icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
19. feb 2012

@janka273 jaj boze, ved mne nezavid probuh, ved len od utorka, co sa mi maly otocil sa mi da spat 😅 aj to nie nejak specialne ze uzasne, ale proti tym predoslym nociam je to nebe a dudy

janka273
19. feb 2012

@urma moja najhoršia časť dňa je noc - pripadám si ako keby mi niekto bral kyslík alebo sedel mi na krku
/ vankúše mám 4 pod hlavou - a ani zvýšená poloha mi nepomáha/, pri prvom tehot.som toto nemala ale bude to tým, že malý je obrík- lenže ma to už prestáva baviť 😖 , a chcela by som sa aj konečne vyhajušať 🙂 ...nehovoriac o tom, že sa nevyspí ani mm a Tami sa na ten môj " zádrhel" budí.

janka273
19. feb 2012

@maxara tak, keď len od utorka si sa vyhajala - tak ti závidieť nebudem 😀 😀 😀 tak musíš dobehnúť tie nevyspaté noci 🙂 🙂 🙂 🙂 , a mne ako sa malý otočil tak prežívam "nespánok" a odvtedy nemôžem dýchať ☹ ☹ ☹ ☹

maxara
19. feb 2012

@janka273 😔 chudatko.. tak hadam ti da na to dr nieco.. mne dal napr na tie moje krize dr tiamin a calcium.. calcium pijem ale ten tiamin sa mi nechce nejako.. aj ked je to len asi Bcko, nie?

janka273
19. feb 2012

@maxara calcium - calciový sirup???, inak tiamin - to je tuším tiež sirup, a aj ti to zaberá????

patka29
19. feb 2012

Babule uz mate rozlozene postielky?Co myslite kedy je cas ju rozlozit?A kedy budete obliekat postelne(ja uz mam vsetko poprate,ozehlene...)?Ja rozmyslam ze zaciatkom marca by se uz mohli postavit aj postielku,aj ohradku do obyvacky nech si zvykneme 🙂Mame mini bytik tak nech som zbehla aj po tme...🙂Priatel ma presviedca ze je to skoro 😖 Termin 17.4 ...

andrejka1974
19. feb 2012

tak deti o 12.oo odisli na chatu my sme si s najmensou dali malu prechadzku pred obedom potom obedik troska spanku a o 16.00 znova prechadzka a navsteva mojich rodicov ked som prisla domov drahy vravi mas nejak nizsie brusko ja vravim snad to nemyslis vazne mame este 6 tyzdnov vsak zajtra ma caka ultrazvuk tak som zvedava aka bude velka Rianka 🙂 🙂 🙂 🙂 termin mam 10.4. a budem rodit na kramaroch je tu este niekto kto tu bude rodit v tomto termine 🙂 🙂 🙂

ancovicka30
19. feb 2012

@maxara @janka273 ja sa tiez chystam prvy raz na antolsku na poradnu ten tyzden 5.-9.3., teda konkretne pondelok alebo utorok pojdem, a vyriesim to tak, ze pridem zrana a uvidim....nechcem zazmluvnovat takze to je asi jedno ku komu sa dostanem na poradnu...vlastne teraz ked som pozrela tie ordinacne, tak to asi skor na utorok vidim, tam vidim znamejsie mena...tak sa tam mozno vidime 🙂
@janka273 nezavidim to spanie, ja tiez nespim nic moc cele tehu, ale s tym tvojim sa to neda porovnat...inak tie krce do jednej polky zadku mavam aj ja, ale len postojacky sa mi to stava, riadne divny pocit to je... 🙂

ivanka.7
19. feb 2012

@maxara Neviem, len viem, ze mam poradnu o tyzden este u svojho doktora a potom uz na Antolskej. Ale mozem sa piatok opytat na priprave porodnej asistentky. Ale predpokladam, ze ak nemas vyhliadnuteho konkretneho doktora, tak jednoducho prides a k dakomu sa dostanes 🙂

amore61
19. feb 2012

Ste tu este niekto hore? my nemozme opät spinkat 🙂

huterika
19. feb 2012

@amore61 ja som este hore ale uz pojdem do duchen, zajtra resp dnes UZV tak sa tesim aj mam strach co sa dozvieme, dufam ze len dobre spravicky. tak dobru

strihalka
19. feb 2012

No baby dneska nakupy spokojne🙂
matrac, plenky, cestovni postylka a spousta daslich blbosticek 😀
ale tu aspon clovek vidi kam ty penize jdou.-))hned jak budem doma, tak nafotim a pochlubim se🙂no a jeste nam chybi drogerie a lekarna....a zabalit tasku do porodnice😀
@ava11 Jani, na prepdorodni pripravu treba napsat jen mail Jandove, ze?
@maxara ...vyhoda tohto nakupovani, ze sme vzdy popojeli autem, bundy nechali v nem a v obchode bylo prijemne jen v mikine😀, takze jsem tam kolikrat byli aj pul hodky v jednom obchodiku 😀

