icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
22. feb 2012

@ava11 idemmm jaka je to ulice, at to nemusim hledat zpetne?!

ava11
22. feb 2012

@strihalka Kominárska 6, jednosmerka, na uplnom konci

skoricaxx
22. feb 2012

@dennkaa
ahojček iba som ju oplachovala v teplej vode

peka13
22. feb 2012

@danka.chomka Super , že si sa ozvala 🙂 síce škoda, že si chorá, ale ako vravíš, tak ti liečenie ide rýchlo...
Ako sme sa nedávno bavili, absolvovala som predporodnu pripravu s jednou super PA a som spokojna, uz len posledna hodinka bude aj s mm, aby aj on vedel co a ako 🙂
Som len zvedavá ako spálim teoriu v praxi 🙂 tak dúfam, že nezabudnem všetko. (ale mám jej urcite volat, ked to zacne a ona ma bude navigovat, aby vsetko bolo OK a aby som nemusela ist do nemocky moc skoro).
Ešte raz díky za tip 🙂

strihalka
22. feb 2012

@ava11 ok vyrazim...kdyz tam nebudu do 20minut tak jsem se ztratila az budu dole porzvonim te

ava11
22. feb 2012

@strihalka okej, cakam ta 🙂

vajanika27
22. feb 2012

@renca99 myslim ze po 20...

maxara
22. feb 2012

@dennkaa na tom save je napisane, ze sa pouziva aj na detske hracky, slaby roztok.. ja som mala nariedene savo vo flasi a z tej som supla do kyblika a osprchovala teplou vodou.. ale cifom by sa mi to isto nechcelo umyvat a to si ani nemyslim, ze treba..

@skoricaxx mna to nijak neobtazovalo tam pred oplachnutim teplou vodou naliat trosku zriedeneho sava.. a chore mi to tiez nepride

@atreyu @denaalubos baby olejcek urcite nie.. ak ma babo suchu kozicku, tak telove mliecko

zuzujan
22. feb 2012

@maxara vanicku som tiez oplachovala len cistej teplej vode ziadne pripravky chemicke

maxara
22. feb 2012

@zuzujan no ved v poriadku.. kazdy ako uzna nie? 😉

katkarv
autor
22. feb 2012

tak baby zajtra mame rande z porodnikom 🙂 Dufam ze sa nezmenil za tie roky som som ho nevidela,myslim tym ze mu snad nestupla slava do hlavy.Ked by sa mi nezdal tak sa nahno vykasleme a nebudem sa z nikym dohadovat.Ved vam zajtra napisem ale som cela nesvoja uz aby bolo zajtra 🙂

danka.chomka
22. feb 2012

@peka13 supis tesim sa ked si spokojna, urcite vsetko dopadne ako si zelas a prajes. Vsetko je v hlave. 😉 drzim palce. 🙂

dennkaa
22. feb 2012

@maxara ked to mas odskusane, tak dokupime savo - vsak to nestoji "majland".
@skoricaxx @zuzujan Mne sa moc nepozdava oplachovat to cistou vodou, to sa tam potom tvori vodny kamen a urcite je to aj flakate (ale mozno sa mylim).

dennkaa
22. feb 2012

@maxara Peti, este nedorazili kocky?? Myslim na vas a prajem prijemne stretkovanie 😉 Keddze mne sa dnes pizza neujde, idem urobit bryndzove halusky.

huterika
22. feb 2012

@danka.chomka Danka touto vetou "vsetko je v hlave" si mi pripomenula mojho byvaleho priatela, ktory ju pouzival velmi casto (studoval psychologiu 😵) len tak na okraj 😉

denaalubos
22. feb 2012

@maxara preco neodporucas olejcek, ved vela som pocula ze baby olejcekovali, teda ze by natierali mlieckom som nepocula vobec...asi to zalezi od babatka, ako co prijme..nie?

jennyna
22. feb 2012

Ahojte!!tak a pobyt v domacom prostresi mam predlzeny o tyzden, huraaa 🙂 🙂 !!nalez sa nezmenil, teda viac ako naposledy otvorena nie som, a maly je stale maly 😉 (ako aj strihalka dnes pisala), ale vsetko ostatne je ok, plodovej vody je stale menej, ale len mierne, dokonca sa lekarke zdalo,ze sa to zlepsilo, prietoky ok, dalsi utz o dva al. tri tt.
Inac ja vanicku tiez nicim neumyvam, mozno raz za cas nejakym mydlom.
A ja som velky zastanca olejcekov, podla mna to detska pokozka potrebuje. a olej je dobry aj na suchu pokozku, len ten olej musi byt fest kvalitny. ja olejujem mojho syna dodnes, ma fajnu kozicku a stale ho aspon troska pomasirujem, to mu robi dobre.
A malinke babatko urcite olejujte alebo kremujte, ked pride z nemocnice, supe sa mu este kozicka(cisti sa), na niektorych miestach mu koza moze mokvat (krk, slabiny, medzi palcekami, pod pazuskami, v zahyboch uska,...) na to su olejceky super. podla mna najlepsie na svete su z firmy SALOOS, su ovela hustejsie a pokozka je po nich vlacna, dokonca su aj liecive (skusala som aj obycajny olivovy olej z lekarne, ale ten nebol vobec taky husty, a koza nebola taka hydratovana) - http://www.mhslovakia.sk/index.php/kozmetika/sa....
A babatko som dlhuuu dobu kupkala v cistej vode, obcas som na zadocek pouzila detske tuhe mydielko. to uplne staci, aspon podla mojich skusenosti.

ivetka1981
22. feb 2012

@katkarv a kde si rozhodla nakoniec rodiť??

carrie84
22. feb 2012

Ahojte dievcata,
tak dnesna poradna za nami. Ziadne zasadne zmeny od minula - t.z. ze sa mam setrit, ziadne gulky sa neobjavili, takze stale vyzerame na dievcatko 🙂 9.3 nastupujem na matersku a v 36tt ma cakaju prietoky 🙂

atreyu
22. feb 2012

@maxara @denaalubos ja mám toho kúpené trošku viac tak vyskúšame čo nám najviac bude vyhovovať...

