icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
6. feb 2012

@atreyu to je tajny dlhorocny recept od @ava11 😀 ale teda ja nedoporucujem 😀 Ja dako extra nepouzivam v kuchyni vegetu, preto sa hentoho 1 sacika neviem rok zbavit 😀 ale skusim najblizsie kupit daco ine a aj si precitam, co to obsahuje 😎

urma
6. feb 2012

@elfka.elfka ja si tak na gauc liham a reku ze ako dobre si robim, ked si nohy vylozim na operadlo 😀 Zaujimave...ale kedze mi to nic nerobi, tak nebudem robit paniku 😉 okolo leziacich poloh.

Mojho Dr. sa na taketo "blbosti" radsej nepytam, asi by ma niekam poslal hehe.

urma
6. feb 2012

Baby, co ste si priniesli do porodnice vlastnu odsavacku mlieka...mali ste ju doma sterilizovanu, alebo vam to v porodnici? Neviem, ako to chodi a pride mi aj blbost, ked si to ja teraz vyvarim a hodim do saklu do tasky...akoze medzi papuce a tvarit sa, ze je to sterilne 😀 😀

elfka.elfka
6. feb 2012

@urma ja som odsavacku ani len nemala, takze ani nebrala. ja som nechcela kupovat kym nezistim ze ju budem fakt potrebovat. v porodnici myslim maju erarne na pozicanie. posledny den som chytila zapal prsnika, manzel mi vybehol do obchodu, doma prevaril a doniesol. mali sme avent rucnu, taku nam Dr. poradil a som s nou spokojna, fakt som ju vyuzivala. ale teraz taktiez neberiem so sebou, keby nieco manzel mi prinesie. pre pocit si to vysterilizuj, ved nic nestratis a supni to do tych sackov s uzatvaranim a mas to.

elfka.elfka
6. feb 2012

celkovo beriem do porodnice len veci, ktore budem fakt potrebovat a nie veci "pre pripad", resp. " keby nieco" ved kazda navsteva ti moze priniest co budes aktualne potrebovat. aj tak ti musia nosit vodu, pripadne ovocie, preprat doma veci... moj manzel urcite pride kazdy den, tak to neriesim. a aj minule som si sama odbehavala aj do obchodu aj do lekarne v tej trojhodinovej prestavke co si bez babatka...

peka13
6. feb 2012

@giapetko my máme uz aj zmluvu podpisanu na odber pupoc. krvi. U nas to je dlho premyslane, pretoze v rodine sa vyskytli problemy a nechceme nic podcenit. Tak asi tak...ale vychytali sme 200€ zlavu na veltrhu.

dennkaa
6. feb 2012

Tak sa pomalicky chystam do ruzinovskej nemocky na predporodnu - dufam, ze sa to bude konat a ze sa zbytocne neprezeniem po tej zime.

huterika
6. feb 2012

@dennkaa Potom daj vediet co si sa naucila 😉 😀 pre nas neskusene, chichi

sunday1
6. feb 2012

Čaute kočky, ja som sa dnes vyváľala pred nemocnicou, no niečo strašné 😖

ivanka.7
6. feb 2012

@sunday1 A si v poriadku? Nic neboli? Ja som sa dnes do prace nakoniec ani nedostala, krize boli predsa len privelmi proti. Este ze mi sestra prisla vyvencit psa, inak by chudak mal vybeh von - vycikat - domov, lebo isto by som s nim sidlisko neobehla.

amanda683
6. feb 2012

@mius.brcko jedna porodna asistentka povedala,ze ten Dianatal gel nema ziadny pozityvny ucinok pri porode a je to len lakanie penazi farmaceutickych spolocnosti od mamiciek 😒 Ja som nad nim tiez premyslala,ale na zaklade tohoto som sa rozhodla,ze to opet zvladnem aj bez gelu 😉

sunday1
6. feb 2012

@ivanka.7 Našťastie som sa moc neudrela, lebo som nepadla zvysoka, ale som na seba naštvaná, lebo to bola čisto moja chyba. Chcela som vyhodiť vreckovku do koša a odfúkol mi ju vietor, keď som ju dobehla, tak som na ňu stúpila a jak som sa ju snažila zdvihnúť, tak ma prevážilo brucho. Tak som sa tam natiahla, ale padla som na bok, tak pohodička. Len tá hanba 😅 A aby toho nebolo málo, ráno som sa u hematologičky potkla o prah, tak som skoro vpadla aj k nej 😀

urma
6. feb 2012

@elfka.elfka ja som bohuzial troska viac nespicificky pripad, co sa tyka akcnosti mm 😒 netusim, ci vobec bude na tomto kontinente, ked sa maly zacne pytat na svet. Takze ja beriem vsetko, aj pre pripad...pre moj kludnejsi spanok 🙂

huterika
6. feb 2012

Baby pocitala som si terminy a ze: "Priemerná váha bábätka v 31 t a 3 d je približne 2038 gramov"...OK ale ze:
"Normálna váha bábätka v 32 týždni sa pohybuje od 1278 do 2986 g" ....cozeeee do 2986g ???? wtf ... 3kg??? to je mooooc nie?

