icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

dandelion18
8. feb 2012

@urma hm, tak to by som prijala ten tvoj postoj..ale ja jednoducho musím docieliť, aby tá izba do pôrodu bola, lebo mi to robí škrt cez rozpočet - a fakt ako nás poznám, už by sme sa k tomu dostali až neviem kedy. a dvere máme tiež a pozri 😉 hlavné je, že viem, čo je za nimi.

dennkaa
8. feb 2012

@takitak my si s manzelom odjakziva nic nedavame na Valentina - mame prosto taku dohodu (zda sa nam to zbytocne), ale cez vikend sme boli v Baumaxe a kupila som mu akumulatorovu vrtacku, aby mohol v pohode poskladat postielku a davala som mu ju s tym, ze to ma k Valentinovi - hrozne sa rehotal 😉

zuzulka298
8. feb 2012

@vajanika27 ja mam termín 18.4 a ty?21.2.nastupujem na matersku takze sa to blíži ty tiež čakaš prvé? 😀

lias
8. feb 2012

@darinkazv mne sa práveže biele steny pri deťoch zdajú hrozne praktické. Premaľuješ to ľahšie ako keď to máš v nejakom farebnom odtieni 😉 My máme teraz v dome všetky steny bledé - ale nie biele, výrazné sú len fototapety a no problem 🙂

darinkazv
8. feb 2012

@lias ja mám aj averziu voči bielej. proste ju nemôžem :( jednoducho sa mi to nepáči. ja to neviem vysvetliť. a teraz sa dajú pekne zohnať farby, takže nemáš ani farebnú stenu problém premaľovať 😉

strihalka
8. feb 2012

@peka13 no chtelka jsme ciste princeznovskou izbu proto kombinace bilo-ruzova, s tim ze vyrazne ruzove i´budou iba taeptove dekarace a zavesy, ktere budou jen ramovat okno, jinak vse v decetnich barvach..
@darinkazv dakujem, pravda, nevim co nas ceka na bilich zdech 😀, ale tak potom na to soupnem nejakou tapetu a bude to😀
@beronsche my planujem prvni dva tri mesice ze bude spat s nami v spalni pres noc,a le pres den bude na spanek ve svem pokoji, v spalni nemame misto na prebalovak, takze to mame takto vyresene a celkem v pohode myslim...hlavne ze rpes den bude v barevnemistnosti, kde bude mit svoje...

darinkazv
8. feb 2012

@strihalka tak ono deti dokážu aj na čiernom povrchu narobiť galibu 😀 tak je to asi jedno 🙂 ja som ešte do súkromky o vybavení izieb písala, nech tu o tom netočím furt 🙂 😀

denaalubos
8. feb 2012

@urma teraz neviem ci si ma dobbre pochopila, mne dr.povedali ze mam si ja vybrat kedy chcem ukoncit pn, teda mam si to vyratat podla toho kolko mam dovolenky, takze ukonci PN potom si vycerpam 5 dni dovolenky,a hned nato skocim na MD,tak neviem preco by malo dokymu byt divne ked tam pojdem v pondelok-co som teda objednana do poradne- ze tam idem ked som uz prace schopna-ved budem,ale budem si cerpat dovolenky z prace, chapes? ci ja teba zle chapem ? 😀

denaalubos
8. feb 2012

@mius.brcko @lenka3103 no baby takze to o tych matracoch som vobec nevedela, sice ho este nemam doma, ale je objednany, ten z jednej strany co je ta pohanka a je tusim 10cm hruby, a mam doma uz nanny, takze dufam, ze to bude cez to fungovat, viem teda, ze prve 3mesiace, sa ma nanny davat iba pod perinku babätka, takze ked to potom pod tym matracom nebude fungirirovat tak to bude muset byt na matraci a na to nejaka deka ...hmmm....uvidime

janka273
8. feb 2012

Dievčatá moje konečne som Vás dočítala 🙂 , dnes píšete ako " ďáblice" 🙂 🙂 🙂 , poradňa za mnou 🙂 🙂 🙂 , takže: Riško sa nám otočil dolu hlavičkou, po ľavej strane má chrbátik a nožičky i ručičky má natočené do prava. Plodová voda v norme, a vážime 2160g - takže o 3týždne väčší / neviem, ako ho porodím, pretože Tami mala v 34tt 1800g, a narodila sa 3550g/, na ďaľšiu kontrolu idem 29.2. aj s odberom a stermi.

