icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ivanka.7
5. feb 2012

Ja urcite do susicky nejdem - nemame na nu miesto, byt (resp. elektricke rozvody) uz kolabuje aj pod tymto mnozstvom spotrebicov a je to energia navyse na nieco, co sa bez starosti da vyriesit aj inym sposobom - ak ma clovek trosku viac veci.

huterika
6. feb 2012

Achjaj baby dobre ranko, nemozem spat... tato nespacia choroba sa asi prenasa konikom 😉 stacilo ze som si o tom precitala u niektorych z vas a je to aj u mna, co som spavala aj do 10-11h niekedy. Posledne dni som vstavala s priatelom rano do prace no a teraz, popijam mlieko o 3h rano 😒

@ivanka.7 @strihalka Tak my mame susicku len preto ze ju drahy uz mal predtym ako sme sa poznali a mna to celkom nadchlo, super vec ked potrebujes mat oprane a ususene rychlo, takze ked nieco ozaj treba tak rano dam prat a cca o 4hod (nemam to stopnute) mam uz aj ususene aj ozehlene a na sebe.
Inak tie rozvody elektriny mame aj my stare a podla toho ako vypadaju tramy tak tipujem asi z cias toho hradu co je hned za nami, takze veeeelmi stare. Ked sme mali na Vianoce aj stromcek, 2 radiatory na elektriku, kavovar a mikrovlnku hned nam to vyhadzovalo poistky. Ale ano je to asi pekny zrac energie.

ancovicka30
6. feb 2012

@strihalka ano ano, taky kasicky cvik, akurat by si sa nemala prilis prehynat v chrbte pri tej vystieracej casti (to mam zase z gravidjogy, ze prehynat krize sa nesmu v tehu)...a co sa tyka mnozstva, podla mna 3x denne je fajn, a kolkokrat ti bude prijemne, 20 mi pride aj dost vela, ale zase skodit ti to nemoze 🙂 ale mozno si skus este pogooglit nejake presnejsie info o tom, ja som vtedy este chodila do prace, takze som cvicila len tak kedy prislo, ty sa mozes tomu povenovat poriadnejsie...
inak dobre ranko vsetkym, ja som tu v takom nezvycajnom case, lebo moje dieta sa namotalo na krtka, tak ma necha si robit co chcem 🙂

livia341
6. feb 2012

Ahojte, poradte mi mamicky. Ako by ste vymysleli skratku chlapčenského mena? myslím Tobias, Tadeáš, Sebastián a Timotej? Neviem sa rozhodnúť. a priezvisko je Homola. ďakujem.

dennkaa
6. feb 2012

Dobre ranko kocky 🙂
Ja som dnes vstavala o siestej (nastastie celkom vyspata) - musela som do tej zimy kvoli odberu na diabetologii. Ale uz som doma v teplucku a uzivam si chutne cerstve ranajky. Dnes este raz musim ist do zimy, kvoli predporodnej priprave - esteze mam tu nemocnicu tak blizko 🙂

Malinky je spokojnucky, veselo sa prevaluje a kopka - milujem tieto pocity. Aj ja sa citim paradne, akurat ze vladzem cim dalej, tym menej, ale to neva - aj tak mam viac oddychovat.

Pekny dnik vsetkym.

oxiba
6. feb 2012

@livia341 ahoj, malý má v škôlke Sebastiána a volajú ho Sebinko, podľa mňa to znie strašne...Tobiasa - volajú myslím Tobi, v susedstve majú Tadeáška (pekné meno) no skratku z neho nemajú, Timotej - Timko... netradičné mená netradičné skratky, zdrobneninky 😉

ivanka.7
6. feb 2012

@dennkaa Mna zas od vcera vecera strasne bolia krize, vecer som dokonca chodila len tak, ze som krivala na pravu nohu. Dnes je to uz lepsie, tak idem do prace (manzel je uz zase fuc, takze ma ani nemoze odviest, dufam, ze od zajtra uz ma bude pravidelne rano vozit, lebo ako zvladnem este tych 2,5 tyzdna, to neviem). A vobec, som nejaka cela mrzuta z tych 12 kil navyse - moje telo s nimi ma viditelne problem uz :D Ked si predstavim ze este 8 tyzdnov... uf :D

dennkaa
6. feb 2012

@ivanka.7 no krize bolievaju aj mna, ked dlhsie nieco robim, sem-tam sa ozve ten zaseknuty sedaci nerv a obcas pobolieva v podbrusku, ale inak sa citim fajn. Vsetko vydrzim, len aby bol drobcek v poriadku. Jedine, co si neviem predstavit je to, ze by som chodila do prace, mam sice sedavunenarocnu robotu, ale uz by som asi len tazko obsedela a bola v pohode. Tak Ti prajem, aby si to v pohode zvladla.
A s kilami si nelam hlavu - sme na tom vsetky rovnako 😉 Hlavne aby sme to pekne dotiahli do terminu.

