Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@mius.brcko ja tvrdnutie bruška pociťujem ako mierny kŕč, v pomalej vlne sa celé bruško napne (vtedy bábo nekope, resp. to necítiť) a potom sa postupne uvoľní. Pri takomto stvrdnutí sa mi horšie dýcha a nedá sa mi ani zohnúť. Nie je to bolestivé, skôr mierne nepríjemné.
Ranko buchticky
u nas nic nove, akurat ze som odkvacla do postele o 20tej 😅 a spala som ako zarezana celu noc 😵 😵a aj tak som unavena. Uff.. nejako na mna dolahla unava.
@sunday1 no parada.. takze vsetkych budes mat cakajucich na chodbe? no tak teda.. sranda takto dopredu vediet datum narodenia tvojho dietata 🙂
@strihalka @ava11 no tak ani ja neviem, co mu mam povedat.. ale vcera som sa ho vecer opytala, ze ci by siel aspon na chodbu za dvere a dosiel by na salu az po vsetkom. K babatku, ved to uz mu nic nemoze z toho byt.. Inak ja som si toto studovala pred Ninkou a ani vtedy som ho nechcela nutit, lebo je pravda, ze vzdy, aj krali cakali za dverami 😉 porodnicky boli zeny, babice.. a muzi proste do toho sa rypat nemali, lebo.. ehm, vieme preco. slabsie natury. A chapem, ze ked nechce ist dnu na tlacenie, tak nech je radsej prec, ale nechcem aby bol uplne ze doma pred telkou alebo v krcme s kamosmi 😅
@strihalka moja tiez sem tam vibruje...niekedy mi to pripada ako kŕč...zo zaćiatku som sa aj strachovala...ale nieje to zase nejaké časé.....mali by sme sa bát az ked to budú časté a šklbavé pohyby....vtedy je tam nieco nepohodlné a dietatko sa chce z tej polohy dostat...ale ked by si mala zly pocit spytaj sa aj doktora
Dobré ránko tehuľky, obraciam sa na Vás s prosbou, chcem sa Vás opýtať ako často cítite pohyby drobčekov, mňa môj Tomáško včera dosť vystrašil, cítila som slabé pohyby chvíľami až žiadne, aj som do brucha šťuchala tak bolo niečo cítiť, ale som bola dosť v strese, na večer som ho cítila aj v noci a dnes ráno tiež, ale nie je to také ako predtým, ak sa to bude dnes opakovať určite pôjdem okamžite do nemocnice, ale chcem sa Vás opýtať ako je to u Vás. Ďakujem pekne za každú radu.
Prajem Vám pekný deň.
@maxara
Asi teraz poviem nieco od veci....ale ja som premyslala nad tym preco tak trestame chlapov za to ze nemozu rodit...chudaci sa na to musia pozerat...myslim,,ze psychicky to znasaju horsie ako my....predsa len sme uplne mimo...a oblbnuté...to je ako ked sa triezvy pozerá na schlastaného a jeden nerozumie druhému... 😎
Moj ten chce byt strasne pri porode, ale zase ja sa obavam, on ma jemnu povahu, aby nezazil šok 😖
a ďalšie už by možno nechcel, a pod......
Ja pojdem s tym mojim este na predporodnu pripravu...s PA som dohodnuta,ze mu vykresli vsetko ako má byt aby si nic neidealizoval a ak sa potom rozhodne ist, budem len rada, ale ak nahodou povie ze chce ostat na čakačke....tak som dohodnutá aj so sestrou,ze pojde namiesto neho...sama tam zase nechcem byt a hlavne ked ma "priviazu" 😀 tak mi aspon bude mat kto podat vodu 😀
Tak ak tvoj muz nechce, tak skus niekoho blizkeho...mozno to bude omnoho vacsia sranda ako s muzom...ja si viem predstavit aj maminu pri sebe... 🙂
porod je este daleko, mozno ked mu naznacis ze tam nemusi ist, ze si tam vezmes niekoho ineho, tak zacne ziarlit, ved je to predsa jeho bábo 😀 drzim palce
kocky neviete nahodou ci sa smie uzivat Hliva ustricova v tehotenstve? vychvaluju ju, ze je na vsetko mozne aj nemozne, imunita a pod. ... a teraz by sa mi nieco hodilo.. nejaka som prechladnuta ☹ mam upchaty nos a ledva dycham...
@peka13 😀 nooo, poznam si ho dost dobre a skratka ak pride na otazku porodu, tak vzdy sa zapoti cosi, co ma az prekvapi, tak mi je jasne, ze sam by nesiel ale kvoli mne by to urobil.. no len ja ho nutit nebudem. Ale chcem aspon aby bol za dverami, ved to uz ziadna drama nie je, nie? A uprimne, ja si neviem predstavit nikoho pri porode, ked nie jeho. T 😀 o je pre mna taka intimna chvilka, ze dr a spol tam vnimam ako ze dobre, musia tam byt, ale keby som ich napr poznala osobne, tak by som ich tam nezniesla. A teda moju mamu, kamosku alebo sestru.. nie.. nikdy. Bud on, alebo nikto a teda radsej asi nikto. 😔
kočky boli ste niektora okolo 30. tyzdna alebo neskor na endokrinologickom vysetreni kvoli zvysenym protilatkam?
@82nikki82 aj moje babo sa teraz hybe o dost menej, netreba robit paniku, vraj babatka vacsinu casu spinkaju a ako peka spominala, maju aj menej miesta. citala som v knihe, ze ked sa babo hybe 10krat za hodinu, a to staci jedna taka hodina za den, tak je to ok. je to cudne aj pre mna, ze uz nie je take aktivne,ale asi tak to ma byt, neboj, urcite je ok 😉
@anabelleee dakujeme ..
