mne - poznala som ju sice len z rozpravania, lebo ona uz dlhsie bola v DD, ale aj tak je to pre mna moc smutne :( Na pohreb pojde iba manzel, ja by som to v mojom stave nezvladla, celkovo som dost placko, takze manzel povedal, ze ma urcite nezoberie so sebou. Nechce, aby som sa zbytocne rozcitlivela - nech je drobcek v pohode.
@maxara ja to budem mať ešte o 5-7km viac ako ty, mm robí na smeny, a keďže po skúsenostiach - pôrod Tami / prenášala som ju/, zobral si 3tt dovolenky pred termínom , a Tami sa narodila 9 dní po termíne, tak sme to tento rok naplánovali opačne/ že dovolenku si bude brať až v termíne pôrodu od 14.4. - prípadne pred tým sa hodí s malou na Očr....ale keďže bábätko je o 3 t väčšie tak som zvedavá ako to napokon skončí....v prípade núdzy Tami nechám babke a dedkovi, a keby bol mm v robote, tak ma budú musieť naši odviezť....a keďže mám dohodnutú i pôrod.asistenku, musíme skončiť i pre ňu / býva u nás v dedine/alebo, keď bude mať službu na Antolskej, tak máme o 1 starosť menej 🙂
Dobre rano babulky...opet vyspinkana do ruzova....jen teda sen o hadce s maminou a znasilneni v metru.......a ten dotycny presne vedel ze jsem tehotna v kolikatem tt a ze bude devcatko...no jsem se probudila a konec....ted koukame na tenis na finale djokovic nadal....velmi zajimave...🙂
jinak kontroly ja od pristiho tydne kazdych 14dni a fakt je, ze se moc tesim na nejblizsi kontrolu bo chcem od moji dr vedet ze co a ako s malou...hned zacnem resit navstevu v nemocnici minimlane konzulltaci aby jsem vedeli...
Joj obidek planujem neskor, jen testoviny a syrova poleva 😀 teda omacka 😉
a tasku do porodnice stale nebalim 😀
@strihalka ten sen musel byt nechutny mojko.. inak celkovo by som znasilnovacov dala pozabijat 😠 😠
@janka273 moji rodicia byvaju pri okamzitom nasadani do auta (co u mojho otca veru nehrozi) min 20 minut. Akoze takto, ja tu cestu davam za 20 minut, ale ja jazdim 10km nad rychlost takmer vzdy 😅 a moj oco 10km pod rychlost pre istotu 🙄 takze tak 30 minut pocitam.. no kazdopadne pocitam s tym, ze my nemame v rodine taky ten rychly vyprazdnovaci mechanizmus, takze ak by to aj naaahodou islo rychlo, tak to nebude do hodiny a do takej hodiny a pol stiham aj antolsku v pohode.. no strasne som zvedavaaaa.. 😵 😵 😵 strasne by som chcela tentokrat zazit taky rychly porod, ze nebudem cakat 4 dni na tlacenie 😔 ale kludne by mi stacilo, ze zacnu kontrakcie a aj ked pridem do porodky co ja viem na 1-2 prsty, tak ze proste to bude napredovat a ja tam ostanem pekne kludne uz len cakat s kontrakciami, kym to pride 🙂 takto by som to chcela 😵 😵
Tehulky z BA a okolia chystate sa niektora aj na predporodnu pripravu do Ruzinova? Prednasky tam zacinaju kazdy prvy pondelok v mesiaci, takze najblizsia zacina 6.2. o 13 h. na 10. poschodi. Ja na nu pojdem, nech som o nieco mudrejsia, tiez pojdem pre istotu aj na prednasku o epiduralke (aj ked pre nu nie som 100% rozhodnuta), ale tak nech ma potvrdenie.
A tiez sa chystam na prehliadku porodnice ... (chcem to vsetko stihnut teraz vo februari)
No baby tak si predstavte mna, ja bývam na dedine, nemocnica do mesta taká trištvrte hodina, a malého som porodila za hodinu ... 😕 no už teraz mám strach, že keby to šlo znova tak rýchlo, či vobec stíham, alebo rodím s manželom v aute 😀 ja som ležala v nemocnici , takže som nemusela cestovat, iba zíst z gynekologie na porodnicu , bola som na 10 prstou otvorená, o 5 ráno mi pichli vodu a o 6 už malý plačkal na svete 🙂 aj ked tentokrát to tak nemusí byt 😉
@janka273 tak potom daj vediet ako si pozistovala s tou prednaskou, co sa epiduralky tyka tak pred 2 rokmi bolo treba ist na to epiduralkove poucenie (myslim ze kazdu stredu o 14:00 sa to konavalo) a zaplatit vopred a pri porode teda povedat ci chces alebo nie (ja som chcela takze neviem presne ako by to postupovalo keby nie s vracanim penazi....)akurat ze teraz som kdesi citala ze poplatok za epi je uz 150 eur a 10% si nechaju ak sa nakoniec rozhodnes ze ju nechces ako daky administrativny poplatok...ale asi si ju zaplatim pre istotu ak by to slo pomaly, inak by som radsej bez nej...a uz tych 15 eur ozeliem asi...
