icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

kukucka1982
6. feb 2012

toto robím okolo 3-4 hodiny v noci, keď nemôžem spať...a čo robievate vy?

takitak
6. feb 2012

@kukucka1982 ja som akurát prišla z práce. dnes som tam bola od 6,40 - to je super deň 😀
Ale Ty vidím tráviš čas oveľa krajšie. Nádherné - ten žltý by som chcela aj ja ... krááása. Ja zháňam takúto čapičku ale akosi sa mi nedarí ... dobrú noc

takitak
6. feb 2012

@kukucka1982 a ináč medzi 3-4 spím ... teda občas 😀 😀 😀

strihalka
6. feb 2012

@kukucka1982 hrajem s muzem karty😀
ten ruzovy svetrik ej nadhernyy

ivanka.7
7. feb 2012

@kukucka1982 Ja nemam problem so spanim vacsinou, ked uz zaspim teda :D Cez den praca, to ma vycerpa vacsinou dost a ked nemozem zaspat, tak sa znicim za pocitacom a potom uz to ide samo 🙂 Ale kedze musim rano vstavat, tak sa mi vacsinou chce spat 🙂

srnqqa
7. feb 2012

@kukucka1982 super, aká šikovná.. 😉 ja mám od 15tich rozštrikovaný šál, ale teda výsledkom by som sa nechválila 😀 Inak, keď nemôžem spať, nadávam, že nemôžem.. Z nedele na pondelok som spala hlúpe 2 hodiny, takže ma v robote všetky mrle žrali 🙂
@takitak a nechcela by si sa už trošku šetriť? Nevyčerpáva Ťa to? 😝

srnqqa
7. feb 2012

Baby, prosím vás, ako je to s tým papierom na MD? Dostanem od lekára, to viem, bežím na socku, v zamestnaní si tie zmeny v SP a ZP urobím, ale kedy sa zo socky dozviem, že nemám nárok na materské? To mi zašlú? Lebo potom musím bežať na ÚPSVaR..

mius.brcko
7. feb 2012

@beronsche tiez mam take menej aktivne miminko.. zacala som ho citit tak cca v 20tt - ale vacsinou som ho citila len tak slabo cca 3x denne jeden slabunky kopancek.. fakt nic extra.. manzel to dobrych par tyzdnov nikdy nestihol - kopol raz, prilozil ruku, ale smola, lebo on ma uz na par hodin dost 😀
ale som uplne kludna, lebo ja som bola taka ista 😉 maminka mi vravela, ze som sa tam ledva niekedy pohla, ale nijake kopance, len som sa mrvila.. niekedy som sa aj den, dva nepohla a bala sa, ci je vsetko v pohode (zvlast, ked starsia sestra kopala v jednom kuse).. ale bolo to uplne ok - a v realnom zivote som taky isty lenosko a flegmos, ako som bola aj v brusku...
takze predpokladam, ze nas drobcek bude celyyy po mne 😀

patka29
7. feb 2012

@pimpilla Dobre ranko 🙂Tak strasne som sa potesila ked som si precitala ze aj ty tlmene citis pohyby...Tiez mam placentu na prednej strane.Vsetci tehotni okolo mna sa rozpravaju ako v tomto tyzdni nemozu sediet,ze mimi kope do rebier a kope a kope...Ja som sa po poslednej poradni normalne doma rozplakala ci je vsetko ok ked ziadne kopanceky necitim,my sa len prevalujeme,maly ma"pohladka"velakrat za den a ja viem ze je ok...Ale vidim ze v tomto tt nas je viac 🙂Pekny den zelam😉

urma
7. feb 2012

@srnqqa ak si stale zamestnanec, tak proste len tu ziadanku o materske, co ti da Dr. zanesies aktualnemu zamestnavatelovi a on vybavuje zbytok, vratane registracie.
A samozrejme SP ti domov bude posielat nieco ako rozhodnutie, potial som sa ale ja v zivote nedostala 😀 kedze cakame prve. Takze len z pozicie zamestnavatela ti to viem popisat 😉, ked chces

ava11
7. feb 2012

Dobré ránko baby, dnešná noc v pohode, až sa divím, lebo večer som bola hrozne smädná, tak som sa nalievala a radšej som si ľahla na druhú stranu postele, nech nemusím cez drahého preliezať, keď budem chodiť cikať. Haha omyl, pekne som sa zobudila až ráno o ôsmej a aj to cikanie také nijake, tri cvrky. Ja teda nechápem, kde sa mi to uložilo.
@maxara To ti fakt nezávidím a v podstate všetko, čo si napísala, sú do detailov moje obavy. Netuším, ako je malý otočený, naposledy sme mali utz v 20.tt, pohyby sú síce silné, ale neviem z nich zistiť nič. No a to, že je veľký, to mi je jasné už teraz, aj keď teda pevne verím a modlím sa, nech to nie je cez 2 kilá. Ach jo a poradňu mám až o dva týždne.