darinkazv
8. feb 2012

@janka273 pekne babula. sa tu pomaličky zbierate v tých váhach väčších. nakoniec budete rodiť v marci babule 😀 ale neber veľmi tú váhu do úvahy 🙂 naša lucka mala v 30tt+1 váhu 1170g a dnes keď ma videla kolegyňa, tak že aké mám brušisko, že či dvojičky čakám. a popri tom ho mám oveľa menšie, než pri julke. tak ja už neviem 😀 😀 😀

strihalka
8. feb 2012

@janka273 wauuw, no pekne, ja vuebc netusim jakou vahu mi zitra povi, porad jsme pozadu ale tak tipujem ze tak 1,5kg muzem mat😀

dandelion18
8. feb 2012

baby, ktoré ste jedli tehotenské vitamíny, ešte ich jete? lebo dobrala som balenie femibionu a váham, či ho ešte kupovať na ten ďalší mesiac..

strihalka
8. feb 2012

@dandelion18 ja si je koupila a nakoenc nebrala, mam nejaky femibion a mamaneco 😀

dandelion18
8. feb 2012

@strihalka ja som práveže poctivo brala a lekárka mi vravela, že nech kľudne ďalej beriem..len neviem, či to už nie je "zbytočné", aj keď..neviem sa rozhodnúť.

janka273
8. feb 2012

@darinkazv
@strihalka
mne dr.vravela, že by mu stačilo aby mal 1500g, a keď zbadala aký je veľký, povedala, že asi porodím o 3týždne skôr, bruško mám len vpredu, obvod 97cm 🙂 🙂 🙂 🙂 takže uvidíme ako bude valibuk ďalej rásť 🙂

darinkazv
8. feb 2012

@janka273 no mne už malú do pôrodu asi nebude mať kto zmerať. lebo moja dr. má šemitné sono, to ma posiela furt do nemocky na sono. a teraz som už v podstate mala posledné sono v tehu, takže váhu sa dozviem až po narodení 😀

denaalubos
8. feb 2012

@strihalka ty beries v tehotenstve lieky, a este ze tri paraleny si zjedla? Teda myslim ze by sa nemali, alebo su nejake pre tehotne?

urma
8. feb 2012

@denaalubos jasnee, sorry, pisala som to strasnou nocnou hodinou 😝 v podstate som to pochopila, az na to, ze mi uslo, ze ten pondelok uz si na dovolenke 😀 Ono ja osobne by som si lekara cez dovolenku nevybavovala, ale ja som zas taka spekulantka vo svoj prospech 😉

darinkazv
8. feb 2012

jaká som ja happy. práve som sa dozvedela, že farby detskej sú v súlade s feng šuej. tak ma to potešiloooo 😀

denaalubos
8. feb 2012

Ozaj baby, niektore tu pisete o tom ze uz ste mali tri sono a viac vam uz neurobia do konca tehu. Ja som sa tomuto cudovala, ked sa ma sestricka opytala ci dnes mam aj sono, a ja jej na to ze ved ano,sak to mam kazdy krat nie? A ona mi teda povedla ze poistovna hradi tri sono v tehu, no ale ja mam asi super dr.lebo mi urobi sono kazdu poradnu, sa pozrieme na malu co robi ako lezka,tak sa teraz 13.2.tesim na poradnu, to budem mat taky darecek rovno na moje narodky, kedze kazda pisete ake velke su mimi a kolko vazia a ako su otocene...ze ci aj ta moja sa konecne otocila,totiz hlavicka bola naposledy hore nalavo.
A este ozaj pridavam sa k RH negativ, niekto mi spominal,ze to neni dobre, ale inak o tom neviem absolutne nic viac, takze sa budem pytat dr.ako som na tom 😖

urma
8. feb 2012

@dandelion18 ja som brala...tiez dosli pred casom a vaham...ale kedze je drobec est aj vacsi, tak nebudem asi uz kupovat nic. Teraz sa snazim papat celkovo zdravsie ako doteraz, koli mojej hmotnosti, tak hadam to uz bude ok. Ale objednala som si len tak na skusku take ze Gravimilk. Poznate niektora?? Je to taka lahsie stravitelna forma potrebnych vitaminikov a ja take vseliake mlieckove ochutene veci mooozem. Mali vanilkove a cokoladove.

