Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dievcata prave premyslam ci vobec sa oplati kupovat perinku a paplonik, ci treba aj obliecky na ne.... pozeram tie zety do postielok a pride mi tak kopec zbytocnosti... ved najprv babatko je v zavinovacke a potom je v spacom vaku... ci sa myslim?? je to fakt potrebne pre nas aprilovky mat paplonik ? aj tak to asi odkope, ci sa ako neskusena prvorodicka mylim? 😉
@darinkazv akoze mozno tu je ina mentalita, neviem.. ale ja osobne som bola taka traposka, prvy krat v nemocke poriadne.. a pozerala som ako puk a teda vobec netusim, v com mali veci baby 😅 a to sa mi ich na izbe vystriedalo neurekom 😀 za tych 12dni..
ja som primarne asi rozhodnuta nad antolskou, aj ked nikoho vobec tam nemam a nepoznam a neviem ako to tam chodi.. nakramaroch by som mala poradne take pohodove, v inych terminoch ako oficialne, ale to je vsetko.. a antolska je predsalen trosku komfortnejsia.. prvykrat som isla s tym, ze ja komfort nepotrebujem, hlavne nech je dieta co najblizsie pri detskej fakultnej a nech sa tam o nas dobre postaraju.. v tom case mala antolska porodnica otrasne meno, tri umrtia po sebe a to cloveka trochu odradi 😅 aj tam chybali taki ti stredni dr funkcni a s praxou.. boli tam skor stari teoretici s praxou a mladi vykonavaci a ucili sa hodeni do vody. A taka ta stredna vrstva, taki co by dozerali na tych mladych, takych tam bolo strasne malinko. Teraz je to tam podstatne lepsie, co ma teda presvedcilo, lebo ja som hlavne kvoli dr isla na kramare. Noo ale kebyze nestiham a proste dojde k tomu hektickemu porodu, nedajboze so sanitkou (teda toto nepredpokladam) tak ma vezu na kramare, lebo tam spadujeme.
tak mame izbicku vymalovanu krasna bledo zelena foto hodim neskor postielku nachystanu este len madrac ostatne az 2 tyzdne pred porodom a mala spinka na velkej posteli a vravi v postielke bude babo a ja som velka 🙂 🙂 🙂 zajtra este premiestnim Riankine veci k nej do izbicky
@lias @maxara 🙂 tak to som rada, tak teda usetrime cosi 😀 ale nie hlavne mi ide o to ze v tych setoch ponukaju vzdy aj povlecenie na perinku a vankusik a hniezdo ta zakladna 3-sada plus potom tie vymyslance (podla mna nevyuzitelne velmi) ako baldachyn a ozdoba pod matrac... Takze v podstate do postielky potrebujem co ? zavinovacku, neskor spaci vak...staci az ten od 6mesiacov?, potom asi to hniezdo a plachty...este nieco?
@huterika nie, viac nepotrebujes.. plachty, hniezdo do postielky, zavinky budes mat asi cely den, teda cely den dieta bude zrejme v niecom zabalene, perinka alebo zavinka, tych potrebujes viac.. 3-4 . A potom deky nejake. Spaci vak predavaju taky, co sa da zipsom predlzit, ja som mala len ten jeden a stacil mi.
Ja teda sadu mam, ale to bol moj vystrelok (asi jediny) a dostala som ho na Vianoce 🙂 Mne sa zas spacie vaky nepacia, niekde tu asi 1-2 mam, ale predstava do toho strcit dieta sa mi nejako nepaci :D ale mozno som ovplyvnena maminou, ona nas nedavala ani jednu do toho (vtedy asi ani nebolo) a vsetky sme tu stastne a zdrave :D aj na "bruchu odspate" aj vsetko :D kazdu dekadu je to inak a deti to aha ho vzdy preziju :D
@ivanka.7 ja som Ninu davala do spacieho vaku az na zimu, ja som bola rada, ze ho mam.. zalezi od decka a aj od maminy. A tuto zimu mi v tom uz nechcela spat, nemohla sa hybat a to bola samozrejme cela odkopana, tak som to riesila dvoma pyzamkami, tda overal a na tom pyazmko dvojdielne teraz.. a kedze uz spi aj sama v izbicke dva tyzdne, tak sa aj sama zakryva ako velkacka 🙂 ale odkope sa .. ale nevadi, lebo sa aj zakryje ked jej je zima. 🙂 takze pohodka, ako si naucis, tak bude.. vzdy sa da improvizovat. A na bruchu.. niektore deti strasne radi tak spia, Nina to neznasala, ja som ju tak skusala davat ale len na dvor do kocika.. ale radsej teda mala na chrbatiku 🙂