aj ja sa chystam balit buduci tyzden a tiez to budem riesit asi 2 taskami, minule som mala 2 cestovne, ale teraz asi dam tie papierove veci proste do igelitky a ostatne do cestovnej tasky rozmyslam, no uvidim ako to vyjde...a tiez si chcem zobrat iba minimum vsetkeho a nachystat muzovi nech donesie dalsie zasoby dalsi den...
a s tym ako to budem riesit ked to na mna pride ani este nestraste, ja mam rodicov aj svokrovcov 160 km, takze to mama stihne prist tak najrychlejsie za pol dna.. muz pride hocikedy z prace, ale velmi by som ho chcela mat pri porode, ale ak nebude kam dat maleho, tak mozno nakoniec nebude moct....bolo by pre mna lepsie, keby to bolo trosku planovane veru, typu ze na poradni mi povedia, ze uz ste otvorena na 2-3, pridte zajtra na prijem...alebo ked mi povedia ze to vyzera uz priechodne tam dole, tak proste zavolam mamu a budeme tu vsetci svorne cakat na porod...no, muza asi porazi 😀
Koselu ku porodu??? To chcete povedat, ze vo svojej koseli budem rodit? Ja som niekde take cosi citala, ze pripadne starsiu nocnu koselu zobrat...ale brala som to s rezervou 😅 Ja nemam starsiu nocnu koselu, som si teraz specialne koli porodnici kupila 2 nove a ani som ich este nemala na sebe a uz su spakovane v taske 😀 😀
Ja som teda bola takto pred rokom v nemocnici v TT na gynde a svoju-mimochodom tiez na tuto prilezitost zvlast kupovanu-som mala na sebe akurat ked sme po prijme odovzdavali veci do uschovne, do druheho dna, kedy bola operacia. Potom som mala uz ich bielu "plachtu" a kazdy den sa ma pytala sestra, ci nepotrebujem novu cistu...
och vidím že aj Vy snívate super sny ... mne sa teda zásadne sníva len s maminkou mojou, ale to už 16 mesiacov, tak to už zvládam ... o malom sa mi snívalo iba jeden krát v 10tt a videla som že to bude chlapček, takže odvtedy vlastne nijaká zmena - čakám že začnem snívať o pôrode ...
ináč ste ma dostali - akože mám mať normálne zbalené do nemocnice už odteraz ??? normálne v taške ??? pýtam sa ako blbec, ale fakt ma to zaujíma ... ináč nemám ešte nočné košele ani ponožky ... dokelu musím zase do obchodov ...
@urma ako kde je to s tymi koselami, na antolskej tiez boli, ale boli aj chvilky ked neboli tie erarne zrovna k dispozicii, no a ked zrovna prides rodit v takej chvili, tak len svoju...
@takitak ani ja nemam ponozky 😀 Tymto trpim uz roky, ze furt nemam ponozky 😀 a tak keby teraz este dam dake do tasky, tak konec...Ale ved dokupim a hned ich tam strcim, len ma to nikdy nevie napadnut na spravnom mieste...
Ja som pokojnejsia, ked uz mam tu tasku napakovanu aspon na 98% takze je to na tebe. Len fakt si neviem predstavit, ked pridu dake bolesti, zhanat po dome potom veci a ukladat do tasky. Na to fakt nebudem mat nervy ani cas 😀 Tak radsej s predstihom ked aj 2 mesiace bude zbalena, ved sa to v nej nepokazi...
A balite si aj pribor a teplomer? Totok viem, ze v TT bolo na zozname, ale ked to niekto nemal, tak pozicali mu oproti podpisu 😝
@jenny605 no na stranke maju napisane, ze prednasky o porode, sestonedeli, dojceni zacinaju kazdy prvy pondelok v mesiaci (co bude teraz 6.2.), su bezplatne a netreba sa ani vopred hlasit. Konaju sa na 10.poschodi o 13,00 h. Inak neviem o tom blizsie nic ani ja, ale tak skusim tam ist a uvidim, ci sa bude nieco diat.