ivanka.7
6. feb 2012

@dennkaa Ja si nelamem hlavu s kilami ako takymi, ale myslim, ze svoj limit kedy si telo hovorilo "ok, to este dame" som uz nejako vycerpala :D
Ja mam tiez sedavu robotu, ale coraz horsie sa mi tam sedi, aj chodim na menej do prace a snazim sa radsej porobit z domu, nastastie si to mozem dovolit. Ale nemozem to prehanat, ked neceleho pol tyzdna stravim u doktorov :D

darinkazv
6. feb 2012

bré ránko žienky. aký ste mali víkend? my sme boli u svokrovcov, malá sa vysánkovala, vykorčuľovala, krásne svietilo slniečko, no krásne bolo 🙂 fotky som nerobila, lebo sa mi nechcelo brať foťák, ale som natočila pár videí na mobil 🙂
doma som si zabudla magnézkové tabletky, tak mi častejšie tvrdlo brucho a včera večer som odrátavala, kedy prídeme domov, lebo mi stvrdlo bruško a nie a nie zmäknúť. tak až keď sme došli domov, tak som šupla tbl a do polhodky bolo dobre. ale 2 hodky som ho mala tvrdé. no a svokra ma nabalila cvikľou, čiernymi čučoriedkami, černicami, tak môžem dopĺňať železo 😀

pimpilla
6. feb 2012

Dobré ránko tehulky 🙂 táto zima je už pre mna vyčerpávajúca a najviac lutujem každé ráno mojho synčeka, v takej treskúcej zime do školy ☹ ( aj ked viem že je to nevyhnutné), chodím s ním dobrý kus k zastávke, tak dnes som šla jak slimák aby som sa nešmykla 😠 teda nechcela by som porodit do tejto zimy...brrrr, najlepšie je našim anjelikom v teplúčku v brušku 🙂 cez víkend manžel poskladal postielku, aj ked som ešte nechcela na to pripevnovat baldachýn a atd, nedalo mi a už to tam je celé hotové...aj ked rozmýšlam že to dám dolu , aby sa na to do apríla zbytočne neprášilo 😒 samozrejme Samko si do nej hned lahol, ale trčali mu už nožky riadne 😀

darinkazv
6. feb 2012

@pimpilla peti, dnes sa asi stavím v dráčiku, tak ti pozriem tú tabuľku na kočík s menom?

darinkazv
6. feb 2012

kočeny, tak keď mi príde prvá materská, tak si spravím týmto radosť 🙂 len musím aj pre staršiu dačo zohnať s minnie, lebo ona ju zbožňuje. 🙂

pimpilla
6. feb 2012

@darinkazv aj moji boli včera vonku na sánkach, ja som varila, tak manžel šiel so Samkom, tak som ich len sledovala cez okienko ( bývame v rodinnom dome) , tak som sa rehlila, že prišiel synček dnu si vypýtat papučky, šál, a čiapku pre psíka aby mu nebola zima 😀

pimpilla
6. feb 2012

@darinkazv áno možeš mojka, lebo ja som ešte stále nebola v meste, nemám odvoz a bývam na dedine, takže to mám do mesta 20 km....zato si večšinou vybavujem cez net 😒

darinkazv
6. feb 2012

@pimpilla juj, no my sme bývali v dome u svokrovcov 4,5 roka 🙂 to bolo super. som mohla malú samú pustiť von, lebo som ju mala pod dohľadom. no teraz je to horšie, keďže sme v paneláku na sídlisku. ale tak hlavne, že sme sami a máme kľud 🙂 a keď chceme, ideme sa vyblázniť k svokrovcom 😀
takže ti môžem oliverka kúpiť, keď budú mať?

