icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
20. feb 2012

@lias to fakt? a ty si potom dala dve decka sama a teraz treite? no pekne.. a aky si mala pocit ty? chybal ti tam? alebo aj lepsie bolo?

lias
20. feb 2012

@darinkazv a poradíš aspoň ako na to - teoreticky? lebo ja na to nemôžem ani len prísť. Predávajúca mi písala že to treba vykývať nejako do boku, ale bojím sa že by som to zlomila 😒

urma
20. feb 2012

@lias ani moj nechce 🙄 a vraj mu staci, ze bude za dverami 😒 Je z toho posraty,hoci podla mna nic odstrasujuce nevidel este 😀 Ale mozno by sa este dal spracovat, keby mu niekto o tom krasne porozpraval daku prednasku, alebo by od dakeho kamosa pocul pozitivnu reakciu.... No a potom by asi skoncil ako tvoj alebo maxarin, ze dakujem, staci 😀

lias
20. feb 2012

@maxara pravdupovediac mi tam nechýbal, pri druhej prišiel na sálu aj so staršou, keď už bolo po všetkom a pri tretej bol so staršími dvoma vonku na výlete - člnkovali sa v štiavnici na tajchoch a prišli tuším až po 3 hodinách čo bolo bábo na svete.
Keď nechce, tak nútiť ho nebudem, nedá si vysvetliť, že 2 a 3 krát to už bola "brnkačka", že žiadna trauma mu tam nehrozí 😝

urma
20. feb 2012

@maxara ja ratam, ze vajicko budem z auta vyberat poctivo 😀 lebo mame bazu a ta nech si tam trci 😉

sunday1
20. feb 2012

Konečne som stihla dočítať tých necelých 40 strán, čo ste tu za niečo vyše týždňa popísali. Ja mám tieto novinky:
1. termín sekcie preložený na 16.3., takže už len 25 dní 😀
2. pred týždňom v nedeľu som bola na kurze fotenia detí, porobili sme aj nejaké tehu fotky a odvtedy trénujem na malej neterke, stále ju fotím a fotky retušujem 😀
3. na ebay sa mi podarilo vydražiť novú Manducu za 71,- eur
4. dnes mi prišiel kočik, tak sa vytešujem 😵

palmarmj
20. feb 2012

@lias U nas je to presne tak isto... mm bol pri prvom porode... a to vraj stacilo... 😉

pimpilla
20. feb 2012

Baby ak by to niektoré zaujímalo, v časopise Rytmus života č.8 je dvojstrana venovaná budúcim mamičkám, ktoré majú doma psíkov či mačičky, aby zvieratká nežiarlili na bábetko, a ako ich na to vopred pripravit, a ako zaobchádzat zo zvieratkom ešte pred narodením...práve som to dočítala, a bolo to fakt zaujímavé, akože mna sa to netýka, ale mala by som teda obavy 😖 kebyže hej 😉

maxara
20. feb 2012

@lias 😅 no tak ja by sm ho chcela aspon za dverami, ze ked bude maly vonku, tak nech pride.. 😒 asi sa s nim skusim takto dohodnut.. ale on uz teraz vymysla ako vykluckovat.. tiez ho ale nechcem nutit.. akoze keby som povedala, ze chcem aby tam bol, tak by siel.. ale ja mu to nepoviem 😔

@urma aha, no my sme nemali bazu, ale garaz 😀 tam som parkovala, takze som len vybrala dieta a cao.. ale teda rozhodne sa bez kresielka da zaobist, aj keby si vajicko nechavala v aute.. Ninka byvala na zemi na deke pod hrazdickou alebo tu pri krbe som jej urobila take lezovisko, mala tam madrac a tam sa mohla valat 🙂

@sunday1 😀 super novinky.. tak 1. chceme vidiet tehu fotky 😉 supni ich do nase brusinka 🙂 plllls
2. preco tak skoro sekcia? 😕 nejaky speci dovod?
3. gratulujem ku kociku a manduce 🙂

denaalubos
20. feb 2012

Ked pisete o manzeloch pri porode, tak ani moj nechce byt, boji sa nejakej traumy ako mu niektorí muzi popisali, ze to je strasne, a pravdupovediac som povedala aj ja, ze nechcem aby tam bol, ved ked porodim, tak ma tam sad cakat bude, ale pri samotnom porode sme rozhodli ze nie 🙂

