Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
baby nemate niekto pod. problem ako ja? som v 32tt. a lekar ma včera vysetril a babo sa mi tlaci už dole hlavou a je to skoro. Naordinoval mi prisny klud, lezanie s vankusom pod zadkom aby sa netlacilo. Krčok mam v poriadku. Moc mi okolo toho nepovedal, či hrozi porod, ci by babo prezilo alebo ako. Niekde som citala ze do 36tt je najlepšie to vydrzat a potom sa moze uz tlacit na svet...
@teleranka bezdotykový je že len namieriš stlačíš a odmeria 😀 na čokoľvek to namieriš, na vodu, ruku, stôl, vzduch ...
tak ja Ti poradím ako na ten teplomer - daj si teplý čaj do pusy, trochu vydrž pálenie a potom si daj ten teplomer do pusy a meraj si teplotu tam .... 😀 😀 😀 ale svojim deťom to nehovor, oni ťa preštia tak či tak ... a musiš ho držať dlhšie ... aby si bola v obraze toto robí môj otec nám keď ho ošetrujem s výýýsokými teplotami ...
@zuzukaa ahoj, ja son na tom podobne, tiez mam krcok v poriadku, ale mam sa viac setrit, nebehat hore dole, skor byt doma v klude..mala sa tiez tlaci hlavou, ale zatial sa chvalabohu neotvaram..tak sa teraz snazim velmi nelietat kade tade, doma oddychujem, aby som nieco nepodcenila 🙂
@takitak @huterika tak ano, zvacsa sa da zistit ci ma uz fakt vysoku teplotu (tak od tych 38) aj rukou, ale take tie zvysene do 37.5 tam som si nebola nikdy ista, vela spravi aj ci prave plakal, kakal, nejako fyzicky sa namahal a pod....ja som sa tym nasim teplomerom namerala veru dost, lebo mal asi v polroku zapal mocovych ciest a prejavilo sa to len zvysenou teplotou okolo 37.2 ktoru maval niekolko tyzdnov....ale nastastie v tom obdobi si nechal zmerat v ritke bez problemov....ja mam taky nejaky ako @takitak, inu znacku sice ale taky styl presne, aj s tym ze by mal merat rychlejsie, do tych 10s...
@zuzukaa mne sa tiez krpec tlaci dost nizko hlavou uz od 24tt,aj krcok makky a skrateny ale nalez sa odvtedy nemenil, az teraz zrovna dnes v 33t mi zistila, ze uz sa aj otvaram zvonka trosicka, ale mojej doki sa to zda primerane na moj tt...ze treba sa trosku setrit, ale podla mna nemusis lezat s vankusom pod zadkom bez pohnutia, uvidis na dalsej poradni ako to bude pokracovat, ak by to bolo velmi akutne, poslal by ta do nemocky, alebo velmi skoro dalsia poradna...teda tot moj nazor a skusenost...
@strihalka takže mali to tam?
@dandelion18 anooo, maji vse, ctvercove, obdelnikove, vlozky oboji, samotne perinky nekolik druhu...
@strihalka super, ďakujem pekne..tak asi tam zbehnem zajtra 🙂
ahojte dievcata, ak Vas pozorne citam, tak tusim ste este nepreberali ake osusky alebo zupany pre malaickych drobcov kupujete. Mate niekto nejaky dobry tip resp. kolko kusov je potrebnych? dik
Bolo raz jedno dieťa pripravené, že sa narodí. Pýtalo sa Boha: Počulo som,že ma zajtra posielaš na zem. Ale ako tam budem žiť, keď som maličký a slabý? Boh mu odpovedal: Medzi mnohými anjelmi som vybral jedného pre Teba. Ona Ťa bude čakať a starať sa o Teba. "Ale" ..hovorí dieťa.."..tu nerobím nič len spievam a smejem sa. To je to, čo potrebujem, aby som bolo šťastné." Boh povie: " Tvoj anjel Ti bude spievať každý deň a bude Ti hovoriť tie najsladšie slová. A budeš cítiť lásku svojho anjela a budeš šťastné!" "Počulo som, že na zemi sú zlí ľudia"...hovorí dieťa..."kto ma ochráni?" Boh objíme dieťa a hovorí: "Tvoj anjel Ťa bude brániť i za cenu svojho života!" V tom momente zavládol kľud v nebi, ale na zemi už bolo počuť hlasy. Dieťa sa v rýchlosti spýtalo: "Bože, povedz mi meno môjho anjela." Boh odpovie: "Meno Tvojho anjela vôbec nie je dôležité, Ty mu budeš hovoriť: " MAMA "
Dievčatá, chcem sa Vás opýtať či aj vy mávate bolesť v brušku, ako keby ste mali menštruáciu?
