icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

lias
2. feb 2012

@urma ja som to tiež čítala, že sa to niekedy vyskytne - a môže to byť nebezpečné, tak preto mi na minulej poradni aj brala krv. Ale všetky výsledky sú v poriadku, tak fakt nechápem prečo ma svrbí celý človek. Predtým som to ani raz nezažila 😒

ivetka1981
2. feb 2012

@huterika náádherné videjko...

ivetka1981
2. feb 2012

@efci pozerám,že máš rovnaký termín ako ja po poslednom sone..teda 29.3.,ale moc tomu neverím...prvý termín podľa PM mám 13.4...tak som zvedavá, kedy to nakoniec bude..to človek aby bol v strese už 2 týždne vopred... 😒
Inak aké sú miery Tvojho mimi?

efci
2. feb 2012

@ivetka1981 ja som povodne mala termin 9.4.2012... posunulo sa to takto, tak som tiez zvedava. Ja som na kontrole bola naposledy 6.1. a vtedy malo mimco 1239 g, najblizsie idem v pondelok, tak som zvedava co budu hovorit.

beronsche
2. feb 2012

Kocky, prave som citala par clankov o tom, ze sa neodporuca davat novorodencovi do postielky to hniezdo. Vraj sa zvysuje riziko prehriatia a udusenia.
Stretli ste sa s takymto nazorom??
A tiez vraj tie baby monitory predstavuju pre tak male babatka riziko, kedze babatka su citlivejsie na vplyv elektromagnetickeho ziarenia...
Ja uz neviem, co si mam o tom mysliet...
Co vy na to?

carrie84
2. feb 2012

@sunday1 @urma @jennyna @beronsche @ava11 - dievcata, bavila som sa s kamoskou, co satkovala a nosicovala a ta mi vravela, ze ovela viac sa oplati satka + nosic. Ona mala liliput a bola velmi spoko. A ze ta manduca tak najskor od 4. mesiaca, lebo babo je stale len hore hlavou. Ze do satky sa da dat do viacerych poloh a pekne si tam pospi. Dokonca vrj kvalitna satka + liliput vyjdu cenovo rovnako ako 1 manduca .... a fcul, babo rad! 😝

sunday1
2. feb 2012

@beronsche S tým hniezdom sa mi to nezdá, neviem, ako by sa mohlo dieťa prehriať alebo zadusiť, veď má okolo seba dosť priestoru a hniezdo je predsa priviazané o postieľku 😒 A pokiaľ ide o monitor, žiadne žiarenie nie je zdravé, ale máme okolo seba toľko elektroniky, že to podľa mňa ublížiť nemôže. Ja mám monitor do postieľky aj na plienku a určite ich v prvých mesiacoch budem používať, veď neurotická matka, ktorá v panike kontroluje dych dieťaťa každú chvíľu je pre dieťa oveľa väčšia záťaž 😀 😀 😀

carrie84
2. feb 2012

@beronsche - ignoruj to. Teda - ja by som to ignorovala. Ja som sa zas minule dozvedela, ze indukcia je straaaasne skodliva - obzvlast pre tehotne. No sporak kvoli tomu vyhadzovat nemienim a keby som kupovala znova, tiez kupim indukciu 😉 A ver, ze s monitorom sa ti bude spat ovela lepsie a pokojnejsie 😉

sunday1
2. feb 2012

@carrie84 Ťažko povedať, každému vyhovuje niečo iné. Už mi odpisujú z tých obchodov a som dosť sklamaná, lebo pri minimálnom odbere 5ks zatiaľ 3 obchody ponúkajú zľavu 10% a 1 zľavu 10,- eur na kus. To sa mi zdá byť smiešne, zvlášť keď si to ešte medzi sebou budeme rozosielať poštou, tak ušetríme asi 5-6 eur 😖

carrie84
2. feb 2012

@sunday1 - tak to je viac ako smiesne! To akoze maju take velke odbery, ked sa im neoplati dat normalnu zlavu?

