icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ivanka.7
9. feb 2012

@dandelion18 Chce to od zaciatku jej jasne dat najavo, ze babo je nad nou, nedovolit jej si "dovolovat". Ale ovciaci maju taky ten prirodzeny pud ochrany vlastnych, nie? Sestra ma border koliu, tiez ovciarsky pes a ta, ked niekam ideme a jeden z nas sa vzdaluje, tak koniec sveta, svorka a stado sa jej rozpadaju a ona je uplne hotova (ale programovo vychovana sestrou, takze problemy nerobi, holt dogdancerka). Ale teda na deti tiez velmi nie je, lebo je prilis ziva a malo ohladuplna, v tomto je nas Jimmy ovela jemnejsi.

urma
9. feb 2012

Huraaa, drahy sa ozval, chvalabohu nepadol do oceanu 😎 a uz je v europe. Idem frisko varit a kurit o 106. Bude mat -40 C teplotny sok 🙄 nech mi nenachladne malinkee 😅

huterika
9. feb 2012

@denaalubos
Ja som naozaj bola tiez zatial len 2krat na UZV, co teda naposledy som drobceka videla 5.decembra, a treti krat pojdem 20.2. co bude posledny krat a uz sa vidime az face to face ;)
Takze vsetky babulky co tu pisu, vahy a velkosti drobcekov a ako su otoceny a kopec inych informacii, ci foteciek 3D, 4D cucanie palceka atd ... ja mozem len snivat 😒 naposledy som mala v 22tt aj to len 2D.

dandelion18
9. feb 2012

@ivanka.7 ďakujem 🙂 hm, ja ti neviem, či chráni nás alebo seba - ja sa len bojím, aby jej včas cvaklo, že to bábo je naše, je aj v jej svorke - lebo predsalen bude pre ňu cudzie. a ona je doma práveže celkom pokojná - akurát je takto divne prepnutá, čo už s ňou.

strihalka
9. feb 2012

@dennkaa nebyla ja na ni zapomnela☹ ☹ bo jsme mysleli ze ma carfour do desiti a on mel jen do deviti☹byl fofr☹

strihalka
9. feb 2012

@belissima85 je to naprosto bezne v tehu , tu asi 40% bereme doplnkove zelezo na chudkrevnsot, netreba se stresovat

mius.brcko
9. feb 2012

@huterika predpokladam, ze mas statneho gynekologa, takze to bude asi aj tym... ja mam sukromneho (rocny poplatok 90€ pre tehotne) a ultrazvuk mi robi na kazdej poradni - takze to mam isto v tej cene... aj ked musim povedat, ze ked som mala pred tym statnu lekarku, za kazde sono (co mi robila raz rocne) som platila 10€, ziadne ze poistovna preplati 😒

strihalka
9. feb 2012

Dobre ranko babulky...moje dnesni noc byla o hrozivych snech a po nekolika intervaech spanku dalsi sen bylo tu, ze dr mi nedelala utz a ja nevidela nasi princeznu☹ vsechno to bylo take divne v tech snech.
Kazde rano co se probudim, tak Viki kopka o zivot, no dnes je to jine☹ zadne kopance stuchance, zadne pohyby, trochu meto prekvapilo, no ted jak slysela otecka v telefonu, tak se aspon natlacila na stenu..tak snad je ok...sak za 3hodiny uvidime,....jsem velmi zvedava jakona kontrole dopadnem, jako bude dr reagovat na uzasnou polohu princezny, bo ona ji jeste nevidela od 20tt takto ulozenou, jsem zvedava ci ma da materskou 8tt pred porodem....a jsem zvedava co udelam muzovi k obedu 😀

strihalka
9. feb 2012

@mius.brcko ty chodis kam k dr?

lias
9. feb 2012

@ivanka.7
@urma ja tiež už asi 2 roky používam kozmetiku od Sallos, teraz naposledy som si do pôrodnice od nich objednala aj olejček na rýchlejšie zavinovanie maternice. Po poslednom pôrode som mala dosť veľké bolesti, bolelo ma to tuším viac ako samotný pôrod 😒
Sranda že pôrodu sa nebojím vôbec, pre mňa bolo nepríjemné to zavinovanie maternice (najmä pri dojčení) a šitíčko po nástrihu.

mius.brcko
9. feb 2012

@strihalka na Streciansku do HSC
http://www.medicentrumhsc.sk/
povodne som mala gynekologicku strasne daleko (v Rusovciach), lebo vtedy ked som chcela ist prvy krat, nikde nebrali nove pacientky, len tam (teda tie odporucane lekarky)... ale ked uz sme planovali tehotenstvo, chcela som nieco blizsie... sem zacala chodit sestra a nevedela si to vynachvalit, takze som nevahala a prestupila sem 🙂 vlastne na Strecianskej mam aj svoju obvodnu, tak to mam "pod jednou strechou" vsetko...

