Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@stassa xi xi , me se libi oboje🙂 ale vic se priklanujem k "c", ale jeste se to muze zmenit🙂
@sunday1jinak my zaciname pristi vikend, nejdriv se vymaluje, vydrhnou zaluzie, okna a pak se bude uz davat nabytek a zaclony a vse okolo toho..nemuzu se dockat...snad stihnout prijit z anglicka aj tapety...
@srnqqa mbne skoro stale skace po mechuri ked ho mam plny ale nechce sa mi ist,tak ma donuti 🙂
@certica22 moja dcera mala sice 1840g a myslim 43cm ale narodila sa na 36tt,myslim ze bola v inkubatore asi 2tyzdne a domov sme sli po mesiaci,vtedy musela pribrat nad 2500g.Neboj skoro to zbehne,hlavne od zajtra 🙂
baby aj vám tak často tvrdne brucho??? Mne už druhý týžden, každý deň tvrdne nie často, nepravidelne ale niekedy nemôžem urobiť ani krok keď mi stvrdne. ☹ Lekár ma vyšetroval, povedal že vvšetko ok, ešte idem na sono v utorok, tak uvidím čo tam bude vidieť, ale bojím sa že prečo tak často....
@maxara ahoj, dakujem za info, a este sa opytam, oplati sa tam ist nakupit? Ja som klikla nejak na ten prvy link a nemozem sa dostat k tomu, ze co presne sa tam predava, ale mam pocit, ze veci a hracky vsetkeho druhu pre miminka a aj pre dospelych? by som teraz nahovorila manzela, nech ideme ceknut 🙂
Ahojte maminky, tak ja sa k Vám dnes pripájam lebo mám tiež termín na apríl, presne 14. apríl, je to deň 33. výročia sobáša mojich rodičov tak dúfam, že to bude aj deň pôrodu 🙂 Čakám chlapčeka a zvolila som meno Tomáško, myslím, že sa najlepšie hodí k môjmu priezvisku a chcela som slovenské meno. Inak tehotenstvo je v absolútnom poriadku a malý rastie ako má. Už je otočený aj dole hlavičkou a posledné 4D sono mi prinieslo aj fotku, z ktorej sa strašne moc teším ja a moja rodina. Prajem všetkým budúcim mamičkám veľa zdravia a hlavne pohody.
@denaalubos draha, ja uz som to sem tolkokrat pisala, ze uz sa mi fakt nechce, ale posledny krat urobim vynimku a napisem.. predavaju tam oblecenie od 0 do 18, samozrejme tym padom aj pre dospelych, ale skor take mladeznicke.. hracky tam nemaju ziadne, je to len oblecenie.. plus pre babatka tam maju take latkove prislusenstvo, ako su plienky, osusky, deky, perinky, zinky.. maju tam rozne supravicky a aj na krst.. a pre mamincky maju kojacie obycky bavlnene podprsenky.. niekedy aj tehugatky.. zalezi na tom aky tovar a kedy im prisiel..
co sa tyka oplatenia sa.. neviem co mas doma a co ocakavas.. ja som tam pokupila Nine dost veci a dost je pouzitelnych aj pre maleho, jemu som tam kupila bodyna a overaliky/pyzamka, stoja cca 3-3,50 ale oproti tesco overalom su napr tieto hrubsie. To iste tricka s dlhym rukavom, tesco ma okolo 4e, tam stoja mozno 5-6 (myslim na Ninu) podla druhu, ale su dlhsie ako po pupok (tie tesco su kratke) a su hrubsie, z kvalitnejsej latky. Mne sa tam nakupovanie paci, veci odtial mam overene, sedia nam a teda mne sa tam oplati ist, lebo vzdy tam nakupim. Ale tak, kazdej vyhovuje nieco ine.. Mavaju aj nejake akcie, Nine som kupila saty za 8e, a k tomu svetrik pleteny za 0,92 e, body po 1e.. len tie akciove maju vacsinou bud len urcite velkosti alebo napr bodyna mali kratky rukav len. Ale obchod je to obrovsky, ked maju doneseny tovar, neda sa tam ani chodit poriadne, s kociarom urcite nie 😅
Chcem sa ešte opýtať je tu nejaká budúca mamička s termínom Apríl z Martina? Ďakujem 🙂
Kuriér doniesol ďalšiu zásielku 😀 Pomaly máme všetko, tak rozmýšľam, čo budem robiť keď už nebudem mať čo nakupovať 😒
@maxara prepac,tak niekdy nestihnem vas docitat,a vyzera to takto....dakujem velmi za radu ;)
