icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janci27
27. feb 2012

@mily7 my tiez byvame v novom a kedze vsetko musime riesit postupne kvoli peniazkom, tak ani my nemame poriadny gauc este v obyvke, len taky stary od nasich, detska izba zariadena ani zdaleka, ved bude aj tak detska postielka zatial u nas v spalni..no takze asi tak 🙂 dnes by sme snad mali mat uz tu komodu, takze si mozem poprat vecicky a pochystat..na kozmetiku a drobnosti pre babo idem na nakup mozno zajtra a snad aj do porodnice veci si uz pokupim tento tyzden, nech mi to pomaly ubuda..aspon taky mam plan 🙂 no a kocik ten je v nedohladne, vobec neviem aky typ, ale urcite ziadny zbytocne drahy nechcem..
Mne lekar urcil termin porodu hned pri prvej navsteve a to bolo tusim v 6. tyzdni. A zakazdym ked idem na ultrazvuk, tak mi tento datum vzdy naskoci na monitore, takze to celkom urcil presne..

srnqqa
27. feb 2012

@beuska88 to sa neboj, to sú len cvičné kontrakcie 😉 telo sa tak pripravuje pomaličky. Len ide o to, koľkokrát a ako dlho.. mne tiež tvrdne, vtedy sa nemôžem ani zohnúť riadne a motorikou pripomínam tučniaka.. 😀

srnqqa
27. feb 2012

@strihalka @mily7 ja mám určený podľa posledného menz., aj keď som jej vravela presný deň, kedy sme zamiesili 😀 žiadny iný to totiž nemohol byť, ale trafila sa presne - podľa menz. 15.4., ale 270 dní od "udalosti" je 12.4. 😀

beuska88
27. feb 2012

@srnqqa no tvrdnde mi bruško asi tak 5 - 0 krat denne ale vždy len na kratku dobu...., mna muž nazval buldozerom 😀 kedže sa už pomaly kotulam 😀

svistinka
27. feb 2012

@beronsche trochu neskoro odpovedam, ale povedali mi tv 27 tt ze bude divcatko a v 31tt ze chlapec, ale vela veci mam neutralnych. Akurat mam 2 pack leginok kradnych ruzovych z tesca a trojpack triciek ruzovych s kvetinkami a pasikmi..., takze tohoto sa budem musiet zbavit 🙂

mimabulka
27. feb 2012

ako sa dostanem do tej uzavretej skupiny? strihalka neodpoveda

mily7
27. feb 2012

@janci27 super. sa mi paci, ze nie som sama 🙂) p.s. ja som kozmetiku kupila len mlieko a nieco na umyvanie. Jasne, ze tiez krem na zadocek a na moje bradavky, ale len tak po jednom. Kazdemu sadne nieco ine takze aj osvedcene kremy ako kalciovy z lekarne napr. kamoske nezabral na bradavky. Inak odporucila mi z dm ky, krem na bradavky, neviem ako sa vola ale je pod znackou babylove a ten ked natries nemusis umyvat, je to asi vo forme gelu a mozes dat babetku napit tak ci tak. a pomohlo. Kamoska inak skusena mama 3 deti, takze jej verim. Tak tolko moje odporucanie. Ja k tomu terminu beriem tak ako pride, len proste ma fascinuje ten ich pristup v niecom takom , co by malo byt profesionalne odvedene. No ale co sa cudovat, aj horsie som zazila, ked si tak spatne spomeniem. Ani plakat mi nedovolili ti arogantaci ked som o babetko dosla. Proste nech si vravi co chce kto chce, vazim si ludi, aj lekarov, ale voci tym nasim v Ba co som stretla si myslim svoje. Hlavne po tych skusenostiach.

mily7
27. feb 2012

babenky ake to je to tvrdnutie bruska? co to presne znamena? Ja mam pocit, ze ten môj chrust sa natahuje a tu jeden hrbol ako hlavicka, tu druhy ako chrbat a je mi az zle ako keby na zvracanie co ma tak tlaci, ale na to sa pohne po chvili a zasa, tak neviem. Ale je to take uz ze neprijemne.

brkabra
27. feb 2012

@mily7 ked mas brusko napate, to by nemalo este znamenat, ze ti tvrdne. tvrdnutie je ked ho mas ako medicimbal ci ako ti to prirovnat, proste ako kamen. a ked si lahnes na chrbat, tak ta strasne tlaci, akoby si ho mala omnoho tazsie ako povodne....

