Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte dievcata, dajak k vam nechodim casto, tak idem robit maly prieskum - rodite niektora zac. aprila v Saci v Kosiciach? Ja sa uz chystam na 1. poradnu tam a veru uz sa rastucim bruchom meni moj postoj k porodu zo stresujuceho na tesiaci, lebo mam uz dost... 😅 A vy ako?
Baby, mozno blba otazka, ale popri prani tych vsetkych veci pre babatko, treba mat opratu aj zavinovacku cisto novu z obchodu? Je s vystuzou, bojim sa, aby nezmenila tvar este skor nez ju pouzijem. Je tam pisane, ze sa prat moze, ale aj tak 🙂
@palmarmj ja beriem aj na kupanie...plienkovu osusku. Ale to fakt asi zalezi, ci si budes v nemocke kupat sama alebo sestricky. Dudlik som hodila tiez, aj ked neplanujem pouzivat ale clovek nikdy nevie hehe. Z kozmetiky pre babo len krem na prdelku na zapareniny mam v taske, ale ten je sucasne aj na bradavky vraj 😅
ahojte, môj anjelik by mal prísť na svet 21.4.2012
🙂
ahoj my mame termin 2.4. 😀DDD
ahojte. my by sme sa mali uvidieť 26.4. 🙂
Ahojte baby tak uz som naspäť,poležali sme si v nemocnici 3 dni a teraz mame vydržať este aspon 2 týždne 3v1.potom my spravia cisársky
Aprílovky trápi niektorú pálenie záhy? Neskutočne ma páli záha a už nezaberá ani pitie mlieka, viete niečo odskúšané poradiť?
máte niektorá divné bolesti ako na menzes?som v 34 tt a začínam mať strach aby som neporodila skôr
mne svokra povedala, že napálenie záhy pomáha burizonovvý chlieb. a kamoška zase že zelené jablčko. Mna záha zatial netrápi, pre istotu mám ránne nevolnosti znovu ako na začiatku, nvraciam ale býva mi zle niekedy aj celé doobedie..
lucia1424- hej to mám aj ja, doktorka my povedala, že to je sposobené tlakom maličkej na krčok, zväčšovaním sa panvy a ja som aj dost bola chuda pred tehu a aj teraz , takže vraj to je z toho. plus po serkláži mávam tieto pocity často, ale nato ma upozornovala. Radšej to však povedz na najbližšej poradni. A nebojkaj obe to vydržíme až do konca 🙂
ahojte, ale sa nam to krati, ze? 😝
@lucc mna tiez pali zaha cele tehu, davam si aj mandle, ale co mi jedine pomoze je soda, trosku si dam na lyzicku a zapijem vodou...alebo bystrinka....ine mi nezabera... 😝
@lucia1424 aj ja mavam take boelsti, aj som vravela dr, ale pokial ti netvrdne brusko v pravidelnych intervaloch, tak by to malo byt ok, su to poslickovia....ale urcite to spomen dr 😉
a ktore mate babo KP? bo my sme sa furt neotocili 😖 a som si myslela, ze to automaticky na sekciu beru, ale ze to len prvorodicky, takze mam dobre bobky teraz, lebo to bude urcite tazsi porod.... 😖
a este neviete, od kedy sa ma pit caj z alchemilky? lebo pri prvom tehu som to pila, len uz nepamatam, od ktoreho tt sa to moze zacat pit....
a jedno take male upozornenie, myslim, ze od 36tt si treba vytahovat bradavky, aby vam po porode po naplneni prsnikov nevtiahlo bradavky a nemali ste problem s prisatim babatiek 😉 najlepsie pouzit krem na bradavky, a raz do jednej strany vytocit, raz do druhej a trochu natiahnut, tot vsio, viac nic 😉
@pata31 aj my sme KP... a som druhorodicka. buduci piatok idem na kontrolu a ked sa neotoci cakaju ma predoperacne vysetrenia kvoli cisarskemu. u mna je to tak, ze ked sa neotoci idem na cisarsky. ale ja verim ze sa nam deticky pekne otocia.. dnes ma nieco bucha do rebra, cize je prave kolmo, ale ci to robi nozickami, alebo hlavou zistime az v piatok 😵 ja som chodila dva dni velmi smutna, ale teraz to beriem skor tak, ze len nech je babatko zdravucke, ja prejdem vsetkym..
a k tym bradavkam, no ja by som si moje momentalne netrapila, bolia ma aj na dotyk, viem ze to ani robit nemusim kedze to je druhe babo.. ale niekto tu pisal, ze sa tym vyvolava laktacia a teda aj porod, takze ak naozaj tak by som zacala v 38tt.si to robila aj pri Tamarke?
