Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@anabelleee aj ja zitra ofiko na MD 🙂
@peka13
@lias
@elfka.elfka
@beronsche
@dennkaa
@ancovicka30 dakujem vám všettkým veľmi pekne verím že to zvládneme a bude všetko okey... zajtra do obedu budu maleho operovať tak nam držte palce 🙂
Ahojte dievcata 🙂
My mame zase hekticke obdobie 😝 Po uspesnom love na mys v spajzi, maleho teplotach, mojom permanentne tvrdnucom brusku a nejakych vybavovackach som absolutne megadead 😖 Ale tak - aspon teraz mam kusok casu ,tak idem pozriet co noveho mate, a dufam, ze sa prepracujem cez par stran predtym ako odpadnem do postele 😀
@certica22 z celeho srdca drzim palce
Dnes sme tu trochu rozeberali tých chlapov pri pôrode a ako na želanie som práve natrafila na tento článok 🙂 :
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lea1333/clan...
Babulky nez vas docitam, tak vam popisem moje zmiesane pocity z dnesnej tolko ocakavanej poradne na gynde po 2 apol mesiacoch...
Takze dobre spravy su ze malickemu sa dobre dari, mal by byt zdravucky, hlavickou dole otoceny, zrovna sme mali stikutku 😀 Lenze mame 2127g a viac ako 9cm hlavicku 😕 tak vsetky mamicky s hlavickatymi a velkymi babatkami prosim vas napiste mi vase miery trosku ma ukludnit a ake ste mali miery na konci a aky bol porod... pretoze gynekologicka povedala ze ked to takto pojde dalej prekrocime lahko 4kg ☹
Nieze by som sa netesila ze sa nam dari ale mam trochu strach o seba potom 🤐 No a nevidela som skoro nic len ako si rucickou chytil nozicku fotecky nemame len 2D z ktorych nevidim ani tuk , mozno z 1 vidiet trosku nostek a pusinku ..tak som trosku sklamana na to ze to bol posledny 3ti uzv pred porodom 😒 A kedze to bolo okolo obeda a ona mala pred sebou este dalsie 3 sona tak moc ani zhovorciva nebola, a dostala som cipok na mykozu.
@huterika moj mal v 33tt 2,4kg a 8,6 hlavicku, takze podobne 🙂 niekto tu pisal, ze velke deti idu rychlejsie, tak hadam sa aspon vyhneme extra dlhemu porodu....🙂 a neboj sa zbytocne, co mozes ocakavat je, ze sa zrejme nevyhnes nastrihu, co je sice nic moc, ale zase otazka pomerne kratkej doby kym sa zahoji, a inak je to vyhoda ked bude velke, aspon sa nebudes velmi stresovat ked schudne na zaciatku, resp. kym zacne priberat...a foto nemam ani ja, lebo na 3d som nebola a z 2d mam posledne z 20tt....ale poviem ti tak, ze pri prvom som bola na 3d a tie fotky (nehovoriac o videach) som po porode nevidela asi ani raz...takze teraz mi to prisla zbytocna investicia ...
@urma autosedacka je urcite vyuzitelna namiesto kresielka, vyuzivala som to pri prvom, mam v plane aj pri druhom...
a este som daco chcela, ale som zabudla...no tehu demencia...pricom ma napada, ze som dnes uplne suverenne aj s malym sa pokusala nastupit na opacnu stranu eskalatoru, a chvilu trvalo kym mi doslo, ze aha tudy cesta nevede...esteze to bolo v garazi a nikto naokolo 🙂
@zonjushe @ancovicka30 No baby trosku ste ma ukludnili, ale aj tak 9cm hlavicka... no neviem neviem, ta vaha ma az tak moc netrapi, ja som mala 3,80g a priatel v 36tt 3,20g... takze tiez tam asi su preddispozicie.
A k tej vacsej vahe rozmyslam, ci to nema za nasledok stravovanie matky, ci by som nemala zmenit jedalnicek a krotit sa a len zdravo 😒 ci to nejako neovplyvnim??? neviem ci si babatko berie len co chce alebo vsetko co do seba aj ja ladujem 😅 keby ste sa v tom vyznali niektora nahodou..
Baby taky citite, ze vam babetko v brisku vibruje?nejsou to klasicke kopance, ale take vibrace....co to muze byt?co muze v te chvile to male vyvadet?
