icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

certica22
3. mar 2012

@evaharg AHooj... tak maly má 1880gramo...pekne papa aj pribera zatial... vyzera byť všetko v poriadku dostali sme po operácii infekciu..tak teraz sa dostvávame z nej ale tak dufam že odbery v pondelok ukážu že už je za nami....malinky je horzne živý a najradšej sa mojka ... už dáva i sebe aj vedieť..aj menej spinká ked sa blíži čas papania tak plačeme o dušu 🙂..a ja no teraz je to lepšie..ked je zle tak človek to ťažšie znáša....ale tak dufajme že bude už len dobre.. momentalne som doma lebo som ochorela..tak dufam že tabletky zaberu a budem čoskoro doma..

mirullka
3. mar 2012

Ahojte maminky, tiez sa k vam hlasim do diskusie, mame termin zaciatkom aprila. Cele tehu tak velmi rychlo ubehlo...rodime na antolskej, tak uvidim. Predtym som prve babatko rodila v ruzinove, tak aspon porovnam porodnice 🙂

evaharg
3. mar 2012

@certica22 jeeeej to sa dobre cita 🙂 Krasne pribera....uz len par gramov a ked bude vsetko ok tak ho mate cochvila doma.....drzim palce a posielam kopu pozitivnej energie. 🙂

certica22
3. mar 2012

@evaharg dakujeme 🙂) dufam že už bude všetko tak ako má a budeme vážne čoskoro doma 🙂

mily7
3. mar 2012

@evaharg ja si tiez myslim, ci nepride skôr. az sa bojim, aby to nebolo moc skoro. nech si mama stihne odychnut trocha, pripravit, absolvovat prednasku o epi. az potom môze dojst🙂)

vajanika27
4. mar 2012

@kukucka1982 i ja budem rodit v ZA, vyberas si porodnika, alebo pojdes na slepo???? 🙂
ja sa neviem rozhodnut... ☹

kukucka26
4. mar 2012

ahojte zienky neda minenapisatvamvsaksom mala byt uz taka tehulka akovy no priroda to zariadila inak, no iba chcem sa spytat menzes mimeska 2dni a test rapid clear ukazal prestrasne slabulinku ruzovu druhu ciarku mozem sa tesit? 🙂 som 5 mesiac po kyrete

zlatulienka
4. mar 2012

@kukucka26 ja verím, že áno, zo srdca ti prajem, aby to vyšlo 🙂 , skús testnúť za dva dni, už by mohla byť čiaročka silnejšia a potom šup-šup k dr. 😉
skús testovať mamatestom, ten sa mi zdal lepší a citlivejší, aj keď aj rapiclear má citlivosť 10 ako aj tento

ancovicka30
4. mar 2012

@kukucka26 podla mna je velka sanca, testuj dalsie dni a uvidis...🙂 a tiez mam dobru skusenost s mamatestom...

katkarv
autor
4. mar 2012

ahojte baby,tak od piatku som doma.Vo stvrtok idem na usg kontrolu tak snad budu dobre prietoky.Inak som trosku znechutena tym lekarom co som si ho vybrala za porodnika a mam pocit ze ma nechal v nemocke len aby som mala pocit ze sa o mna stara,lebo aj sestricka mi vravela ze nechape naco infuzky ze prietoky som mala dobre.a ked som sa ho pytala ze kedy mam prist na kontrolu a ci mozem prist priamo za nim tak mi povedal ze on to nerobi pre moje modre oci.Inak mam ich hnede 😀 Ale jasne ze to nechcem zadarmo ale myslela som ze dakovne sa dava ked je uz babo na svete a nie dopredu,no sila.

sunday1
4. mar 2012

@katkarv Záleží od toho, či je to ďakovné alebo všimné 😉 Ak ho dobre nepoznáš, tak určite dopredu.
@kukucka26 Závisí aj od citlivosti testu, ak je vyššia ako 10 ml/IU, tak je to super, ak je to 10 ml/IU, tak treba skúsiť zajtra alebo pozajtra či tá čiarka pomaly silnie (ale určite áno). Veľmi držím palce 😵 😵 😵

katkarv
autor
4. mar 2012

@sunday1 no vidis to ma nenapadlo,on chce asi vsimne lebo tak dobre ma nepozna a boji sa ze mu poviem na konci ze Pan boh zaplat 🙂

evaharg
4. mar 2012

@katkarv no teda ja nechapem....dakovne???? vsimne????....ked som zratala naklady na porod tak vychadza ciastka nepekne vysoka....a este mam platit nejake dakovne alebo vsimne? 😠 Ty mas toho doktora zazmluvneneho? (lebo u nas sa za to plati 300eur) A to mam zaplatit 300 eur a este mu mam davat nieco navyse? Su na to nejake nepisane pravidla? Poucte ma dievcata prosim.....aj ked sa mi pri tej predstave dviha tlak 😖

