icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

efci
4. feb 2012

@huterika moja no to ma mrzi co sa Vam prihodilo s pracou, nepotesi veru ☹ Ale hadam sa to este na dobre obrati, je to tu velmi socialny stat tak verim, ze vykryjete tu najhorsiu dobu a podari sa priatelovi cosi cim skor najst.

ava11
4. feb 2012

@sunday1 Mne tam rodila teraz pred mesiacom kamoška, bola na nadštandarde s jednou kočkou, sama nemohla byť, lebo bolo veľa rodičiek. A návštevy do izby nechodili, ona vychádzala za nimi aj s malou. A vravela mi, nech si ten nadštandard určite zaplatím a snažím sa tam dostať, že je to naozaj neporovnateľné so štandardom, tam sú tie sprchy a záchody o dosť horšie.

ivanazv
4. feb 2012

Baby ahojte, chcela by som sa opytat (možno sa to tu už aj riešilo), kupovali ste niektora, alebo mate skusenosti s vakmi na spanie? Do nejakych 2 mesiacov je jasne že je to perinka, a potom asi tie vaky. Ja som to pri prvej dcere nemohla davat lebo mala zle klbiky, tak nosila remence a s tymi sa nevmestila do toho. Teda chcem vedet či su lepšie tie vaky na ramienka , alebo s rukavmi? Ked to ma na ramienka to sa nevyvliekne z toho?

darinkazv
4. feb 2012

@huterika no, mladý je nevykvasený a potrebuje si ešte niečo dokazovať. škoda, že predošlý riaditeľ to nejak neošetril, aby tvojho drahého neprepustili ☹ ale ešte sa tým netráp. ešte sa všetko môže zmeniť. ver aj v nemožné a hlavne neplač a nestresuj sa, lebo to nie je ani pre teba ani pre drobca dobré. uvidíš, kaša sa nikdy neje taká horúca, ako sa navarí. ver mi, viem, o čom hovorím. ja som vždy stresovala, revala som, bedákala a nakoniec sa tá situácia zvrtla a je všetko ok. a vždy je to tak, že keď stresujem, tak zbytočne 😉

darinkazv
4. feb 2012

@ivanazv ivka, ja mám tých pár vakov kúpených. aj pri julke som ich používala. aj také na ramienka aj také s rukávmi. tie na ramienka nám boli fayn v lete a tie s rukávikmi sme zvykly používať tak na prechodné obdobie chladnejšie a na zimu. to sme ale bývali v dome a večer sme mali v spálni +28 a ráno, keď sme vstávali, tak bolo len +16.

denaalubos
4. feb 2012

@ava11 ahoj, o tom nadstandarte s tebou plne suhlasim, tiez sa mi tie spolocne WC hnusili, i ked som bola v 8tt hospitalizovana a lezala som tam 3 dni a dalo sa to prezit, ale mat svoje vlastne teda delit sa len s jednou osobou a v privetivejsom prostredi je teda o mnoho lepsi pocit si myslim 😉
Inak dobre ranko tehulky, som prisla prave z obchodu a to som tam bola autom , a ukazovalo mi krasnych studenych -9,5 a co spm presla z auta do obchodu tak som citila primrznute ruky... No cerstvo tam je teda 😀 Prajem prijemne prechadzky, kto sa teda odvazi 😎

ivanka.7
4. feb 2012

@denaalubos Mna ich so psom caka niekolko, tak sa teda tesim :D a potom este do Avionu s maminou :D

strihalka
4. feb 2012

Dobre ranko🙂 a krasny vikend, ja jdu varit pect smazit uklizet...