Uz asi vsetky spite, ja len ze do seba ladujem akurat zemiaky co ostali so syrom co zostal len roztopeny navrchu s maslom :D taka kombinacia. Tak sa mi snad bude dobre spat, a nie ma bude palit zaha a pod. Tie rozmery hlavicky k tyzdnu tehotenstva som nikde nenasla ak by niektora z vas vedela nejake hodnoty 😒
@huterika aj my mávame štikútku a včera sa celý celučký deň mrvil, pod stolom mu bolo tesno, čo sa prehadzoval 😉 Inak, môže to byť genetika, ale aj z cukru deti asi priberú - ja ho jem viac ako zvyčajne.. A potom som čítala, že aj z tých materských vitamínov sú veľké deti (Centrum Materna a tie).. Ja som mala 3,2 kg a 50 cm, ale parťák mal 4 kg a cm neviem.. S tou hlavou si ma upokojila, lebo my sme všetko 31tt, len hlava 32+6 tt 😲 No, hádam to bude rastúcou mozgovou kapacitou - možno menší génius? 😀 😎
@huterika trochu ťa upokojím, náš drobček mal hlavičku pred dvomi týždňami 8,68 😉 , to som bola 30+4, tak sa neboj, mohli ste mať aj väčšiu, porodíš v pohode, prinajhoršom nástrih a to nie je žiadna katastrofa, veľa záleží ako si "tam dole" elastická, ako bude tvoje telo produkovať oxytocín a tak, nastrihnuté boly aj baby, čo mali deti pod 3 kilá a poznám také čo 4-kilové porodili bez ničoho...
Inak dobré ránko všetkým 🙂 🙂 🙂
mňa dnes čakajú prietoky, tak som zvedavá, snáď sme OK...
@srnqqa na genetickom sone mi Dr. vravela, že chlapci majú hlavičky o čosi väčšie, aj my máme hlavičku väčšiu ako bruško a stehennú kosť, rozdiel vyše týždňa, a keď to tu máme viaceré, je to snáď ok
čítam po sebe predošlý príspevok a že boly, ospravedlňujem sa, malo byť boli
Dobre ranko prajem 🙂
ja mam po vcerajsej poradne veru zmiesane pocity.. teda skor zle.. takmer nic som sa nedozvedela ☹ .. len mi zobrali krv, spravili kultivaciu.. aj na krcok som sa musela spytat inak by som nevedela - ze ho mam skrateny, ale vsetko je pekne uzavrete, takze je to OK.. pytala som sa, ze ci je ok, ked sa mi male niekedy tak nejak tlaci dole - tesne pod bruchom sa mi urobi sem tam taka vybulenina - ci sa netlaci velmi nizko.. a na to som dostala odpoved, ze k tomu moze dojst ked vela chodim, ale to sa stalo v noci, tak lekar povedal, ze keby velmi tlacil dole, tak mozem byt otvorena aj za par minut, ze mam nabuduce prist 😒 tak teraz neviem, ci pochopil, co som vravela...
inak ku tomu tvrdnutiu bruska - ako zistim, ze je to ono? totiz niekedy sa male zaprie akoby nozickami na pravo a v lavo mam potom taky hrb - evidentne chrbatik a cele brucho mam napnute.. no a v noci (vzdy sa to deje v noci, neviem preco) sa stalo nieco podobne, ze som mala akoby napnute cele brucho, ale netusim, ci sa zas nezapieralo male... posledne dva tyzdne som na vahe nepribrala, ale brucho evidentne podrastlo, takze male je vacsie a ma tam asi menej miesta, viac ho citim... no a neviem ci mam tvrdnutie bruska, alebo sa len o brucho male zapiera... snad ste pochopili co sa snazim povedat, niekedy sa neviem poriadne vyjadrit 😀

jupiiii, od zajtra mi zacina materska dovolenka, zajtra poobede sa pojdem slavnostne 😉 rozlucit do prace............straaaaaaasne som unavena, konecne malujeme nasu novostavbu, a tak som cely dom upratala, povysavala od prachu, pozametala............bolia ma krize, ale tak dobre, aspon som si pocvicila pri tom 😀 teraz uz len podlahy a o dva tyzdne ma byt kuchyna, stihame to nadoraz, drzte palce