Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@janka273 zatial mi lieky nedala, poslala ma do rizikovej poradne na kontrolu prietokov a potom sledovanie a ked sa to nezlepsi, pripadne zhorsi, tak az potom lieky alebo infuzie a ked nezaberu, tak predcasny porod
@zlatulienka Janulka moja, ja som pri Tami mala zlý pôrod / prenášala som ju 9 dní, z toho mi 3 dni vyvolávali pôrod, a na 4 deň mi pichli mega vyvolávačku a 12 hodín v nonstop bolestiach, napojená na kyslík, tlak vysoký, teplota do 40st...a Tami mala 3550g/....možno sa narodia skôr, alebo budú sloníkovia naozaj, alebo nás
počká cisársky 😖 ....bodaj by si mala pravdu, že sa rýchlo derú von 🙂 🙂 🙂 🙂 , a Robko - bol tiež v tomto tt taký veľký ako Miško, nevieš? A rodila si dlho?
@anabelleee aha a na kontrolu prietokov ideš kedy? Veď ťa mohla poslať hneď.....
@janka273 v pondelok, lebo rizikova je iba v pondelok, len dufam, ze si ma tam nenechaju
@urma aha, cink 😀 no ale mne to je jedno, doma som tak ci onak 😉
@dandelion18 dva dalamanky s salamem, hermelinem, zeleninka....2x listove sladke pecivo cajik a k tomu hadam nejaka horalka 😀
@janka273 no ja muzu klidmne na vaze pribrat, bo my ji stejne vytahnou pred cernou diru 😀
@dandelion18 Tak ja som obraz ako taky mala dobry, len to zelezo mi prudko kleslo.
pro babulky co jeste nemaji monitor dechu...mozna pomuze pri rozhodovani..hend druhy prispevek na snoozy, ze to pada s plinky a detatko to ma tendenci sundavat....nevim, ci je to dobry vyrobek...asi bych preci jen volila desky pod matrac
@ava11 Citala som, ze chodis na poradne dr,Jandovej, aj ja som bola u nej na tej uvodnej konzultacii.....a teraz rozmyslam ci mam sa objednat na Kramare do tych predporodnych poradni....popytam sa dr.,svojho co mi na to povie..inak dr.Jandova strasne mila osoba.. Ty si u nej tiez iba na tych predporodnych poradniac, ci je to tvoja gyn?
Ozaj dufam, ze mi poradi niekto, ked chcem nieco predavat na bazari tak iba si to tam proste hodim do bazara,abo sa nieco za to plati su tam nejake podmienk?
@denaalubos nie je to zdarma, nic se za to neplati🙂, teda plati se se tobe pouze za tovar ktery prodas😀 ale to jde jen a jen tobe do kapsy 🙂
@janka273 Janulka, nepamätám si aký bol veľký v tomto tt, ale myslím, že až taký nie. Pôrod som mala celkom rýchly, do pôrodky som prišla ráno o deviatej otvorená len na dva prsty, kontrakcie každých 5 min., potom mi o 11,30 pustili plodovú vodu, bolesti sa vystupňnovali a Robko bol o 12,45 asi po 3-4 zatlačeniach vonku, išiel von rýchlejšie ako Dr. chcel, ale ja som to fakt nevedela zastaviť, tak ma museli nastrihnúť, lebo Robko mal dosť veľkú hlavičku a aj široké pliecka. Keď to porovnám s pôrodom Sandriky, tak to bolo nič...ona mala 3570g a bolesti som mala od nedele až do pondelka, narodila sa až po obede, bola som dosť slabá, nevládala som tlačiť.
Každé tehu a aj pôrod je iné, verím, že teraz to zmákneme šup-šup 🙂
a cisárskemu by som sa rada vyhla...
@denaalubos Ja som bola na úvodnej konzultácii, raz na cvičeniach v telocvični a na jednej prednáške ohľadne dojčenia a pupočníkovej krvi. A ešte k nej ideme aj s mojím na tú prípravu pre oteckov. Do poradne sa k nej podľa mňa nemáš kde objednať, ona je psychológ a nie gynekológ.