denaalubos
4. feb 2012

@ivanka.7 jaj do avionu, aj ja by som sla na nejake nakupy, no len co ked ja uz mam pre malu vsetko nakupene, plus poobjednavne zo vselikade z netu co mi este ani nedoslo, ani neviem co som uz objednala....ale tie vecicky pre mrnata su take rozkosne ze clovek sa v tych osialoch nevie stopnut, tak uz to neriskujem ist lebo uz by som len zbytocnosti kupovala, a ked ich nestihneme vynosit tak budem lutovat 😵

ivanka.7
4. feb 2012

@denaalubos Tak ja nie pre malu, vacsinu veci bud uz mam alebo viem odkial budem mat ci odkial objednam, toto je pre mna, mamina mi chce kupit darcek k narodeninam, tak ideme "pobehat" (ja uz toho vela nenabeham, ale do Avionu mame priamy spoj z najblizsej zastavky, tak je to pohodlne celkom :D).
Ja som takto po obchodoch inak skoro nenakupovala, az na par body. Bud tu z bazarika alebo potom som si na nete vyhliadla co chcem a do obchodu sme sli na hotove skoro.

bambulka1010
4. feb 2012

@denaalubos No uvidíme či je všetko v poriadku, zatiaľ to vypadá fajn, keby som sama tak už nad ničím nerozmýšlam, ale už budeme čoskoro dve, tak musím myslieť aj na drobca 🙂 Tak dúfam aj ja že bude všetko v poriadku, prepáčiť mu môžem no zabudnúť tak ľahko nezabudnem, tak musí sekať dobrotu 🙂 Včera ma pozval do kina, ako za 5 rokov prvý krát sme boli spolu v kine na film Láska je Láska 🙂

bambulka1010
4. feb 2012

@huterika To ma mrzí čo sa Vám stalo a držím palčeky aby všetko dobre dopadlo, a dúfam, že sa všetko na dobré obráti. Je to dosť platiť 600 eur za byt a ešte aj bábätko, to je v tejto dobe tiež veľká financia. Ale neboj sa všetko zvládnete a bude dobre 🙂

denaalubos
4. feb 2012

@bambulka1010 tak nech pekne bere zodpovednost a stara sa o svoje uz skoro dve zienky doma 🙂 Jasne ze treba pozerat aj na mimi, ale zas od tial potial, aby si sa ty nakoniec cely zivot len netrapila, tak sa rozhodni pre to naozaj spravne, drzim palceky 😉 A nenechaj sa hned obmäkcit, lebo chlap si musi zapamätat, ze urobil nieco nepekne, co uz nemoze nikdy zopakovat, hovorim tak trochu z vlastnej skusenosti z davna,nebola som podvedena doslovne ale tiez som na nieco dosla, a veru ked chcel este sancu to napravit, treba mu to dat pekne vsetko vyzrat a nezabudnut hned, nech je vidiet na nom ze naozaj to lutuje... trocha z mojej skusenosti

beronsche
4. feb 2012

@huterika @urma No kocky, celkom rozumiem, ako sa citite... Aj v manzelovej praci vyhlasili prepustanie, este pred vianocami a teraz kazdy caka, co vlastne bude... Najhorsia je ta neistota..
Musime mysliet pozitivne, urcite bude dobre!!! 🙂

beronsche
4. feb 2012

@sunday1 No skoda, ze to s tymi manducami nevyslo... Dakujem za ochotu to zistovat!!

beronsche
4. feb 2012

@denaalubos Par stranok dozadu si si pytala na dulu.. Ja ju mam zazmluvnenu. Pre mna osobne je velmi dolezite mat so sebou pocas celeho porodu niekoho, kto sa mi bude venovat a kto ma s porodmi skusenosti, cize mi bude vediet aj realne poradit (zmena polohy, dychania pocas 1.por. doby a pod). 🙂 Ale ja mam stastie, ze mozem mat so sebou 2 ludi, cize tam moze byt aj manzel. 🙂