janka273
20. feb 2012

@palmarmj môj pulz je tiež taký 🙂 , ale teraz posledný týždeň mi klesol na 80....mne tiež búcha rýchlo srdce 🙂 chudokrvná som zatiaľ neni- aspoň myslím, a hospitalizujú ťa pre chudokrvnosť, rých.puls????Alebo, že si otvorená?
Silno ti budeme držať päste, aby si bola čo najrýchlejšie domka 🙂

urma
20. feb 2012

@maxara chvilku som sa s tvojim mm bavila na tuto temu a veru sa mi zdalo, ze zavidel mojemu mm, ze mu hrozi byt v case porodu niekde v keli 😅 Aspon by nemusel kluckovat a hladat vyhovorky, preco tam nechce byt 😝 Ale uz aj mojemu sa to zacina tak vyvijat, ze bude pekne tu a ja mozno este podniknem daco pre to, aby som ho tam dostala v jeho zaujme 😀 😀

jennyna
20. feb 2012

@palmarmj drzim palceky, nech ste tam co najkratsie!!a nech to stabilizuju ti lekari 😉

darinkazv
20. feb 2012

@lias no, drahému sa to viac menej podarilo raz tak náhodne, že tú hrazdičku potiahol smerom dolu a tak sa to odpojilo 🙂

maxara
20. feb 2012

@urma 😀 😀 no chuuudatka su ti nasi chlapi 😝 som zvedava co bude zas trepat v stredu 😀 mozno sa baby donho pustia a vysvetlia mu, o co prichadza 😀 😝 😝

palmarmj
20. feb 2012

@janka273 no to neviem ani ja presne, snad mi zajtra povedia......nejak su doktori divny.. nic nepovedia.. dokonca ma dnes moj doki posla aj na interne predoperacne vysetrenie... ze vraj pre istotu... nechapem... aj doktorka na internom sa cudovala... ze naco v 31tt predoperacne... tak ze dufam ze to nie je nic vaznejsie, co mi doki nechce povedat..... aby som sa nestresovala... 😒

darinkazv
20. feb 2012

@palmarmj juj majul. ja som na tom bola podobne. len malá bola menšia 1170g v 30tt. ale tak našťastie sme sa nemocke vyhli. tak držím palčeky, nech vás dajú doporiadku a môžte byť domka. a ideš do zv do nemocky?

urma
20. feb 2012

@maxara ak sa to pritomnym damam podari, urcite daj vediet 😀 nasadim ich aj na toho mojho straspytla 😉

janka273
20. feb 2012

@palmarmj vôbec sa nestresuj, jeden povie tak - druhý tak 😕 ....možno predoperačné - pretože Bambuľka má inú polohu, ale zase sa môže otočiť, veď má ešte čas 🙂 ....zajtra nám daj vedieť, čo ti povedali 🙂...budem myslieť na teba 🙂 držkaj sa 🙂

palmarmj
20. feb 2012

@darinkazv Ano..do ZV. ved ak nahodou pojdes okolo, tusim si nieco pisala o predporodnej priprave, tak sa ozvi... ved T.C.mas... 😉

palmarmj
20. feb 2012

@jennyna dakujem... dufam aj ja... lebo este nemame vseeeetko nachystane 🙂 ... tak nech je este pekne v brusku... princezna... ale vazne... aj ja verim ze to nie je nic hrozne a snazim sa to brat "sportovo" lebo navyse sa trapit mi aj tak nepomoze...

jennyna
20. feb 2012

@palmarmj nemaj strach z interneho, neposielaju tam len kvoli operaciam. ja som tiez bola, ked ma pred dvoma tyzdnami hospitalizovali. bolo to kvoli liekom, ktore mi potom nasadili.ale je pravda, ze ti lekari moc toho nenarozpravaju 😒

palmarmj
20. feb 2012

@jennyna si zlata... dakujem za povzbudzujuce slova... ved zajtra budem mudrejsia.. aj tak idem s malou dusickou, ze mi pyzamko ani nebude treba...ze mi nasadia nejake lieky a poslu ma domkou...

palmarmj
20. feb 2012

@janka273 Dakujeeeem ....ak tam bude nejake pripojenie tak sa urcite ozvem...