@janka273
@zlatulienka dobry uhol pohladu takto na rano 😉 Nikdy ma to nenapadlo, ale od dnes beriem tuto teoriu za vlastnu a nebudem stresovat,. ze aj nas Risko je vacsi 😀 😀 , aky budem mat porod 😉 .
Moja mama inak tiez rodila sestru, co malatusim 4,3 kg za hodinu ani nevie ako....ale ja som to pripisovala tomu, ze to bolo 4.v poradi 😀, ale zas....bola este o 6 rokov starsia, ako ja teraz, to tiez uz teleson nie je moc prispsobive a tak
@denaalubos ved jasne, ja vravim, ze to je pracovna deformacia a kde mozem, tam sa snazim vsetko maximalizovat v moj prospech 😀 Dnes ti tiez nikto nic nedaruje, tak preco by som mala ja darovat den dovolenky zamestnavatelovi 😀 😀 (Dufam, ze ma tu necita niekto z roboty, ale ved oni aj tak ma poznaju, co som ja za pripad heheh)
bré ránko babulky. tak hrozná noc za mnou 😒 strašne silné bolesti a kŕče, tvdnutie brucha, na chrbte spať nemôžem, lebo mi nedá dýchať a na bokoch som sa musela furt prehadzovať, lebo ma oba bedrové kĺby boleli. no už som myslela, že muža zobudím nech volá pohotovosť ☹ ale zvládli sme to. luci si pekne kopká, bolesti už nemám, tak dúfam, že je všetko ok 🙂
@urma Ja si dovolenku vycerpat nestihnem, ale tak spolieham sa na jej vycerpanie medzi MD a rodicovskou alebo po rodicovskej, u nas sa zas nehra na nejake podrazy.
@renca99 Tiez budeme doma zvykat hafana na babo, ale spolieham sa na jeho prirodzeny ochranarsky instinkt co ma na babatka, stenata a male fenky, len sa musim postarat, aby ho neukazoval destruktivnym sposobom (packa s pazurmi do ksichtu). Ziarlit asi bude, ale ked uvidi, ze chodi aj von aj sa mu venujeme aj doma (hladkanie a tak), tak hadam nebude problem.
@renca99 noo jedna vec je, ze psik je naviazany na pana, to je normalne, ved preto je to najlepsi priatel cloveka a druha vec, ak je rozmaznany 😀 Najdolezitejsia je hierarchia, ak si ta privlastnil a je nad tebou, to je blbee. Ale stava sa aj to, ze si privlastni noveho clena. Na to je pan a vodca smecky, aby to nedovolil 😉 Aj malicke babatko musi byt od zaciatku NAD PSOM v hierarchii. Ja sa tohto vobec nebojim, mam psov relativne spacifikovanych, ale aj povahovo su taki makksi, takze nestalo ma to dake extra usilie. Hold, spolocenske plemena 😎
@darinkazv Mne v poslednej dobe tiež už začína tvrdnúť, ale stále sa mi to zdá v norme, tak ešte nestresujem. Mám to tak 5-6 krát denne možno 20 sekúnd. V noci spím ako bábetko, nechápem, lebo minulý mesiac som bola buď pol noci hore alebo som cikala alebo som sa nevedela kvôli bruchu uložiť. Teraz spím ako zarezaná už možno dva týždne.
