Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma na kramaroch vobec nemaju erarne kosele, ale ja som si napr tu moju vobec neznicila.. teda akoze neviem ani cim alebo ako sa da znicit pri porode 😅 😅 doteraz ju v pohode v lete nosim. Zobrala som si taku starsiu, kratku a ked som si lihala, tak som si ju rovno vyhrnula az pod krize (kedze ja som bola od lahnutie do 5 minut vybavena plus vyse hodiny sitie.. ) kedze som teda necakala tych x hodin na tlacenie. Neviem si predstavit ako sa da porodom znicit kosela, max teda zaspinit od krvi mozno 😅 😅
Draha a to fakt ze teplomer?? 😀 to je fakt sila..
@ancovicka30 no draha, nezavidim.. ale zas aspom tm moze dobehnut hned a pripadne pockat na maminu a dobehnut aj k porodu MOZNO..
@takitak najlepsie je, ked mas absolvovanu tu prednasku a pripadne ak je nutne, zaplatenu epi a ked tak si ju nedas pichnut.. mne ju nestihli dat a peniaze mi na kramaroch vratili vsetky, nic si nenechali a som teraz sklamana, ze na antolskej si nechaju 10% 😖 zaco? kua.. Ja som sa bavila s dr s tym, ze ja by som ju skor nechcela ako chcela, ze si trufam a dr povedal, ze oni presne povedia kedy sa treba rozhodnut a co sa ocakava a teda ze zo skusenosti vedia cca odhadnut (jasne ze nie predpovedat presne) aky asi to bude mat priebeh a podla toho odporucia.. takze poradit sa s lekarom pocas rodenia je podla mna celkom na mieste
@maxara presne takto som to pochopila, radšej to mať ako nemať a potom sa uvidí ako bude - to asi nikto nevie vopred 😀
práve som si zablokovala všetky servere v práci, zmenila som si heslo a fakt neviem na čo a to som ho 2x potvrdzovala !!! krava sprostá som, neskutočné ... idem tipovať .....
@takitak 🙂 tak presne.. celkovo je to vsetko ohladne porodu tazko planovatelne.. 😒 ak teda nie je vopred znamy nejaky dovod na CR
ja som pre zmenu prave hladala na nete zoznam do porodnice na antolsku.. aj som nasla, no este tam bola poznamka, ze skontrolovat podla vseobecneho zoznamu.. a zastal mi mozog 😕 😅 neviem, asi som divna, ale dost vela by som nezobrala 😅
http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php
Babulky poradte mi odkial ste si objednavali sety do postielok?
@maxara akurát som písala do témy zoznam že nech sem niekto hodí zoznam iných vecí ako je ten klasický zoznam na antolskú ,,, vidím že robíme to isté
idem kuknúť čo si našla Ty ...
popri tom ťažko rozmýšľam nad heslami ...
@huterika ja som kúpila v brendone, lebo rozmery na paplóny sa mi zdali na nete všetky iné, tak som kúpila aj paplón aj povlečko v jednom ... na nete majú tak nádherné, že by som neodolala.... 😀
@urma a do akej tasky si sa balila? velkostne myslim, do cestovnej ? 🙂
@takitak 😀 porodny plan je tvoja predstava priebehu porodu, akoze v tomto by ti asi skor @danka.chomka poradila, ja sa v tom mov nevyznam.. kliestiky a noznicky som na kramaroch nepotrebovala, tak o decka celkovo dobre dbali a mamickam skor ukazovali co a ako.. ale pediatra mat musis, lebo spravu z porodnice poslu rovno jemu, to ti do ruky nedaju a hned sa musis aj u neho hlasit 😅 ja mam nasu dr, co k nej ninka chodi. Ak nevies, nepoznas, nemas nikoho vytipovaneho, tak skus podla obvodu, kam patris, najdi si referencie ..
@maxara nie, už ma to napadlo ... dala som si na všetky prepojenia, severe iný ako na MK a iné e-shopingy ale kopírovala som si to z jedného do druhého a teraz neviem čo ... už som volala IT-čkára, vraj to sa mu ešte nestalo !!! nepomohlo ani že som tehotná tak ma zdrb... a manžel ešte viac ... lebo som mu odpálila celý iphone aj itune !!!
@maxara moja predstava pôrodu, je že prídem porodím,naučia ma čo a ako a idem domov... 😀 😀 😀 ... no kuknem na net ...
no a pediatra idem tiež niekde nájsť, dokelu toto ma nenapadlo vôbec .. nikoho nepoznám, neviem ako ku komu patrím ...
