icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ancovicka30
10. feb 2012

ahojte baby, tak ja som uz dnes zvladla poradnu, celkom uspesne, akurat ze maly je uplny obrik, ma 2400g uz teraz, a podla dnesnych udajov je v priemere o 2 tyzdne vacsi....no som zvedava kedy budem rodit, dufam ze aspon daky tyzden skor sa podari, lebo inak bude mat evidentne nad 4kg...jezisi...moj prvy mal 3600 a zdal sa mi velky, tak co uz teraz bude...a este sa aj otvarat zacinam ze zvonka na prst ale zvnutra branka zatvorena, takze pohoda povedala doktorka...a otoceny je stale spravne dolu hlavkou, tak fajn, uz hadam nebude vymyslat...🙂
a k tomu co ste tu preberali
@strihalka tie velkosti toho oblecka co tam pisali tazko povedat, skus si zmerat dlzku toho co uz mas doma, pravdupovediac ja som to nikdy pri takychto malych veciach neskusala merat, takze nemam odhad, kazdopadne v nejakom stadiu to urcite vynosite, u teba to nevyzera na nejaku obrynu asi...
potom o tych kufrikoch ste tu pisali a o pupocnikoch, ja som dostala reklamny kufrik pri prvom len v porodnici a lieh tam teda nebol, ale na druhej strane na antolskej hlasaju teoriu, ze pupocnik sa poriesi sam, takze s nim nerobis ty ako mamicka vobec nic (myslim ze po porode ho sestricky asi potreli liehom, ale potom uz nic)....a plienky s vyrezom nemam, ja mam do porodky dm babylove tie male 28ks, to mi myslim minule stacilo tak presne akurat, ved prinajhorsom kupi muz, keby dochadzali...a @strihalka tiez by som sa nebala, ze ti novorodenec prekaka plienku, prekakavanie zacne az neskor ked tak, takze z tohto pohladu ti je jedno aka znacka na zaciatku...

ancovicka30
10. feb 2012

aha, a baby s tou epi na antolskej @takitak a @mius.brcko, take tie pondelnajsie prednasky na 3. posch nad bufetom to nezvyklo byvat priamo o epi (teda neviem ci je nejaka zmena) ale o porode vseobecne, zvykli tam chodit aj oteckovia, aj ked to nie je povinne (ani pre mamicku ani pre otecka)....vyslovene tzv. poucenie o epi zvyklo byvat v stredu o 14:00 na oddeleni anesteziologie, a pred epi je to povinne, inak ti ju nedaju, aj tam cosi podpisujes...ale na tuto vec sa chodilo az po prvej poradni, s takym vymennym listockom od porodnika

katkarv
autor
10. feb 2012

@ivetka1981 xix no neviem ci si to cestovanie budes vychutnavat z takym bruskom,nebodaj opuchajucimi nohami a ked ti uz bude babo tlacit dole 🙂 Ale co ine nam ostava,aj ja sa nacestujem do Sace,teda ak sa rozhodnem tam chodit do poradne,lebo jedna baba tu na MK pisala ze tiez je z PO ale nechodila tam do poradne a v pohode v Saci odrodila.

jennyna
10. feb 2012

@ancovicka30 ja to nechapem, tiez som zvnutra zatvorena a zvonka na prst a lezim,hmm....Ale blahozelam ku krasnej vahe!!

srnqqa
10. feb 2012

@ivetka1981 pôvodne som síce nechcela dávať moc za takú košieľku, ale to boli tie klasické bavlnené s nejakým mackom, oranžové so žltým lemom.. no, ale tejto nejde odolať.. a hádam sa zíde aj potom 😀 to je jedna z tých vecí "must have".. A najlepšie je, že to som našla len tak náhodou, tu na MK tie reklamy, čo behajú po pravej strane.. 😎

lias
10. feb 2012

@ancovicka30 uf pekná váha 🙂 , mne bude postačovať ak bude mať bambula pri pôrode 3 kg. Staršie mali všetky takmer rovnako okolo 3 kg, tak ani teraz nepredpokladám nejaký extrém 😉
Ja teraz inak netuším koľko váži, mne to na poradni doktorka hovorila naposledy v decembri 😒

srnqqa
10. feb 2012

@pimpilla bodyčká som nevidela, len košieľky.. Ale možno natrafíš - kto hľadá, nájde.. ja ani košieľku nemám, okrem jednej jedinej, inak len body a nejaké 3 overaliky..