takitak
9. feb 2012

@atreyu jéééj to akoby si nášho jacka opisovala ... strašne sme sa pobavili - náš tiež aportuje ale nepustí ... ale zato ak už niečo má tak nemáš šancu ho chytiť a zobrať si to od neho ... včera sme boli akurát na lúke - jack, vlčiak, labrador a rotvailer a manžel - v takomto poradi utekali za malým aby mu zobrali loptu - žiaľ nepodarilo sa 😀 😀 😀 našťastie na moje piškótky som ho ja nalákala, ináč by tam behali ešte teraz - teda myslím malý - lebo veľkí psi boli unavení ako mrciny a malý vrtel chvostom a smiala sa - doslovne. (neopisujem ako vyzeral manžel lebo ten z nich vyzeral najhoršie...) ...
ja som zvedavá ako budú psi reagovať na miminko ... 😀 😀 😀 iba vlčiaka sa nebojím, ten je taký mamina opatrovateľka

dandelion18
9. feb 2012

@takitak vy máte chovnú stanicu? 😀

strihalka
9. feb 2012

@mius.brcko pekne a ja porad na ty dvere koukam...😀kdyz cekam u moji dr, bo chodim k sladicekove...🙂jen vim, ze od ni asi ustoupim po porode, ale jit k vedlejsimu dr by bylo asi orachle:-d a drze😀lebo ona chce za starostlivost v tehu 250€, ja jsem ti jeste vychytala tak ze jsem k ni zacala chodit jako netehu, takze patim jen ty silene palky za terminy fotky apod.pokud se obejdnavas na hodinu, tak to mas v cne tech 90€, foto z utz kolik sotji?

renca99
9. feb 2012

@urma ja mam strasnu kyselinu vzdy z medu a to mam dobry domaci od uja vcelara....

wolfskinka
Odpoveď bola odstránená
dennkaa
9. feb 2012

@strihalka kupis nabuduce 😉

dennkaa
9. feb 2012

Inak je som po nakupe v DMku a nechala som tam 80 eur - brutal (hrozne rychlo sa tie peniazky rozkotulaju) Ale kupila som malemu kozmetiku, lyzicky, cumlik a male balenie plienok babylove do porodky, nechce sa mi tam brat to velke balenie pampers co mame doma uz nakupene ...
Potom som splnila dalsi svoj plan a to, ze som vymakla nasu slecnu z reklamacneho tu v novostavbe kde byvame - zacali sa nam dost praskat omietky v spalni a nechcem tam drobceka priniest, ked to bude opadavat ... takze som sa jej pytala, ci je mozne, aby nam to prisiel niekto opravit a ona ze jasne, ze jej to mam hodit do mailu ... tak som rada lebo to budeme mat na poriadku. Minuly rok nam takto opravovali v obyvacke a to boli 2 roky co tu byvame, tak som myslela, ze teraz uz u nej nepochodim, ale povedala, ze na omietky mame zaruku 3 roky - takze ma naozaj potesila. Dufam, ze to doriesime do konca februara.

sunday1
9. feb 2012

@wolfskinka Je tu téma Mám/nemám lieky na IVF, tam určite zoženieš všetko, čo potrebuješ 😉

sunday1
9. feb 2012

Tak som doma z prvej poradne u pôrodníka. Všetko je ok, kontroloval hlavne prietoky a krčok. Malú síce podrobne nemeral, ale povedal, že už teraz má cca. 3kg, ale myslím, že to bude o niečo menej 🙂 Mám už termín sekcie, do nemocky nastúpim 19.3. a 20.3. o 9.00 by už malá mala byť na svete, samozrejme, ak sa nevypýta skôr 😀

wolfskinka
9. feb 2012

@sunday1 dakujem aj tam som si dala inzerat

andrejka1974
9. feb 2012

mna caka zajtra poradna som zvedava ako dopadnem dnes ma mala po obede karneval tak sa tesim krtko sa jej velmi pacil tak som zvedava ake to bude 🙂 🙂 🙂

lucia1424
9. feb 2012

tiež som bola na usg v decembri a na daľšie pôjdem až 2.3. už som s toho nervozna kedže neviem ako sa mojej malinkej darí.i Preto len dúfam že dobre, tak rada by som ju už videla ale budem musieť vydržať.