pimpilla
6. feb 2012

@darinkazv vieš čo mojka, stačí až mi to pozrieš či to v dráčiku majú a čo to stojí? lebo som rozmýšlala že by som to pozrela u nás v meste najskor, do 2 týždnou, aj tak musím íst , vybavovat manželovi danové priznanie, a keby som to vobec do apríla nezohnala, tak potom by sme to nejak my dve doriešili, lebo nie som si istá, ale može byt že to aj tu dostanem (len som zatial nezhánala),tak aby sme s anemuseli s tou poštou natahovat, súhlasíš? 🙂

darinkazv
6. feb 2012

@pimpilla oki, tak len kuk urobím, či majú 🙂 a stojí to kol 2eur. 😉

urma
6. feb 2012

@nana80 podla mna aj ked na cm mas taky obvod, ako ostane s 1, musis ho mat tazsie 😀 s 2. Mne na nosenie moje vobec nepride tazke, akoze by ma dako prevazovalo alebo co...a zadychavalo ma v 1. trimes. viac ako teraz asi 😀

urma
6. feb 2012

@ava11 pocuj krska, nestikutalo sa ti nahodou vcera vecer prip aj v noci??
Som ta totiz spominala, co si mi to dala za recept na pukance 😀 😀 s tou vegetou, ha? Si ma chcela zabit, ze? Mne ti bolo z toho ze blee 😝 Nastastie som nezjedla ani cely sacik. Ale mozno som nepouzila tu spravnu vegetu, som sa chcela zbavit toho, co mam doma konecne a to je dake ochucovadlo, takze povedala by som, ze samy glutaman 😝 No uz taku nekupim...a na pukance tiez pre istotu nedam ziadnu 😉

belissima85
6. feb 2012

dobre ranko babenky tusim ma zacina pobolievat hrdlo:(pomoooc:(dnes este aj k zubarovi musim ist taaak sa mi nechce 😒 inak prajem Vam tu pekny dnik papa

mius.brcko
6. feb 2012

dobre ranko prajem 🙂

@brkabra nad tym gelom (dianatal) dost vazne uvazujem...ked som o tom pocula prvy krat (cca pred rokom) som si povedala, ze si ho urcite kupim...no teraz uz zacinam vahat - je to straaasne drahe, ked su este tie vydavky vsetky okolo.. tak neviem..

inak, ked ste tu hadzali tie miery - aj ja som sa isla pre zaujimavost pomerat.. a jak meram, tak meram, stale ta ista hodnota 😀 103/103/103

ava11
6. feb 2012

@urma Nechcela som ťa zabiť 😀 😀 😀 No neviem, ja na to dávam tú normálnu klasickú vegetu, v takom modrom sáčku to predávajú a chutí mi to teda veeľmi 🙂 A nie sú to tehotenské šibnuté chute, lebo to tak jedávam roky. Tak teda pardoon 😉

elfka.elfka
6. feb 2012

bre ranko a krasny zaciatok noveho tyzdna 🙂
chcela som tu asi 8 babám odpisať, ale kym som docitala uz ani neviem kto co pisal a znova citat fakt nejdem 😀
len moje skusenosti doplnim k tomu co si pamatam:
susicku pradla mame, nemame totiz kde susit a pradlo nam vlhlo a zatuchlo, takze sme to MUseli riesit. tusim strihalka pisala, ze nici oblecko, ano je to pravda. urcite do nej nehadzem vsetko. ale uteraky, plienky, deky, pyzama, domace veci, detske oblecko, ponozky, spodne pradlo, postelne pradlo atd, proste vacsina do susicky moze a hlavne netreba to zehlit, teda usetris aj cas aj dalsiu el energiu. takze veci, na ktorych nam zalezi susime bokom.
mame aj zvlhcovac vzduchu, prvu dcerku som prenasala a mala problem so zahlienenim a zanesenim pluc, takze sme to museli riesit. velm inam to pomohlo. v prvom rade by som si zmerala vlhkost vzduhu v miestnosti, vela ludi si len mysli ze treba zvlhcit priestor, ale casto ked sme merali, vlhkost bola postacujuca. pradlo sa na zvlhcovanie nepouziva/vravela nam Dr./ pretoze sa vyparuje aj rpaci prasok, v ktorom sa to pralo a to drazdi sliznicu. radsej klasicka voda v nadobe, nie umelohmotnej.