evulilik
4. mar 2012

@evaharg ďakovne a všimné platíš vtedy ak nemáš zazmluvneného pôrodnika ... ďakovné skôr ked ho dobre poznáš a vieš že ťa v den D a hodinu H neokašle, ale dôjde aj keby to bolo o polnoci lebo si jeho pacientka.. všimne platíš ak nedávaš zazmluvňovať - jasne mu naznačíš že očakávaš že ti bude po ruke keby niečo .. má to len tu chybu že to sa robi iba medzi štyrmi očami a nemáš žiadnu istotu že pán doktor ťa neokašle. 😉

evaharg
4. mar 2012

@evulilik ahaaaa. dakujem. No ja teda asi radsej pojdem na istotu nakolko nemam ziadneho porodnika ktoreho by som dobre poznala....a mas pravdu, ze spoliehat sa na nejaku dohodu, ked toho cloveka nepoznam.....okrem toho mi je to UPLNE "proti srsti" taketo uplatkarstvo......to nie je pre mna....... takze idem zazmluvnovat....este raz dik za info 🙂

evulilik
4. mar 2012

@evaharg neni žač.. ja som na tom tak isto .. svojho pôrodníka poznám len cez dobré referencie iných rodičiek takže ked už mu budem niečo dávať tak na papieri .. Kedy ho ideš davať zazmluvňovať ??

evaharg
4. mar 2012

@evulilik no, myslela som, ze ked k nemu 1.x pojdem...po tom 36 tt, tak mu poviem, ze mam na neho dobre odporucania a ze by som si ho chela zazmluvnit a co mam pre to urobit....lebo predpokladam, ze sa bude aj nejaka zmuva o tom spisovat...vlastne neviem ako to funguje....ake mas plany ty?

evulilik
4. mar 2012

@evaharg no ja som už bola u neho v 30 tt niečo som mu spomenula ale dohodli sme sa že prídem v 36 tt ..tak asi tiež mu to vtedy ešte raz spomeniem .. ani ja neviem ako to presne funguje ani či sa to plati hneď pri podpise alebo kedy 😕 to ešte musím naštudovať ...

belissima85
4. mar 2012

@certica22 no malinky pekne pribera....myslim na vas vela zdravicka a vela sil zelam🙂

kukucka26
4. mar 2012

@sunday1 to bol 10 rapid clear poobede nie rano

mily7
4. mar 2012

baby aj vas svrbi cele telo? co s tym? kremovat( ja nekremujuca normalne, ale teraz ano) 2x denne? alebo co??? aj ucho ma svrbi niekedy, proste len tak z nicoho nic pokozka 🙂) p.s. ake plienky chystate pouzivat pre babetko? dakujem.

katkarv
autor
4. mar 2012

@kukucka26 ked poobede tak by tam mohla byt sanca 🙂

ancovicka30
4. mar 2012

@evaharg myslim,ze si kdesi pisala, ze chces rodit na antolskej, tam to aspon pred 2 rokmi so zazmluvnovanim fungovalo tak, ze ti dal doktor, ked si mala zaujem zmluvu, ktoru podpisal on, ty a cez neho este siel aj podpis myslim prednostovi kliniky a potom ti tu zmluvu dali a este ty si isla na sekretariat pre podpis riaditela a potom zaplatit...vybavit sa mi to vtedy podarilo v priebehu 1-2 tyzdnov uz si nespominam presne, kazdopadne chvilu to trvalo...ale casy sa mohli zmenit, to len tak pre ilustraciu...

strihalka
4. mar 2012

@mily7 zkus si nalistovat cca tak 200stran zpet tam je myslim tema prave rozebirana ohledne plenek a to olejickovani je cca myslim nekde v prvni stovce stranek 😎

romanakatka
4. mar 2012

@eviko25 ahoj, ja som tiež mávala pri prvom tieto bolesti, hrozne ma bolievalo zápästie, v noci som sa na to budila a nemohla spávať... hovorí sa tomu asi "karpálny tunel" keď som to spomenula dokymu, povedal, že je to bežné, môže sa Ti zadržiavať voda a tá spôsobuje opuchy a tlačí na nervy. Po pôrode to prešlo a teraz pri druhom tehu som to ešte nemala 😉 treba len vydržať 😉

romanakatka
4. mar 2012

@darinkazv ja tiež chodím k Šimovi a presne už nebudem chodiť k nemu do ordinácie, ale do nemocnice... ako to je tiež neviem, lebo vždy mu zavolám, že som tam a on robí všetky vyšetrenia... no a neplatím nič... tak to bolo aj pri prvom tehu aj teraz...

eviko25
4. mar 2012

@darinkazv aj ja idem tuto stredu na predporodnu pripravu - na ten poobedny cas o jednej. A ty? O kolkej?

eviko25
4. mar 2012

@romanakatka Ahoj, tiez som pátrala na internete a dosla som na syndrom karpalneho tunela... niekedy je to horsie, niekedy lepsie....ale ked mi minuly tyzden doktor povedal ze je to OK, tak som to uz neriesila 😎 Tak mame rovnakeho doktora? A pozeram, ze aj terminy mame dost blizko seba 😉

sunday1
4. mar 2012

@kukucka26 Skús nahodiť foto 😉

strihalka
4. mar 2012

@kukucka26 ruzova i kdyz vlmi slaba carka znamena aaaanooo, budem rada, pokud ti budu moci gratulovat...zkus odfotit a ukazat nam...