icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

srnqqa
17. feb 2012

@peka13 aj ja ďakujem za ďalšiu prednášku, veľmi poučné pre mňa, ale si ma vystrašila tým zašívaním, no potom ma baby tu v príspevkoch, čo čítam, upokojili.. vlastne, keďže som absolvovala niekoľko piercingov, nemal by byť problém, ale čoho sa bojím, je, že mne vždy štichy vyhnisali a telo bolo z toho v šoku ☹ inak, nepochopila som toto "Buď počas zošivania alebo až potom, podľa okolností nam dajú bábatko na priloženie, a to by sme mali nechat cuckať cicinu max 5-10 min" - konkrétne cuckanie ciciny.. 😀 Hneď som mala na očiach prasačinku, ale iba tak trochu 😎

peka13
17. feb 2012

@jennyna
@maxara s tym jedlom mate pravdu, to mi aj ona vravela...ze niektore mozu jest vsetko a niektore nic...ale ze sa nemame spoliehat, napr. ze predtym som jedla vsetko a nic sa nedialo ...treba postupne skusat, co to spravi babatku.....ale je fajn ze ste mohli vsetko 🙂 aj ja dufam, ze budem jedna s tych 🙂

lillienn
17. feb 2012

@peka13 super informácie 🙂 skopírovala som si to a beriem do pôrodnice spolu s informáciami čo všetko treba vybaviť po pôrode...

beronsche
17. feb 2012

@peka13 Vdaka za suhrn prednasky!! Ak sa ti chce, tak aj tu druhu napis.. 😉

peka13
17. feb 2012

@ancovicka30 Ja si myslim, ze ta moja PA ma chcela pripravit aj na to,ze sitie aj po umrtveni moze boliet...niektore zeny sa na to stazuju, ale vravela, ze zalezi ako ktora zvlada bolest...a preto si mozno ani tu maternicu pri zalacani az tak necitila citlivo....ja si sama o sebe myslim, ze mam prach bolesti dost vysoky a ze ma nebude az tak vsetko boliet ako ona vravela.,...len ma na to chcela upozornit...mozno budem v takom ošiali, ze ani nebudem vedieť že ma šijú 😀
A z jedlom ako som pisala maxare a jennyne , aj ty si to pisala vlastne...je to o tom skusani. len na zaciatok treba skusat postupne...vy ste uz skusene maminy...tak som zvedava ako my budeme papat 🙂

beronsche
17. feb 2012

Inak kocky pre zaujimavost - ak je babatko otocene KP v 36 tt tak vraj sa mu da pomoct otocit sa pomocou akupunktury.
To len vcera po joge dula spomenula, tak nic viac neviem, ale zistim.. 🙂

huterika
17. feb 2012

Pekny dnik babulky,

Neviem ako ti vasi drobci ale ten moj si robi asi kotrmelce pod pravym rebrom, mexicke vlnky a stale sa vyduva do praveho boku, au au. Neviem ako ho ukludnit 😀 uz sa neviem dockat pondelka, kedy budeme mat nejake blizsie info o nom kolko g atd, ked ho zasa uvidime po 2 a pol mesiaciiii.... jooooj dlha doba veru. Snad je vsetko ok

strihalka
17. feb 2012

@maxara ok🙂
sak potom tato tema urcite nastane, aj jen ci prevetivne ty lahve koupit bo ne☹

Jidlo na cestu zabalene tzn asi 5chlebu x 2 😀, jedna termoska s cajem, jedna s kavou, premyslim, kde ted sezenu pytel s piskem, kdyby jsme nekde zapadli 😀minulou zimu, teda predminulou jsem ho vozila preventivne fakt v aute😀

zlatulienka
17. feb 2012

@peka13 super prednáška
uvažujem nad tým oxytocínom, pri Robkovi mi ho nedávali vôbec ani na porodenie placenty, ale keď tak nad tým rozmýšľam, my sme si dávali odobrať pupočníkovú krv a videla som, že ju brali nielen z pupočníka ale aj z placenty, takže keby mi ho podali, tak by sa tam dostal aj tak
na to zavinutie placenty mne dávali aj termofor so studenou vodou a mala som si k tomu stláčať brucho, to mi robil môj mm, ten tlačil lepšie, až zo mňa vždy riadne vyšplechlo 😉, ´má to čosi do seba, lebo potom neskôr som krvácala menej intenzívne ako po prvom pôrode
k šitiu - trocha to štípalo, ale bola som z narodenia drobčeka v takej eufórii, že by ma mohli zaživa aj rezať 🙂
jediné čo ma mrzí, že mi Robka nedali hneď k prsníku, pritom nebol dôvod, bol úplne Ok a ja tiež, len si to z novorodeneckého chceli uľahčiť, proste ho obriadili, porobili čo mali nech majú "pokoj"
ale potom som im ho už nedala, mala som ho stále pri sebe, len keď ho brali na vyšetrenie...
a ešte styk počas šestonedelia - že chránený 🙂 tak na to som len tak skoro nepomyslela,až 5. týždeň po pôrode, po prvom pôrode mi to trvalo dlhšie,..ale spomenula som si na naše spoluobčianky tmavšej pleti, tie utekajú domov hneď po pôrode za chlapmi až im náhodou nazahnú s inou, tie asi nebolí nič 😀 😀 😀

