Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte, akurat som sa vratila z poradne - tentokrat mi hned isli robit kontrolu "z dola", takze uz naisto viem, ze mam krcok uplne v poriadku a mozem v pohode existovat ako doteraz 🙂 mimco je otocene dole hlavou a ma 1,56 kg, takze uplne super... dnes mi merala doktorka aj panvu, zevraj ju mam uplne v pohode - neviem co to znamena 😀 myslela som, ze som skor dost tenka, takze to budem mat problem, ale tak asi je to len moj neodborny odhad 🙂 zial opat mam mykozu, aj ked vobec ziaden problem fyzicky nepocitujem, aj vytok mam len sem tam a nie velmi...
trochu som sa dnes aj presla (hoci pocasie na to veru nebolo - vyfukalo ma teda poriadne) a bola som pozriet wenice - najprv som zle odbocila, takze som si presla uplne inu ulicu 😒 no nakoniec som tam nejak trafila 😀 z kojeneckeho vela nemali, kupila som len dva svetriky, ale pani vravela, ze cca o dva tyzdne by mal dojst tovar s krasnymi novorodeneckymi vecami, vcetne zavinovaciek a spanielskych diek - takze ak sa niekto chysta tymto smerom, doporucujem o dva tyzdne 😉
No čaute baby, ja mám dnes extra váľací deň, len ležím a kukám jeden seriál za druhým. Inak k tej materskej, ja to mám zase zábavné a prd viem, čo mám vybaviť, pretože ja som 16.1. skončila v robote, teraz si platím dobrovoľné poistenie mesiac a od 24.2. by som mala byť na materskej. A vôbec neviem, čo budem robiť s tým papierom, čo mi dá gynekológ, keďže nemám žiadneho zamestnávateľa už 🙂 Asi to odnesiem len na sociálku, ale neviem teda, z čoho mi zistia ten vymeriavací základ pre výpočet materskej, či to oni sami budú riešiť alebo ja budem musieť ešte komunikovať s bývalou firmou. Neviete niektorá? @urma ty si taká zbehlejšia v tomto
@mius.brcko no super, lebo me toto pani rikala minuly tyden ze mame dosit tento tyden na konci...to si clovek ma asi vybrta
ma teraz napadlo, uz neviem presne. dievcata, ktore budete rodit na Antolskej. Uz ste boli na priprave? dali vam aj info co v nemocke maju a co si mame zobrat so sebou? rada by som si vyskrtala veci zo zoznamu do porodky 🙂
dakujeeeeeeeem
@mius.brcko ahoj. tú mikózu mávam teraz aj ja dosť často ☹ a niekedy vie dobre potrápiť, a inokedy necítim a idem na kontrolu a len vyfasujem tabletky 🙂
@brkabra ja tiez budem rodit na Antolskej... aj sa uz zaujimam o predporodny kurz, len stale neviem zistit konkretne info.. ked som sa pytala na Antolskej na "recepcii" (ci co to tam je), tak mi ten pan vravel, ze to ma posle moj gynekolog... tak som sa dnes pytala u svojho a povedali mi, ze to robia na Antolskej tak hromadne, nerobi sa to konkretne u porodnika, ktoreho si vyberiem (ak si vyberiem), ale tiez nic presne konkretne som sa nedozvedela 😒
este tu kocky spominali nejake predporodne kurzy u p. Jezikovej - len tam spominali aj ziadanku od lekara - a take nieco ja nemam... a tiez ze to nie je len o technike, ale sa tam aj normalne cvici - neviem ci sa to da aj nejak oddelit - len info kvoli epiduralke, manzel pri porode a samotne info o porode, dychani a tak.... fakt som z toho jelen a neviem kde mam zatelefonovat, aby mi poradili ako to vlastne je ☹
@mius.brcko ja mam kontakt na p. Jezikovu :02/68673 403. treba jej volat skoro rano od 7-7:45. Inak ju nezastihnes. Mne gyn zakazala sa pohnut z domu kvoli makemu krcku ☹ tak ja sa teraz na tie kurzy nemozem dostavit..Aj som jej to spominala, ze keby som tam prisla, tak ja cvicit nemozem. Povedala, ze to je ok. No neviem ako su tie kurzy rozdelene.
@mius.brcko
@bambulka1010 mykozu mam aj ja teraz. Moj gyndos to vcera nezistil, on len kontroloval krcok, ja som sa nestazovala tak nepatral. A dnes ma viac pozerali v porodnici a tam to videla porodna asistentka, lebo mi aj kontrolovala ci mi neodteka plodova voda. Lebo ked sa ma na to opytala, tak som povedala, ze som si nie ista, lebo v noci niekedy citim ako keby nieco zo mna islo. No a to je tou mykozou, takze mam dva cipky.
ahoj kočky, mám otázočku, tie ktoré už ste kupovali alebo máte skúsenosti, aké monitory dychu ste kupovali? Ja rozmýšľam nad tým snuza halo ktorý sa pripína na plienku ale trošku mám z toho strach či to nebude drobcovi na brušku vadiť a teda či nekúpiť radšej normálny s podložkou pod madrac. Čo radíte vy?
@adik109 Ja som kúpila nanny do postieľky, aby malej cez noc nič nezavadzalo a respisense na plienku do kočíka, aby som ju s kľudným svedomím mohla nechať samú na dvore. Kupovala som to tu na bazáriku a dokopy ma stáli 75 eur, a to aj s 3 baterkami do respisense, pričom každá stojí cca. 10 eur.
Baby poraďte, mám problém so stolicou teraz v tehotenstve, teda zo začiatku som vôbec nemala. A to keď ráno nejdem na WC, tak celé doobedie ma bolí bruško ☹ Dneska som bola v lekárni, a my povedala že pre tehotné sú neni také lieky, a to sa mi nechce veriť ☹
@bambulka1010 Papaj surovú mrkvu a všetko bude ok 😉
@sunday1 tiež to nemáš ideálne...len dúfam, že to bude v poriadku...
@bambulka1010 presne viem o čom hovoríš...dnes som bola na rizikovej poradni prvý krát a doktor sa ma pýta koľko som pribrala ja, že 14-15kg...on že koľko?a to ste ako vyzerali pred tým? 😀
a na sú stolicu je dobrý espumisan či ako sa píše veď to aj v reklame hovoria, že je vhodný pre tehotné a v nemocke ho dávajú...ja si myslím, že lepšie niečo takéto ako byť upchatá...a neberieš železo?
@peka13 dakujem...zlty je strikovany a obhackvany ruzovou vlnou...

@sunday1
@darinkazv dakujem 🙂 tak sa budem riadit najneskor 7 dni po podchode na MD. ale jasne, radsej si to aj tak vybavim co najskor. Na poradnu idem tento stvrtok, tak to na gyn vsetko vybalim 😀