sunday1
20. feb 2012

@maxara Zajtra ráno skúsim nejaké nahodiť, ale to sú len naše študentské 🙂 Tie profi mi má lektorka poslať vyretušované na mail. Dohodli sme sa s dokim, že piatok 16. je asi pre všetkých najlepší, on má potom ešte v sobotu službu, tak budem úplne pod dozorom aj v prípade, že to môj milovaný manžel v piatok s oslavami mierne preženie 😀 . Najprv mi, samozrejme, musel odprisahať, že malej tie 4 dni chýbať nebudú 😀 ide totiž o to, že pôvodný termín bol 20.3., ale celá naša perepuť chce byť nastúpená v nemocnici a práve vtedy musia svokrovci riešiť vážne pracovné veci. A ďakujem ku gratuláciám 😀 😀 😀

strihalka
20. feb 2012

Dobry vecer prajem🙂 tak uz jsme trochu nasbirala silu, tak nejako jsme vas docetla....
ale musim rici jsem porad uplne bez sily, natlacila jsem do sebe veceri, ale energie mi stale chybi☹
@certica22 mrzi me, ze ma Alex komplikace, ale verim v bojovnika ze operace porbehne v pordku a nenastanou zadne kompplikace a maminka si opet bude uzivat Alexxe v naruci!!
@maxara...no muz pri porode bude, nejdrive teda nechtel, ale pak mu jeho kolega popsal, kdyz byl on u porodu a najednou prsel domu, ze teda k porodu pujde...🙂tak sjem rada
@ava11 super poradna ze ok, to kraceni na 2cm...nemuze to byt zkraceni krcku?Jinak super, ze dalsi tvorecek vi, ze kudy se leze spravnou cestou ven a je pripraveny hlavickou dolu 🙂

ava11
20. feb 2012

@maxara Ja fakt nie som presvedčená, aký mám na túto tému názor. Teraz mu hrdinsky tvrdím, že kedykoľvek to počas pôrodu prestane zvládať, môže ísť na chodbu a ja sa neurazím, ale nedávam za seba ruku do ohňa. Predsa len do riti, mne sa to tiež asi moc nebude páčiť a nemôžem odísť. Zase na druhej strane aj tak mi tam asi moc nepomôže, plus ak by bol moc krvák, bohvie čo to urobí jeho vnímaniu mňa ako jeho ženy...fakt neviem. On už teraz má problém so sexom, že je to divné a hlavne keď som dnes oznámila, že krpec má hlavu dolu, tak už ho k tomu vážne asi nenahovorím pred pôrodom. Tak to celé jednoducho neriešim, verím, že k pôrodu pôjde a že z toho obaja budeme mať v rámci možnosti pekný zážitok. Tvoj už vie, do čoho ide a v tomto prípade by si ho asi mala rešpektovať, ale zase on vie, že pre teba prvý pôrod tiež nebola moc sranda, tak by sa mal prekonať a podporiť. Keď už fakt nič iné, tak aspoň stepovať na chodbe. Je to nahovno s tými chlapmi 😒

darinkazv
20. feb 2012

@palmarmj jasné, prídem ťa kuk 🙂 ale tak dúfam, že kým pôjdem na predpôrodnú, tak budeš domka. idem tam 7.3. 🙂 ale dovtedy určite pôjdem do mesta, tak ti prídem spraviť trošku spoločnosť 🙂

amore61
20. feb 2012

Ahojte kocenky kolko važia zatial vasi drobcekovia viete niekto? 🙂

srnqqa
20. feb 2012

Teda, baby..tí chlapi sú padavky.. ich skolí aj mierna teplotka, a tým myslím 37 😖 V programe myslím "What´s good for you" v jednej časti si ten lekár či čo to je, dal nasimulovať pôrodné bolesti.. čo tam ten stváral.. Sám povedal, že ešte sú tie bolesti len z polovice tak intenzívne, ale on už nevládze, tak ho vypli.. Ale aspoň uznal, že klobúk musí ísť dolu.. 😀
Môj priateľ chce ísť, ale ako ho poznám, to sú silné reči, takže verím tomu, že sa tam môžme ešte aj pohádať 😅 Práve kvôli tomu, že nemám rada, ak ostane len pri rečiach a ešte mi nechce urobiť fotku malého - vraj ani jeho kolegovia nemajú.. No a???

@ava11 ale veď on ti nemusí stáť pri nohách, aby mal priamy výhľad, ale pri hlave, pekne ťa chytí za ruku, prípadne ho vykmášeš za vlasy 😀 S Jozefom sme pozerali video pôrodu na youtube a mne to nebolo veru príjemné, on to zvládol, ale iné je, si myslím, keď by to videl u mňa.. Predsa len, do toho dňa tam mal iné výhľady a myslím, že oveľa príjemnejšie ako kadejaká krv 😀 😎