maxara
17. feb 2012

@peka13 zlatik a co sa tyka sitia.. mne sili vsetko.. od krcka, cez ruptury na viacerych stranach az po nastrih, cize krcok, sliznice, podkozie, kozu.. vsetko.. dala mi dve injekcie, ale kam to neviem, lebo som citila vsetko.. uplne nechutne bolo ked mi pritlacala tampon na susenie niekde tam hlboko.. driapalo to a stipalo, hnus.. a teda netancovat zadkom som sa snazila, kedze po mne dr hucala, jak keby ma hladkala a nie sila. No to jednoducho mas take reflexy.. to cukanie sa moc neda ovlyvnit. A to teda musim povedat, ze som mala kontrakcie tri dni a tri noci a rodila som velke dieta, bolesti som mala, ale nemozem povedat, ze nejake velke, takze si myslim, ze prah bolesti mam vysoky. A po porode som vsetkym vyhlasovala, ze radsej si zopakujem 3x tie tri dni kontrakcii a aj 3x porod, ako to jedno sitie 😒 to nechcem teraz strasit, ale podla mna je to veeelmi individualne 😉

peka13
17. feb 2012

@srnqqa 😀 😀 myslela som to tak, ze hned po porode, ako to bude mozne ( 5 min alebo podla stavu maminy a dietatky, ci to je mozne, ci niesu komplikacie, ti daju bábo aby odskusali reflex) 🙂 to cuckanie...ze sice to bude strasne prijemne ak sa dietatko prisaje, ale nemame si robit s prsnika cumel...zo zaciatku nam tam aj tak nic nepojde, za tych 5-10 min stihne do mozgu prist info, ze treba robit mliecko a dietatko si odskusa saci reflex..ale mliecko sa vytvori az za nejaky cas...vacsinou za tie 3-4hod prve kvapky 🙂 .ale aby toto prve prisatie netrvalo dlhsie, lebo dalsie bude bolestivejsie...a potom dalsie este viaac a este viac...treba postupne zvykat ...
Ta PA mi vravela, ze uz videla zeny, co takto drzali dieta na prsniku a nechceli si dat povedat aj 45 min....a potom hned pri dalsich prilozeniach mali popraskane a krvane bradavky...predsa len nie su zvyknute, byt ponukane kazdé 2 hod... ALEBO ÁNO? 😀 ...ale chlap ma isto inu techniku ako bábo 😎

maxara
17. feb 2012

@strihalka aha, no tak podla mna preventivne urcite nie, lebo aprilovciatko bude tak najskor, ak teda vobec bude, pit vodu az tak koncom juna, mozno v juli, takze dovtedy uvidis, ci mas mliecko alebo ci treba aj UM.. mne Nina nepila z flasky vodu nikdy, ale mlieko ano. A caj nechcela uz duplom ziaden a nikdy.

maxara
17. feb 2012

@strihalka a este si zbal so sebou deku a flasu vody 😉 pre istotu

peka13
17. feb 2012

@maxara tak tak ako vravis...mrzi ma ze ta tak vytrapili. 😖 dufam,ze sa ti to uz nestane....a kto vie co ti pichali a ci pichali ako mali...to asi nezistis...ale zvladla si to...je to vsetko individualne a dufam, aj ja ze ma nebudu trápit..ti naši doktori 🙂

beronsche
17. feb 2012

@maxara Takze teba nastrihli ale aj tak si sa roztrhala? Ako dlho sa ti to hojilo? A mas pocit, ze je to ako predtym?

