Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@giapetko my určite nie. je to dosť peňazí a tie %, kedy to môže dieťaťu pomôcť nie sú až tak veľké, aby ma to presvedčilo. dokonca to aj niektorí lekári spochybňujú.
@huterika moja, to mi je ľúto :( ak o tú prácu príde, nebude vám lepšie vrátiť sa na sk? nemali by ste inú možnosť bývania, len s priateľovou mamou a sestrou?
@sunday1 hm, tak tam sú už asi total vypredané 😒
@erika439 ja sa zasa neviem dockat, co budem doma a venovat sa zariadovaniu noveho domceka, za mna uz nahradu maju....takze asi este 2 tyzdne a mozem byt doma, lebo budem cerpat aj dovolenku....pracu mam na jednicku, ale mam kopu starosti, ked pridem domov a potom idem spat neskoro a nie som vyspana
@darinkazv Ved to, ze ani na SR alebo CR by nebolo iste, ze si nieco najde ked neovlada nas jazyk a ja tym duplom nie kedze teprv porodim ze .. 😔 Neviem ci by sme mali potom narok na nejake peniazky, asi ano ale to by vobec nepokrylo naklady, mozno tak na najom a poistenie ale to je vsetko, takze by nam neostala ina moznost nez "byvat s rodinkou" 😢 stacilo mi ked som tam bola mesiac aj cosi s nimi...ja si proste nezvyknem na to ze nevaria, o polievkach ani nepoculi, vsetko jedlo len narychlo zbuchaju, sestra je zrala na psychiatriu castokrat a aj by som sa bala ze ublizi malemui... stale sa im prisposobovat, to by som ozaj orodovala aby sme byvali inde... sama som zvedava ako to dopadne ... len ja som taky planovacny typ, neznasam ked nemam vsetko vyjasnene a naplanovane a nejasnu buducnost, to ma uplne ubija. Potrebujem tu istotu proste. Tak mu ostava mesiac cca aby zmenil riaditelov nazor, aj ked neviem ako ☹
@zlatulienka jej ďakujem, si zlatá 🙂 poslala som ti IP 🙂
keby sme mali väčší mesačný príjem, než máme, tak by sme možno dali odobrať tú krvičku, aj keď v tom nie je 100% využiteľnosť. ale keďže je ten náš príjem taký, aký je a v živote o moc vyšší nebude, tak by sme si to nemohli dovoliť ani odobrať ani uskladniť a platiť za to uskladnenie 🙂 ale kto na to má, tak na tom nič nestratí 🙂
@huterika ja ťa chápem, ja som taká istá. tiež potrebujem mať jasno a naplánovane. a priateľov šéf vie, že čakáte bábätko? to ho ani to neobmäkčí, že potrebuje priateľ prácu, aby vás uživil? ☹
@strihalka A ty si toho dr.Rusnaka ides zazmluvnovat ?
@denaalubos ano, je to znamy od kamaradky, vsichni kamaradi, teda jejich manzelky u nej porodili.......ja jsme si rikala, ze zbytecne si nechcem platit porodnika, a pokud by nebyly komplikace tak rodim na antolske, ale dnes jsme se muzem dohodly ze pujdem k nemu, taky lidksy clovek...
Takze nao, pujdem k nemu, a vic budu vedet 14.2., ci se domluvime na sekcii, nebo ako..
Ty tam planujes koho?
@strihalka ja tam neplanujem nikoho lebo tam nikoho nepoznam ja byvam nejak medzi TT a PK, takze rozhodujeme sa medzi TT a Kramarmy preto, ze kamoska tam rodila, a aj preto ze to tam je teraz vraj poprerabane.takze malo by to tam byt nove, viac nadstandratnych izieb co je väcsia pravdepodobnost sa tam dostat narozdiel od TT. A neplanujem si zajednavat dr.kedze ako hovorim nikoho nepoznam, tak mi to je v podstate jedno kto ma odrodi, hlavne nech si dotycny vykona pracu tak ako ma, privedie mi na svet to nase krasne stvorenie, a budem stastna 🙂 A ozaj o tych cenach si asi nezistila asi nic zatial ze?
@denaalubos nene, nezjistila, ale vypadato, ze je to zdrazovane asi v kazde porodonici, ci nemocni v BA, bo aj Antolska zdrazovala, vcera tu nekdo hazel link myslim..
Ale urcite budem vedet vice v to utery.
@darinkazv Praveze vie ze cakame babatko.. o to viac ma to stve, ze jeho sef-riaditel je len o rok odomna starsi a preto ma to vie neskutocne nasr., keby bol aspon nejaky stary skuseny ostrielany ... ale tento je riaditelom len asi od novembra/decembra! Dufam ze si to rozmysli, inak neviem co budeme robit 😔
@strihalka no mna zaujima teda hlavne ten nadstandart, to bola tie jedna z veci pre ktore som bola radsej za kramare bo v TT su len tri izby a to jednolozkove a za 33nieco, a teda radsej y som bola s niekym na izbe a peniaze teda zatial to bolo o polku lacnejsie, no som zvedava teraz.....
@denaalubos me jedien co na kramaroch odrazovalo, ze pokud clovek nema nadstadart, tak jsou wecka na chodbe...☹ale nevim, ci jsem se presne nepidila, ze jak moc vela rekonstrukce tam probihala?jen nadstandart?ci komplet novorozenecke?
