Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@certica22 aj my v Prešove na Vás mooc myslíme a prajeme,aby si bola čo najskôr s Alexíkom a bolo všetko v poriadku...DRŽKAJ SA MOJA!!!!sme s Tebou... 😉
Ahojte zienky, dnes som mala sono a malinka je dole hlavou! jupiiii sice este nie v idealnej polohe, lebo chrbatik ma vlavo, ale hlavne, ze ma hlavicku dole! A tie moje divne bolesti brucha mi asi sposobuje nozkami, ked sa mi zaprie o rebro.. 😀
Inak je dost velka ma riadne cez 2kg, ale zase na druhej strane, sonografer mi vravel, ze je to len velmi hruby odhad +/- 600g. Tak dufam, ze nebude privelka... Hlavicku a stehennu kost mame akurat na moj tt ale brusko je az na 37tt. Ale vraj aj to je ok, babatka sa tabulkovo nespravaju, tak si z toho tazku hlavu nerobim.. O prietokoch nevraveli nic a ja som zabudla pozriet ako sa to povie po ang, tak som sa ani nepytala.. 😀
Potom som bola u porodnicky a ked som jej povedala, nechcem ziadne lieky pocas porodu, ziade morfium ci EPI, tak na mna vyvalila oci ako na ufonca. 😀 Ze vraj preco, ze to strasne boli a nie je dovod si nepomoct, ak sa da..... Tolko k prirodzenemu porodu... 😝 😝 Velmi oblubeny tu nevyzera byt...
@certica22 mne raz povedala byvala sefka jednu krasnu vetu,ze vsetko co nam zivot naklada nie je preto ze si to zasluzime ale preto ze vie ze sme take silne ze to zvladneme.A narodit sa pod stastnou hviezdou neznanema ze mas vsetko ale znamena to ze vieme zo vsetkym bojovat a nakoniec vyhrat 🙂
@carrie84 @maxara @ava11 k tym chlapom pri porode... Ja ako sa poznam, tak toho mojho asi prinutim tam byt... On je sice zatial hrdina, ze teda ide, ale vidim na nom, ze by radsej cakal pred dverami.. 😀 Aspon pocas 1. porodnej doby tam musi byt a potom ho uz nepotrebujem.. 😀
inak ked som sa ho spytala, ci by chcel prestrihnut pupocnu snuru, tak hodil taky vydeseny ksichtik, to ste mali vidiet.. 😀
@beronsche 😀 joooj tak akoze pred mm pupocnik nemozem ani spomenut, lebo on uz len pohlad nan by nezniesol.. ja ho necham tak.. ked bude chciet, nech ide a ked nie, nech ostane vonku alebo uplne v prdeli.. ja si poradim 😅
@sunday1 🙂 no hej, viem si to tak nejak cca predstavit, na 9tom za vytahmi natresk a potom vyjde sestricka a vsetci s vreckovkami usmiati a dojati 😵
@ava11 inak my sme boli s mm dohodnuti tak, ze na tlacenie pojde von a kedze sa to nakoniec cele zomlelo tak ako sa zomlelo, tak sa vlastne na tlacenie len dnu dotrepal 😅 takze potom uz ani nevychadzal, nejak tam ostal, chladil mi celo a keby nechcel, nevidel by ani kvapku krvi, ale on neeee, on cumi, co cumi, FOTIII 🙄 krvavu podlozku podomnou.. no uzas. Potom ze ide von, dr ho poslala, nech tam aj ostane na sitie a ze potom ho zavolaju. A vlastne videl potom uz iba ked vchadzal naspat ku mne mna rozcapenu a este pred umytim od krvi, ale tie ostatne veci, podlozky a neviem co, to tam uz nebolo. A potom prisla sanitarka a takou spongiou ma poumyvala a uz bolo uplne po vsetkom, dali ma na lehatko a bolo .. takze si nemyslim, ze z krvi alebo tak, by mal traumu, skor z toho, ze jeho milovanej sa deje nieco pri com evidentne trpi a on nemoze nic, len chladit celo. Ale teda potom logicky by mal ist aj k druhemu, lebo kto mi bude chladit celo? 😔 ale nech, ja si zachladim
Jen si clovek odjel na obed, na postu a s autem do mycky uz je tu tolko popsano....mam kavicku, kavenky a idem citat... 😀prvni den materske dovolenky zacal byt vcelku aktivni a ktivne budem po kave aj pokracovat..