janci27
27. feb 2012

@mily7 veru tusim sme na tom podobne, co ma ukladnuje 😉 a aj co si pisala o tych hrbolcekoch brusku, tiez ich mavam..nie zasa take, ze by mi bolo zle, skor mam pocit, ze sa mi cez kozu prevrta von 😀 tiez neviem, co to je tvrdnutie brucha, ale urcite som ho este nemala, lebo som sa na to pytala svagrinej aky to je pocit a ona ze by som mala brucho tvrde ako kamen, co som este zatial nemala..neviem, ake maju skusenosti tu babeny s tym..
tiez neplanujem kupovat vela drogerie, len mydielko na umyvanie, olejcek ten obycajny modry, zevraj je najlepsi, a kremik rybaci, i ked mam doma sudokrem a este ten kremik na brusko pri kolikach nech mam doma po ruke a potom take ze hrebienok, noznicky na nechtiky, plienky jednorazove este nemam ziadne..ozaj ten krem na bradavky tiez potrebujem, ale pocula som, ze kalciovy nie je taky dobry kvoli tomu, ze sa musi zotriet pred kojenim, co vlastne sa aj tym tak vysusaju bradavky potom, takze asi zvolim inu alternativu, co mi poradia skusene maminy v mojom okoli 🙂

mily7
27. feb 2012

janci 27aky modry olejcek? sudokrem je vraj tiez dobry, to si nechaj!!! a krem na koliky nepoznam daj tip prosim. Aha s tym kalciovym preto je problem, ze sa stale umyvaju a vysusaju, potom praskaju este viac, zas novy poznatok pre mna. o.k. skus ten z dm ky ja za nim pojdem tiez. o.k. dakujem🙂)

mily7
27. feb 2012

janci 27 no skoncila hodina idem si ratovat deti. Ozvi sa mi este, pokecame co a ako 🙂) p.s. ako spis??? netlaci ta? mne brusko strasne taha k tej posteli, proste maly spinka vsetko v pohode, ale bud nedycham dobre, alebo ma taha strasne uz teraz posledne dni a neviem si najst polohu. Budem potom o druhej rano pisavat 🙂) a zehlit🙂) a varit este môzem🙂)pa

janci27
27. feb 2012

@mily7 krem pri boleni bruska je vraj vyborny Pupik, vid link http://www.najlekaren.eu/prsne-balzamy-nafukova... a olejcek po kupani Aviril, tento http://www.mojalekaren.sk/aviril-detsky-olej-s-..., inak dakujem za tip na ten krem na bradavky, vyskusam mozno tiez ten z DM, citala som na nete nejake fora a tiez ho doporucuju 🙂

janci27
27. feb 2012

@mily7 o.k, ja tu budem asi az vecer alebo zajtra..spi sa mi celkom dobre, teda ako kedy..dnes som sa dost budila kvoli meneniu polohy..najlepsie sa mi spi na lavom boku, tak vzdy zaspavam, ale menim polohu aj na druhy bok a aj na chrbte vydrzim nejaky cas, ale nie zas tak dlho..

mily7
27. feb 2012

@janci27 o.k. pisem si. inak mne je proste tazko, gravitacia taha neskutocne brucho. doteraz som spala na lavom boku a zrazu bum a je zle.

