Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte mate aj vy take bolesti klbov? ☹
anabellee ja podla ultrazvuku 15. 4.
ejanka nastastie nie. ale neviem ci by ti nepomohlo magnezium alebo nieco, spytaj sa lekara. Ja som mala len tak chvilku jeden den alebo dva. Joj viem calcium, vapnik tusim treba.
Jem vela jogurtov a aj mliecko mam rada. Mam aj vitaminy. Najhorsie je to v noci.
Moja zlata skus sa spytat lekara. Mna vtedy ozaj dva dni boleli klby, panva ako stara babka som chodila tak som studovala co a ako. Co som ja nastudovala tak dietatko nas obera o vapnik a panva sa roztahuje a je to tymi hormonmi. Vraj to po tehotenstve sa upravi, tie co maju vacsiu smolu niektore koncia aj na operaciach. Ale to nie je tvoj pripad, neboj. Viem, len ze kvazi s tym asi nic nenarobime, ale ten vapnik by mohol pomoct, neviem.
ejanka Ja taky bojko, alebo cintlavka som sa zlakla tak som hned studovala, ale neviem cim to bolo. Ja praveze malo mliecneho pojedam a nastastie ma to za dva dni preslo. Na tvojom mieste sa spytam lekara ci nieco neporadi. A setri sa. Ono sa to telo pripravuje na porod, takze preto sa roztahuju klby.
janka273 ako mame napisat strihalke? ja potrebujem polopatisticky vysvetlit 🙂) dakujem.
janka 273 pise ze neexistuje tato stranka!
@janka273 ako jje napísať správu či ako
nikde nikoho? Mna v noci panva boli, alebo neviem je to take ako keby bola oslabena. Ja sa v noci s velkou tazkostou otocim z boku na bok, lebo mam pocit, ze sa mi rozpadne. Tak len pomalicky, nohy spolu a tak sa otocim. A pritom cez den pohoda.
a este som tu. nikde nikoho 🙂) aspon ze vy ste zostali.
Teraz som prave citala ze v tomto obdobi sa babatkam spevnujú kosti, tak asi preto ten vapnik ubuda este viac a preto bolia tie klby.
a ja som si myslela, že sa svet zbláznil, že čo ma tak kĺby bolia... môžem sa dopovať tabletkami s vápnikom teraz, či radšej nie? v čom je vápnik okrem mlieka, len tak medzi rečou? 😀
ahojte kocky, zial od utorka mi to prechladnutie vobec neustupilo - nos skoro furt upchaty, neviem dychat.. kvapky na baze morskej soli su na figu, vobec to nezabera ☹
no a po par dnoch pridem a tu suchoty, ze ste sa presunuli do sukromnej temy... @strihalka mozem poprosit o vpustenie do sukromky? tiez cakame aprilovcatko 🙂
vcera sa mi snivalo, ze mi odtiekla voda a behom do porodnice.. tusim je na case chystat tasku 😀
@mius.brcko mna sa tiez lekarka pytala, ci uz som zbalena, tak asi uz je najvyssi cas
mius.brcko Ja som pouzivala aj normalne kvapky pri upchatom nose. Nech sa nikto nehneva, dietatku to neublizi a co si mozes vybrat ci to ma akoze neake negativne ucinky na babo tak si nedas kvapky alebo ho udusis, lebo ako mama nemôzes poriadne dychat. Na nete som nasla niektore ktore su povolene v tehotenstve ide o to, aby clovek neprekracoval davkovanie, inak je to v pohode. Ak chces skus. Ono je to tazke ked clovek nemoze dychat.
to ste vazne vsetky zbalene? ja este nemam vsetko ale ukludnujem sa, ze je este cas. Ved nakoniec rodit by sme mali v 38 az 40 tt a tym chlapom aj babam sa kolko krat nechce aj tak na tento svet velmi skoro tak preco stresovat s taskou? 🙂)
@anabelleee asi to tak bude... len zatial este nemam tie podlozky z lekarne a mam len jednu nocnu koselu... inak asi vsetko mam...