darinkazv
7. feb 2012

bré ránko babulky 🙂 tak dnešná noc bola taká prehadzovacia. nemohla som poriadne spať. to sa mi stalo asi prvýkrát. dúfam, že posledný 😅 akurát sa chystám s malou k dr. je to na nervy. týždeň som sa ju snažila nejak liečiť doma, ale včera večer som to vzdala. zase sople a z toho kašeľ. a to má ísť tento mesiac na preočkovanie, tak musí byť úplne zdravá. je to o nervy, keď sa dieťa vylieči, dáš ho do škôlky a tam ďalších 5 prechorených detí. tak to už dopredu vieš, že zase nebude dlho v škôlke. už neviem, čo jej mám dávať ako prevenciu :(
@maxara juj, malý je riadny valibuk. ale neboj. to sú len ich odhady, možno nebude mať vôbec takú váhu. mne zase dr. vkuse rýpala do hlavy, že malé bábo a nebude mať ani 3kg a ani len 50cm pri narodení a šup, júlia 56cm a 4020g. ale to som tu už písala 😀 našťastie šla von hlavičkou, lebo keby bola KP, tak neviem. strašne chcem rodiť aj teaz spontánne, tak dúfam, že sa malá narovná, lebo je síce hlavičkou dolu, ale nie kolmo, ako má byť

darinkazv
7. feb 2012

@srnqqa ja som napr. pri prvej zanášala osobne žiadanku na sp (nebola som zamestnaná-my sme sa vrátili vtedy z talianska) a oni mi hneď povedali, že nárok na materské nie je a tak som potom mohla ísť rovno na upsvar.

takitak
7. feb 2012

zdravím všetkých ...
@ava11 tú vodu si ale sleduj koľko vypiješ a koľko vycikáš 😀 je to dôležité aby sa neukladala niekde inde v tele ...

odchádzam do tohto hnusného počasia - manžel ma ale nechcel pustiť samú takže ideme spolu - a keďže všelikade po klientoch tak sa stavím v brendone a kúpim si spací vak - teda bobíškovi - už sa na to hrooozne teším ...svetlo môjho dňa - teda okrem obeda 😀

andrejka1974
7. feb 2012

tak pridam aj ja svoje miery 115/117/120 som asi najvacsia z vas 🙂 🙂 🙂 vaha 96 kg 🙂 🙂 moja Rianka je kludne babatko ma asi menej miesta hlavickou je otocena uz davno teraz sa viacej prevaluje a vypucuje a niekedy vystrci rucku alebo nozku az na boku pod rebrami cize ma priestor od spodu az nad pupok a od boku po druhy bok 🙂 🙂 🙂

takitak
7. feb 2012

@maxara jééj teba som až teraz prečítala ... vôbec to nemusí byť veľa .. ja som mala na 30+2 1950 a týždeňňe priberú teraz aj 180g takže v poho. Lekár ma práveže pochválil že ho dobre živím a vôbec neriešil že je veľký a boli by z toho nejaké problémy (jasne že vždy môžu byť - aj z iného), takže s veľkosťou by som si nerobila starosti. A ak otočený bol, tak sa môže otočiť aj teraz - nájdi si na nete čo máš cvičiť

andrejka1974
7. feb 2012

dnes bolo uzasne rano najmensia dcerka sa rozhodla ze spinkat sa nemusi hlavne ze je vonku snezik zobudila sa uz o 3.15 a zaspala na chvilku o 6.15 a vstavala o 6.30 pobudila asi vsetkych najprv vliezla bratovi do postele, potom druhemu a potom prisla aj ku mne manzela zobudila tiez tak dnes pojdem si troska pospinkat cez obed vonku je stale zima -15 a fuci vetrisko pada sneh a auto stale nestartuje ☹ ☹ ☹ bude asi startovat az ked bude teplejsie a to este cely tyzden a mozno dlhsie ani nebude ☹ ☹ ☹ este ze svokra malu zobrala do skolky autom zajtra uvidim ci ju vezme

peka13
7. feb 2012

@kukucka1982 Asi aj ja začnem, lebo sa iba prehadzujem 🙂, krásne to máš, ten žltý je štrikovaný alebo hačkovaný? si šikulka

vajanika27
7. feb 2012

S Jakubkom sme sa vratili z poradne, nase srdiecko sa uz otocilo dole hlavou, naco moj muz povedal ci je blby, ze sa tak skoro otocil, ze ma este kopec casu 😀 ale ja som velmi rada, dufam ze do porodu sa nepretoci 🙂