Prednaska o epiduralke sa zase kona v pracovnych dnoch na ARO ambulancii na prizemi, cislo dveri 47 - od 13,00 do 14,00 h. Treba prist s tehu knizkou.
Aspon takto som sa to docitala ... takze dufam, ze su tie informacie aktualne.
@jenny605 a Ty sa chystas aj rodit v Ruzinove??
@jenny605 oki, tak ma potom pokojne ohlas. A o epiduralke nie som presvedcena ani ja, ale tak absolvovat prednasku mozem - aspon budem mat o tom nejake info a dat si ju nemusim. Znama si dala pichnut epi a aj rok a pol po porode ju boli v miestre vpichu, ked sa chce uplne vyrovnat.
@urma tak toto v zozname nemám. Ponožky nemám permanentne ani ja ...
no tak sa asi pomaly začnem baliť aj ja ... som myslela že tak v 8mesiaci - a ináč teraz tak počítam nezačím ho vlastne už v utorok ??? 32tt je už 8 mesiac? no tak to mám najvyšší čas ...
ináč tú prednášku 13.2. - antolská mi lekár kázal kvôli epidurálke, vraj tam dostaneme nejaké poučenie ktoré treba mať. aj ak nebudeme rodiť s ňou, lebo je lepšie ho mať a nevyužiť ako nemať. vysvetlil mi to na príklade, že ak by sme rodili dlho, odtiekla voda, tak sa doporučuje eidurál, lebo žena je moc unavená a bolestivé je to - toto uvádzam úplne to čo mi povedal, nemám šajnu či je to pravda, ale idem tak tiež kvôli tomu ...
dnes ráno som sa konečne donútila prečítať knihu o miminkách - balenie, kúpanie, obliekanie, choroba, a pod. (od 4,00 - 11,00) no tak ma to teda utvrdilo v tom, že viem že nič neviem. najlepšie bolo, ako mi manžel a ségra celý čas hovoria, že prebaliť predsa viem, veď som strážila neterku - no a manžel svoju neter. Prvá veta bola - prebaľovanie chlapcov a dievčat je úplne odlišné !!!! :-/ a druhá vec boli látkové plienky - drobčekovi v brušku odkazujem, aby mal silné nožky a kĺbiky, lebo toto maminka len tak nezvládne 😀 😀 😀

@janka273 😀 no supeer.. tak aj ja dufam, ze mi vyjde antolska, aj ked minule som rozoberala s urmou, ze kam ona pojde rodit z HC a este som ju ukludnovala, ze 20minut do PN to je nic, tazka pohoda.. a ja som vlastne zistila, ze ja byvam v podstate v riti na to, aby sa mu spustil porod doma len tak, ked budem doobeda napr sama s Ninou.. ved ja to mam najblizsie na kramare a aj to minimalne pol hodinu po prazdnych cestach 😅 teda ak hned vystartujem z domu. A to neratam, ze bud musia prist nasi po Ninu alebo rovno aj po mna alebo mm .. no preoste nejao vsetkych ukludnujem a sama to mam dost huste.. 😔 no tak asi kedze som stale kludna, to aj u mna vyzera znova na ustajnenie v porodke v termine a vyvolavacka 😒
@ava11 mojko, plienok si zober tak 30ks, to male balenie newbornov.. to mas akurat a ked tak ti donesu, kosele max dve, ine oblecko zatial nepotrebujes, donesu.. jeden maly uterak a jednu osusku, podlozky si rozprestri, najlepsie az uplne navrch, aj vlozky si daj tak na dosah.. a tiez len jeden balik, nech ti tm donesie na druhy den.. akoze nechcem ta strasit, ale ja som si niesla tasku aj kufor po schodoch z osmeho na deviate na porodnicu sama a aj vsade, okrem po porode, ked ma na lehatku viezli, to mi dali oni na lehatko dole. A potom nas kazde rano buzerovali pred vizitou, ze nech si to spraceme vsetko do toho minipidistolika pri posteli.. 😒 a kufor zatvoreny pod postelou, ako v kasarnach 😠 😠
A ten sen, nebol to nahodou maleho sen? 😀 a ku koncu si si prebila svoj 😀
@carrie84 nemam naskenuj a posli 🙂 normalne som zvedavaa