@certica22 cicka neboj, chrobáčik bude v poriadku....aj ja som sa bála, keď malú uspávali - narkóza pri výbere nos.mandlí, a to už bola oveľa väčšia ako Alex....mne vtedy vraveli sestričky, že tie detičky sú len "prispaté", preplakala som 1 hod.čo ju operovali ☹ , keď som si preň išla- asi 8 dr. a sestričiek pozerali na prebúdzačke na tie deti - a boli v pohotovosti im pomôcť....Alexko je veľký bojovník, on to zvládne isto super, ....myslím na Vás celý deň, už aby bol v tvojom náručí 🙂 🙂 🙂 🙂
Dobré ránko 🙂 Tak ja som si dnes dala 12-hodinový spánok bez prerušenia, bez cikania. Parádička 🙂 A zobudila som sa do slniečka, tiež super 🙂 Dnes sa budem asi flákať, urobím si nejakú dobrú papu, možno si nafarbím vlasy, proste môj deň.
K pohybom, ja malého cítim veľmi často, občas slabšie, ale väčšinou sú to riadne prevaľovania a vypučeniny. Predovšetkým, keď si ľahnem na bok a nepodložím sa vankúšom, tak vtedy ho strašne cítim, že tam je.
@maxara Ja si tiež neviem predstaviť nikoho iného pri pôrode ako mm, a to mám veľmi dobrý vzťah s maminou, aj kamošku mám takú, že strašne mi je blízka roky, ale pri pôrode teda ee. Takže ak sa on rozhodne po príprave, že toto veru nechcem vidieť, tak ostávam sama. On mi odmietol aj video pôrodu mrknúť a to pritom bolo také že nie moc krvák. Ja sa spolieham na to, že keď to celé začne a budeme v strese utekať do pôrodnice, tak už ma tam nenechá. On ma vie naozaj dobre podporiť v krízových situáciách, je to správny chlap. No fakt som zvedavá, čo si teda budeme hovoriť po tom, kto to ako zvládol.
Ahojte 🙂
@certica22 - aj my na vas myslime. Drzim vsetky 4 paste, co momentalne mam 😉
K pohybom - mne sa praveze zda, ze mala je aktivnejsia, resp. tie jej kopance a stuchance citim ovela vyraznejsie. Ale len ked som v klude, ked som v pohybe, to sa jej asi paci a spi 🙂
@ava11 - mm je tiez spravny chlap, ale porod nezvladol - ale o tom som vedela uz dopredu 😀 Prisiel az ked bolo po a strasne sa divil, ze uz je akoze po vsetkom .... haha.... urcite to spravil naschval 😀 😀
@maxara - no, som fakt zvedava ako to ti nasi chlapi zvladnu 😝 😀
@82nikki82 - pozrela som mudre kniizky - daj sa do kludu a rataj - aj najmensie pohyby a stuchance. Ak ich za 1hod naratas 10, vsetko je ok 😉 Ale ak chces mat istotu, behni za gynekologom - zato nic nedas. Trochu paniky nikoho nezabije 😉 Ale pravda je, ze drobci maju menej miesta a aj vela spia.
Dievcata, kolko su teraz ne/oficialne platby za doktora pri porode? Som len zvedava, ze ako sa to v ktorom kraji pohybuje. Vdaka 😉
Aj moj krpcek uz parkrat vibroval 😀 v kratkom intervale. ja som si to vysvetlila tak, ze sa dako suchal o stenu matrnice a sa to tam zasejkovalo. Nohami ani rukami podla mna nie je mozne robit take rychle pohyby po sebe 🙂 To by musel byt daky ninja bojovnik. A na stikutku to tiez nebude...
Dnesna poradna dopadla dobre, maly je stale pekne otoceny dole hlavickou, mame 1490 g, na moju reakciu ze tal malo doktorka povedala ze ona je s vahou spokojna 🙂
co sa tyka muza pri porode, tak ja by som bola poriadne nas... keby nechcel ist, boli sme obaja pri jeho spolodeni tak by sme mali byt obaja aj pri jeho narodeni 😀 ak vedia byt hrdinovia pri inych veciach tak mali by byt aj pri tom 😠 , ale vdaka bohu moj muz sa velmi tesi a obaja sa tesime na nasho chlapceka 🙂
dnes som oficialne PN, tesim sa domov k mamke, konecne si uzijem domov, po 1,5 🙂
baby od dnes som na materskej 😀
Tak ja som po rizikovej a kŕčok sa krásne drží 😵 len aj ja by som rada vedela koľko malý váži a pod. naposledy mám info z 29tt...o dva týždne na kontrolu, na interné a na ctg
čo sa týka pohybov už minule som vravela, že sú iné...vidno, že už nemá miestečko nie je ich toľko, ale za to sú poriadne citeľné, že mi niekedy nedá aby som podskočila 😀 ale máme už nejaký režim...o 21 - 22 hod je aktívny a celú noc krásne spinká, ja sa môžem prevaľovať ako chcem a on sa nezobudí 😵
a čo sa týka chlapa pri pôrode 😀 aj taká skúsenosť...kamoška rodila, prítomnosť mužíka mala zaplatené a keď sa jej sestričky pýtali či už môžu zavolať manžela, že už by bolo na čase ona na nich zahučala, že nech sa neopovážia, že by ho teraz najradšej zabila 😀

@zlatulienka joj, to je dobre, lebo je aj taká choroba s tou veľkou hlavou, ale radšej som ďalej nehľadala.. 😅 na poslednom sone sa ma spýtala takú otázku, lebo som jej vravela, že som bola na 3D, a ona že : a lekár vám povedal, že je všetko ok? dosť ma zarazila, lebo doteraz mi nič nik nepovedal.. no, hádam len narážala na kvalitu 2D 😅