Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Ahojte aprílovky, dúfam, že nevadí keď sa k vám pridám 🙂 mám termín pôrodu 22. apríla a bude to moje prvé bábätko, zatiaľ to vyzerá tak, že chlapček 🙂 teraz na sone v 30tom týždni mi zistili, že malý je KP tak sa hádam ešte umúdri a otočí, ale aj tak som sa vrhla na net a zisťovala informácie. Inak plánujem rodiť zrejme v Trenčíne, tak možno sa tam s niektorou aj uvidíme 🙂
@elfka.elfka ja tiez tak moc neverim, ze z vitaminov su velke deti, ono mozno na tom nieco pravdy je, ale urcite to nie je dokazane a hotova vec 😉 A ja som mala doteraz tiez vsetky vysledky na 1 😀 a zeby som dake extra davky ovocia a zeleniny jedla, sa neda povedat. Maso max. kusocek 1x tyzdenne...Ani brucho mi voobec netvrdlo, ale veruze asi mi zacina 😖 tak neviem, ci my nahodou nepomahali prave tie preparaty, lebo asi 2 tyzdne nic neberiem. A este som pila magneziu vodu a teraz aj ta mi dosla 😀 tak skusim znovu kupit.
verejne sa ospravedlnujem za ten y 🤐 co som supla vyssie v prispevku...aby vas to nepohorsilo.
A pouzijem to od @takitak...ja nie som blba, ale tehotna 😀 😉
@strihalka ty si srandista 😉
Ale ja si pamatam, ze u vas uplne od zaciatku zaciatkov bolo take drobatko, nie? Ze nebolo nic na utz, ked uz malo byt a tak...dobre si to pamatam, nepletiem?? Aby som ta neosocovala 😉
Aj keeeed...ja som brala vitaminy hadam 2 roky pred otehotnenim 😀 😀 nie v kuse, ale tak na 80percent. Minimalne kyselinu listovu....v ramci planovaneho rodicovstva 😀 😀
@urma no nechtela mi to dr potvrdit dokud tam nic neuvdi, bo si myslela ze to bude mimomaternicvoa a potom jsme od zacatku mensi o deset dni ale dr mi nakazala papat ty vitaminy...asi chce abych dohnala ten desetidenni rozdil, jen ona asi zapomnela ze ten rozdil tam je z te posunute ovu....no le kope jak se patri, vrti se az to hezky neni...tak je asi zdrava😀 sak zitra uvidim ci ma humor prejde...nebo bude pokracovat, naposledy jsem maou videla na 3D 3tt zpet, ale tak to byl jen obraz ale ruce nohy tam mela...ted uvidim ci ja ty prutoky a vse okolo toho
@urma akorat vcera mi posilala fotku z utz kmaradka, byla tam taka mala fazulka, a resili jsme ci je tam jendo alebo dve....kdyz mam cas, tak citam ty nase zacatky tu na MK, ty stresy ci bude srdicko, ci bude 1.screening ok, ci toto a prvni pohyby a za chvili rodime a ba,bulky budou mezi nami....leti to hrozne rychlo
@urma
@elfka.elfka
@ikuza
Tak baby,ja som poctivo brala femibion a malá má ukžkové miery..mne inak Dr argumentovala aj tým že práve mne potom mozu (bože,ako sa cez i phone píše o s vokáňom?) vitamíny chýbať - a veru aj s nimi som chudokrvná - i keď minimálne,ale som..tak ozaj neviem či ešte jedno balenie kúpiť,alebo finito
@elfka.elfka my čakáme dievča a aj oblečenie má nejaké ružové,no izbičku budeme ladiť skor do neutrálnych farieb (ak sa jej dočkám,všakže..) 😉
@urma jáj a na magnéziu - vodu - mi dr povedala,že opatrne,aby som z nej nezačala opúchať a nalievať sa..
@dandelion18 dobre vediet, ale ja teda "opatrne"vsetkyu vodu 😅 lebo nemam moc dobry pitny rezim, teda skorej by som povedala, ze otrasny. A navyse cez zimu mi voda ani akosi netecie dolu krkom...to ked uz, tak cajicek, teple mliecko a tak.
Ja tiez beriem poctivo femibion a mala je "tabulkove" decko - max. rozdiel 3 dni smerom ze je mensia trosku, ked uz (ked neratam dlhe nohy, ale to ma po mne :D). A chudokrvna som aj tak (a to sa veciam bohatym na zelezo nevyhybam az na tie menej bezpecne typu pecen, naopak, od toho 20. tyzdna som si dost davala pozor, aby som ich jedla a krvny obraz aj tak v haji a nie ze trochu ale velmi s tym zelezom, takze sa to neda zvalit ani na viac krvi v tele).
