Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv za celý marec? to by som bola bohatáaaa 😀 vidím, že sa nachodím dosť a hlavne tie výrazy.. Si pamätám, keď som sa šla spýtať na socku ohľadom DNP a tá pracovníčka prekrútila tak očami, som jej videla "pomenovanie" mojej osoby na tvári.. ďalšia hlupaňa.. hm, ale zasierala som sa na vš, zohnala brigádu, až môžem pomáhať našim so zťp bratom.. a teraz mi je to všetko na dve veci, nikto to nevidí, čo je za tými 5 rokmi, rovno človeka súdia..ach, jaj.. Pôjdem hneď vybavovať, akonáhle budem mať papiere - čím skôr, tým lepšejšie.. 🙂
Babulky, ten papir co dostanu od dr ohledne materkse, mam odevzdat zamestnancovi a ten musi poslat nekam, ze?A co kdyz moje zam. mi rekne at si to poslu sama, kdyz uz si posilam nemocenskou sama, tak hadam i tohle hodi na me...jak mam reagovat?je nutnsot to mit od ni nejak potvrzene, pres ucotvnicku?
Ranko
opat vas nedocitavam, lebo Ninka prevracala celu noc, sme obe KO a ona neudrzi ani vodu ani roztek.. tak pojdeme aj k dr.. ☹ moja laska chorucka 😔
ale co som tak zbezne preletela, vdaka za podporu, snad mas @takitak pravdu a bude to nakoniec pohoda a @peka13 si ma pobavila.. 😀 ja zatial nestresujem to ohladne otocenia, aj Nina sa tocila neskoro a tiez bola velka a zvladla som to, tak zatial pohoda.. len teda nepotesi, ked ma clovek nejake predstavy a idealy a veri v nieco, co mu vlastne dr zrusi smahom UTZ 😅 ale samozrejme nezufam.. Inak som citala ten tvoj prispevok o PA, tesim sa na dalsi 😉
@strihalka dr ti na papier napise iba termin porodu, mzdarka alebo kto ti musi napisat datum odchodu na MD ale to si mozes aj sama urcit v tom rozpati 6-8 tt pred terminom porodu. A vzadu si to musis podpisat a napisat cislo uctu. Potom neviem, ci tam pisu aj nejaky zaklad, z coho pocitaju vysku materskej.. toto neviem. Ale kazdopadne odtial to ma ist na socialku
@strihalka to, čo ti píše peťa, to je tá žiadanka o materské. to má dr. u seba také tlačivo, ktoré ti vypíše a ty ho vezmeš za zamestnávateľom, kde ti vyplní to, čo už vyššie peťa písala 🙂 tuším aj ten vymeriavaci základ sa tam píše. ale neviem to naisto. ja už o týždeň budem mať žiadanku vypísanú, tak budem múdrejšia 🙂
@darinkazv @strihalka no ja uz mam ziadanku doma, mam tam meno, TP a adresu zamestnavatela.. vzadu si mam napisat cislo uctu a podpisat a odniest k zamestnavatelovi.. ja presne viem, ze to mam odniest u nas k Eve 😀 u nas je to nieco ako personalistka, ale teda.. co ja viem co presne robi? vzdy ju zastihnem fajcit na balkone.. a ona to posle na gr a komu presne, ci mzdarke alebo uctarke, to neviem, ale viem, ze oni to poslu potom na socialku. A nic k tomu netreba ine. Takze ja zial viac info nemam 😅
@strihalka ty môžeš ísť 8tt pred TP na materskú, keďže si PN. lebo tých 8tt je ako zo zdravotných dôvodov. a tuším tu baby v niektorej téme písali, že na sociálke automaticky 8tt pred TP zrušia PN a prehodia na materskú. ale to nemám overené na 100%. ale tak lepšie by ti aj finančne bolo ísť na MD, než byť na PN. MD je lepšie platená 🙂
@maxara tak ja to u nás mám zaniesť personalistke. ale to asik len preto, lebo mzdárku máme v BA. tak už neviem, či to personalistka pošle mzdárke alebo mi to rovno vypíše a pošle do BA na sociálku. druhú žiadanku kvôli DNP si odnášam do sociálky sama. ale tu už u nás v ZV 🙂
@strihalka 😀 tak ju pošli aj ty 😀 ale nie. tak keď ti bude chcieť dať len tých 6tt pred TP, tak nech ti dá tak. 2tt hore dole. ja si už musím dať teraz 15teho vypísať žiadanku, lebo ja chodím do poradne každé 4tt. aj to mi už sestrička vravela, že im to poisťovňa nepreplatí, lebo že im preplácajú tehotné len 9 poradní. a to som ja už posledne mala 9.tu poradňu
@strihalka Najprv si musíš vybaviť ten papier na materskú, potom ideš k obvodnému, ktorý Ti ukončí PN deň pred nástupom na MD a oba papiere zoberieš do práce. Oni by to už mali doriešiť. Ak nie, tak PN môžeš rovno poslať do sociálky, ale materskú Ti musia vyplniť. Potom je to už jedno, či to pošleš Ty alebo zamestnávateľ 😉
hm..kedy vlastne gyn. vypisuje ziadost o matersku najneskor? to kvoli tomu, aby to zamestnavatel stihol preposlat do socialky pred odchodom na matersku. lebo citam vas babule a niektora uz ten papier mate a niektore este nie 😉
juiiiiii, hojdatko pro princeznu vyzdvihnute n aposte🙂
Ahojte,
ja som sa teraz vratila domov z porodnice, stravili sme tam aj s mm 2 hodky, najprv echo a potom este vysetrenie a birokracia s porodnou asistentkou 😉 Miminko sa ma dobre, miery ma idealne na termin, takze asi zostavame 1/4/12 😎
Mne akurat zistila porodna asistentka mykozu, tak si idem vybrat cipky, ale len dva sa davaju. No a za to, ze som pribrala viac, tak si mam ist teraz dat spravit test na cukrovku (lebo bezne sa tu uz nerobi), pre istotu 😖
Tak nie som velmi nadsena, ja priberam lebo nic nerobim, no ale dobre... Akurat mi este hovorila o krcku, ze od spodu som zatvorena, ale z vnutornej casti (hornej), ze ho mam otvoreny, ale mimco je este vysoko s hlavickou, ze nanho netlaci, takze to je tiez v poriadku.
No idem Vas docitat, lebo pisete ako dracice 😀
@brkabra tak zamestnávateľ to musí odoslať najneskôr do 7 dní od nástupu na materskú. záleží od toho, kedy máš termín nástupu na MD, tak v poradni najbližšie k tomu termínu by ti už dr. mala vypísať. ja nastupujem 5.3. a materskú mi už teraz 15.2. vypíše, lebo do ďalšej poradne prídem až o mesiac. 😉
@strihalka hoď fotkuuuuu 🙂
@efci a to si koľko pribrala, keď hovoríš veľa? bo ja mám pocit že teraz priberám aj z vody čistej 🙂 xixi...

@srnqqa jj, dostaneš v máji. o to neprídeš. keby si porodila aj posledný marcový deň, tak ak stihneš vybaviť papiere, tak by si dostala ešte v apríli peniažky. 🙂 naša je 25teho narodená 🙂