srnqqa
10. feb 2012

@atreyu chcela som babu, mám chalana, to som cítila od začiatku, že to bude tak, a môj 6 zmysel ma opäť nesklamal.. Už si ani neviem predstaviť, že by to malo byť dievčatko, ale po 3D, kedy to bolo definitívne potvrdené, mi prišlo ľúto, bola som v H&M a tam také krásne vecičky pre princezné.. tak som tam len slzila, ale stačí poňúrať po nete a som spokojná tiež.. 😀 až na moju peňaženku 😝

pimpilla
10. feb 2012

@srnqqa no uvidím, už som googlila a našla som aj bodinká ale len na českých stránkach ☹ u nás len samé košielky 😒

pimpilla
10. feb 2012

@srnqqa H&M a Next má krásné aj pre chlapčekov , ja stále len po týchto značkách pokukujem 😉

srnqqa
10. feb 2012

@pimpilla česi inak majú mnohé veci lacné, škoda len, že bankovým prevodom ten cezhraničný príkaz stojí 16,50 eur (v slsp aspoň).. to sa kvôli 1-2 veciam neoplatí..
Majú pekné veci, aj ja pokukujem, ale teraz mi zas chýbajú také tie typické jemnučké bábätkovské vzory.. Tie ešte musím dokúpiť..
Ešte ma napadlo na mimibazar.sk je kopec vecí, aj tam sa dá perfišne zohnať, či už nové alebo použité.. A aj natrafiť na kadejaké vychytávky.. 🙂

ivetka1981
10. feb 2012

@katkarv tiež som počula o jednej mamičke,že takto pochodila..ved uvidíme..kedy dáme my dve stretko..už by sa patrilo🙂

elfka.elfka
10. feb 2012

@katkarv a to sa nechodi do poradne len posledny mesiac? a raz tyzdenne, cize 3x pojdes a stvrtykrat rodis 😀

srnqqa
10. feb 2012

@pimpilla ešte ma napadla značka Lindex, tam sú tiež pekné veci, aj odtiaľ mám..

katkarv
autor
10. feb 2012

@ivetka1981 no neviem,navrhni 🙂

katkarv
autor
10. feb 2012

@elfka.elfka no uz od 34tt mozes tam chodit a ked porodis az v 41tt tak to je viac 🙂 Nikdy nevies ako dopadnes 😀

elfka.elfka
10. feb 2012

kto zhanal tie bodinka? tieto su prekladacie a maju aj tie rukavy co sa daju stiahnut ako rukavicky :

http://www.detsky-textil.info/product/_-body_-k...

mius.brcko
10. feb 2012

@takitak velmi pekne dakujem za info 🙂 v pondelok by som tam asi isla, ak mi vsetko vyjde tak ako ma.. a pripadne sa spytam na tie prednasky tam... este raz dik 😉

ivetka1981
10. feb 2012

@katkarv kludne aj budúci týžden v piatok...

katkarv
autor
10. feb 2012

@ivetka1981 doobedu ci poobede? 🙂

elfka.elfka
10. feb 2012

@katkarv jasne ze to je len teoria.. a ja som ani nevedela ze sa chodi od 34, myslela som ze od 36.......a ja co prenasam tak to urcite pojdem na viac krat 😀 ale ja tom mam 3min autom do Sace, to aj peso by som presla... zda sa mi, ze teraz je tam velmi vela tehuliek, plna chodba, fakt... a dnes tri cisarske hned z rana.... cize tehulky cakaju, rodicky maju prednost..... aby nas mal kto odrodit, hadam do aprila bude kludnejsie.

huterika
10. feb 2012

Krasny slnecky dnik tehulky, ake mate teplomery pre babatko? poradte zhodnotte 🙂 premyslam o bezdotykovom infa co sa zameria na cielko, ale neviem ako velmi je spolahlivy. Inak ako ste riesili tie plienocky tak ja mam len pampers 1 newborn, tusim 27 ich je, tak netusim ci je tam aj nejaky otvor na pupcek.
Aaaa od 28.2. mi zacina predporodna priprava, ked som videla ten rozpis, vypada to ze do nemocnice budem chodit ako na hodiny klavira, aj 3krat za tyzden kedze v tom case je aj stretko s anesteziologom, posledne sono, kontrola u sagefemme plus nejake stretko ohladom kojenia 😒 som zvedava kto ma tam bude tak casto vozit... asi budeme musiet otravovat priatelovu 76 rocnu babicku, ale na aute jazdi ako raketa 😀

katkarv
autor
10. feb 2012

@elfka.elfka ty si chces zazmluvnit lekara,ci len tak naslepo?Ja by som chcela ale len tak neoficialne ak by sa dalo 🙂 ,oficialne je to tam tusim 250eur.

