Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@takitak ten porodny plan, na ktory si dala link sa mi celkom paci. 🙂 V podstate pokryva vsetky body, ktore budem mat ja v mojom. 🙂
Myslim, ze som niekde citala, ze je lepsie, ak to, ze budes mat porodny plan oznamis porodnici vopred. Na tvojom mieste by som sa v porodnici urcite spytala, ako to tam funguje.
U nas sa p. plan dava podpisovat PA, ktora dozera pocas tehu a potom sa berie do nemocnice spolu s tehu knizkou.
baby koukam ze resite porodni plany, no co jsem cetla reakce, tak na to nemocnice moc nekoukaji...☹coz je pro nas tedy skoda....ale fakt je, ze pro ne to je jen car papiru, ktery nekdo zacal a pak se z toho stala minie a vsichni s tim zacali......no nevim, ja ho tedy neplanuji, asi tak i nejak ze pro me bude zbytecny 😀
@bambulka1010 no neviem ci to mam dobre,uz len par tyzdnou a mozno sa to uplne zmeni a ja budem zas v strese a v depke a to este moze nastat poporodna depresia ☹
@katkarv neboj, žiadna depka a stres nebudú, ani popôrodná depresia 🙂 🙂 🙂 , veď v náručí budeš držať krásnu Adélku / ak si meno dobre pamätám /a braček so sestričkou sa budú vytešovať a pomôžu ti spolu s manželom....naordinuješ si magnézium a železo- a pozitívne myslenie a depresia bude fuč 🙂
@denaalubos balim sa do cestovnej tasky a veklost je to taka, co sa moze brat aj do lietadla, taka stredna. Zatial sa mestim 😀 ale bez veci pre babo, tie mam zvlast v takej obycajnej taske usatej.
@takitak Dnes som kupila a dobalila aj ponozkyyy, neuveritelne 😉
@denaalubos
@urma
ja sa tiež balím do stredne veľkej cestovenj tašky. ale teda mi do pôrodky berieme len veci pre mňa a pre bábo len pampersky. vecičky pre bábo mám nachystané v autosedačke, s ktorou príde drahý po mňa 🙂 ale ja som si chcela vziať aj taký malý kufor na kolieskach (veľkosť taká, ako keď sa kupujú tie troj sety kufrov, tak z nich ten najmenší) veľkosťou by mi to bolo fayn, ale keď som vravela, že si vezmem kufor, tak všetci sa uškierali, že je to divné, že všetky baby tam chodia s cestovnými taškami 😅 tak radšej pôjdem aj ja, nech nevytŕčam z davu 😅 😀 fu @urma a vidíš, ponožky mi veru ešte chýbajú v taške 😀 asi to zajtra poriešim, keď budem v meste 😀
@strihalka keď som bola v štiavnici, tak primár sa ma hneď pýtal či mám aj pôrodný plán. Napriek tomu že som nemala, tak celý pôrod išiel akoby som ho mala. Žiadne vnucovanie klystíru, stále sprchovanie, lopta, dokonca mi na pôrodnej sále stlmili svetlo a dali aromalampičku. Úplne že paráda 🙂
Ak tam stihnem dobehnúť tak nebude spokojnejšej rodičky 😀 Všetky pôrody u mňa totižto prebehli dosť rýchlo, cca 2 týždne pred termínom a boli to bleskovky 😉 Do pôrodnice som nastúpila otvorená na 6-7 cm (tvrdlo mi bruško ale nebolelo to), pustili mi vodu a do hodiny bolo baby na svete 😉
@urma nie, u nás dávajú všetko. okrem plienok 🙂 ale ja si beriem aj svoju kozmetiku pre bábo Sebamed a aj utierky svoje. lebo u nás majú sponzorsky všetku kozmetiku Johnson a veľa detí je na ňu alergických. aj pri prvej boli sestričky radi, keď som si doniesla svoju kozmetiku. normálne samé tam mamičkám hovorili, že pokiaľ môžu, nech johnson nepoužívajú. aj spolubývajúca tá kúpala malú v johnsone a mala z toho úplne červenú pokožku. tak nakoniec jej muž doniesol ich kozmetiku, čo mala doma nachystanú a bolo dobre 🙂 na pupček tiež oni dávajú robenú tinktúru a na riťku rybaciu masť 🙂aj vatičky oni dávajú 🙂
A čo sa týka balenia, ja ešte stále nič nemám, dokonca ani ten zoznam 😀
@darinkazv @carrie84 ja by som nahodou mala velmi rada erarnu, na kramaroch nedavaju a na antolskej neviem.. 😒 ale ak by bola, vyuzila by som, lebo ta plachtova je celkom prijemna na telo.. aj ked sa spoti teda.. 😒
@takitak no mne tak detailne presne nezalezi na presnom dni 🙂 ale super, ked to mas logicky premyslene 😀 a co som chcela? jaaaj, ved si taky plan kludne napis a vezmi si ho k porodnikovi a skus si to prejst s nim.. pripadne sa spytaj, co je realne aj keby nebol pri porode on konkretne.. alebo teda, co automaticky robia a na co treba upozornit.. co som ja pocula, tak na antolskej staci len povedat ked prides a snazia sa.. vraj aj nastrih robia fakt ked je to nutne a pripadne ak vyslovene nechces, tak ti ho a neurobia, ked sa aj rozdrapis do pol creva.. 😅

no tak potom ani ja sa z toho neviem vysomarit.Tak to ja uz potom taham 8 mesiac???Ccccc,uplne mimo z tohto.Ja zacnem rodit a poviem si,ze ved co tak skoro,ved ja som este len v 8 mesiaci 😀 😀 😀