Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte baby, vidim ze tu riesite manducu, ja som sa viacmenej uz rozhodla ze tu moju predam a kupim si pevnu satku, aby som to mohla vyuzivat od narodenia az dokedy bude treba (mne sa ta vertikalna poloha od narodenia moc nepozdava a v manduce to inak nejde, tu som pouzivala az tak od 4 mesiacov)....
takze ak by ste mali niekto zaujem o used manducu, tak predam, je to limited edition v chlapcenskych farbach, nestihla som zatial odfotit, ale je to tento typ http://www.manducababycarrier.com.sg/2009-Launc... , povodna cena bola okolo 120e, predala by som ju tak za 70....bola pouzivana, ale nie velmi, lebo moj maly mal rad kocik, takze len na kratke vzdialenosti, ked sa mi nechcelo kocik trepat...podla mna na nej nosenie nie je vidno, je k tomu aj taska do ktorej sa to da zbalit a aj navleky na nozicky (bielomodre pasiky), ktore som nikdy nepouzila....dam inzerat, len som sa k tomu dako este nedostala, tak ale keby ste chceli, tak dajte vediet...
@amanda683 no poviem Ti moja,presne si opísala aj moju situáciu...už si pripadám ako nemotorná korytnačka.. ☹ deň čo deň mi je horšie....už aby bol apríííííl
@strihalka v maerskych centrach sa robia prednasky o satkach a o nosicoch. vacsinou staci zavolat do nejakeho materskeho centra co mas poblizku a popytat sa na to. tam si to rovno vyskusat, pozries, naucis sa. tie pani co to predavaju taktiez poziciavaju, je to aj na tej spominanej stranke www.nosime.sk mozno by som aj im napisala, ci maju nejaku kolegynu v BA. ked si dobre pamatam, tak oni boli oficialni distributori manduc z nemecka a preto sa dala vtedy urobit aj dobra zlava. na tej stranke je aj zapozhianie, pozeram ze hrozna cena, asi to treba vsetko osobne, snazit sa dohodnut....
Baby tak dnes mame peknu zimu vonku,co? Tak dali sme si s kamoskou mensiu prechadzku, ale ta teda stala za to pri tych mrazoch 😎
Ozaj pisali ste aj o snoch, tak mne sa dnes snivalo, ze uz som porodila, a ze som mala perfektny porod, ze som ani neverila, bez nejakeho nastrihu, natrhnutia, zasivania, ze som mala po tom a nic ma nebolelo, teda tak by to mohlo byt aj skutocnosti 😉
Ahojte 🙂 nemám šancu vás prečítať, tak dúfam, že sa máte všetky dobre 🙂
som konečne doma z nemocnice s bruchom ako balón 😀 ale podstatné je, že 2v1 🙂 bruško tvrdne máločo, prietoky máme v norme, ale kŕčok je skrátený a mäkkulinký takže musím ležať. ležať a ležať...
@ancovicka30 suhlasim, tiez sme nosili az od polroka, i ked je tam novorodenecka vlozka, takze mate s kupou este dost casu.
@atreyu ahoj moja,akosi som ani nezaregistrovala,že si tu nebola..a čože sa stalo,ked až do nemocky si musela ísť??
ahojte, akurát som dočítala čo ste dnes klábosili 😉
Tiež uvažujem nad Manducou, ale do úvahy mi priapadá ešte Ergo, v diskusii o manduce som sa dočítala že je tam šikovnejšie rozopínanie https://www.modrykonik.sk/forum/tema/manduca-ja... , tak teraz sa ešte neviem rozhodnúť. Mám aj šatku - ale ešte stále som, si nenacvičila ani jeden úväz 😅 , však času dosť, že?