@certica22 evuli, hoď potom aj fotečku tvojho nádherného malého bojovníka 🙂 som zvedaváááá 🙂
@jennyna tak sme už dve. ja mám tiež skrátený krčok. poradňa 15.2., tak čakám, či sa to skracovanie aspoň zastavilo 🙂 ale ja verím, že áno. ale beriem len magnézium, dúfam, že to stačí 🙂
@denaalubos tak ja som sa nakoniec pobalila do toho kufra na kolieskach strednej veľkosti. do najmenšieho som nemala šancu všetko narvať 🙂 a to ešte čakám zásielku dvoch pyžám a dve podprdy na kojenie 🙂 ale nemal by byť problém to tam dať 🙂
Chtela jsem se vas na neco zeptat a uz jsem to zapomela 😀 😀 😀
@stassa no, ja som sa chcela začať chystať až kol 36tt. ale keď mi na poslednej poradni zistila skrátený krčok, tak som si povedala, že radšej už teraz všetko nachystám. človek nikdy nevie, čo sa môže stať. tak to už mám nachystané a nebudem sa musieť báť, že by manžo potom chaoticky zháňal všetko, čo mi tam treba 🙂 papuče som si zbalila také tie krokodýlky a do sprchy žabky 🙂 riadne som ich vyumývala zo všetkých strán a budú dobré, lebo sú ako nové. boli len odspodu špinavé od mestského prachu, čo som v nich v lete chodila 🙂
@stassa Z pôrodnice pôjde v bodyčku s dlhým rukávom, ponožkách, na to jej dám hrubší overal, čiapočku, rukavičky a už len perinku. Mám zbalený aj chlpatý kabátik, ale to len pre istotu, keby bola treskúca zima. Keďže vaničku mám aj transportér, tak nemusím riešiť prikrývku do vajíčka, uvidím, či cez ňu hodím deku s kožušinkou alebo ju dám do fusaku, to záleží od počasia. Ostatné veci čo mám, to by bol strašne dlhý zoznam, už mám všetko možné aj nemožné, zostáva mi objednať už len Manducu a hrubší matrac do cestovnej postieľky za normálnu cenu. A ešte nemám doma postieľku, ale tú nám kupujú švagrovci, mám s nimi ísť do obchodu začiatkom budúceho týždňa 😉
@sunday1 aj ja som tak rozmýšľala ale do vajíčka sa asi perinka/zavinovačka nedá dať abysom pripútala dieťa. Tak som rozmýšľala že dám, body, dupačky, ponožky, svetrík, tak to šupnem do takého hrubšieho overalu, a keby bola zima tak ešte aj do deky. Najhoršie je že nevieme aké počasie bude...môže byť sneh aj teplo...ale to asi začiatkom apríla resp. mňa môže chytiť aj marec, tak horúčavy určite nebudú. Ja ešte neviem čo to bude a ten výber z tých neutral farieb je hrozne malý, tak dúfam že ešte posledné sono niečo ukáže. 🙂
Mne este chyba vanicka (viem aku chcem, len ju objednat), stojan na vanicku (dostanem od sesternice), monitor dychu (pozicia mi sesternica alebo kamaratka, plus uvazujem ci nekupit ten na plienku), komoda s prebalovacim (kupujeme buduci tyzden), matrac do postielky (kupujeme buduci tyzden), kocik 3-komb. (rozhodujeme sa medzi 2-3 modelmi), cestovna postielka (idem objednat), odsavacka a kozmetika pre mna a babo (donesie kedykolvek manzel z prace) a este nejake plienky. A na vsetky pripadne ostatne veci som zabudla :D

Ahojte, tak ja mám už po poradni, opäť to boli 2 hodiny v čakárni 😝 Moja doktorka máva stredy iba pre tehotné a berie doradu. Ak by som sa objednala, tak to mám aj tak 1/2 hodina hore dole a 10 € v čudu.
Inak všetko O.K. , bábo si pláva ešte všetkými smermi, otočiť by sa malo do 35. týždňa. Červené krvinky mám tesne pod hranicou, tak mi napísala železo, ale to si ani nevyberiem z lekárne, prírode verím viac 😉
@certica22 perfektné že už toľko papá, no keď to takto pôjde ďalej, tak ho budeš mať domka aj skôr ako o mesiac 😉
@sunday1 ja som si včera tiež zaposilovala - pol dňa som robila miesto v skriniach pre malú a nakoniec som sa ich rozhodla celé posunúť a prehodiť dvere na opačné otváranie. Ale cítim sa fit, normálne ma to nabilo a aj u doktorky bolo dnes všetko O.K. 🙂