icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

pimpilla
10. feb 2012

@strihalka no ja čo si pamatám tie prvé týždne, som vždy pred 3 hod papaním prebalovala, takže každé 3 hod. , takže to vychádzalo tak na 8 -ks 10 s rezervou, teraz plánujem( podla skúseností známych) používat do plienky separačnú vložku, a ked bude plienočka suchá nie nacikaná-iba cvrknuté to kako čo sa bábo čistí, tak vyhodím len tú vložku a tak by som mohla ušetrit s plienkami na polovicu, čo si myslím že je dost, ale to len do takých 2 mes. sa možno dá, uvidím, lebo predtým som to nerobila, kedže som o tých separačných vložkách nepočula, ale vyskúšam, lebo plienku sú fakt do penazí...

strihalka
10. feb 2012

@dandelion18 ctvercovou ci obdelnikovou?

strihalka
10. feb 2012

@pimpilla ja jsme se dozvedela, ze nam bude plienky kupovat svokra, jaky uzasny napad rodine pomoi🙂 takze nam vzdy na mesic nakoupi plenky a suepr🙂ale tak jasne separacni vlozk y to jso nejake speci?ci jen kus neceho ?

ivetka1981
10. feb 2012

@takitak v nemocnici je im to fakt srdečne jedno..chcela som len dopriať drobčekovi viac komfortu pri nosení takejto "nooobl" plienočky...ale na druhej strane-nezafarbí mi drobčekov pupček oblečko od tinktúry???

strihalka
10. feb 2012

@ivetka1981 no oasi zalezi jak moc dokonale se podari gazou pupcek zakryt, pak by se to od tinktury obarvit nemelo, ale muzes cistit aj lihem, ne?ten nebarvi

dandelion18
10. feb 2012

@strihalka uf, si ma dostala teraz, ale asi tu "obdelnikovou" 😉 - do tej klasickej, úplne najklasickejšej perinky, aké sme ešte my mávali..

bambulka1010
10. feb 2012

@jennyna To ti verím, že to nie je bohviečo v nemocnici. Ja som bola počas tehotenstva 3x hospitalizovaná. Ale nie kvôli bábu, ale kvôli môjmu srdcu. A je ten režim v nemocnici veľmi prísny. Ja som bola na jiske-interné. A o 04:50 nás zobudili, pomerali teploty, spravili EKG. A potom sme čakali do 07:00 na vizitu a až o 08:30 nám doniesli raňajky. Takže som mala tiež čo robiť, aby som vydržala, bo malinká bola už hladná. Držím palčeky aby všetko dobre dopadlo. A aby si to tam vydržala. Ešte že máš počítač, a máš čo robiť, my sme nemohli mať ani tel. zapnutý, bo to rušilo prístroje.

srnqqa
10. feb 2012

@strihalka čo je v čechách? 😕
ja som už nakúpila, minule taký svetrík - veľkosť 9 mesiacov a prišiel mi vcelku väčší, tak som teraz zobrala jednu 18 mesiacov a zvyšok 12..no, uvidím, buď to vyjde alebo nie 😉 tu pridávam, čo som musela mať 😀

dennkaa
10. feb 2012

@ivetka1981 ja som vcera kupila mini balenie babylove (28 ks) v DMku, lebo sa mi nechce trepat to velke balenie Pampers

srnqqa
10. feb 2012

@strihalka a keby mám dievča, tak tieto: (ale to by ma zruinovala, pre baby je toho taaak strašne moooc)

strihalka
10. feb 2012

@srnqqa proste nadherne

srnqqa
10. feb 2012

@strihalka ale tieto by boli najsamväčší favorit, keďže milujem čiernu 😀

pimpilla
10. feb 2012

@strihalka no to je od nej pekné, len sa velmi dlho na to nespoliehaj, lebo aj moja mi zo začiatku kupovala, kedže nemla pojem o tom kollko toho dieta za mesiac spotrebuje 😀 a kedže volakedy jej deti už boli ako ročné údajne bez plienok, tak si myslela že aj moj syn bude tak, takže ju to velmi skoro omrzelo 😠 kedže mal moj plienky skoro do 2 rokov 😒 no ale záleží aj kolko vnúčat má, ked len jedno tak sa dá 😉 tie separačné vložky som na živo ani nevidela, len na nete ich majú, je to taká rolka s ústrižkami a ty si ich odtrhávaš a neviem či tam nebude taký lep.pási ako na vložkách, ktorý nalepíš do plienočky, zato si kupim len jednu rolku, vyskúšat ( inak to nie je drahé) lebo možno nám to ani nebude pasovat a nebudem to pouívat, uvidím, to je aj pre mna novinka 😲

strihalka
10. feb 2012

@srnqqa ale jak rikam....totak na dva roky, aby je stihla pres leto vynosit

srnqqa
10. feb 2012

@strihalka veď to, ja chodím v čiernom, čo je opak mojej profilovky, ale dieťa by som len do čierneho neobliekala, to je také veselé tie ich oblečky.. a Dudu je extra veselý 😉 teraz je to asi jarná kolekcia, chcela som tam bráchovi kúpiť bundu, čo som brala Matýsovi, Mice sa tiež páčila a bol sklamaný, že nie je jeho..Joj, tie očká smutné, ale keď som mu sľúbila, tak zoženiem, a keďže teraz nie, isto bude ešte na jeseň akcia Dudu, a ešte chcel Adi súpravu, keďže Matýs dostal.. Jaj, tie decká 😀 Ale nesplň im to. Pre tú radosť..