maxara
17. feb 2012

@peka13 aha a este som chcela, ze sit zacinaju az po porodeni placenty, takze porodis, daju ti babo hned na brucho, alebo teda ho vezmu keby daco a hned donesu a vtedy das prso, nech si cucne, to sa caka na placentu, to trva 5-60 minut kym sa porodi a keby nie, tak potom to nejak rucne strucne nechutne riesia 🤐 a vlastne po 10 minutach co mas babo na bruchu ti ho vezmu utriet zabalit a tak a daju vedla teba do takej postielky a spolu cakate kym sa placke uraci. A sije sa teda az potom, ked ona vylezie

beronsche
17. feb 2012

@svistinka fiha... dufam, ze nam sa to nestane.. Nie ze by som chcela silou mocou dievcatko, ale uz mame co to pokupene v dievcenskom vydani... Takze by bol chlapcek v ruzovom...😀
A v ktorom tt ti povedali, ze bude dievcatko?

peka13
17. feb 2012

@zlatulienka presne ako vlavíš, to zatláčanie....je také, že až vyšplechne..to mi aj ona vravela...a menej potom ostava na neskor...rychlejsie sa maternica vycisti...netrva to tak dlho ako ked sama odchadza... 🙂
A k tomu sexu,...som sa aj ja smiala,ze asi na to nepomyslim, len ma chcela upozornit, ze aj to sa stava...a vidi to na dennom poriadku 🙂 ...u nasich tmavsich spoluobcanoch ...ale tak my sme iny pripad 😀

strihalka
17. feb 2012

@maxara a mliko kdyz odejde, tak je to jak rychle?stihne muz do tesca?😀

peka13
17. feb 2012

@zlatulienka ozaj aky ste mali odber pup. krvi...lebo ak ste mali premium, tak naozaj tam sa bere aj s placenty, preto ti oxyk nedali na porodenie placenty...ale ak len standart, tam sa len z pupocnika berie a to asi nevadi...ale nevyznam sa az tak do toho...takze nebudem mudrovat 🤐

pimpilla
17. feb 2012

Tak opíšem aj moje skúsenosti, pre upokojenie , ja som mala dokopy hodinový porod, oxytocín a nič podobné nepoznám, dokonca som nedostala ani klystír, lebo sme nestihli, mala som síce predčasný porod a synček len 2,40 kg takže som mala nastrihnutú hrádzu minimálne, z vonka myslím to bol len 1 steh, šitie som vobec necítila,len ako dok.zatiahla za tú nit, vlastne som to ani nestíhala sledovat, lebo jednak som bola vystrašená čo bude dalej s malým a ko hovoria baby ta euforia robí teda svoje 🙂 mne synčeka nedali, pretože musel do inkubátora, ale hned v ten den bol z neho vybratý, lebo vedel papat a udržat si telesnú teplotu, kojit sa nám nepodarilo ☹ , lebo neprospieval, tak sa muselo dokrmovat aby priberal... v nemocnici sme boli 2 týždne ked nás pustili domov...a k tomu styku počas šestonedelia: nie som občanska tmavšej pleti, ale s manželom sme to skúsili po 2 týždnoch 😲 samozrejme s tým že ked to bude boliet tak prestaneme, ale kedže som nebola zašitá a už totál vyliečená ma nič nebolelo a nebolo to ani nepríjemné, takže tolko u mna 🙂

maxara
17. feb 2012

@peka13 no veru teraz sa mi to nestane, lebo idem na antolsku, tam je viac boxov a bude tam aj jedna porodnicka, co ma bude mat na pamati 🙂 takze to, ze by na mna zabudli, by sa mi nemalo stat

@beronsche noo.. na to vsetko, ako sa to u mna pomalicky rozbiehalo, tak ked slo uz do tuheho a Ninka pochopila, ze musi von, tak sla rychlo a bola velka, cize sla ako delova gula a plus s rukou ako superman 😅 😝
teda zacala som sa s konskou davkou vyvolavacky otvarat rano o cca 7, o 9tej som bola na 2 cm a o 10tej na 4, vtedy kazal dr nachystat, no sestricka vypatlana fuchtla si ma pomylila s inou babou, nachystala inu skratka a mna poslali, nech cakam, kym pridem na rad, prisla o 10:30 dala mi infuzku a najblizise prisla az 11:30!!! ked som uz mala kontrakcie tlaciace asi 10 minut a bola ju zavolat baba, co sa odpojila kvoli mne z monitora, lebo za nami nikto tu hodinu neprisiel 😖 Ja som mala stojan s infuzkou za postelou a nedal sa mi vytiahnut a nemohla som sa dostat skratka z tej postele, nemala som ziaden ten bzuciak na zavolanie, nic.. hrozne.. a ked ma konecne vyslobodili z tej infuzky, utekala som na osetrovnu, dr povedal, ze Nina mala byt uz 10 minut vonku, tak potom strasne zmatky nastali a kedze bolo vsetko full, tak ma hodili na taku osetrovnu 11:40 a 11:45 sa Nina narodila. Takze na take tri zatlacenia plus ruka porodnej asistentky na bruchu..
Potom to otrasne sitie, to som uz ozaj revala, ale len tak pre seba potichu.
A potom pokooooj.. nesadla som si asi 10 dni, vstavala som z postele cez bok, bolelo to dost, ale hojilo sa to pekne, nemala som to zapalene, mala som ale ATB pre istotu naordinovane. A potom po 600nedeli mi dr nakazal, ze ked k nemu pridem, tak nech predtym vyskusame s mm posexovat, aby som mu vedela povedat co a ako.. tak sme skusali a dalo sa to prezit a toto je asi vystizne.. teda ziadna slast.. dodnes citim obcas take stipkanie akoby, ale inak uplna pohoda.. cit mi tam ostal 😉