ja sa momentalne citim fakt celkom dobre, az na to, ze sa mi vratili nevolnosti z jedla, nemozem hocčo zjest, lebo bezim na zachod... a obsediet neviem ani nahodou, vcera sme boli v babkovom divadle a ani tych 45 minut som nevedela sediet rovno... este keby sa to pocasie umudrilo nech mozem vyrazit na prechadzky. nezavidim babam co teraz maju termin, stale v strese aj z toho ci vobec do porodnice dojdu a ako 😀

otazocka: spavate este niektora na chrbte? mne sa totiz posledny tyzden stava, ze si sice lahnem na bok, ale v noci sa zobudim ze sa treba pretocit a zistim ze spim na chrbte a je mi krasne 😀 jasnee ze mam vycitky, hned si prelahnem, ale ked zaspim zas sa zobudim na chrbte... tel os ito same takto riesi bez mojho vedomia 😀 dycha sa mi dobre, nic ma netlaci, paradoxne pred mesiacom to nebolo mozne, mala hned kopala ze okmazite zmen polohu a teraz nic......

este ma napadlo k strihalke, aj ja sledujem, ze ma Simonka sem tam kopne pod rebrami, takze uz asi nase bambulky uvazuju o spravnej polohe, len ta moja sa potom cez den zas vykydne na sikmo dole, ze ritulka narpavo a hlavicka nalavo dole... ale vsimla som si, ze sa spravne otoci vtedy, ked lezim na lavom boku. teda Simonka ma nalavo hlavu a napravo ritulku a ked lezim na lavo, tak ta ritulka sa jej asi prevali tiez na lavo a vtedy ma kopka tak, ze citim ze je pekne kolmo otocena.... ale tiez mi castejsie boxuje s rucickami dole ako kopka nozickami.
😀

urma
6. feb 2012

@ava11 toto tiez bola v modrom sacku Podravkova, ale viem, ze su uz aj take bez glutamanov (vraj) a to tato svinucha neni 😀 Ono to tak nasladlo chutilo. Ostanem radsej pri solicke, ta je nad zlato 😉

mius.brcko
6. feb 2012

@elfka.elfka tiez sem tam spavam na chrbte.. zo zaciatku som mala taky blby pocit, ze by som nemala a mozem si (aj malemu) ublizit... ale kedze mi pri tom vobec nie je zle, tak mi na tu dutu zilu asi netlaci.. zvlast, ked sa tak rano prebudim, ani neviem, ze som sa otocila na chrbat..
sesternica vravela (caka o tyzden neskor ako ja 😀 ), ze len raz jej prislo nenormalne zle, ked si lahla na chrbat - ze sa jej zacala krutit hlava a akoby sa nevedela nadychnut.. ale ze to bolo len jediny raz a od vtedy nic take.. takze to beriem tak, ze ak by bolo nieco v neporiadku, telo mi to da vediet a pretocim sa do inej polohy.. lebo v noci sa to naozaj neda odsledovat 😀

urma
6. feb 2012

@elfka.elfka ja spavam na chrbte tiez a nemam z toho vycitky 😉 A v poslednej dobe asi najviac na pravom boku, co tiez nie je ideal 😅 ale tak som zvykla spavat este pred otehotnenim a vratila sa mi tato poloha.

palmarmj
6. feb 2012

No babenky, tak som spat od dokiho.. a vypada to ze aj napriek ustavicemu tvrdnutiu bruska je vsetko OK... malinka vazi okolo 1000-1100g a krcok je tiez v poriadku... tak ze sa pripajam k "magneziovkam" 3x denne a uvidime ci to ustupi... no som uz pokojnejsia... 😉

atreyu
6. feb 2012

@elfka.elfka ja na chrbte nespávam od začiatku tehu...nikdy som túto polohu nemala rada a teraz stačí, že sa len pretáčam z boka na bok a ostanem chvíľu na chrbte tak mi je zle, nemôžem poriadne dýchať a bolí ma chrbát...najlepšie na jednom alebo druhom boku 🙂 ale čo som bola v nemocke jedna baba spala LEN na chrbte a to do pôrodu 🙂
@urma @ava11 pukance s vegetou? 😀 baby a čo sa týka vegety...bleee ...ak chcete kúpte určite solčanku 😝

elfka.elfka
6. feb 2012

@atreyu no to je presne to, ze v siestom som ani len pomysliet nemohla na lezanie na chrbte a teraz sa sama pretocim ani o tom neviem... a aj rizikove su vpodstate ne chrbte a hore nohy ked sa nemylim... este sa dnes popytam mojho Dr. o 19:00 ideme na utz...