@sunday1 😅 predstavila som si, ako by si k nej vpadla::: 🙂 asi by ostala riadne zaskocena, aka naruziva pacientka prisla 😵

nana80
6. feb 2012

@urma uprimne ked som čakala len jedno som pracovala až do konca,upratovala,vesala zaclony a teraz som na rizikovej od zaciatku musim sa šetrit a tym padom si sama sebe vadim že som taka zadychčana stále a nešikovna a hlavne ma musi mm stale upozornovať ,,oddychuj,, keby som to vedela 😀 oddychovať

peka13
6. feb 2012

@huterika AHoj, neviem, či to nebude posobit akoby som fičala na lahkých drogách, ale musíš myslieť na to čo chceš a neobávaj sa toho čo nechceš, lebo to na seba pritiahneš....pred časom som náhodou natrafila na toto

https://www.youtube.com/watch?v=zdtqLNeK6Ww

, je to uvod k dokumentu, ale mozno ti to nieco povie ( od zhruba 3 minuty zacnu rozpravat)...neviem či vies dobre po anglicky a preto pridávam aj odklik na ceske prednasky o pritazlivom mysleni....

https://www.youtube.com/watch?v=xVwTeb43BE8

tam si mozes pozriet temu aka ta len zaujima... Aj keby to to nefungovalo, pozitivne myslenie ti neublizi a hlavne budeš v klude pre tvoje bábo (len svojmu mysleniu musis aj verit)

Poviem ti len jednu prihodu od nas (teraz ucim maminu pozitivne mysliet) raz si zabudla doklady do auta a stale celu cestu hovorila, len aby nas policajti nezastavili, a nieze by u nas bolo viac policajtov...no a vies si predstavit ako to dopadlo...? ano aj pokutu za svetlo, co nesvietilo a este aj prekrocila rychlost...a cosi chybalo v zakladnej vybave, uz neviem...mozno blba nahoda, ale preco si ju privolavat 🙂

Držím palce 🙂

huterika
6. feb 2012

@peka13 Asi este reagujes na tu pracu 🙂 dakujem pozriem ten odkaz a poviem ti ako som na tom s anglictinou az potom 😀 snad dobre ked sa s mojim dohovorim 🙂

Dnes som ze idem robit lasagne, ale niekde som zapatrosila recept co som mala odskusany, tak idem patrat po nete, snad sa to bude dat jest 🙂

peka13
6. feb 2012

AHojte dievcata.... konecne som docitala tych 12 stranok čo ste stihli cez víkend vyrobiť, niekomu som stihla už aj odpisať niekomu nie, ale videla som,že nikto neostal nepovšimnutý 🙂

Chcem sa podeliť o super zážitok : v sobotu som mala stretnutie s Pôrodnou asistentkou, len my dve...cele dve hodky sa mi venovala....budem mat este 3 take sedenia a potom vraj budem celkom dobre pripravená 😀
Na prvom sedeni sme prebrali všetko od 34tt do porodu ( vlastne sme uz rodili)
Z takych zaujimavych veci čo mi vravela, je napr: ze od 34 tt ukonceneho by sme si mali kazdy den masirovat hradzu (kto sa na to necíti, nemusí...je to prevencia proti nastrihu) to mala monolog takmer 20minut.

Potom tiez hovorila, ze pokial nechcem aby mi vyvolavali porod , treba na to babatko patricne pripravit...od ukonceneho 38 tt , dietatku stale dohovarat, kedy by malo ist, a robit tie veci ktore teraz nemozme napr.: zohybat sa do najnizsich policiek, chodit na velke nakupy, davat si horuce kupele a sprchy az dovtedy kym nam nestvrdne brusko...ale vsetko az od ukonceneho 38tt...skor to moze vyvolat predcasny porod....
Vravela, ze vlastne dietatko tym ze mu takto davame najavo, ze ide cas ono sa zacne vo svojom domceku citit nepohodlne a spusti cely porod a to vsetko pekne postupne a v pohodli domova oddychate a nastartujete pekne porod...potom sa moze ist do nemocnice....najhorsie je ked nemate ziadne kontracie, alebo len zacinaju a ide sa hned do nemocky...vtedy vam mozu napichat injekcie na urychlenie, oxytocin a dietatko aj vy sa dostavate do stresu, vsetko ide rychlejsie ako prirodzene...

Pritom celom sme si presli aj dychanie a cely porod, tam sa mi zdalo, ze vsetko som uz raz pocula, ale dala tomu pekne hlavu a pätu...ziadne otvorene oci, zaklonena hlava a hlavne saa nemame podriadit tomu ako nam napolohuju to "kreslo" 😀 v ktorom rodime, ak nam je coilen drobnost nepohodlna, o vsetko si mame slusne poziadat....

Inak mi ukazovala cviky na lopte aj bez lopty ako spravne cvicit medzi kontrakciami aby hlavicka schadzala porodnymi cestami ako má...a dietatko sa samo vytlácalo von,...
Cely cas by sme mali chodit alebo sediet alebo len tak pohybovat ...ale nie lezat, lezanim sa vsetko pekne rozbehnute zastavuje...