Streda plati?

dennkaa
20. feb 2012

Dobre ranko 🙂
Opat sa ten vikend suchol ani neviem ako .... Dnes som skoro hore, pretoze sa nam dojdu mrknut z Inconu na plastove okna, lebo z jedneho nam dost prefukuje, tak dufam, ze to nejako opravia. Nasi sa vracaju z Anglicka, tak sa tesim, co prinesu pre malickeho a hlavne ci tam dostali zavinovacku do autosedacky (to bola moja speci poziadavka). A o 13,00 klasika predporodna priprava - tema Starostlivost o novorodenca a dojcenie.
Inak u nas nic nove, muzicek sa nejako preliecil, ja sa citim super, malinky je tiez v pohode - usudzujem podla kopancekov a mrvenia.
Jedine, co stoji mozno za zmienku, ja som mala vcera 1x hrozne opuchnute nohy a celkovo uz mam pocit, ze viac puchnem a brusino sa nejako zvacsilo za posledny tyzden (hold cas sa krati - asi to teraz tak bude). Len vydrzat!!!
Prajem vam vsetkym krasny dnik 😉

maxara
20. feb 2012

Ahojte krasky
Ninka vstala 3:40 tak buntosila medzi nami, ale nastastie sme sa nejak pomestili a celkom sme sa aj vyspali, ale ta hodinka sakra chyyyba 😅 asi s nou zbehnem do MC, nech sa unavi 🙂
@janka273 calcium mi dal sumive a thiamin su tabletky. Tie nejem, iba to sumive calcium si zarabam, ale iba raz denne, nie dvakrat.. a co ja viem? asinezabera, lebo vcera ma zase zacal boliet klb a ono je to skor akoze na krce.. takze mne je to asi na nic ale si hovorim, ze calcium sa mi zide, nie? 😅
@patka29 ja mam postielku ale skor nezlozenu este ako uz rozlozenu 😅 ale mam v nej len plachtu a je uplne dole s otvorenym bokom, aby tam Nina mohla chodit. Ja sa chystam ju tak v polke marca zdvihnut a uzavriet, nech si Nina odvykne tam lozit a mm nachystam pradlo, nech navlecie, ked budeme v porodke.
@ancovicka30 @ivanka.7 🙂 no mozno veru.. teda mne tie mena absolutne nic nehovoria ale teda ja si to nejako premyslim
@strihalka 🙂 no ved da sa to nakupko aj sprijemnit 🙂 ano u mna streda plati

maxara
20. feb 2012

@dennkaa 🙂 no ty vzdy tak pekne napises 🙂 taka pohodicka... na tie puchy pozor, skus jest tvaroh, to velmi dobre stahuje opuchy.. a nohy hore samozrejme. Ozaj, ja si tak matne pamatam, ze som sa ta uz aj pytala meno dr, ku komu ides, ale.. povies mi ho pls este raz?

dennkaa
20. feb 2012

@maxara ten tvaroh skusim, ale budem sa musiet poriadne premoct (tvaroh totiz vobec nejedavam - prriam ho neznasam).
Ja som takmer vzdy pozitivne naladena a potom to tak aj zo mna ide, ked nieco pisem ... ale nemysli si, ze je u nas vsetko idealne, najdu sa aj blbe dni, ale je pravda, ze tych je menej. A zase ja som vacsinou dna sama, pokial nemam nejaku navstevu, pripadne behacky po lekaroch - takze mozno aj preto to u nas cez vikendy vyzera takto ukazkovo 😉
Peti, ja idem rodit ale v Ruzinove a u MUDr. Krizka, ml.

maxara
20. feb 2012

@dennkaa 🙂 no ved aj ja sa snazim byt pozitivne naladena 😅 ale hold..
Pocuj a take pecene tvarohove buchty? 😝 to tiez nie? alebo moravske kolace.. ja tiez tvaroh ako taky nejem, ale tak ked treba tak treba.. 😉

dennkaa
20. feb 2012

@patka29 My ideme poskladat a pripravit postielku asi az v polovicke marca - po mensich opravach v spalni, ked bude vymalovane ... A na ohradku nie je skoro?? Take drobne babatko, do nej urcite este nebudes davat. My mame ohradku tiez uz kupenu, ale rozkladat ju este nebudeme.

dennkaa
20. feb 2012

@maxara take moravske kolace by neboli zle 😀 Naposledy som ich robila v decembri ... no dala si mi chrobaka do hlavy - asi ich cez tyzden fakt urobim, aj mm sa potesi.
Ale je pravda, ze ked treba, tak treba a clovek sa dokaze premoct aj k nemoznemu.