vajanika27
8. feb 2012

@zuzulka298 ja mam 25 a 29 aprila, hej cakam nase prve 🙂 to mas niejako skoro odchod na matersku, ja mam az 18 marca 😠

elfka.elfka
8. feb 2012

@dandelion18 ahojky, ja stale beriem femibion, tym padom mam dobre vysledky krvi, so zelezom nemam problemy. a ak osa hovori ze velke babo z vitaminov ,tak vobec, mame 1560g teraz a to som 32tt

dnes mi prisiel organizer na postielku, tak sa tesim, len nikto doma kto by mi ho zavesil 😀 chcela by som ho dat na bok ohradky, ze si tu podlozku dvihnem hore a budem si malu tlacit na kolieskach z izby do izby kde budem chciet a vzdy na nu budem vidiet... a nemusim sa zohybat k malej na gauc, alebo na koberec... totiz u nas bude postielka a prebalovaci na hornom poschodi a ja s malou cely den na dolnom, tak to musim nejako vymysliet a nebudem kupovat vsetko dvakrat...
cely tyzden mam choru dcerku doma, takze o zabavu postarane... nestihnem si ani oddychnut a dospat, lebo v sobotu odchadza manzel na tyzden do spanielska, no takto som si veget na materskej nepredstavovala 😀 😀 😀

dnes som bola v tchibo, maju tam nocnu koselu sivu s ruzovymi koncami rukavov a na gombiky v predu ak by niekto este potreboval 😀

izbicku planujeme tiez bielu a na nu zatial len nalepky, necham to neskor na malu ak bude chciet farbicku a hlavne si pockam co bude mat najradsej / starsia miluje koniky a motyle napriklad, cize viem ze podla toho by som teraz vyberala/. myslim ze aj tak ten prebalovaci pult a komodu a psotielku pouzivas len dva roky a potom menis nabytok, tak potom s da vsetko prisposobit... a ozaj, pocitate aj s tym minimalnym percentom ze bude treba premalovat do modra? 😀 😀
nalepky planujeme take nieco:

strihalka
8. feb 2012

@denaalubos ano, pokud mam migrenu, tak si ten paralen jeden 500 dam, davky byly v intervalech 10hodin, paralen se muze, mam pocit ze muzes myslim 1500mg za den....takze toto nejak neresim, a tim ze na migreny casto trpim a nic mi fakt nepomaha, tak vim, ze aspon paralen mi to trochu stlumi,abych aspon zaspat mohla...navic prasky se nemseji v 1trim, v druhem jsou povolene a treti nevidim duvod proc ybch nemohla
A dokonce se priznam i k tomu, ze si dam obcas dc vinka...coz by se taky nemelo, jenze pokud to tak vemes, tak by si v tehu ensmela nic a ja nejsem nemocna, ze bych neco nemela...na telo ti pusobi mnohem vice spatnych vlivu ktere mas v okoli...takze toto nejak neresim, a ani si nemyslim, ze jsem spatna matka, ktera neymsli na svoje dite, protoze tohle je naprosto normalni vec .-)

ikuza
8. feb 2012

@dandelion18 naco dalsie vitmany???? Dietatko ich ma dostatok od teba!

denaalubos
8. feb 2012

@urma teraz nechapem, keby si bola objednana na poradnu, tak tam nejdes lebo mas dovolenku?
A inak ked to myslis tak ze dovolenku si budes uzivat, tak oka, ale asi si neni doma na PN uz 6 mesiacov,i ked som teda vychadzkove hodiny absolutne nedodrziavala, isla som kam som chcela a kedy som chcela,teda stale idem, a teda klop klop ziadna kontrola. Mala by si urcite po tak dlhom case aj ty vsetkeho volneho casu oddychovania a podobne urcite dost.... Uz som z toho nicnerobenia a odpocivania unavena

strihalka
8. feb 2012

@dandelion18 no me dr rikalaat berem, ale ja nechcem zbytecne velke prevelke babo, chcem malou drobnou princeznu 🙂po tech lecich jsou pry deti zbytecne velke...takze ja ty vitaminy papam tak sporadicky jeden na tyden😀

urma
8. feb 2012

@denaalubos nie moja, isla by som na poradnu a zobrala si paragraf navsteva lekara 😉 aspon teda na pol dna. Jedine zeby si mala mat ten pondelok poobednu...to by ti nepreslo. No a usetris dovolenku, chapes...mas narok chodit na prehliadky ako tehotna hocikolko, takze urcite si limit nevycerpala 😀 ,ziadny tam nie je...
Ja som doma od septembra 😉 a navyse stale sama...takze uziiiiivam jedna radost.

urma
8. feb 2012

@ikuza dietatko ich ma dostatok od mamicky, len aby mamicke nechybali potom 😉