@dennkaa nevieš či poznáš, ale teraz sa vyrába aj savo univerzal s rôznymi vôňami...je určené na povrchy a podlahy, ale podľa mňa nie je až také silné žeby si s ním nemohla umyť vaničku a vonia nádherne nie ako klasické savo...

pimpilla
22. feb 2012

Ahojte kočky, dnešná poradna je zamnou, všetko je v poriadku, uf to si stále vydýchnem, krčok pekne uzavretý, od 4.3.nastupujem na materskú a od 36 .prietoky, kontrolu mám už o 2 týždne 🙂 dnes som vybavila aj danové priznanie manželovi, nakúpila, navarila, takže som spokojnučká, pokupené mám skoro všetko, zajtra ešte zopár vecí pozhánam čo mi chýba, a ešte nemám vaničku ☹ lebo neviem zohnat takú akú by som potrebovala 😒

janka273
22. feb 2012

Tak dievčatá, moja gyn. ma pre to nočné dusenie- dýchavičnosť poslala na interné, zajtra ráno musím ísť na krv, ale pravdepodobne mi to spôsobuje zrážanlivosť krvi / potom smer hematológia Antolská, a pichanie si dákych včeličiek...alebo to bude zmena funkcie štítnej žľazy/...takže o nič múdrejšia nie som.
Len sa chcem opýtať dievčat, ktoré chodia na hematológiu- keď je porucha zrážanlivosti krvi - pichajú sa tie včielky každý deň - a to si picháte sami, však?

janka273
22. feb 2012

Jáj zabudla som fotky bruška z dnešného dňa :

atreyu
22. feb 2012

@janka273 no, záleží od výsledkov...do teraz som si pichala tri krát do týždňa, ale teraz už každý deň...a ja si pichám sama - zvykneš si...

janka273
22. feb 2012

@atreyu a tebe sa tá zrážanlivosť - zlá ako prejavovala? A to aj dáko pôsobí na bábätko?
Ja som doteraz mala dobrú zrážanlivsť / naposledy 24tt/- som zvedavá aké výsledky mi prídu teraz od internej dr.

efci
22. feb 2012

Kuk baby, idem vas pozdravit 🙂
U nas ziadna zmena, ja magnezkujem o 106, vacsinou len polihujem, naozaj max doobeda si porobim nejake povinnosti, tot vsjo...nic mi neujde.
@certica22 vy sa drzte s malym bojovnikom, posielame pozitivnu energiu.
@dennkaa vanicku som len riadne preplachla pod silnym prudom, ziadna chemia.
Co sa tyka kupania, dobre je si zadovazit umyvaci krem bez obsahu mydla, ma to napr Bioderma, treba pytat v lekarni. A po kupani, kazdeho vec, ale ja som davala hydratacne mliecko.
Ono tieto "hygienicke veci", to si kazdy podla seba ako uzna, ja k miminku pristupujem tak ako k sebe, ked sa ja umyvam kazdy den tak aj jeho, ked sa ja kremujem tak aj jeho... Mne sa napr stala este taka vec ked sa mi narodil Patrick..vsak ako kazde mimco vylezie s kadejakymi nechtikami a na detske nechty som ja obzvlast alergicka, ked deti nemaju upravene, proste maju pazure s ktorymi skriabu druhych 😖 Takze ja samozrejme medzi svojimi potrebami v porodnici okrem ineho zbalenu aj manikuru pre svoju potrebu, ale aj Patrickovi som hned na druhy den upravila prstiky 😝 A potom nejak po troch tyzdnoch som sa dozvedela, ze v ziadnom pripade sa nechty nemaju chytat, strihat, nic, ze su makke a oblamu sa mu same... No tak moj mal manikuru uz na druhy den. To len tak na okraj.

lilik
22. feb 2012

@peka13 ahoj chcem sa ťa spýtať či sa chystáš rodiť v Ružomberku? Lebo ako vidím máš termín o deň skôr ako ja, tak sa tam možno stretneme 🙂

bambulka1010
22. feb 2012

Ahojte, tak dlho som tu nepísala 🙂 xixi...Ale sledujem vás stále. Dneska sme sa boli dať fotiť, tak som zvedavá aké budú fotečky 🙂 Ale nemala som vôbec náladu, keďže 2 hodky pred fotením som sa motala po meste, a keď som sa fotila som mala také bruško ako kameň. Ako keby sa mi malinká tlačila dole. Tak som ledva aj stála ☹ Hneď sme sadli do auta a išli domov. Zajtra ma čaká sono. Tak som zvedavá koľko sme pribrali. Ale už mi konečne začalo rásť bruško, teraz to vidím zo dňa na deň. Veď už by bolo načase, na konci 7 mesiaca 🙂

atreyu
22. feb 2012

@janka273 fíha nepamätám sa lebo ja som s tým mala problémy v roku 2008 čo mi zistili pľúcnu embóliu...viem len, že sa mi ťažšie dýchalo...už vtedy mi bolo povedané, že keď otehotniem mám si okamžite začať pichať...a či to pôsobí nejako na bábätko neviem, ale viem, že keby sa začali upchávať cievy v pupočníku bolo by zle nedobre :(
ja som mala dobré výsledky do decembra čiže tiež tak do toho 24tt až potom tie hodnoty začali rapídne rásť...

huterika
22. feb 2012

@zlatulienka Tak ako ste dopadli? nejake novinky?