čo sa týka tých bradaviek, ja mam zase oapčanú situáciu, mne stoja furt až je to bolestivé, som prvorodička, malinká už je otočená dolu hlavičkou 🙂 určite sa aj vám kočky otočí, a aj keby nie ako písala elfka, pre bábätko vydržíme všetko. mna čaká za č týždne roztrihávanie, tak sa rochu bojím, nemáte s tým niektorá skusenosť?
@elfka.elfka ja mam tiez obcas pocit, ze kope do rebier, a potom zacne zase do mechura, tak viem, ze sa stale neotocilo....a ja idem tiez na interne,ale to kvoli tlaku, tak ale keby nieco,t ak aspon budem mat tie vysetrenia porobene...tiez mam strach z cisaraku, ale zase rodit KP mam tiez obavy, no uvidime, co bude...a mas pravdu, hlavne nech sa narodi zdrave... 😉
a k tym bradavkam, no nepamatam presne, ci od 36 ci od 38, ale v prvom tehu som to robila...samozrejme, ze sa to nesmie prehanat, len ako som napisala, trosku vytiahnut, stocit, nic viac, aby sa ten porod nevyvolal... 😉 len preto som to napisala, ale par kamosiek s tym malo po porode problem...ja nastastie nie 😉
@blanuska1985 v utorok mám poradnu tak jej to určite spomeniem. Večer ma to bolelo celý čas pokým som nešla spať, samozrejme z hrozným scenárom v hlave.Mám strach, čo mám robiť?
@pata31 veru, nezaskodilo by mat odolnejsie bradavky a pripravit ich na to, co ich caka, ved urcite vies o com hovorim 😉 pre mna bolo kojenie omnoho horsie ako samotny porod a vela zien to tvrdi, ze porod je nic, horsie je co pride potom..
kedy mas dalsiu kontrolu? ty mas trosku viac casu ako ja na otocenie babatka. ja mam tak roztiahnutu maternicu, ze mne sa stale toci dookola, aj to vidim ked sa pozeram na brucho, aj priamo na ultrazvuku nam urobila kolecko ako utekala pred sondou... ale ja budem cakat do poslednej chvile ci sa neotoci, urcite aj hodinu pred cisarskym som schopna ukecat lekara nech ma este pozrie ci nahodou nie sme spravne 😀
@lucia1424 aj ja som v 34 zacala mat take bolesti, ale tazko je na dialku povedat, ci je to normalne alebo nie. na jednej strane ti poviem, ze to mame vsetky, teda bolesti v podbrusku,alebo v krizoch a maju to byt poslickovia, kedy sa maternica pripravuje na porod. ak by si rodila, je to v pravidelnych intervaloch a zvysuje sa intenzita. kontroluj s,i ci sa ti babo pekne hybe a tym ti da najavo, ze sa citi dobre.
na strane druhej, ak mas zly pocit, a necitis sa dobre, daj na intuiciu a vyber sa do nemocnice, urobia ti vysetrenia a budes kludnejsia ked ta odbornici skontroluju.
@elfka.elfka to fakt sa ti takto toci? 😕 mne nie, len sa puci a kope raz do mechura, raz do boku s nozkami...a idem na dalsi tyzden na utz a prietoky, tak ak by nebolo otocene, tak pozrie aj vahu a velkost, ze ci to bude skor sekcia abo prirodzene...dufam, ze sa umudri a otoci sa....
no a ako prvorodicky sme asi riesili hlavne ten porod a co bude po porode sa moc neriesi, len potom su vselijake prekvapenia co sa tyka kojenia a babatka....ja som nastastie mala vela mlieka, teda az moc, zapchal sa mi mliekovod, tak som jednu noc ani nespala, ako som v kuse odsavala, ale zase lepsie, ako sa trapit s mlieckom...a bradavky veru ze kym si zvykli, tak aj bolelo 😝
@lenkakusi ahoj. aj ja mam problem s tymi opuchmi. a tiez mam tlak aj moc v poriadku, len tie opuchy.... U mna to momentalne doktor poriesil tak, ze mi nasadil lieky - Moduretic - beriem ho 2x tyzdenne - a ze keby ten nezabral, tak ma posle do nemocnice. Nastastie zabera, tak dufam ze sa nemocnici az do porodu vyhnem 😉

@erika439 do konca mesiaca??? ja nie som tiez domased, ale proste uz toho mam dost a som rada ze budem doma a budem sa na klude chystat na prichod stupla, aj veci pobalit, pozehlit, dokupit, navarit a odychnut🙂)