dnes som vypila celkom v pohode glukozu, zle mi bolo z nej az po tych dvoch hodinach, maly bol z toho uplne hotovy, mala som pocit, ze sa vygula z bruska 😀 vysledky dufam, ze budu v pohode

giapetko
7. feb 2012

@patka29 baby, toto mam aj ja..placenta v predu a niekedy maleho necitim skoro aj den a chytam vtedy paniku.....ale mne celkom pomaha to, ze si idem lahnut do vane a zacnem mu rozpravat a chytam si brusko a on sa vtedy pohne...asi si povie,, mami neboj, som tu ,, 🙂

sunday1
7. feb 2012

Ahojte 🙂 Už som doma z hematológie (dnes som sa pred nemocnicou nesklátila 😀 😀 😀 ) a konečne som sa dozvedela, prečo je malinká taká veľká. Vraj je to z fraxiparinu, lebo mám z neho super prekrvenú placentu a aj preto malú skvele vyživuje 🙂

giapetko
7. feb 2012

@vajanika27 aj my budeme mat Jakubka..... 😀

srnqqa
7. feb 2012

@urma
@darinkazv diky, v zamestnaní si to budem robiť sama, keďže aj to mám na starosti, tam problém nemám.. Len o to potvrdenie zo SP neviem, z upsvar mám to tlačivo, že nemám nárok, a na základe neho mi budú vyplácať rovno rodičák.. Ale tých 6 týždňov MD oficiálne nič, keďže RP je až po narodení ☹

srnqqa
7. feb 2012

@vajanika27 veľa cukru naraz pre neho.. ale vraj takéto malé majú veľmi radi sladké a keď si dáme, tak sa začnú pohybovať.. sranda.. 😵

vajanika27
7. feb 2012

@srnqqa no co ja viem, tak sa nosi papier od gyndosa na SP, potom ti poslu rozhodnutie ci mas alebo nemas narok na materske, toto potvrdenie potrebujes ked si budes vybavovat rodicovsky prispevok, ze nemas narok na materske...

aj mne sa zda ze tych 6 tyzdnov pred porodom sa nevyplaca rod. prispevok...ked nemas ziadny prijem tak sa to tusim riesi tak, ze dostanes davku v hmotnej nudzi, ale tym nie som si ista...

srnqqa
7. feb 2012

@vajanika27 veď práve to ma napadlo, že HN, lebo byť úplne bez príjmu, no neviem. Aj keby som sem-tam chodila do roboty, to aj tak preveziem € na bus a len na to, aby som odovzdala daňové za firmu. Keď mám 2,5 €/h, si môžem rovno vypočítať, koľko zarobím.. Navyše, v marci a apríli sú to už hraničné termíny, pochybujem, že budem každý deň môcť..

patka29
7. feb 2012

@giapetko No s tou panikou to poznam 😀 Ja sa cudujem ze nemam stredne meno"Panika" 🙂 Ja som sa posledne dni,najma po precitani apriloviek 2012 tak strasne ukludnila,fakt nie su vsetky deti rovnake...plus skoro som odpadla ze placenta ma v najhrubsom mieste aj 3,5-4 cm plus tuk plus koza,ved ten nas maly Maxim musi byt kung fu bojovnik aby prekopol 8 cm 🙂

peka13
7. feb 2012

@maxara neboj ja si myslím, ze pri tvojej povahe, malinký mení polohu kazdý deň 🙂 máš taký rozlietaný program, ze aj on lieta hore dolu...ja by som začala stresovať až v 38tt 🙂
Ninka chuďatko, ale zato bojovníčka 🙂
@strihalka držím palce vo štvrtok, nech ma dr. dobru a zhovorčivú naladu, nech ti povie same dobre spravicky 🙂 a malinka tá ti ukáźe mozno aj v priamom prenose ako sa otaća...to by bolo super 🙂

darinkazv
7. feb 2012

@srnqqa no, je to odveci. to som aj ja tak mala, že som bola bez príjmu až do narodenia dieťaťa. aj to mi začali platiť až nasledujúci mesiac po narodení malej. ale keďže sa nardila na konci mesiaca, tak som čakala na peniažky len 2týždne. horšie to má ten, čo sa mu narodí na začiatku jedného mesiaca a rodičák dostane v podstate až v polke nasledujúceho mesiaca ☹

srnqqa
7. feb 2012

@darinkazv ale dostanem ho v máji za apríl, ten aprílový neprídem, však? Teoreticky, to by sa mi oplatilo porodiť posledný marcový deň, a hádam by som dostala niečo aj za marec 😀 Aaale, nie.. to by som nechcela, termín si chcem udržať.. Veď si šetrím z výplaty a som príživníkom u našich, tak ma to nezasiahne moc, ale keby som nemala, no neviem, neviem..blbá situácia 😖