Ja viem, ze sa snazis byt pozitivne naladena ... no nie vzdy sa da pozitivna nalada udrzat. Inak myslela som na Ninku, ze chudatko male, ma tazke posledne dva tyzdne - sama bolacka. Snad bude mat uz len lepsie obdobie.

urma
20. feb 2012

@maxara boooze moja ty tu davas teda recepty 😀 😀 😀 by ma kyselina zabila, totok presne vsetko je v poslednej dobe pre mna tabu 😉 iba ked mi povoli vola a potom ani dychat nemozem, jak ma pali zaha 😒 Jasne, ze za to tvaroh nemoze 😉 ale to cesticko kysnute.
Ja inak tvaroh moooozem odjakziva a zvyknem si kupovat take jogurty ze kusky tvarohu na merunkach a rozne prichute maju. Zatial som bola len raz taka fest spuchnuta rano a rozmyslala som, co som takeho zvlastneho jedla a spomenula som si, ze den predtym som mala v restike kremovu cesnakovu polievku a ta bola dost slana, mozno dake glutamany a tie zahustovadla alebo co...lebo opuch je vlastne zadrzany sodik, nie?

Inak prave som sa objednala do nemocnice na CTG monitor na polku marca, este ma aj sprdli, ze preco nevolam v piatok 8-9 h. No trapkovia...ved ked im tam vsetci zacnu v tu jednu hodinu volat, tak ...

jennyna
20. feb 2012

@maxara @dennkaa caute bambule, ja mam rada palacinky s tvarohom (zmiesany s vanilkou a hrozienkami), k tomu banan, jahodky a slahacka 😉

dennkaa
20. feb 2012

@jennyna @maxara babulky, ale mi robite inak tymi vasimi odporucaniami (pecene buchty, moravske kolace, palacinky) poriadne chute ... len ja mam tehu cukrovku - taketo dobrotky mozem, len v obmedzenom mnozstve 😠
A ozaj mozu sa taketo dobroty papat pocas dojcenia??

urma
20. feb 2012

tak dam aj ja jeden typ na tvaroh v mnamky forme 🙂 marhulove gulky s maslom a tvarohom. To aj moja kyselina zvlada myslim 😀 to zemiakove cesto. Robila som pred par dnami sulance s makom a OK. Moj mm zas moc nemusi tvarohove kolace a spol. takze som robila s makom. Ale este mam 1 kocku tvarohu v chladnicke, tak daco si musim z neho uklochnit, asi cestoviny 😀 😀 s tvarohom

jennyna
20. feb 2012

@dennkaa pocas dojcenia ano, tvaroh je super vec

jennyna
20. feb 2012

@urma inac deticky maju velmi radi cestoviny s tvarohom s masielkom a stipkou soli, to spapaju stale, aspon tie nase, co mame v rodine 😉

dennkaa
20. feb 2012

@jennyna a aj kysnute cesto sa moze??

atreyu
20. feb 2012

Ahojte baby...ja som po víkende s manželom a u nás doma 😵 ach, konečne...už som síce nazad v PO, ale spokojnááááá 😵 keď bude všetko ok idem aj tento víkend 😝

@dennkaa nezávidím ti tú cukrovku...ja som nikdy sladké neobľubovala, zjedla som ničo len keď som mala dostať mrchu, ale teraz si to vynahradzujem aj keď má už záha stopuje...stačí lyžička nutely a 😖

@urma moja s tými opuchmi to ti len možno malý na chvíľu pritlačil obličky...vtedy tak nárazovo vzniká opuch keď obličky nedostatočne pracujú...šéfova dcéra pribrala 15 kg posledný mesiac tehu presne kvôli tomu, ale tak po pôrode to je hneď preč...a čo sa týka magnézia na tvrdnutie najlepšie je Magne B6..a čo som čítala nemusíš sa báť, že malinký bude mať ochabnuté svalíky len to treba začiatkom 36tt úplne vysadiť

dennkaa
20. feb 2012

@atreyu no ani ja si nezavidim a este pri mojej oblube sladkeho - ale tak kazdy den si nieco sladke dam, ale kontrolujem sa (vsetko sa da zvladnut). A vysledky mam uplne v pohode 🙂

jennyna
20. feb 2012

@dennkaa ano moze

urma
20. feb 2012

@atreyu mne kazali kupit Magnerot, akurat pozreram zlozenie oproti Magne B6...tak co sa tyka horciku, je to to iste, ale magne B6 ma + to B 🙂 pre lepsi vstup a zotrvanie horcika v tele