Milujem dnesni den 🙂
@maxara No veď ale keby išiel na tlačenie von, tak tam vlastne vôbec nemusí byť, veď predtým ho tam ani nepustia či? Keď sa len otváraš a čakáš. Ja som môjmu povedala a verím, že aj Jandová to zdôrazní, že chlap má stáť pri hlave a nejako moc nekukať z iných uhlov. Poviem tak, že ja osobne by som tiež netúžila vidieť svoje pohlavné orgány otvorené jak komín a z toho lezúce decko. Inak čo mne osobne sa celkom páči, sú tie čerstvo novorodené fotky mimina, keď je ešte také oslizlé a skrčené. Som asi nechuťáčka, ale podľa mňa je to pekná pamiatka. No ale keď som mu takú fotku na nete ukázala, nech teda vie, čo myslím, že sa má snažiť odfotiť, tak sa zatváril ako pred tyčkou a že: Fuj, to čo má to decko na sebe? 😖 No čiže asi tak dopadneme, že budem mať fotku malého až keď ho aspoň trocha umyjú. Ale tak neva.
@ava11 😀 tie tvoje prirovnania..no musím sa smiať 😀
@maxara Asi bol manzel pekne vystresovany, co? 😉 A ku Ninke chcel ist, ci ani sam nevedel ako sa to zomlelo? To sa stalo kamoskinmu manzelovy - ze on k porodu nejde a ked prisli do nemocnice tak mu sestricka smarila ten zeleny odev a on v strese si to navliekol a ani sam nevedel ako a bol pri porode.. 😀 😀
oni chlapi sa asi nevedia zmierit s tym, ze nevedia ako pomoct....
@sunday1 Cela rodina bude v nemocke cakat? 😉
@ava11 😀 no tak presne kvoli tymto fotkam chcem aby tam bol 😅 aj ked teda mm je otrasny fotograf, to sa mu musi nechat.. 😅 😔 no mozno tam bude nejaka ochotna sestricka 😒 alebo pod na antolsku a navzajom sa nafotime 😀 poprosim dr nech odhrnie plachtu 😀
Inak s tym prichodom odchodom.. Na salu obvykle a za normalnych okolnosti ides na 4-5 cm otvorena, ak teda nedojdes neskor a do 10 cm to moze este dlhsie trvat.. navyse uz mozes mat aj tlaciace kontrakcie ked ti dr povie, ze este nie, lebo branka nie je zajdena 😅 takze musis pockat, stiskat ritou, to je to, co som hovorila ako sracka v autobuse. Cize niekedy aj dost dlhy cas pred tlacenim by tm mohol byt pri tebe a hned ako vylezie babo, je take pokrcene a oslizene, tak hned by mohol ist dnu 😉
@ava11 mojmu som tiez vcera ukazala cerstvo vyliahnute baby na fotke a jeho reakcia tiez nezodpovedala nejakemu srdcervucemu nadseniu 😀 ze Bleeee... to co nanho dali... 😀 takze asi tiez bude len pri hlave ak vobec, uvidime po priprave, a dufam ze im tam ozaj neodkvacne, lebo s nim by mali co robit aj 4 chlapi nie este zeny 😀
@beronsche pri Ninke bol tak rozhodnuty, ze pojde po tlacenie a potom sa vrati. Ale nakoniec bol prave iba na tlacenie 😅 tak neviem, mne sa zdalo, ze to zvladokl skvelo, este som ho aj chvalila vsade kam sme sa pohli, aby bol na seba pysny.. ale vidis, vraj ma traumu.. este skusim tak nenapko, ze teraz ako ostatnym vysvetli, ze druhy porod nezvlada 😀 mozno hrdina nakoniec pojde.. ale nie, zartujem, ked sa neciti, radsej nech nejde.. budem jedina ja hrdinka a hotovo 😀
@maxara Haha, ja mám doma tiež takého profi fotografa. Minulý rok si kúpil foťák za nehorázne prachy (najprv tajil, ale potom pod nátlakom priznal) a išiel velice fotiť umelecké fotky. Dopadlo to tak, že asi týždeň behal po vonku a snažil sa fotiť makro fotky listov a halúzok a podobných pitchovín. Z tisíc fotiek možno tri pekné, on proste s takým delom nevie robiť, veď to má milión koliesok a nástavcov a neviem čoho. Na to podľa mňa treba kurz alebo minimálne poriadny manuál. Na každej rodinnej sešlosti fotím ja svojím trapnym malým foťákom a fotky sú pekné, kvalitné, pozerateľné. Takže som mu k pôrodu to jeho delo zakázala, zoberie môj a verím, že nejaký výsledok bude. A teda čo sa týka toho, kedy bude pri mne, tak ja myslím, že odkedy ma dajú na sálu, že bude môcť byť so mnou, tak už preč nepôjde. Šak že by na finále išiel preč, keď už fakt že bude mimino vonku? Prvé sekundy, prvý nádych, prvý plač? Bol by riadnu hňup, keby si to nechal ujsť. A ak sa to náhodou stane, stráááášne mu budem potom robiť zle, že ja som to všetko videla a zažila a on nie 😀

@maxara Vieš si predstaviť, ako to tam bude vyzerať, personál bude nadšený 😀 Ale nechcem nikomu poraziť radosť 🙂