ivetka1981
10. feb 2012

@strihalka to práve neviem,čím by som to očistila...a je škoda,pofarbiť vecičky

ivetka1981
10. feb 2012

@dennkaa a kúpila si klasické pampersky,či tie s výrezom??

strihalka
10. feb 2012

@pimpilla no ma tri vnoucata ale uz bez plenek 😀 prave ze vi, kolik to stoji a vi ze nam tim pomuze, je nam jasne ze si budem muset obcas koupit balik plenek,a le i kdyby jsme kupovali plinky o polovinu mene, tak nam to ulehci domacnost

strihalka
10. feb 2012

@ivetka1981 ja mam pocit ze to jde i lihem cistit, ale treba se opytat...ale mam pocit ze to je to iste, lebo vim ze jsem na seznamu cetla nekde z elih a nenapada me k cemu jinemu by to mohlo byt 😀

srnqqa
10. feb 2012

@strihalka je ťažké odhadnúť tú veľkosť, veď tú bundu mám veľk. 9 mes. a príde mi teda dosť veľká.. No, ťažko povedať, ale isto sa táto značka bude opakovať.. No ale keď musím, tak musím, nemôžem si pomôcť a je to teda na liečenie 😅

pimpilla
10. feb 2012

@strihalka jasné to velmi pomože, tak aj ja dúfam že nám niekto občas kúpi, ani u nás už nie sú detičky s plienkami 😉 inak j amienim chodit kupovat do Madarska ( máme to kúsok) plienky sú tam o polovicu lacnejšie ako u nás 😲

brkabra
10. feb 2012

@lias ja som sa tiez prihlasila do baby bonusu, dostala som zlavnene kupony a balicek vraj az po porode.

strihalka
10. feb 2012

@pimpilla aj my sme byli a ted kdyz je dobry kurz 😀 i my to mame kousek v pdostate takze bud madarsko alebo rkausko

pimpilla
10. feb 2012

@ivetka1981 u nás to na 100% funguje tak, že v nemocnici oni čistia a ked prídeš domkov, tak by si mala ako prvú návštevu absolvovat a ohlásit sa u tvojej pediatričky, ktorá vystaví tvojmu bábetku kartu, ja som dostala štartovací balíček a v tom bol ten 60% lieh na čistenie a kadejaké iné vecičky, takže ja ten lieh nekupujem ,lebo by som ho mala dostat, ale my ked sme šli domocv už sme nič na pupček nepotrebovali, záleží od času kedy nás budú prepuštat z nemocnici, ja som ešte hned v ten den stihla aj pediatričku, ktorá nám synčeka, odmerala, pokontrolovala, urobila záznam, trošku si ho tam pomojkali, pochválili, a šli sme domov 🙂

srnqqa
10. feb 2012

@takitak tie nervy aj hormóny mám celkom ok, na to sa vyhovárať nebudem. Predvčerom urobím kriky, že sa takto naťahujem a včera zas to isté "Však je Peťa doma". Tým, že brácho nevie ani chodiť, ani sám sedieť, keď ho držím, neobjíme ma okolo krku,ako to robia deti, aby sa odľahčili, ale celú jeho váhu tým pádom nesiem ja.. To je OK, lenže keď mám brucho, a dávam si ho teda na bok, ale aj tak - Matýs je kade-tade, plus tá záťaž..Raz darmo, keď ho dvíham, svaly sa pekne namáhajú práve v "matýsovej oblasti"..a to nie je sranda.. ☹
S tým zápalom môže byť, ale keď si to povedala takto verejne, chytila ma taká vnútorná hystéria, čo ak to ohrozí Matýsa, nejaké hnusné baktérie alebo čo.. Dúfam, že je to len sval natiahnutý.. To je hrozné, do pondelka sa môžem zblázniť.. ☹

strihalka
10. feb 2012

@pimpilla no vim ze dr gynek rozdava ty kufriky, jen zrejme to dava jen tem co to majiu ni predplacene.-( takze asi nikde nic nedostanu .-( zadne vzorky nic☹ jen v dmku po porode😀

dennkaa
10. feb 2012

@ivetka1981 ja som kupila Pampers Premium Care (ziadny vyrez som neriesila)

srnqqa
10. feb 2012

@ivetka1981 a nedávajú v nemocnici ich veci? Veď sa to tu tvrdilo.. Že si beriete len oblečko na cestu domov.. 😨 Aj kamoška mi vravela, že len rukavičky dcére brala do pôrodnice..

pimpilla
10. feb 2012

@strihalka to je niečo iné od gynekologa som tiež nedostgala nič, ale od pediatričky dostávame, a nemám nič predplatené, takže neviem ako to hcodí vo večších mestách ☹ myslím že tam boli vzorky detskej kozmetiky sensitive nivea, lucka voda, ten lieh, niečo na očká, krémik na zadoček a atd...a viem že večšina mamičiek potrebovali aj tú fialovú vodičku do úst či na jazyk bábetku, skoro každé dostane tú pupáčikovú infekciu do úst, ale to som asi mala tiež v tom balíčku 🙂

ivetka1981
10. feb 2012

@pimpilla presne takto by to malo fungovať aj tu v PO,resp.aj v BJ ked chcem rodiť..tak som zvedavá,ako to dopadne...zatial dakujem