ozaj - vsade vravia, ze ked odtecie plodova voda ma sa ist hned do nemocnice.. co znamena hned? je neskoro, ked pridem napr. hodinu po odteceni plodovej vody? totiz tolko nam trva cesta do nemocnice... akurat dnes sme o tom s manzelom hovorili - ci nemame vtedy ist radsej do Dunajskej Stredy - tam sme za 10 minut - ale radsej by som rodila predsalen v BA 😖 tak teraz neviem...
@mily7 to mi dnes vravela aj svagrina, ze pouzivala v tehotenstve Olynth, lebo inak sa nedalo... no v navode sa vyslovene pise, ze to tehotne nemaju uzivat.. tak neviem... aj ked s upchatym nosom to fakt nie je sranda.. este vyckam dva dni - cez vikend ma bude manzel ofukovat a ked to neprejde asi prejdem ja na normalne kvapky..
@mily7 ja nie som zbalená, ale už som sa bola aspoň popýtať na tie popôrodné vložky, podložky a nohavičky 😎 Dokonca po kočík idem ešte len zajtra. Aj po postieľku, ale matrac a paplónik, obliečky nemám 😅 času dosť..
@mius.brcko a nemá sa ísť, keď máš až 5-min. interval kontrakcií? Priateľovej segrenke dr. vravel, keďže mala toho strepto, že keď jej odtečie, ihneď, lebo ju napoja na infuzku, aby nenakazila dieťa.. hádam sa treba popýtať lekára, čo a ako ešte 😉
sprej je lepsie ako kvapky. To som citala, preco neviem ti teraz povedat. Hm, olynth aj nasivin sa môzu, to by si vygooglovala. Podla mna to je take vies ako ked ti poviem, ze epidural ma tiez nevyhody, oxitocin to iste, tak si to nedavaj. Taktiez by sme nemali jest umele vitaminy. Podla mna to je uz take extremne strasenie zien. Pretoze z vlasnej skusenosti viem, co je to nedychat poriadne a ak trpi mama, trpi aj dieta. A ked som si dala dva krat denne vecer a rano po jednom vstreku do kazdej dierky tak nech mi nikto nevravi, ze som tym ublizila svojmu dietatku. To je uz take hnusne posobenie na tu chudinu maminu, ktora sa kazda boji, len aby mala v pohode babetko. Kto by chcel ublizit svojmu dietatu? Ja tiez nie, ale nemyslim si, ze dat si kvapky v pripade nudze je zle. A tusim som citala, ze si so sebou zobrat do porodnice okrem slanej vody aj kvapky. Pretoze ako budes predychavat kontrakcie s upchatym nosom? A tam ide o to, ze aj keby ta tie kontrakcie tak neboleli, dychanie je dolezite pre babetko, kedze sa maternica stahuje pri kontrakcii dietatu sa dostava cez cievy malo kyslika, preto je nutne predychavat, no ale to sa asi neda s plnym nosom 🙂) takze to len tak, ale to mam tiez vsetko nastudovane, pretoze som sa samozrejme bala, no ale ked to inak neslo. A som v 33 tt a vdaka Bohu maly je v poriadku. A myslim, ze aj bude. Poznam tolko nezodpovednych zien ktore fajcili v tehotenstve, aj si dali za poharik a mali obrovske statie, ze mali zdrave deti. Tak preco by sme ich mi opatrne nemali mat?
@srnqqa no ked neodtecie voda, tak sa riadi podla kontrakcii - ale to tiez neviem ako rychlo sa to rozbehne, takze doma nebudeme velmi dlho otalat, kedze mame cestu do BA... ale pri odteceni plodovej vody je to dost nafigu... v utorok sa planujem spytat lekara, ci ta hodina tomu ublizi...

@mily7 17.4.