srnqqa
17. feb 2012

@peka13 neviem, ako iné, ale určite JA NEPONÚKAM 😉 a ani nebudem takto intenzívne, len som čítala, že by sa malo najlepšie okamžite priložiť, vraj má vtedy veľmi silný sací reflex - a je to dobre aj pre neho, aj pre mňa (teda, pre tvorbu mlieka). To isto, inú techniku určite použije dieťa a inú chlap.. A rôzni chlapi - rôzne techniky 😀 Teraz ale nič také skúšať nebudem, aby si to telo nevysvetlilo a niečo zbytočne nespustilo (ako napr. pôrod, čítala som).. 😝

peka13
17. feb 2012

@maxara Ta PA mi vravela ako to chodi tu v nemocnici...mozno u vas cakaju kym placka vyjde...tu sa priklada dietatko hned ako to je mozne a vlastne aj to ze ti prilozia babo, tak spusta nejake procesy ze sama vychadza...jasne ze az potom sa zasiva ked sa jej uraci vyliezt 😉 ale tu u nas ta vraj mozu zasivat aj pocas prisatia...asi preto aby si si to nevsimala 🙂 ale tymto sa neriadte, v kazdej nemocke su ine zvyky a zlozvyky 😀

jennyna
17. feb 2012

@peka13 ja som nebola velmi nastrihnuta a zositie ma nebolelo, takze dva tyzdne po porode som myslela, ze manzela zjem, no pockali sme este asi tyzden, a prvykrat to troska bolelo, no potom uz pohodicka. ale to je tiez individualne.mam kamosku, co mm k sebe pol roka nepustila

maxara
17. feb 2012

@strihalka 😀 😀 😀 no do tesca urcite stihne 😀 ved poharik a lyzicku mas doma vzdy, tak keby nahodou, kym sa vrati z tesca skusit dat na lyzicku 😉 mlieko niekomu odchadza pomaly, ze ma stale menej a menej a niekomu tak ako mne, ze pohoda, kojime sa a zrazu sa mi nenaleju 😝 🙄 ale teda ja som vtedy ochorela, tak to prisudzujem tomu

maxara
17. feb 2012

@peka13 no ved ano, tak, ze daju babo hned, na prisatie a ked placka vyjde hned, tak tiez v pohode siju, ked je babo prisate. ale teda nechaju ho prisate tych 10 minut. A vacsinou dovtedy ta placka ani nestihne vyliezt.. preto vravim.. ale ano, babo daju hned k nam a aj muza dokonca pustia (mojho nepustili, lebo dr mu povedala, ze to bude masaker, nech radsej pocka vonku) dnu, aby zabaval maminku tym dietatkom. Teda maminka lezi, drzi si brucho, otecko sedi chrbtom k dr, ksichtom k matke a na rukach moze mat mimi 🙂

zlatulienka
17. feb 2012

@peka13 vtedy to tak ešte nebolo rozdelené, bolo to za jednu cenu, to sa len primár snažil, aby bolo krvi čo najviac, teraz som si zajednala premium

beronsche
17. feb 2012

@maxara och ty mas ale zazitok.. ☹ Este, ze to dobre dopadlo.. ale tej sestricke by som nakopala r*t... Inak to je moja najvacsia obava - ze na mna zabudnu...

peka13
17. feb 2012

@srnqqa však vies ako som to s tym ponukanim myslela 😉 ...a ako vravis...dobre si citala, je to najlepsie hned ale netreba to prehnat s dlzkou...naozaj staci tych 5-10 min.
A tiez si dobre citala...stimulovat bradavky by sa mali zacat najskor az v 38tt...skor nie, lebo pride to co nechceme ...aspon zatial 😎

strihalka
17. feb 2012

Baby tak drzte palce, snad mame vse zbaleno a vyrazime z BA...
jeste se stavime na syrovou sezonu a vecer jak dorazime tak se ozvu