evaharg
27. feb 2012

@janci27 @mily7 : Aj my byvame v novom a teda detska izba pozostava z postielky a komody 😀 a tiez sa radim k tym co (zatial) nevedia co je to tvrdnutie bruska. A aj moj maly sa tak natahuje niekedy, ze mam pocit ze sa prederie von cez brucho 😉 Takze je nas viac 😎 Co sa kozmetiky tyka, tak mne odporucali pre babatko Olivovy olejcek kupeny v lekarni, obycajne buppi mydlo a sudocrem na zadocek. Vraj inu kozmetiku pre babatko nepotrebujem. No ale v jednom som teda uplne ina 😀 kocik bola prva vec co sme kupili.....este som bola len v 20 tt a na nete som nasla jeden do ktoreho som sa zalubila tak ten bol z celej vybavy pre babatko kupeny v ooobrovskom predstihu 😅 a tiez sa hlasim k nepohodlnemu spanku....chvilku na jednom boku, chvilku na druhom, ale prevalujem sa v noci furt...ako veleryba....niekedy sa prichytim ze spim na chrbate (mne tato poloha vyhovuje, keby som nevedela ze tak dusim maleho tak v tej polohe by som vydrzala hadam najdlhsie) - tak sa musim strazit aby som tak nebola dlho a prevalila sa na bok....A co sa opuchov tyka-mne tak hrozne puchli ruky, nohy a pri poslednej navsteve doktora aj brucho, ze mi predpisal lieky....tak sice nie som nadsena ale odkedy som si ich 1x dala, je to viditelny rozdiel....No a este ste pisali o tom termine.....aj ja mam termin podla poslednej menstruacie na 19.4. ale pri KAZDOM ultrazvuku vratane tych prvych /aj toho v 12tt/ mi termin vychadza na 12.4. Moj doktor to vsak nemenil a aj MD mi vyratal podla toho 19.4. Myslim si o tom svoje ale ked to nechcel zmenit tak co narobim....Na MD som teda isla podla neho 8 tyzdnov pred TP ale v skutocnosti len 7 tyzdnov....len teraz neviem ked k nemu pojdem este na poslednu poradnu tak v ktorom tyzdni sa mam teda dostavit k tomu doktorovi v nemocnici..... 😕

willow_ka
28. feb 2012

Ahojte dievčatá, aj my čakáme bábatko (apríl) - snáď druhý pokus vyjde 🙂 a chcem sa opýtať, či ste riešili odsávačky mliečka. Do ZA pôrodnice si musíme doniesť svoje, nepožičiavajú. Akú by ste odporúčili? Elektrické, mechanické.... ? Na trhu je veeeeľmi veľa značiek.

palmarmj
28. feb 2012

ahojte aprilovky 😉 tak uz sme z nemocnice stastlivo doma a nastastie este stale 2v1... v podstate ani nic moc nevyriesili ti nasi doktori (nasadili magnezium a zelezo a posli ma domov s nevysvetlenym castym tvrdnutim bruska, a diagnostikovanou tachikardiu matky opat z nevysvetliteknych pricin...).. len ma ubezpecili v tvrdeni... ze je nase zdravotnictvo v katasrofalnom stave... a to nie len po financnej stranke, ale mam pocit, ze ti ludia co u nas vykonavaju tuto pracu, tak si to vobec necenia... resp. neuvedomuju si ze pracuju s ludmi a nie s vecami... 😒 ...vyroky typu... "co vam je?...bolia vas krize?... a co ste cakali... ved ste tehotna..." alebo mamicke co uz je 8 dni po termine dalsie dva dni pan primar ..tvrdi ze aaaa, ved este pockame... dnes tu mame aj ine cakatelky.. 😝 .. ..strava pre tehotne a kojace matky absolutne bez mlieka... teda na ranajky dva krajce chleba s margarinom a osladeny caj... desiata ziadna, obed polievka s rozvarenymi rezancami a vyprazana ryba z jednej strany pripecena.... olovrant ziadny... a vecera suche spagety(asi mali byt so syrom, len ten tam asi nedorazil)... no uzas.... 😵 pri drobnych naznaceniach nespokojnosti matky na stare kovove postele s vylezanymi par centimetrovym matracom, bez poblemov utrusi sestricka poznamku... ved si nevymaslajte toklo diagnoz a pustia vas domov.... 😉 Mamicku co lezala vedla mna s bruskom ako futbalova lopta v 39tyzdni tehotenstva a vahou diatatka 1800-1900gr(podla sona) po dvoch dnoch pozorovania bez akejkolvek infuznej alebo liekovej vyzivy poslali domov... ze "aj vy ste taka utlejsia , tak aj dieta asi bude..".... no neviem nie som lekar a ani chronicky stazovatel... ale tento pristu sa mi teda vobec nevidel spravny...