huterika
4. feb 2012

Dakujem vam vsetkym babulky budem sa snazit mysliet pozitivne, a snad to dopadne s tou pracou pre nas dobre, aj ked to vyzera bledo. Uz som aj premyslala ak by bolo najhorsie, ist za nim orodovat a porozpravat sa s riaditelom ale to by asi nebol najlepsi napad, aj ked uz by sme asi nemali co stratit ani keby bolo rozhodnute...(no a po anglicky by mal rozumiet kedze je ten RIADITEL ze ... 😠 )
@beronsche Tak som uz premyslala aj nad UK, ze nakoniec skoncime uplne inde a aspon sa tam aj dohovorim 😖 Kde vlastne pracujes v ktorom meste a na akej pozicii? presne tak ze najhorsia je neistota a kto moze, drzi sa prace ktoru ma.
@efci Ved to ze socialny stat to tu sice je, ale dostat sa na taku polovicu co sme mali doteraz, to by sme neutiahli, aj teraz s jeho platom nam to vychadzalo viacmenej len tak tak, ked bolo treba kupovat aj pre malickeho, aj vodicak sa robi, nabytok, postel sa kupovala ked sme sa stahovali.. tak to boli riadne palky a ked uz konecne ako tak aj byvame a co to mame zariadene... pride toto. Snad to dopadne dobre 😖 o mesiac sa dozvieme.
@darinkazv Darinka ja to tiez vzdy vsetko beriem tragicky a vyplakavam ale o to je to potom lepsie ked sa to na dobre obrati... len nie som az taka naivna ze vzdy vsetko dobre dopadne, pretoze parkrat sa to obratilo aj na este horsie.. A drahy je trosku "snilek" takze ja ho vzdy uzemnujem, tak ked uz aj on povie ze to vypada bledo a nelieta v oblakoch ako zvycajne... tak to tak asi bude a vacsinou ho jeho pocity nezradili... ale slubil mi ze bude robit vsetko preto, aby si to rozmyslel nakoniec... no som zvedava. 😒

Idem radsej zehlit uz 3ti den... dalsiu varku veciciek malickemu, mali ste pravdu riadne boli chrbat po tom 😀 som totiz dala oprat aj zdedene vecicky aj co sa mi az tak nepacia, ale mozno v pripade nudze budu aj tie potreba. pekny dnik

huterika
4. feb 2012

@beronsche Dula je asi ako porodna asistentka ze? ja zazmluvnenu nemam ziadnu, ani neviem ci sa to tu da 🙂 tu je to tak ze je vzdy pritomny gynekolog ked sa nieco skomplikuje, anesteziolog, ktory picha epi, inak len nejake sage-femme (porodna babica ci ako ju nazvat) a tie ta odrodia, takze je mozne ze k tej ku ktorej teraz chodim ze ju ani na "vyvrcholeni" mat nebudem, pretoze nebude mat zrovna sluzbu ze 😒 Ale mozno budem mat aj lepsiu 😉

darinkazv
4. feb 2012

@huterika tak jasné, že nežijeme v rozprávke a nie všetko má šťastný koniec. to som len napísala, že u mňa to vždy zatiaľ tak bolo, že keď som dopredu už mala hororové scenáre, tak to dopadlo dobre. no mala som asi šťastie. ale viem, že nie všetko v živote dopadne šťastne. ale snažím sa na to nemyslieť. budem vám strašne držať palce, aby ste to zvládli a aby toto celé malo šťastný koniec. 😉

urma
4. feb 2012

@huterika a nie je nahodou prave ta sage femme vlastne dula ? 🙂 Ked pises, ze nieco ako porodna babica...ja si to predstavujem pod dulou. Porodna asistentka ma aj zdravotne vzdelanie, dula nemusi, ta je len spolocnicka a psychicka podpora pri porode.

ivanka.7
4. feb 2012

@huterika
@urma Ono obecne v zapadnych statoch uz nechavaju tehotenstvo i porod plynut prirodzene a teda to riesia tieto porodne asistentky a doktori su len v zalohe, keby sa nieco stalo - aspon taky pocit som ziskala z toho co som si citala a co kamaratky v zahranici hovorili.