Baby nemáte nejaká problém so svrbením tela? Ja som už taká doškriabaná, že až a to naschvál nosím krátke nechty. Na minulej poradni mi doktorka kvôli tomu brala krv (svrbenie vraj môže poukazovať na problém s pečeňou), ale výsledky boli dobré. Najhoršie je to v noci, to by som si kožu najradšej vyzliekla 😖
@ivetka1981 Ano,ano,a uz nech sme doma z tych hnusnych nemocnic,aj so zdravimy babetkami.Keby sa to dalo vsetko preskocit.Fuu,normalne dychcim aj teraz,ked sedim 😝 😝 😝
Baby asi hloupa otazka, ale susit pradlo v detskem pokoji je nesmysl, ze?aj ked mu tim budu vlhcit vzduch, tak nee, jedine ze bych davala veci na susak jen pro babo s jejim pracim praskem ...
no ja nevim kam tov sechno budu veset😀
@jennyna jeeej to s tym terminom je super 🙂 ja si osobne myslim, ze prave kvoli tej jeho vahe to bude u nas ale asi skor....asi je malinky po tatovi - ten mal porodnu hmotnost 4,5 kg.....tak sa mam na co tesit 😀 Dufam, ze v pondelok bude aj u vas vsetko ok a budes sa chvalit nadhernym bambuliacikom 🙂
Fu, som zvedava ako dnes zvladnem prechadzku z a do obchodu. Akonahle sa postavim a chodim, maly sa mi zacne vlavo tak vypucat, ze to az boli. A hlavne musim urobit nakup tak, aby nebol moc tazky.
@atreyu som rada, ze Ta uz pustili (bola si tam celkom dlho). Setri sa, aby ste to s Martinkom teda dotiahli az do aprila. Kedze nemas sancu docitat vsetky prispevky, tak len aby si vedela, mame na svete prve aprilovciatko. Narodilo sa certici22 - je to chlapcek Alexander, 40 cm a 1680 gramov.
@amanda683 ja sa zadychčím aj ked len prádlo vyberiem z práčky...toto už čo je??? ☹
Myslela som,že to bude malina tehotenstvo ako pri prvom,ale čím som staršia tým horšie to znášam... 😒
🙂 @strihalka no mojmu nevadili, to akože tie detičky zas nie sú až také fajnové, a ja som aj pre nás používala prášky a aj aviváže také sensitive na čom boli bábetká, aj pre nás dospelých mi viac pasovali také...a zas ved každý den vetráš a v lete máš okno skoro stále pootvorené... a na zimu to už bude Viktoria riadna velká slečna
Žienky chcela som sa spýtat, bude tu niektorá poberat namiesto materskej-rodičovský príspevok?
@ivanka.7 akoze v realite ma pes este v zivote nezhodil 😀 aj ked jeden ma 25 a druhy 28 kg, ale priznajme si...ani som nikdy nenosila na sebe dieta 😉
Ked je zamrznute, tak mam depku aj teraz s mojim malym bruchom a radsej idem s nim vypustenym, alebo este castejsia varianta...len otvorim dvere a pustim ho do zadu cez terasu 😅 A ked su dvaja, tak si posantia aj tam. Ale vacsinou tu mam len jedneho..
Pekny dnik babulky, asi nemam sancu docitat kedze sa riadne cinite uz od rana 😀 ale posnazim sa, len som chcela priniest nejake news, dnes som bola u svojej sage-femme, povedala ze sa jej zda ze je maly hlavickou dolu, len hmatom skusala, ze sa uvidi potom 20teho na UZV na gynde ci mala pravdu, bodaj by 🙂 Inak zmerala len tlak, vaha (+4kg zatial) , popocuvala malickeho srdiecko 134uderov za min., skusila krcok, odpovedala na mojich 1000 otazok 😀 a klasika napisala listok do labaku na odber krvi a mocu...
A teraz si pozrite jedno krasne videjko, druhu polovicku mi tiekli slzy ako krokodilovi 😉
http://www.heatheressian.com/slideshow/ardenbirth/
@ivetka1981 pridavam sa do klubu nemotornych
@evaharg no to aj mne takto sachuju s terminom kvoli tomu, ze je mimco vacsie na zodpovedny tyzden. Ale ja prave preto chcem vydrzat co najdlhsie, lebo darmo, ze je tucko, len aby mal aj na zodpovedny tyzden povyvijane vsetky organy 😖

@beronsche neboj sa čaj s medom je OK, ak nemaš ty alergiu...ja som sa liečila aj urologickym čajom a brusnicami a všetko mi schvalil doktor...len nesmieš toho urologickeho vypiť litre🙂 a nesmie byt silny