@ivanka.7 v pohode ta dovolenka pocka aj po RD, nemusis ju cerpat teraz, ked nestihas 😀 Medzi MD a RD je to zasa fajn financna injekcia, hlavne ked jej je viac, ale ktovie, co bude...ja vlastne uz ani neviem, ako je to v tomto momente, ale tak rok dozadu (strasne hruby odhad) tento sposob bola akoze na hrane zakona a velke dilemy okolo toho. Stale nieco menia, potom si to kazdy inak vysvetluje, fakt v kazdej SP to inak interpretovali a Mihal zas inak 😝 Teraz je myslim ok mat prijem aj pocas RD hocikolko...suviselo to s tymto totiz
@ava11 tak mne to tiež tak 5-6 krát denne stvrdne a čítala som, že do 10 je v norme, ak asi na poradni nepoviem. len mne to trvá dlhšie ako 20 sekúnd. niekedy aj polhodku a niekedy už zaberie len keď si šupnem magnézko. ale nemyslím si, že je to niečo zlé, tak nebudem dr. hovoriť, lebo ona je stresáčka a šupne ma do nemocky a ja sa zcvoknem 🙂 konečne nemám PNku, môžem sa slobodne pohybovať, aj na Liptov sa chystám za sesterkou, tak nechcem preležať v nemocke ani sekundu 🙂 až keď budem v apríli rodiť 😀
joj a ešte mi teraz prišiel mail, že tie podprdy na dojčenie mi dodajú až za 4týždne z technických príčin ☹ tak som zvedavá. dúfam, že nebudem potom na poslednú chvíľu ešte zháňať :(
@urma Ked my mame ako to volame "cistokrvneho bastarda" :D A co v nom je ozaj pomixovane, to ani srnka netusi - vyzera trochu ako kolia (aj tak bezi), srst ma ako nemecky ci belgicky ovciak alebo jazvecik... nos na prechadzke zabodnuty do zeme... pockaj, najdem fotku. A je z ulice, dostal sa k nam z vychodu, ked ho tam niekto vyhodil z auta. Potom bol u jednej dievciny na dvore 3 tyzdne a potom sa cez ZV a BB dostal az k nam, kde mal byt mesiac kym sa mu nenajde staly domov. Tak je u nas uz skoro 3 roky :D Je super a hierarchiu mame vyriesenu, ale je aj tvrdohlavy a v niektorych veciach taky dost samostatny (ale konkretne teraz tu lezi ako mrtvolka). Ale nemozem sa stazovat, v byte nerobi bordel, mozem zabudnut otvorene piskoty a urcite ich najdem tak ako som ich nechala, nic v byte nikdy neznicil, ma krasne hygienicke navyky a v byte steka minimalne. Toto asi nie je tema o psoch, ze? :D Ale tiez ma rad svoj pokoj, ma cca 5 rokov podla veterinara a nie je to taky super hravy a zivy typ, skor taky aristokraticky hedonista a bohem.
@ava11
@darinkazv
Mne tiez vcera cely den tvrdlo, ak to je teda tvrdnutie, ja som z toho jelen. Vlastne vzdy, ked som sa postavila z gauca. Este som aj cely den smrkala krv, to sa mi stava vacsinou len rano, takze som rada, ze som v noci nevolala taxika do porodky 😀 A este som aj vecer pocula dake haluze, akoby hlasy. Fuuu normalne sa bojim ako to pisem 😅 No baby, cisty cvok zo mna uz je 😀 😀 Jaaj a este predtym sa v kuchyni z nicoho nic odtrhla lampicka pod linkou, ako som robila polievku 😝 Dnes dorazi mm, fakt sa tesim, ze tyzden nebudem mat stres, co ked to na mna pride v noci 🙄
@ava11 tak to ti zavidim... ja stale zle spim (uz ani neviem od kedy), stale sa prehadzujem, chodim casto na wc, a neviem dlho zaspat (aj ked sa z vecka vratim)... dnes som hore od 4.30 - proste sa uz nedalo zaspat... tak som sa este hodinku prehadzovala v posteli, kym zacal zvonit budik manzelovi, vyprevadila som ho do roboty a isla si robit poriadky v papierovackach - konecne som sa k tomu dokopala po roku 😀
@urma nas psik je tiez maximalne spolocensky, deti miluje a oni zboznuju jeho.... chodia k nam "na terapie" aj deticky co sa boja psov a za par hodin uz su najvacsi kamosi.... len take malicke este nevidel.... ale rozmaznany nie je, vie kde je jeho miesto a posluchne vzdy.... tak dufam ze a novu kamosku prijme v pohode.....

@janka273 Janulka, tak sa teším, že máš dobré správy, Riško bude teda riadny chlapina, vyzerá to tak, že obe porodíme skôr alebo v termíne valibučkov 🙂 🙂 🙂
a neboj sa, veľké deti sa rodia ľahko, Robko mal 4 kg a pôrod bol v poho 😉 primár mi vtedy hovoril, že také väčšie deti viac naliehajú a samé sa derú von, lebo sú silné 🙂