No a posledna vec,...vzdy ked vas uz aj teraz nieco boli, alebo vas stuchne...alebo ste unavene...to len babatko dava o sebe vediet, ze táto a táto poloha sa mi mami nepáči a otoč sa...nejde sa spat na tomto boku ale na druhom alebo, dnes som strasne unavene, chod si aj ty lahnut, alebo nevladzes 😖

To zatial odomna vsetko 🙂 zase zahlcujem stránku 🙂keby niekoho nieco zaujimalo, nech sa ma spyta, ak mi to ta asistentka povedala, rada odovzdam 🙂...ale ako prvorodicka, mam len teoreticke vedomosti 😝 😅

mius.brcko
6. feb 2012

@amanda683 jeeej, dakujem 🙂 tak toto som potrebovala, aby som si nieco nevycitala.. ja som zatial citala len nazory mamiciek, ktore to pri porode mali - no ale oni nevedia povedat, ci ten porod isiel lahko vdaka tomu gelu, alebo by bol priebeh porodu rovnaky aj bez gelu... tak som si vravela, ze ak to nieco pomoze, tak preco by som si nepomohla, aj za tu cenu 😒 ale tak ak to je len nejaky farmaceuticky "tah", tak ma to nemusi trapit, ked sa na to vybodnem 🙂

tetapetra
6. feb 2012

baby mate uz vybratu pediatricku? Ked ano, boli Ste za nou osobne alebo Ste sa spojili len telefonicky?

brkabra
6. feb 2012

baby, ktorym cumlikom davate prednost? latexovy alebo silikonovy? neviem co je lepsie.... A zistujem, ze kazdy cumel ma iny prietok, len som este neprisla na to, ake su a od akeho veku babatka sa aky prietok cumlika pouziva 😕

strihalka
6. feb 2012

@brkabra vetsinou na cumliku mas napsano ze od kolika mesicu je pouzivatelny...ale jinak ja se rozhoduji mezi avent a chicco..jen nevim jeste ktere☹
@tetapetra pediatricku nemam, uz teda se zacinam ohanet, ze co kde jaka, bo jak oceska nemam zdani a nemuzu ani pozadat tu svoji co jsem mela😀 Praze, ale hadam do 35tt najdu

strihalka
6. feb 2012

Od vcerejska mam chut na jarni zavitky, takze denska budou k obedu hura k cinanuuuuuuum

sunday1
6. feb 2012

@tetapetra Ja už mám, zatiaľ som s ňou len volala, ale ešte pôjdeme k nej aj na prehliadku celého zariadenia.

ancovicka30
6. feb 2012

@peka13 jeej s tou castou co mame robit po 38tt si ma potesila, budem si davat horucu vanu kazdy den, lebo teraz sa bojim ked mam skrateny ten krcok a v sestonedeli to zase tiez nepojde, tak uz len 5 tyzdnov vydrzat...inak muselo byt celkovo velmi fajn to stretnutie podla toho co pises 🙂
@mius.brcko suhlasim s @amanda683 pripada mi to nenormalne predrazena vec, keby bola tak polovicna cena tak o tom asi uvazujem, ale urcite sa to da aj bez toho, a v tejto cenovej hladine je to ciste zdieranie...

pimpilla
6. feb 2012

@peka13 jééé no super veci, mna by zaujímali tie cviky na lopte 🙂 a s tými začínajúcimi kontr.doma, nevravela asistentka, čo v takom prípade, ked dopredu neviem aký to bude mat priebeh, aby som sa tak akože neponáhlala, lebo ja som porodila do hodiny a moja cesta trvá len trištvrte hodiny..v mojom prípade by som mala íst hned že?

amanda683
6. feb 2012

@mius.brcko
@ancovicka30 presne tak,je to zdieranie a ked si predstavim,ze teraz dostavam 194 eur a mam si to za 100 eur kupit..........no kdeeee 😝 😝 😝
Ved cele babetko je pokrite mazom a aj porodne cesty su "mokre" tak netreba ziadne gely 😉

mandragora22
Odpoveď bola odstránená
mius.brcko
6. feb 2012

@peka13 mna by tiez zaujimali tie cviky na lopte 🙂

@pimpilla s tym cestovanim tiez netusim...zas to nechcem velmi zdrzovat doma, lebo do porodnice mi to trva autom v dobrych podmienkach tak cca 50 minut, tak aby som nahodou neodrodila po ceste 😖

ivanka.7
6. feb 2012

@tetapetra Ja mam vybratu a v podstate to dohodla moja mamina pocas telefonatu o niecom inom (o mojej mladsej sestre, ktora k nej chodi... ale chodili sme k nej vsetky tri sestry, takze je to asi ine, ako ked sa to vybavuje normalne). Mne malu rada vezme, ona rada berie deti "svojich" deti, aspon ma zmapovanu anamnezu. Na obhliadku tym padom nemusim, poznam to tam veeelmi dobre za tych asi 23 rokov :D