saxana123
9. feb 2012

žienky moje, a koľkože to píšu že je ideálny prírastok hmotnosti v tehotenstve? 12kg? 😀 ja už teraz mám v 30tt celkovo 13,4 navyše, a to je ešte 10 týždňov do termínu tak neviem neviem, asi im posuniem štatistiku 😀 😀 😀

pimpilla
9. feb 2012

Zdravím všetky tehulky, tak ja som od rána konečne doma od zubárky, a trochu sme sa potrápili, takže nakoniec ma trápil mrtvy zub, ktorý sa už aj hýbal a nemal žiadne nervy nič, takže mi ho musela vytrhnút, ale ešte predtým mi dve zuby vyvrtala a dala liečivú plombu, a po porode musím ešte jeden kaz si dat do poriadku, ktorý som ešte pred teh, nemla, takže riadne sa mi dokazili počas teh, zuby ☹ teraz mám ešte stále také menšie bolesti a strpnuté ústa...dúfam že tú injekiu mi mohla dat, aj ked že v tretom trimestri sa už može..pri trhaní zubu som cítila jak keby mi to až z hlavy trhala...malý tak velmi kopkal ako som sa stláčala, že to ešte aj sestra s doktorkou videli, pochválili ma že som bola statočná a velmi dobre som znášla tú bolest, že by som mala dobre zniest aj porod 😉

mius.brcko
9. feb 2012

@strihalka neobjednavam sa na hodinu - oni mi povedia o kolkej mam prist a vacsinou som hned na rade, resp. som nejaka druha, tretia... este som tam viac ako 15 minut necakala 🙂 teda raz som cakala asi pol hodinku, ale to len preto, ze som prisla o hodinu skor a vtedy maju prijem na operacie, takze uprednostnili tie pacientky, ktore mali mat nejaky zakrok..

fotku z ultrazvuku som chcela raz (aby aj manzel videl), ale akurat vtedy mali pokazenu tlaciaren, tak som si to odfotila mobilom 😅 vtedy mi tak sestricka posepla, ze som aspon usetrila 10€ inak som ani nevedela kolko to bude, bolo mi to jedno...

huterika
9. feb 2012

Babulky je tu vobec taka mamicka co neplanuje (ak babatko bude v poriadku a na termin) vobec kupovat take veci ako monitor dychu, sterilizatory a ohrievace, vysielacky a taku tu "elektroniku"? Mam pocit ze to tu ma z vas snad kazda 😉

@urma To tvrdnutie bruska, teda jak je to ono, tiez som z toho jelen 🙂 mavam tiez ked sa postavim hlavne, neviem ci to sa maly nejako sprieci, ze odrazu smena polohy, alebo je to tvrdnutie.. a potom ked dlhsie chodim.
A tiez stale tu krv smrkam, ako som to spominala predtym, potom asi tyzden aj viac pokoj a zasa kazdy den ... uplne sucho v nose, a ked potrebujem smrkat tak hned krvave 😒
...premyslam ze ci to neni nahodou aj toho zeleza co beriem, lebo som ho prestala brat a vtedy sa to tusim zlepsilo, no od stvrtku zasa beriem po poradni so sagefemme, lebo ze to mam brat urcite 😖 len tu sliznicu nosa mam uplne ze suchu, tak som objednala uz zvlhcovac snad to pomoze, lebo sa vobec nevyspim v nasej izbe je tam taky ten vzduch z radiatora (elektrickeho), snazim sa to mat na menej pocas noci, ale zas aby nebolo ani moc zima. Misky s vodou moc nepomohli

ancovicka30
9. feb 2012

@mius.brcko @strihalka ja len k tym utz, ze ono to je hlavne asi o doktorovi samotnom, ja chodim tiez do sukromneho centra (procare), a v prvom tehu som mala jedneho lekara, ktory mi robil presne 3 utz za cele tehu, teraz mam inu lekarku ktora robi utz na kazdej poradni, fotky mi tiez davala vzdy a zadarmo, pokial sa tam cele babo zmestilo (ma len 2d takze teraz uz tie fotky by boli dost o nicom, ze lebka a pod. 🙂
@saxana123 hej, tiez sa divim ze 12 kg max prirastok, haha, ja som mala v 1. tehu 12kg a mala som dojem ze som riadne chuda a vsetky kamosky pribrali viac....teraz uz mam tak +14 a urcite to este porastie...🙂 ale kym to vyzera byt do 20, tak si vravim ze ok...

ancovicka30
9. feb 2012

@huterika nestresuj sa, ja tiez nic take nemam a ani neplanujem mat, a je tu takych bab viac urcite..
@urma inak aj ja smrkavam krv obcas, nehovoriac o krvacani z dasien, to sa mi strasne zhorsilo v tehu, ale v prvom to iste, takze asi pohoda...a taky ten suchy pocit v nose, to tiez mam, hlavne v noci, ale vidi sa mi ze v prvom tehu som to mala este horsie, i ked nie je este vsetkym dnom koniec...

lias
9. feb 2012

@huterika ja určite nie 😉 A zdupľujem to ešte aj takým "kacírskym" že nebudem ani očkovať ani kupovať umelé mlieko na dokrmovanie 😀