takitak
10. feb 2012

@huterika som rada že nie som jediná kto nevie o otvor na pupoček na plienkach 😀 ja mám teplomer - rýchlobežka za 10sek odmeria. Ja som to už tu písala ale chcela som ten bezdotykový aby som to mohla aj do vody aj na telo aj .... ale nakoniec mi to tu dievčatá vyhovorili a ešte som si to vlekárni potvrdila a dala si vytiahnuť všetky druhy bezdotykové - a teplotné rozdiely som ma od 35,2 do 36,8 - zo 4 teplomerov - takže som kúpila rychlobežku, vraj to je najlepšie. A k takému safe kit, či čo som to kúpila som dostala jeden teplomer, obyč do zadočku s takými náhradnými tubičkami - alebo nie náhradné, ale jednorázové, hygienické .... a do vody som si kúpila kačičku s teplomerom, krááásnu žltú za jedno eur aj dačo ... každý tvrdí že vodu budem merať tak 2x a potom sa na to vy... ako sa poznám aj 2x bude na mňa veľa... ale kačička sa vždy zíde ....

pimpilla
10. feb 2012

@elfka.elfka ja to zhánam, a tiež som tieto našla , ale je to česká stránka, škoda ☹

mius.brcko
10. feb 2012

@ancovicka30 aha, no nevadi...tak v pondelok pridem a uvidim... aspon dostanem nejake info a budem konecne vediet kedy co je 🙂

ancovicka30
10. feb 2012

@jennyna hm, tak jedine ma napada, ze ta radsej dali lezat kvoli tomu, ze si mala problemy aj v prvom tehu, myslim ze statisticky ked prve sa narodi skor, tak je vacsia sanca ze aj druhe, tak asi preto...ja som naopak prve prenasala, teraz sa mi sice krcok skratil uz v 24tt, ale potom sa to uz vobec nepohlo az doteraz do 33tt, tak zo zaciatku ma celkom strasila doktorka ze nevysavat a polihovat a tak, ale teraz uz len tak, ze treba si obcas pooddychovat nech to este aspon mesiac potiahnete....no uprimne mesiac by mi bol este asi tak akurat, nech sa ta vaha udrzi akotak v norme...
@srnqqa pridavam sa k znacke lindex, v ba je to v poluse, krasne detske vecicky podla mna...🙂
@huterika teplomer ja mam digitalny, meriam v zadocku, vraj je to najpresnejsie, ale tie bezdotykove su fakt prakticke ked ti dieta odmieta vydrzat aj tych 10s s teplomerom v zadocku....kazdopadne uplne malinke babo vydrzi a ked sa zacne vzpierat tak pripadne mozes kupit bezdotykovy....ale tie rozdiely co vravi @takitak tak to je hruza, spolu s tou cenou, nic moc teda...

huterika
10. feb 2012

@takitak No ved to ze kazdy meria inak a ted babo rad 😉 nasla som dokonca aj takyto clanok, takze presne ako ty si skusala. A do vody asi nebudem kupovat teplomer zatial.
http://tvnoviny.sk/spravy/radimevam/test-teplom...

lias
10. feb 2012

@huterika ja som teplotu merala klasickým ortuťovým, nedávno ich však zakázali, čo je škoda, lebo boli najpresnejšie. Máme doma teraz digitálny Hartmann a ten si meria ako sa mu chce 😒 .
Takmer ho nepoužívam, teplotu "meriam" pusou na čelo 😉 , teplomer vyťahujem až keď je to naozaj horúci bozk (našťastie veeeľmi zriedkavo 🙂 ).

takitak
10. feb 2012

@huterika
@ancovicka30 si osobne myslím že ako každá mama budeme najviac merať priložením ruky na čelo a budeme najlepšie vedieť a cítiť že má teplotu - nie je tak skúsené maminy ??? ináč ja mám tento
http://www.microlife.com/products/fever/10secon...
mám ho doporučený lekárom aj kamoškami ...