elfka.elfka
2. feb 2012

baby, prave ide na čt2 o predčasne narodenych babatkach

strihalka
2. feb 2012

No jak ja se toto....nejen ze cekam balik na dobirku s castkou 25€, pak mi pani pise ze to bude 25,80€ a nakonec to je 26,80€ akoze male rozdily, ale to co je???vedome nebudu prebirat dobirku, dokud to nebudu mit na ucte....bo jsem ji uz posilala penize na ucet za postovne 2.80ˇ€ a ted chce dalsich 1,80...
a navic mi banka rano strhla mych poslednich 18€ za pojisteni na cely rok...☹ a ym chtely ten uce zrusti a sjednotit s muzem nase dva na jeden...☹no sme to nesstihly☹joj, jdu udelat rybyckou pomazanku, jeste ze mame konzervove zasoby doma 😀 at zije neschopenkaaaa a pocit ze vas fakt nic netizi
kdyby clvoek vedel ze zitra nebudu nic platit na kramaroch..tak mam bokem jeste 25€, co teda bylo na balik, ale az zittra kdyztak bude zurka 😀 😀 😀 😀

takitak
2. feb 2012

@elfka.elfka kukám

strihalka
2. feb 2012
takitak
2. feb 2012

@strihalka
@elfka.elfka v koľkom tt sa narodili ?nestihla som začiatok ???

jennyna
2. feb 2012

@carrie84 jaj do kelu, len dilema je z toho 🙂

sunday1
2. feb 2012

@carrie84 A to nehovorím napr. o firme, ktorá je aj tu na koníkovi a nie sú platcami DPH, pričom ceny nemajú o nič nižšie. To znamená, že keby nám dal hneď 20% zľavu, je na tom stále rovnako ako ostatní predajcovia bez zľavy 😖

strihalka
2. feb 2012

@takitak ani ja, ja se koukala az kdyz elfka napsala .-(

atreyu
2. feb 2012

Baby a chcem sa spýtať :( dnes mi robili biometriu, povedali, že je všetko v poriadku (relatívne) ale keď som šla domov som si kukla prepúšťaciu správu a tam je veľkosť BPD 33/4 a ja som dnes 30/2...celé tehu sme mali tie parametre väčšie, ale žeby mal malý až takú veľkú hlavičku?všetko ostatné je väčšie len o týždeň...viete, že ja mám problém s tou genetikou tak sa bojím či to neznamená niečo zlé ☹

@ivetka1981 nič sa vlastne nestalo...najprv ma vystrašili zlými prietokmi, tak sa im nezdalo tvrdnutie bruška a nakoniec pre skrátený kŕčok do toho si ma tam radšej nechali
@dennkaa ďakujem a veru dlho 14 dní ufff, ale spoznala som tam super baby, ktoré tam ležia už mesiac a ešte si tam poležia...kvôli drobcovi si poležím...a o čertici viem, písala som jej tak len nech sa držia obaja....

takitak
2. feb 2012

@strihalka to nechápem ako sa to môže meniť keď je cenníková cena za dodávku ? to by sa nemalo ... ja tiež idem robiť tuniakovú nátierku, mňamka už sa teším na večeru ...
ja som dnes prednášala 5 hodín v kuse, normálne cítim hrdlo, lebo som si zabudla zobrať vodu a potom mi bolo blbé prerušiť prednášku kvôli smädu ... ale boli ľudia spokojní si myslím - chvalabohu len asi 3 otázky boli úplne blbé a na blbú otázku ja viem dať len blbú odpoveď 😀 😀 😀 dnes už držím bobríka mlčania
ináč som počas prednášky myslela na drobca, asi ho to hrozne upokojovalo, lebo bol v kľude, občas sa natiahol, ale asi spinkal (bodaj by nie, celú noc buntošil a ja som nespala) ... dúfam že si myslel že mu rozprávam rozprávku a zvykne si - alebo dúfam že keď sa narodí už to všetko bude vedieť 😀

