icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
22. feb 2012

@urma nepamätám si to presne, ale myslím že okolo 20min, keď mi to 1x robili tak som ležala - tiež som lapala po dychu- čo mi nedalo dýchať- ale z toho, že mi vadilo to "búchanie", ale potom na rizikovom mi to robili po sediačky - tak to bolo v pohode 🙂 - a každý deň 3x 🙂

jennyna
22. feb 2012

@janka273 ono ked nemas ziadne komplikacie, prietoky sa zvyknu robit az vo vyssom tyzdni, tak mozno preto

janka273
22. feb 2012

@jennyna len rozmýšľam nad tým, že keď sedím, chodím- tak môžem dýchať v pohodičke a keď si ľahnem tak koniec "dychu"....neviem, či to môže byť zo zrážanlivosti , alebo z toho ako bábätko mi tlačí v ľahu na bránicu....

urma
22. feb 2012

@janka273 ved to moja, lebo mne to pride nelogicke, ak by to bol problem so zrazanlivostou alebo stitnou, preco len v lehu, hmm. Ty mas to brusko asi prilis velike 😀 ako som videla na fotkach 😉 k tvojej konstrukcii krehkej. Sestra inak ma problem so stitnou a jej sa na to prislo prave tak, ze nevladala na takej lajtovej ture, kocka 20 rocna...takze vlastne priemernu zataz nezvladala fyzicky. Teraz jej ju prednedavnom museli celkom vybrat 😖 nepomohli jej ani lieky. A este zaspavala stale...takze presny opak teba.

jennyna
22. feb 2012

@janka273 mne sa skor zda, ze ti babo niekde tlaci, ved je aj riadny valibuk!!

janka273
22. feb 2012

@urma
@jennyna
veď aj mne, prečo by mi štítna žľaza robila šarapatu iba v ľahu, a taktiež tá zrážanlivosť po ležiačky....ja už to snáď dáko vyrdžím , len nech Riško je v poriadku 🙂

urma
22. feb 2012

@janka273 a mozno ked este viac narastie, tak sa ti niekde inde presunie, nizsie alebo tak a budes zas moct spat..na chvilku 😀 Potom uz zas nebudeme, ked sa nam narodia Riskovia nasi 😉

darinkazv
22. feb 2012

@urma tak ja som našťastie doma od začiatku tehu, lebo neviem, ako by som to v tej mojej úžasnej robote vydržala. 😝

@janka273 aj tŕpnu až po končeky prstov aj kŕče. ale kŕče hlavne v noci. :( ale to mám z toho, že sme tú podlahu vyberali a naprávali, nábytok presúvali a takmer celý byt maľovali a ešte potom riadiť. no tak obe ruky presilené s vybehnutými kostičkami v zápästiach. :(

janka273
22. feb 2012

@urma že vraj od 35tt sa deti posúvajú nižšie, tak ešte 2tt a verím, že si aj trošku v noci oddýchnem 🙂 ...Riškovia musia byť ako anjelikovia aj v noci, a nebudiť zbytočne maminky 🙂 🙂 🙂 , ...Tami sa prvých 6 týždňov budievala až nadránom okolo 5- 6hod- raz za noc, takže dúfam, že jej braček ju bude v tomto nasledovať 🙂
@darinkazv skús si na večer ruky natierať alpou- a magnézium papáš, to by ti trošku pomohlo....

jennyna
22. feb 2012

@janka273 ja mam mojho noriho nizko uz dost dlho a chodim cikat fakt kazdu chvilu, takze zasa dalsia starost pride 😀 .ale to uz tak bude do konca, furt sa anieco vyskytne 😉

elfka.elfka
22. feb 2012

ahojte, vidim ze sa tu cim dalej tym viac len stazujeme 😀 nie nadarmo sa vravi ze zaver tehotenstva je narocny. a pockajte, bude este veselsie, ja som sa posledne dva tyzdne /38tt-40tt/ taaaak nevedela dockat, ze ma presiel vsetok strach z porodu, clovek si zela, uz len nech je babo vonku 😀 a pamatam si, ze pred porodom je babo uplne kludne, myslim posledny tyzden, to sa chysta na porod, zbiera sily - tym chcem upokojit vsetky, ktore citia silne kopania a nie vydesit tie, ktore chvilu nic necitia 😀
prave rozmyslam, ze zajtra dobalim tasku do porodnice ale kompletne az po flasu vody, ked nemam nic na praci...a patrilo by sa doprat vecicky, mimochodom uz stracam prehlad ktore su ake velkosti, len porovnavam a prikladam vecicky k sebe, ze kedy asi budeme nosit....
videli ste spravy? vraj uz ide jar a ma byt aj 15st... aby sme pri odchode z porodnice namiesto overalov neobliekali deticky do bodiniek s kratkym rukavom
😀

zuzanka2905
22. feb 2012

ahojte tak dnešné sono a prietoky za mnou mala váži 1712g Dr.Olejár vravel že slušná váha aj ja si myslím len neviem tie hodnoty prietokov mám RI- 0.71 a PI -1.12 nevie niekto či sú to v poriadku tie hodnoty doktor mi nič nepovedal ohladom toho dakujem .