@darinkazv Este ma prave napadlo, ze vlastne priatela na tu poziciu prijimal ten riaditel predtym a jemu sa velmi pacilo, ked na interview priatel spomenul ze cakame babatko a tak chce prebrat zodpovednost a nedokoncit si magisterske...a chce sa o nas postarat... a tento mlady nema ani len deti a prisiel ako novy riaditel neskor.
Dievcata - ja len tak rychlo 😉 Este mi napadlo, ze co do porodnice (ale super aj na doma potom) - poporodny vankus! To je taky ten s dierou v strede. Megadobra vec - ja som to vyuzila hojne 😉
ahojte ja mam termin na 18.4 . bude niekto rodit v starej nemocnici v kosiciach ? 🙂
@luciaborisova55 ahojky, ja som z KE, ale rodim v šaci... pozri v tabulke na ostatne košičanky a rovno sa ich opytaj.... ja mam najblizsie šacu /cca 3minutky autom/ a uz som tam rodila, bola som prespokojna...
@strihalka no ked ides na sekciu tak to asi nevyuzijes.. ja po nastrihu som nevedela ako sediet, koleso som nemala a sedela som na pol zadku, bolel ma cely chrbat... inac tie nafukovacie kolesa ked kupite uplne pre najmensie deticky tak su akurat, na moj kufor by hadam trebalo aj vacsie 😀
ja som nakoniec kojila na zachodovej mise, bola som sama na izbe, takze toaleta len moja a je to parada ked si konecne sadnes 😀 😀 😀 musim aj ja koleso poziccat i ked neplanujem nastrih..
@huterika moja sme v podobnej situacii na chlp. Akurat sme sa este nestihli do Be odstahovat, kedze sme 3 mesiace hladali len dom. Potom musel zas vycestovat a zijeme si paralelne ja na Sk, on po hoteloch vo svete a dom v Be prazdny na kompletku. Hold...kriza dorazila. A ze chcu vyhodit prave tvojho, tak je to jasne koli skusobnej dobe, ale mohli to povedat radsej na rovinu a nezhovadovat jeho osobnost a falosne sa za to zakryvat. Tod moj nazor.
Ale viac doporucujem presun do inej temy...
@denaalubos @strihalka Baby na tú rekonštrukciu sa moc nespoliehajte, tam sa zlepšilo len to, že pri pôrodných boxoch urobili wc - vraj primárne pre oteckov, aby nemuseli utekať cez celú nemocnicu. Ďalej sa tam maľovalo a menili kachličky a kľučky a podobne blbosti. Žiadne zväčšovanie priestorov ani nadštandardov ani nič podobné. A cenník majú platný od 1.2.2012 a je tam nadštandard/noc 18 € otec pri pôrode 30 € epidurál 152€ a zazmluvnenie pôrodníka 300 €
@elfka.elfka tie flase co si vybrala su nadherne, ale aj dost stoja ☹
@ava11 ty kokso, riadne palky, u nas nadstandard 10Eur, otecko pri porode 20 Eur, epidural 100 Eur. inac baby, ak vam mozem odporucit, neoplati sa ist na nadstandard, pri normalnom porode ste v nemocnici, ak nie su komplikacie 4-5dni, co nie je vela, a s inymi babami na izbe vam to ovela rychlejsie zbehne, a tie co uz maju skusenosti, aj vela poradia.Vyhoda nadstandardu u nas je, ze tam mozu byt navstevy aj na izbe a kedykolvek, lebo mate vlastne celu izbu len pre seba (to som vyuzivala, ked som tam lezala ten mesiac, vkuse bol pri mne niekto). ale uz ked sa mi narodil maly, bola som na normalnej izbe, aspon ma znami neotravovali, najblizsi prisli pozriet na chodbu, na chvilku. inac aj tak nebudete mat nejak vela casu venovat sa navstevam.
@jennyna Na Kramároch na nadštandarde ste v podstate vždy dve spolu, návštevy na izbu pokiaľ viem nesmú ani tam, musíš ty vyjsť von. A ja sa tam budem snažiť dostať za každú cenu kvôli záchodu a sprche. Fakt sa nehrám na citlivku, ale deliť sa s ďalšími X ženami o hnusný záchod na chodbe naozaj nechcem.
Je pravda, že ja som na nadštandarde na gynde na Kramároch bola 3x vždy len na pooperačnom, ale tam som si mohla vybrať či chcem byť sama alebo s niekym iným. Bola som sama, platila som za celú izbu a mala som návštevy na izbe neobmedzene. Ak by sme chceli, tak by tam mohol niekto aj prespať.
@sunday1 🙂 my tu vo FRA nemame tehotenske knizky, su vzdy poznacene datumy na vysledkoch z echografie. Ja tam v 22tt dva datumy dokonca, jeden 1.4.2012 co uz je o tyzden skor posunute (nesedi to podla MS, podla nich som otehotnela skor) a potom 29.3.2012 podla realnej velkosti plodu. No uvidim teraz v pondelok idem na kontrolu a utorok uz do porodnice, mali by mi robit aj posledne velke echo, tak som zvedava.

@giapetko Ja určite áno 😉