Predtým som mávala zriedkavo, a včera som si myslela, že pôjdem už do pôrodnice 😒 trvalo to od 20h- 23h, malý bol aktívny - stále sa naťahoval, pučil, a bolesť - a la menzes....neviem, či reagoval na spln, alebo to boli falošní poslíčkovia, .....potom som si dala magnézium a prešlo ma to....ráno som išla do roboty s obavou, ale zatiaľ v pohode a dúfam, že najbližších 6 týždňov sa to nezopakuje. Môže to byť spôsobené tým, že je aj väčší?
AHojte dievky 🙂 pár dní tu nebudem, tak dufam,ze nic zavažne nebudete preberať....teraz sa chystám na Liptov ( mamina vravela,ze je tam -17°C) a zajtra pojdeme len tak kuknut do Polska, kamarat nas prehovoril,ze su tam dobre ceny pre deticky ,tak vam potom poreferujem......dufam,ze cesty su v pohode a nebude nas moc natriasať...
Potom mam aj poradnu aj Porodnu asistentku na plane, tak vam zase poskytnem velky prispevok 🙂...
Dievčatá držte sa a šetrite sa ...Pekný víkend prajem 🙂
@janka273 ja som presne toto zažila v utorok v noci a ráno som prišla na to že to bolo tým, že sa malá otočila dolu hlavičkou.... strach to bol, tiež som myslela že už pôjdem. Ale fakt neviem či to môže byť tvoj prípad ale ak je tvoj drobček väčší tak môže byť že keď sa riadne zaprie tak to bolí
@janka273 mna pobolieva brusko ako pri menzese kazdy mesiac, vzdy okolo toho datumu, ked som normalne aj menzes dostavala - ale nebolo to nejake dlhe, iba taky blby pocit. Ale tak dlho ako popisujes, ma to nikdy nebolelo.
Baby ja sa chcem tiez poradit - od vcera som na intimke spozorovala taky zltsi vytok ako som doteraz mavala, myslite, ze je to ok?? Palenie ani svrbenie ma netrapi, iba ta farba vytoku sa zmenila. V stredu idem k porodnikovi a vo stvrtok mam poradnu ... no nechem nieco zanedbat.
Nic proti ruke a puse na celo, ale ak moja mala bude ako moja 12rocna sestra, tak by mohla mat aj 39,5 a na ruke by som zistila velke nic. Odskusane, potvrdene jej mnohonasobnymi vysokymi teplotami. Takze radsej budem bojovat s malym deckom s teplomerom, ako sa spoliehat na ruku a celo (nehovorim, ze obecne nefunguje, ale bohuzial viem, ze niekedy nefunguje a to "niekedy" ma dost desi).
ahojte tehulky...nebola som tu asi 4 dni, tak Vas idem citat...dnes som mala poradnu a ultrz...maly Jakubko ma 1788 g a 42 cm...je uz z neho velky chlap...
dalsiu poradnu mame o 3 tyzdne a bud.tyzden idem na poradnu do nemocnice na rizikove...
MD budem mat vypisanu az k 1.3....co sa mi zda byt trocha neskoro, ale neva....
@pimpilla ja mam jedno bodynko s dlhym rukavom a rukavickou v jednom, alebo overal, uz neviem...a so stranky http://kojenecke-obleceni.eu/ Ani som o tom nevedela, az ked prislo 😀
Juhu, hlásim váhový prírastok v 33tt je +15kg a teraz ma prekonajte 😎
ta fialova vodicka je manganistan draselny, nie?

@takitak
@lias
@huterika
@ancovicka30 aky je to bezdotykovy teplomer?
inak ja som vzdy ospevovala klasicky ortutovy teplomer...jednak v detstve sa dal paradne nahriat na slnku alebo v caji alebo na radiatore a ja som potom mohla byt akoze marooood 😀 a jednak mi prisli najpresnejsie...potom mama kupila digitalny a ten som nevedela prešťať, furt mi ukazoval do 37°C a to ma už jasan nikto nehcel polutovat pri takej malej teplote 😝