mius.brcko
28. feb 2012

@srnqqa vcera som sa pytala na to odtecenie plodovej vody a ci je v pohode ta hodina cesty do porodnice... lekarka vravela, ze to zavisi od roznych faktorov - v akom tyzdni tehotenstva som, ci neprenasam, ake mnozstvo plodovej vody odtieklo a akej je farby.... ze ak odtecie cca 2 deci cirej plodovej vody, tak je to len ta cast, co je pod miminkom a hlavicka miminka urobi akoby zabranu aby neodtiekla zvysna cast - treba si hned lahnut (aby sme dalej nepodporovali gravitaciu a nic dalej neslo) a mozeme ist do nemocnice (ta hodina je v tomto pripade ok) - plodova voda bude dalej odtekat, ale len slabo... no pokial je ta plodova voda do zelena, pripadne do cierna, alebo s krvou - tak nieco nie je v poriadku a ihnet sa treba dostavit do nemocnice, aby sa predislo akymkolvek problemom... treba miminko monitorovat, ci je vsetko ok..
a je tu este dalsia vec - ak mamine pred porodom zistili streptokoka (ktory aj nemusi robit problemy mamine, ale je proste tam), tak je tiez dobre aby pri odteceni vody ihned prisla, lebo by sa mohlo babo posunut az do posvy a tam sa tym streptokokom nakazit... pri porode ak ma mamina diagnostikovaneho tohoto bacila, tak jej hned daju antibiotika, aby sa to nedostalo k miminku, takze aj preto je tam prist cim skor, aby tie lieky mohli nasadit...

takze zaver - hodina cesty do nemocnice je uplne v pohode, pokial je vsetko v pohode - co my na prvy pohlad mozme len zhruba odhadnut...
naozaj dufam, ze toto nebudem musiet riesit - rozhodovat sa ci ist do BA, alebo rychlejsie (cca 15 min) do Dunajskej Stredy - tam by som rodit vazne nechcela...

bambulka1010
28. feb 2012

@palmarmj to zdravotníctvo je ozaj na .... Ja som od začiatku tehotenstva bola 3 krát už v nemocnici, a či som tehotná alebo nie som prišla o 3 kilá lahšia. Proste strach a hrúza, posledný raz keď som tam bola tak mi priateľ nosil aj obedy aj večere, bo som bola taká hladná...A to som tam bola s tou tachykardiou. Ty máš tiež tachykardiu?

palmarmj
28. feb 2012

@bambulka1010 Ano... ale prejavilo sa mi to len teraz... asi dva tyzdne dozadu... mi z nicoho nic vyskocil pulz v klude na 90-120... a pod 90 nie a nie klesnut... no nevedia preco... po navrate z nemocnice som na odporucanie mojho znameho gynekologa absolvovala aj kardio vysetrenie( v nemocke ma poslai len na interne a tam mi doktorka povedala ze ked budem mat 140 tak sa mam zacat srachovat... toto je vraj OK) nastastie vsak to kardio dopadlo dobre a srdce mam dost silne, aby vydrzalo aj taku silnejsiu zataz... (ukludnil ma kardiolog) A este mi ten moj znamy gynekolog dal robit aj testy na stitnu zlazu (v nemocnici nic..)... ze to moze byt aj z toho... no to budem mat vysedky az v stredu... tak uvidime... co sa mna tyka, tak ja to nejak prezijem, ze sa tu tmolim ako pokakana, len aby sa mi nezvysil pulz...mam len strach o babatko, lebo ked mam ja vyssi pulz automaticky sa moze zvysovat aj babatku... a to tiez nie je dobre... na to malinke srdiecko...(no nastastie na sone sa zvsenie tepu babatka zatial neukazalo...)

bambulka1010
28. feb 2012

@palmarmj No tak to sa nemáš ešte čo strachovať? mám ti povedať ja, koľko mám keď ma chytí tachykardia? Tak naposledy mi namerali 220 pulz za minútu. Takže tak. Ako 100 mám teraz ja normálne. To mávam stále. Ja som bola na vyšetrení v BA-v národnom ústave srdcovo cievnych chorôb. A tam mi doktor ktorý sa venuje tehotným ženám s takýmto problémom, povedal, že to nie je taká tachykardia čo zabíja, len to je nepríjemné, keď to začne. Tak buď si to pôjdem dať vyoperovať, alebo budem brať celý život tabletky na to. Tak samozrejme operácia. No a ešte mi povedal, že je pre mňa lepšie rodiť normálnym spôsobom, že zbytočne ma budú rezať. A že aj pôrod mi môže pomôcť k tomu aby sa mi to srdiečkou ustálilo. A bábo tým nie je ohrozené. Len keď dostaneš tú tachykardiu ide o to, že nie je vyživované v tvojom tele. Tak mi to vysvetloval. To som tam bola v novembri a v januári mi volal, že ako som sa rozhodla rodiť a tak. A mi povedal, že nech idem určite rodiť normálnym spôsobom, že môžem pomôcť aj mne aj drobcovi. No a kvôli tomu nejdem rodiť tu do najbližšej nemocky-čo je v Topoľčanoch, pretože potrebujem pri pôrode kardiológa a v TO je len jeden kardiológ tak idem do Nitry rodiť. Je ich tam viacej aj lepšie vybavenie. A aj tak tu v TO nemocnici mi povedali, že ony by ma nerodili normálne ale cisárskym.