sunday1
2. feb 2012

@atreyu My máme to isté, je to na 100% v poriadku, aj keď na hornej hranici 😉 To je asi geneticky, môj manžel má trošku väčšiu hlavu 😀 😀 😀

peka13
2. feb 2012

@carrie84 my sme to tiez tak na teraz vyriesili...kupili sme elasticku liliput (dokonca za super cenu tu v bazariku, baba ju nepouzivala...lebo zacala az neskor a kupila ju uz na vacsie babo, a tie elasticke su tak do 9 kg, písu sice ze do 15kg ale uz tak pevne nedrzia, dieta je viac od tela...takze iba par krat pouzitá , je fakt krásna http://www.bambini.sk/sk/3548/227/liliputi-elas... ja mam tu folkflower) a potom po lete kupime nosic , aby mohol aj mm nosiť... asi netreba kupovat hned oboje...lebo dietatko nemusi byt spokojne ani v jednom...alebo naopak sa mu moze viac pacit satka ako nosic...

belissima85
2. feb 2012

tak ahojte tak povodne som sla len objednat kocik a prisla som domov s plnym autom🙂madrac do postielky,deka do autosedacky,prebalovacia podlozka,podlozka na kupanie,detektor dychania 😀 teplomer...a uz ma manzel krotil ze uz by aj stacilo 😀

carrie84
2. feb 2012

@sunday - ako nech si ich nechaju, asi tak .... to je ako ked som objednavala krytky na kolesa kocika - kus plastu okruhleho. Pytala som sa na cenu - ze nebojte, to bude tak 50c. .... a ked krytky o 2 dni mali, tak mi do telefonu zahladili 9,90e za kus!!!! No kaslemim na ne, debilom 🙄

@peka13 - kamoska mi cez vikend donesie satku na skusku - vyskusam a uvidim 😉 Ale asi to tiez zacinam vidiet na satku, najma potom co mi ju kamoska priam ospievala 😀

sunday1
2. feb 2012

@carrie84 Asi tak, to radšej budem číhať na ebay 😠

giapetko
2. feb 2012

@certica22 gratulujem ti malickemu.....zelam ti vela trpezlivosti, lebo pri predcasniatkach je to velmi dolezite a malickemu vela zdravia a sil.....moje dve kamosky maju predcasniatka..jednej sa narodilo malinke v 31 tt a druhej v 32 + 6 tt...obe deticky su uplne zdrave..momentalne maju 2,5 a 3 rokov......takze vsetko urcite dobre dopadne...inak im pomohlo doma cvicenie Vojtovou metodou....papa a zelam z celeho srdca len to naj... 😉

peka13
2. feb 2012

@carrie84 Len teraz sa ti to bude ťažko skúšať cez bruško. Mne ked prišla som bola taka happy, ze som si ju hned namotavala, a dala som si tam plyšáka, ale potom mi to bolo nepohodlné, lebo ma bruško ťahalo. Tak som ćakala na mm a ten povedal, ze jeto prijemne, také napevno...tak sa tešim, ked ju odskúšam naozaj 🙂

atreyu
2. feb 2012

@sunday1 jáj ok tak ďakujem 🙂

vajanika27
2. feb 2012

@belissima85 no nam dnes doviezli kocik, no skoro ma slahlo, lebo nam dodali zlu konstrukciu a pri rozbalovani sme zistili, ze je poskrabana konstrukcia na sportiaku 😠 no takze ideme to naspat posielat...
kde ste objednavali kociar?

anabelleee
2. feb 2012

@erika439 ja zase uz pracovat nechcem, uz budem len oddychovat a nemozem sa dockat, to je pravda ale na druhej strane dokoncujeme dom a neviem, ci by som si na to potom nasla cas, lebo o mesiac sa chceme stahovat, radsej som sa poistila 😀