@maxara veď práve že nie je - to heslo nutne potrebujem ale každých 5 min. môžem skúsiť len tri :-P
@katkarv tak to máš dobré, ja som teraz strašný nervák, a dokáže ma všetko vytočiť. Ja zas dúfam, že to príde do normálu po pôrode. Môj priateľ si z toho už nič nerobí, jedným uchom dovnútra a druhým von, aspoň že to tak neberie zle 🙂
@maxara
@urma
ver, že sa dá 🙂 hlavne, keď ti bábo položia na bruško. mne na tej košeli ostalo dosť krvi aj toho mazu a neviem čoho ešte. a keďže som prišla domov na 5. deň po pôrode a dala som to prať až potom, tak sa to tam zažralo alebo čo. jednoducho sa to nevypralo. no a také fľakaté ja už veru nebudem nosiť 😀
@takitak jaaj ja som myslela, ze ti tie hesla poriesili tm a ten ITik 😅
no ved ono to tak aj bude, prides porodis, naucia ta co a ako a pojdes domov 😀 ale otazne su tie casove intervaly jednotlivych casti tej vety 😀
@darinkazv no tak ja som si koselu vyhrnula, ked mi dali ninku na brucho 😅 , ved to malo byt kozu na kozu.. a plus sa mala prisat 😅 takto to planujem aj teraz, takze sa nebojim znicenia
@maxara
už som našla jeden vzor akurát slová "žiadam" a "prajem" mi prídu trochu ... no ale to bude mojím vekom 😉
@takitak no to, ze ja neviem presne, co by som tam napisala, lebo tak ja podla predosleho zazitku si fakt neviem predstavit, ze v tom zhone, co sa okolo mna dial by sa mi este niekto prisiel predstavit a vysvetlit mi.. proste sa konalo.. ale teda keby to nedo.. la jedna sestricka, tak som mohla porodit ovela kludnejsie.. mne osobne dr slubil, ze ked chcem, tak nasilu robit sekciu nebudu a to bola najvacsia podmienka, ze teda len ked ozaj to bude nutne. Akoze po porode sa uz dr mohla fatk spravat slusnejsie a neziapat po mne, nech nehybem ritou pri siti, ale tak ja som sa snazila 😅 😔
proste ja si nejdem pisat plan.. 😔
@maxara no, ja som ju tiež mala vyhrnutú pod prsia. malá bola telo na telo, no aj tak sa mi to zašpinilo. nevravím, že komplet celá, ale jednoducho ostali tam v určitej časti fľaky. prisať mi ju dali až keď bola umytá a pekne oblečená a v perinke 🙂 tak ja si preto radšej oblečiem tú ich plachtovú. a keď sa po pôrode osprchujem, tak oblečiem moje veci 🙂
Tak u nas v porodnici sa rodi v erarnej koseli + aj na odd. ti daju erarnu a svoju mozes mat len pre navstevy 😉 Tym sa dost minimalizuju straty na zivotoch 😀
A porodny plan? No, znie to pekne, ale ja som bola rada, ze som rada. A mala som super doktora, takze ani teraz to nemienim riesit. Mne sa podarilo porodit hodinu od prichodu do porodnice 🙂 Na epi nebol cas vobec, ani na nic ine v podstate. Som bola rada, ze to stihol moj doktor 😀 😀 A u nas sa plati za epi az pri odchode z porodnice.
@amanda683
@maxara
raz mi ateyu poslala toto
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lita/album/j...
tak podľa toho to počítam ... alebo podľa toho čo @maxara ibaže vždy to musí padnúť na pondelok, lebo 2.4. je pondelok, takže v tt v ktorom je 2. je to vždy utorok kedy sa to mení ... (dlho som nad týmto rozmýšala kým som to logicky napočítala 😀 ) ... a takto tam je aspoň započítané mesiace s 30,31 dňami aj prestupný rok 😀
@maxara no celkom ma to zaujalo - ten plán, tiež hlavne to že ak niečo nie je nutné, tak to nemusí byť ... prečítam si to, a skúsim si zapamätať čo by som chcela ak by sa dalo ...
a už som našla pediatra - sú tam aj fotky, tak dám vybrať manželovi, keď sa trochu ukľudní 😀 a zajtra zavolám či by ma zobrali ...
dúfam že ostatné na zozname už dokážem kúpiť ...

@pimpilla júj to ti tú rýchlosť pôrodu úprimne závidím, ja od začiatku kontrakcie každých 5 minút, 13 hodín stále nič a skončila som SC... čo sa týka vzdialenosti k pôrodnici, myslím že i po štyroch by som to na antolsku zvládla tak za pol hod. ináč 🙂 😉 15 min., ja som asi skôr typ prenášačka, malý po termíne a moje telo taký sebec, tajnostkár - nepustím nepustím ho von 😉