@urma A ja zas teple nemusim :D zvykla som si akurat Caro pit s mliekom a sem tam horucu cokoladu a teda programovo pijem tehotensky caj (Apotheku alebo Leros) - snazim sa salku denne, ale keby som si to nestrazila, tak ja by som prezivala na vode doma, mineralkach v praci a obcas dzuse.
@janka273 @urma ja beriem teh. vitaminy a k tomu este Bkomplex a maly ma cez 1300g a navyse mam malo plodovej vody, takze suhlasim s vami, ze s vitaminov velke deti zrejme nie su..............a i ked nie sme velki, mozno porodim skor, kvoli tej plodovej vode.....odkedy som prisla z poradne, tak na to stale myslim, ci je maly OK a pred ocami sa mi premietaju katastroficke scenare, uz som na nete pocitala vselico mozne a je to este horsie.........mam obavy, aby sme boli vporiadku ....
brusko vas nepobolieva??? mna v nom tak mierne picha a uz sa mi zda, ze maly sa velmi nehybe, urcite menej ako pred tyzdnom :(
@anabelleee brusko poboliva v omaziku kdy se mala nejak nekam nahne a je ji v tom msite pln tak to boli jak svi.a,, ale u tebe to muze byt aj tim, ze mas malo mista a mala se nema kde hybat..., neboj urcite to bude v poradku 🙂
Môj synátor dnes neviem čo nacvičoval, ale strašná škoda, že sa mi to nepodarilo zachytiť na video. Úplne na spodku brucha sa mi zdvihla bublina a putovala až hore k rebrám. O chvíľku sa zase zdvihla hore a putovala naspäť k podbrušku. Vyzeralo to trochu strašidelne, ktoré ste videli film Múmia, tak tam im tie chrobáky scarabeusy tak liezli pod kožou 😀
@ivanka.7 za netehotenskych okolnosti by som dzus pila na litre 😀 ale teraz mi nerobi dobre, mam z neho kyselinu, aj ked si dam poharik. Caro pijem aj ja, teraz mam dake nove, nie to klasic ale s vlakninou, rozdiel sice moc nevidim, ale je asi este zdravsie 😀 😀
Leros tehucaj mi ani nespominaj, ten mi teda vooobec nechutil, ale Apotheke je prima, ale tiez ich bude asi viac druhov, teraz som objednala a ma inu krabicku, tak dufam, ze bude chutny.
Baby jedem nakpupit do tesca, teda spise receno vykoupit tesco, mam take chute, to zase dopadne zle....a chut mam jen na sladke....to bude zas kil zitra na poradne
4.4. 2012 🙂
a inak ahojte dufam ze nebude prekazat ak sa k vam pridam 🙂
@ivanka.7 tak to sme na tom skoro rovnako s vitamínmi,akurát moj krvný obraz nebol našťastie katastrofálny,len mierne horší.
@urma ja vypijem denne tak 1a1/2 litra vody + 1/2 litra ovocnej čerstvej šťavy - no akurát tú vodu mi dr odporúčala Lucku,alebo neperlivé stolové vody,že na tú magnziu bacha - ja som si ju totiž tak 1x týždenne zaradila do pitného režimu - preventívne.
@strihalka aj ja žeriem, ale pre dnešok som skončila 😎
@strihalka ešte aby Vikinka nás nepredbehla 🙂 ,,,,lepšie sa rodia malé detičky, ako veľkí buckovia, ja už mám z toho strach, inak pribrala som len to, čo Riško na váhe 🙂
@anabelleee
veľkosť bábätka záleží aj od toho napr. akí sú rodičia vysokí atď......pri malej som brala vitamíny, 3550g bábätko mi stačilo porodiť, teraz som si naschvál vitamíny nedávala a Riško isto predbehne s pôrod. váhou Tami 🙂
A keď máš málo plodovej.vody musíš brať lieky?
Žiadne scenáre si nevykresľuj a radšej nič nečítaj...bábätko je isto v tom najlepšom poriadku, už má menej miestečka, tak sa nemá ako veľmi hýbať 🙂

🙂 ja som príklad, že nie vždy z vitamínov sú veľké detitčky 😉 ja neberiem žiadne vitamíny a malý má 2160g - je o 3týždne väčší
@dandelion18