jennyna
22. feb 2012

@zuzanka2905 ano, mas to uplne ok

jennyna
22. feb 2012

@elfka.elfka nic v zlom ale ja by som bola najstastnejsia na svete keby som sa dozila v stave 2v1 takeho 38-40tt 😎 😎

zuzanka2905
22. feb 2012

@jennyna och tak to som rada dakujem za odpoved

janka273
22. feb 2012

@jennyna ja chodím tuším cikať viac v noci ako cez deň 🙂 🙂 🙂 🙂

jennyna
22. feb 2012

@janka273 vidis, maly ti tlaci asi uz na vsetko 😉 ked si v lahu 😉

denaalubos
22. feb 2012

Baby ja len tolko, ze si myslim ze nerobi niktorej dobrre ked cita o tom co sa moze stat na konci tehu alebo co sa niektorej aj prihodilo, to zle myslim.
Ja osobne sa takymto clankomm, obrazkom, videam rozhodne vyhybam, robi to zle psychike, a potom sa len obavame toho zleho, a myslime zbytocne na zle, treba mysliet ze je vsetko oka, a o to si to ulahcime.
A pre kazdu si myslim je lepsie si to zlahcit ako si pritazovat, tolko z toho co si myslim ja. Doktori Vas istotne maju pod dohladom, a ked Vam nepovedia, ze nie je nieco v poriadku,tak zbytocne sa neobavajte, nerobi to dobre ani babatkam.
A kusok pravdy na tom urcite bude, bo co citam, ake tazkosti tu mate, tak ja napr.neviem co je to tazke dychanie, alebo nejake ine tazkosti,,,moja draha o 106 kopcuje a ja sa ukludnujem, ze je to super lebo mi dava vediiet aspom ze je v poriadku a je vsetko oka... A treba sa tesit a nie si nakladat viac starosti ktore si same vyrabate...a nechcem aby niekto vzal zle tento moj prispevok ja len v dobrom Drzte sa 😉

ava11
22. feb 2012

@skoricaxx Ja som zvyknutá umývať vaňu aj po sebe, tak mi príde normálne ju umyť aj po dieťati. Trocha zriedené savo určite nie je naškodu. Ale tak každý ako uzná za vhodné 😔 Mimochodom, ty si tiež aprílovka? Nemáš nič vyplnené, registrácia pred pár dňami 😕

peka13
22. feb 2012

@lilik Ano chystam sa tam rodit a ked to zacne tak tam dufam niekde v okolí budem 🙂 tak fajne, uvidíme sa 🙂

asma
22. feb 2012

Baby ja som bola na poradni .. konecne vieme pohlavie bude to dievcatko ... ma 2200gr.. doky povedal ze je dost velka ze to bude asi skôr.. mala sa narodila v 38tt tak uvidime dokedy vydrzim teraz lebo mi hovoril ze sa nemam namahat ze mam makky krcok uz.. ale tak doma mam 11 mesacnu dceru veeeeeelmi akcnu.

darinkazv
22. feb 2012

@janka273 jj, janul. natierala som si ich alpou a nič. teraz mi dr. poradila kostihojovú masť, tak uvidíme. a áno. magnézko papám. na príkaz gyn. 3x2tbl

strihalka
22. feb 2012

Joooj, jsme doma...spraskala jsem pytlik bonbonu a zjistuji, ze nezvladam, jsem ko ☹
Mam spankovy deficit zrejme a vse me hned unavi ☹

anabelleee
22. feb 2012

@urma ja som tiez mavala palenie zahy, az tak, ze ma to v noci budilo a myslela som, ze uz to pojde von, ale od kedy nechodim do prace, tak mam pokoj,.......... zatial,........... uvidime neskor, ci sa to nevrati

anabelleee
22. feb 2012

zajtra poradna, moooooc sa tesim, co uvidim drobceka 🙂

urma
23. feb 2012

@anabelleee ja chvalalbohu mam noci uplne bez komplikacii, az na par vynimiek, ale to je tak mozno raz za mesiac nieco. Tak som zvedava, do kedy 😅 Hadam az do porodu 😉
Asi ti skodila strava v robote, tie polievky su zvycajne take agresivne 😀 Ja som teda doma uz dost dlho, ale zaha ma chytila tak, ze skoro kazdodenne asi az v poslednych mesiacoch. Nastastie nemam daviaci reflex z toho 😝 a vlastne nie je to ani taka kyselina az do ust, len niekde v hrudniku ma pali a ja predychavam a vzdycham 😅 ...

urma
23. feb 2012

Inak bre rano 🙂

juliap
23. feb 2012

bambulky, v poslednych mesiacoch tehu sa zle dycha v leze hlavne, ked ste na chrbate preto, ze sa vam stlaci duta zila v brusku ... takze radsej na boku lezat a aj ked pojdete na tie pasy, tak mozte poprosit sestricku, ze sa vam zle dycha pri lezani na chrbte, tak aby vam to tocili bud v polosede, alebo otocene nabok ...
@darinkazv spomenula si to trpnutie a krce dr? myslim, ze na to by ti dal magnezko, to je proti krcom a ked ti trpnu prsty, tak skus zmenit polohu, moze ti vtedy tlacit mimi na branicu a srdiecko a zle sa ti prekrvuju potom koncatiny ...

juliap
23. feb 2012

@zuzanka2905 tie hodnoty su rychlost prietoku v pupocniku a druhe by malo byt stav placenty ... najde ti to myslim v googly

erika439
23. feb 2012

dneska som vstala nevyspata s miernou bolesťou hlavy.... tento deň bude asi ťažký ☹