icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
21. apr 2012

@loralo 😀 jasne citron🙂

nessy
21. apr 2012

@loralo sak za to 😀 😀 😀 ja ze tak strasne sladke lubis 😀

loralo
21. apr 2012

baby ja mam strasne male brusko, ked niekomu poviem, ze som v 6om mesiaci tak sa na mna dost divne alebo sokovane diva. aj medzi babami kam chodim na predporodnu pripravu mam najmensie. Moze to predstavovat nejaky problem?

miskachrumka
21. apr 2012

Dotyčné aspon nanápadne sledujú 😅 😅 😅 😅

miskachrumka
21. apr 2012

@loralo nie preboha !
netráp sa takými hlupimi vecami 🙂

loralo
21. apr 2012

@miskachrumka to je k tejto diskusii? zase nie som v obraze 😀

miskachrumka
21. apr 2012

@nessy ja verím že to prejde ako odišlo do nosa som si začala dávat morsku vodu Sterimar a naparovala som sa ešte !a voda s citronom !
no sople ma držia stále 😠
tečú mi sople a ked chcem fúkať nič nejde 😠 😠 😠
neznášam to !
ale mala dáva o sebe vedieť chvalabohu 😵 😵

miskachrumka
21. apr 2012

@loralo nie nie ja len tak 😀
kukávaš farmu ?

miskachrumka
21. apr 2012

@loralo ja viem 🙂
požartovať musíme 🙂

miskachrumka
21. apr 2012

V 23. týždni bábätko váži už okolo 500 gramov. Konečne dosiahlo váhu, ktorú si už môžete predstaviť, 1/2kg je už cítiť. Je dlhé asi 28-29 cm a je to meranie od hlavy po päty. To je už veľkosť malej bábiky a bábätko sa podobá na malého človiečika.

Maternica sa dá nahmatať cca 3 cm nad pupkom. Doteraz si pribrala asi okolo 7 až 9 kg. Občas môžeš pocítiť falošné kontrakcie, ktoré nazývame Braxton-Hicks kontrakcie. Nemali by byť bolestivé a tiež nemajú byť pravidelné. Tieto kontrakcie sú v podstate tréningom maternice a tvojho tela na očakávaný pôrod. Počas ďalšieho tehotenstva sa môžu zosilovať, ale opakujem, nie sú bolestivé a neprichádzajú v pravidelných intervaloch. Ak máš kontrakcie, ktoré prichádzajú každých 7-12 minút, treba ísť do nemocnice, pretože sa môže jednať o predčasný pôrod. Braxton-Hicks kontrakcie môžeš aj cítiť, keď si položíš ruku na bruško. Cíti ich aj bábätko, ale asi tak, ako keď ty ideš na dobrú masáž.

Bábätko ukladá stále viac tuku ale telíčko je stále červené a zvráskavené. V tomto momente sa vytvára viac kože ako tuku, preto sa zdá, že bábätko jej má nadbytok. Mala by si cítiť pohyby v brušku, ale aj kopance a kotrmelce. Bábätko občas môže kopnúť aj do tvojho močového mechúra, čo môže spôsobiť čiastočný únik moču. Ručičkami sa dotýka vlastného tela, a hra sa aj s pupočníkom. Stále silnejšie cucá svoj palec. Zasa je to tréning na reálny život. Môže sa mu aj čkať. Budeš to pociťovať ako malé pravidelné pohyby. 23 týždňové bábätko v brušku aj zíva.

miskachrumka
21. apr 2012

Krásny článok 😵

zyza
21. apr 2012

@xtinakc a to ku ktorej dr chodis?Mne zase doktor povedal,ze 3D je zbytocne drahe,resp.ze to je len take krajsie video pre mamicky,a vsetko sa da pozriet aj na 2D...Co doktor,to iny nazor... 😒

nati04
21. apr 2012

@zyza ahoj ja som zase počula že ten 3D ukáže rastepy tak ja uz fakt neviem že co je správne či ísť alebo nie

monculka
21. apr 2012

@miskachrumka netlacim 🙂 aj ja mam same flaky ale len na pyzame...inac ako sa mas?preslo ta to co na teba liezlo? 🙂

monculka
21. apr 2012

Co je dobre na palenie zahy?dost ma pali v poslednom case...

nati04
21. apr 2012

@monculka acidko

saranata
21. apr 2012

@monculka mlieko studene

monculka
21. apr 2012

@saranata no to skor ako to acidko 😉

nati04
21. apr 2012

@monculka tak mne pomáha acidko ale kto co má radšej 🙂

miskachrumka
21. apr 2012

@monculka mne gynekolog predpísal jedny cmulacie tabl .hned za pár sekund ako sa rozpustili bolo po páleni !
super vec ! len musim zistit ako sa volali 😀 ale idem si ich dat prepisat v poradni tak ti napíšem ak dovtedy nenapadne !su vhodné hlavne v tehu !

zyza
21. apr 2012

@monculka tak mne najviac pomohla mineralka Fatra

miskachrumka
21. apr 2012

@zyza to máš pravdu grganie tomu tiež napomáha !

miskachrumka
21. apr 2012

okej maminy idem ja buvať papa dobrú noc

saranata
21. apr 2012

@monculka kazdý ako má rad , aj neznásam acidko, a viem ze mlieko pomáha , ale ked zvládas acidko tak lepšie to 😉

smolinka024
22. apr 2012

baby mam otazocku...pijete niektora bezkofeinovu kavu?! Lebo ja som zacala a tak ma len zaujima ci aj ta by nejako nemohla uskodit babu:((( Pijem ju uz tyzden a mam pocit ze som uz zavisla a nevydrzim bez jednej kavicky (velkej) denne 😉

saranata
22. apr 2012

@smolinka024 bezkofeinova kava je v tehotenstve vhodna🙂 ziadne obavy
Ani normalna kava nie je problem ak sa pije s mierou

miskachrumka
22. apr 2012

@smolinka024 ja pijem bezkofeinovu kavu !
kedže nemožem momentálne normálnu na srdce !

miskachrumka
22. apr 2012

@smolinka024 vieš čo v dnešnej dobe škodí všetko ,tak vyhnuť sa všetkému nemožno ani tej polovici sa nedá !
taký je svet a čim dalej je to horšie ☹
ja som si myslela jednu vec !
ked som čakala maleho som si myslela že sme vtedy najviac ohrozený ,že nám škodi ešte viac ako je škodlivé no ešte len ked sa dieta narodí potom som pochopila že je to ešte horšie !

miskachrumka
22. apr 2012

Teraz ked čítam otom acidku mám nan aj ja chuť !
ja mám rada vanilkové !

wadja
22. apr 2012

ako mate zienky ? ja mam navarene od vcera tak ifdem prvy krat skusiot osie hniezda s cokoplnkou som zvedava ako dopadnem s cestom ,nejako si netykam s kysnutym 😀 😀 takze idem na to 🙂 vcera kysnuty kvet dnes hniezda 🙂