bambulka1010
28. feb 2012

Baby už vás tu je nejako málo. Niekedy boli popísané aj 3 strany a teraz nič. Čo sa deje?

janka273
28. feb 2012

@bambulka1010 sme tu , napíš strihalke - oňa ťa pustí 🙂

janka273
28. feb 2012

@bambulka1010 sme tu presťahované , napíš strihalke - oňa ťa pustí 🙂

srnqqa
28. feb 2012

@mius.brcko ďakujem, s tým strepto, to viem, len som nebola istá tým "normálnym" odtečením.. Som myslela, že ak som OK, mám čakať na kontrakcie 😅 Tá zelená voda, o tej som čítala, a hádam tú farbu neuvidím, to by znamenalo choré dieťa.. Táto posledná veta je síce hrozná, ale doma máme zťp a nie je to ľahký život pre nikoho ☹ Ništ to, my sme všetky zdravé a basta 🙂 No, teším sa na odhad.. Taký ten v panike, to ešte len bude.. Posledné dva dni ma "tam dole" opäť spichalo, až som musela ostať stáť.. Vtedy mám taký pocit, že tam už Matýs šmátra ručičkou 🙂 Celkom ma už zaujíma, ako to bude v skutočnosti 😅

bambulka1010
28. feb 2012

@strihalka ahoj prečo ste sa presťahovali niekde inkde???🙂 xixi...mohla by si ma tam pustiť ?🙂

bambulka1010
28. feb 2012

@janka273 ahaaa...no veď mi to bolo čudné 🙂 ďakujem 🙂

mily7
28. feb 2012

@evaharg ahoooj. to som rada, ze nie sme sami xixi. Ja detsku neriesim, maly bude mat postielku s nami v spalni a neskor ked bude vecsi tak budeme riesit asi tak ze mu spalen nechame a mi do obyvaku. Kocik mi dojde od segry ta kupuje, tak usetrrim, mamka posiela postielku a zvysok uz len tak dotiahnut doladit detaily. No ale ja mam nastup na matersku iba 5 tyzdnov pred porodom teda podla mojej gyndy blbej, no ale chystam sa mozno na marodku bud. tyzden, lebo citim, ze to uz nezvladam fyzicky, mam dost proste uz nevladzem co mi hovori moje telo a ja zasa hlavou proti muru nepojdem. Je proste cas zastavit a mysliet na krpceka a maminu,,tak uvidime. My mame termin 15. 4. a ja si myslim aj tak, ze pride bud takto alebo skor v 38 mam proste taky pocit, tak uvidime. zatial este nahaname pohovku do obyvky lebo nemame dozariadovanu no a to nebudem mat ani kde si sadnut poriadne xixi tak tak, dost toho je, aj sa bojim, co a ako to bude ci sa to bude zvladat s financiami ale mienim si to uzivat, tak ci tak. to dietatko je krasny poklad vysnivany a nikto ma o ten super pocit byt stastnou spokojnou mamou neoberie.

mily7
28. feb 2012

@evaharg inak lekar na poradni ti povie kedy ist do nemocnice kedy sa mas hlasit kvoli poradniam v nemocnici. to su Predposled. mesiac ci ako kazde dva tyzdne ale neviem ci u svojho ci v nemocke a potom kazdy tyzden uz v nemocke. Mna vyslali do nemocky skor, kvoli podozreniu predc. porodu, ale sme nastastie zdravi a v poriadku ale uz som tam zostala u lekara, ze co nech si ma necha, osticha chodit tak daleko ale je dobry lekar, stara sa, je mily tak som spokojna, ze mam dobru starostlivost. tak neboj, oni ti povedia, nenechaju ta tak, vysle ta lekarka.pa