@huterika napr. v www.maderna.sk maju taky emitexovy, je taky hrubsi a da sa aj do kocika pouzit, akoby tenky fusak. Pohladaj 😉
Baby, a co spat nejdeme? 😕 Nechapem, co ja este robim hore 😀
@darinkazv nahodou co su tie kufre ze tri od najmensieho po najvacsi, tak som sa pytala kamosky do coho sa balili a ze do velkej cestovnej kabele, a ja z ci sa mozem do kufra do toho stredneho, a ona ze jasne a aj do toho najvacsieho, ze jej manzel ked este podonasal veci tak odchadzala este s viac kabelami. A ked ide o to ci budem sa citit trapne, tak vobec, a vobec ma ani netrapi co si o mne pomyslia ine mamicky rodicky, ja si pekne potiahnem kufor na kolieskach, a hlavne, ze tam bude vsetko co budem potrebovat, viac ma nebude trapit 😉
@maxara to sa mne stava dost casto aspon kazdu druhu noc uz, a v noci kukam aj hodinu dve do blba co nemozem zaspat....Dobruuu noc teda babule 😵
@huterika http://www.maderna.sk/katalog/product/5356/ taketo som myslela.. ale pozeram, ze je strasne drahy, ja som zan urcite tolko nedavala 😖
@denaalubos dobruuuu
teda dneska to tu fakt zije, teda celkove tento vikend tu je dost frmol 😀, coz je samozrejme dobre....my mame dneska s muzem taky detsky den 😀 hrajeme osadniky, kanastu, joliky, a ted jdem hrat carcasone...😀
@maxara Vdaka pospekulujem najst aj inde ci nenarazim na nieco podobne za lepsiu cenu, a za spacie vaky su tu podobne ceny vo FR, takze az taka palka to asi nie je, ak by som to kupovala tu... ale ked si davam posielat balik zo SR, tak moze to byt aj lacnejsie predsa len sa to postou predrazi 😉
A dobruuu noc vsetkym, dufam ze ziadna z nas do rana neporodi ani nic podobne 😉
Ak sa môžem pridať,čo beriete bábätku na oblečenie na cestu z pôrodnice domov?dcérku som rodila pred 6,5 rokom koncom juna,tak to bolo teplo,ale teraz vôbec netuším,čo si nachystat.dik za rady
bré ráko žienky, tak my máme dnes behací deň, lebo idem malú prehadzovať od jednej dr. k druhej, potom utekať na sociálku, do zdravotky a ešte po preplatok do wifinetu. tak sa mi nechce :(
@denaalubos veď tak ja som to tiež brala normálne, len keď muž, segra, švagriná a kamošky dookola ma spochybnili s tým kufrom, tak mám voči tomu blok. ale ešte pouvažujem 🙂 ako mne sa do tej cestovnej zmestí všetko, len ide o to pohodlné prenášanie 🙂 ale tak či tak to bude vliecť manžel, tak ešte uvidím 🙂 ja som hrozne ovplyvniteľný človek názormi druhých 🙂 jedine do výchovy si nenehám ničím zasahovať 🙂 😝
@strihalka aj my sme sa takto s mužom hrávali a strašne často, keď sme júliu čakali 🙂 teraz sú to skôr už hry s julkou 🙂
@mata128 ahojky, ja dávam bodynko, dupačky s rukávmi, čiapočku a ešte ju prikryjem v autosedačke tenkou dečkou. ak by bolo nejak extra chladno, tak manželovi poviem, aby vzal hrubšiiu deku. veď tam ide o prenos z budovy do auta a z auta do budovy. neviem, ako inde, ale u nás sa dá zaparkovať priamo pred vchodom do nemocky, takže spravím 2-3 kroky vonku a sme v aute a pred barákom to isté 🙂
Dobré ránko bambulky, ja som dnes už od 6 hore ☹ , lebo som už dnes musela vychystat syna do školy, on je už ako tak vyliečený, síce zakašle sem tam, ale tak ho čaká jeho prvé vysvedčenie..prváčika 🙂 mna ten kašel ako tak prešiel ale tá hnusná nádcha ani za boha 😠 😠 ráno ked som ho vyprevádzala na zastávku tak sme riadne mrzli, že -12 stupnou, no pekne, hlavne že majú mat o 2 týždne JARNÉ prázdniny 😀 😀 , po ceste peško domov som stihla 😀 spapkat aj croissant 😀 tak pri bráne jedna babka mi vraví, že !ty sa už na ráno napchávaš" blbá poznámka na ráno, ale tak som sa len pousmiala, a šla pekne dalej.....no píšem od veci, čaute 😀

@maxara a už si rozhodnutá, kam ideš?