renca99
4. feb 2012

@adik109 ak ti mozem poradit tak ja som mala to iste, v noci som sa normalne budila so slzami, fakt to bolelo a hlavne uz som nic nevedela chytit, hlavne male predmety, ani posolit si rozok som nevedela.... aj som bola u lekara s tym, vitaminy mi dal, nejake kremy a ze lieky ziadne nemozem, bo tehotna.... nakoniec som sa tu niekde docitala ze nejakej slecne pomohla octanova mast pred spanim natriet, zakryt igelitom a zaviazat elastickym obvazom na noc..... asi po 3 dnoch mi to zacalo ustupovat.... ono to este aj teraz trosku boli ale neda sa to porovnat s tym predtym.... tak skus, mozno pomoze

urma
4. feb 2012

@ivanka.7 ano, ja som to tiez tak pocula, kedze som si co to zistovala o porode v belgicku 😉

beronsche
4. feb 2012

@huterika @urma Nie, dula nie porodna asistentka. Predpokladam, ze vase francuzske sage femme su ako anglicke midwives. Cize certifikovane porodne asistentky, ktore mozu viest porod a ako pises, porodnik sa vola len ak su problemy.
Okrem faktu, ze lekar je pritomny len v pripade problemov, sa porod v UK velmi podoba na ten na slovensku. Akurat, ak chce zena nieco ine - prirodzene rodit, pouzit porodny plan a pod., tak jej vyjdu v ustrety - to je asi jediny rozdiel.

Duly nemaju zdravotnicke vzdelanie a nemozu urobit ziadne rozhodnutia pocas samotneho porodu, nemozu do toho zasahovat. Poskytuju emocionalnu podporu a prakticku pomoc - napr. informacie ohladom pripravy na porod (techniky dychania, vhodne polohy a pod.) Napr. ta moja vedie gravid jogu a organizuje kurzy predporodnej pripravy, takze naozaj vie, ako pomoct so zvladanim bolesti. Dula sa venuje zene uz pocas tehotenstva, pretoze je potrebne, aby jej zena plne doverovala. 🙂

huterika
4. feb 2012

@ivanka.7 @urma
Presne tak porod riesia len ony, a gynekolog je tam len ako doplnok keby sa vyskytla nejaka komlikacia. Inak cely cas je tam s tebou ona, aspon tak mi to bolo povedane co ma caka 😉 a zo skusenosti ostatnych mamiciek. Myslim ze na sage-femme musis mat aj zdravotnicke vzdelanie, kedze ma ona aj vysetruje kazdy mesiac, a gynekologicku som zatial videla len 2krat a uz len raz na uzv a este raz pred porodom sa mi zda. A raz tam bola taka mlada buduca sage-femme a ta mi hovorila ze za rok z nej bude oficialna, takze aj nejaku tu prax asi rocnu musia mat. Takze ak je dula myslena len ako spolocnicka ci psychicka podpora... tak menujem draheho na svoju dulu 😀 dufam ze mi tam neodkvacne 🙂

adik109
4. feb 2012

@renca99 jej díky moc za radu, hneď idem kuknúť či octanovú masť doma mám a skúsim lebo už je to fakt na nervy... je mi jasné že lieky žiadne tak hádam to aspoň trošku povolí

renca99
4. feb 2012

@adik109 vyskusaj, dufam ze pomoze, inak ze je to nejaky symptom upchateho karpalneho tunela, ale po porode by to malo do par dni uplne prestat....

andrejka1974
4. feb 2012

tak vcera sme boli na malom vylete u rodiny zisli sme sa tam asi 13 bolo super naspat sme isli o 21.30 autom asi hodinku a pol odsoferovala som to ja 🙂 🙂 🙂 dnes oddychujeme vsetci doma v teplucku vonku je velka zima -10 a silny vietor dnes ma tam nik nedostane babatko sa uz len prevaluje ma asi malo miestecka a casto sa puci ad boka k druhemu boku zatial sa drzime brusko zatial netvrdne tak je vsetko ok

renca99
4. feb 2012

@adik109 a zabudla som ze ja som si obvazovala zapastie

adik109
4. feb 2012

@renca99 ja si na noc zápästia obväzujem elastickým obväzom, trošku to zmierňuje tie bolesti aj keď nie veľmi tak skúsim ešte tú masť, hádam pomôže. Ešte raz dík za radu 😉