Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@nati04 mna bolievaju strasne krize a potom mi to ide do noh smerom dole. dneska rano ako som ,lezala na pravom boku, tak ma z toho boleli nohy, ze som netusila co sa to deje, ved som v noci nic nerobila, len som spala
konecne som dosla z toho mesta...aj z karfiolom pre moju polovicku 😀 dojem minovky dam sprchu a idem varit...do 3 musim vsetko stihnut...ide mi hotel paradise... 😅
@klemente ahoj, neviem ci ti poradim, ale aspon sa pokusim :
1. spaci vak som dostala od kamosky a este uvidim ci ho vyuzijem, ak nie, tak ho zakryjem len plienkou alebo tenkou dekou ak bude treba
2. tak ja mam vsetko zo zapinanim len zo spodu, ze to musim pretiahnut cez hlavicku. nerobim si z toho tazku hlavu. kamoska mala tiez take iste ako ja a v pohode to zvladla, tak urcite aj ja to zvladnem
3. tak toto som este nepozerala ak mam povedat pravdu
mam sa fajn, zatial nic taketo ja nemam. sem tam ma bolia akurat krize, hlavne ked viacej robim, co je u mna zase normalne, lebo zabudam ze som tehu , niekedy si to ani neuvedomujem. to ze ti je do placu niekedy, tak to je podla mna normalne, lebo su to hormony. aj mne sa to stava, minule som mala dokonca take zachvaty smiechu ze som sa z toho skoro az rozplakala a priatel kukal na mna ako puk
@monculka karfiol je jedina potravina, ktoru neznasam obalovat. priatel ho musi zakazdym obalit a ja ho uz potom dorobim 🙂
@19vierka84 aj ja to tak cítim
@nati04 minule ma tak boleli krize a nohy, ze som ledva chodila, ale na druhy den to bolo nastastie v pohodke. asi som precenila svoje schopnosit co mozem terat robit a co nie. problem je v tom ze som zvyknuta si vsetko porobit, len teaz uz nemozem a na to zabudam a potom ma boli cely clovek.
Dík vierka.
Baby, a ešte niečo. Minulý týždeň som bola na poradni a váhový prírastok od zač. teh. bol 2,5 kg (ak rátam váženie na jednej a tej istej - mechanickej váhe) a 3,5 kg, ktoré sú zapísané v knižke (sestrička ma začala vážiť na digitálnej).
No ja som sa po necelom týždni zvážila na mechan. váhe, čo je u rodičov a tam zrazu o 3 kg viac ako na mechanickej! Zľakla som sa. To čo má byť? Je pravda, že som od rána pila, lebo som nachladená, tak čajíčkujem. O 2 týždne mám kontrolu, tak som zvedavá, čo ukáže váha, na ktorú som zvyknutá, a čo za to môže. Či opúcham (nezdá sa mi to na pohľad, aspoň nie tie 3 kg, či teplo alebo nachladnutie..
@19vierka84 no vidis...a mna to len caka...este sa mi len vari 🙂 ani ja to neznasam-...
@klemente Ahoj, ja spací vak nekupujem, pri prvom dieťati som ho vôbec nevyužila, hoci pripravený bol... malý bol od začiatku v perinke, jednoduchšia manipulácia s bábom, kým bol úplne malinký... a neskôr som ho zakrývala dekou alebo ľahkou prikrývkou
- bodinká - mám tiež odložené prevažne tie so zapínaním zo spodu, pár tričiek so zapínaním spredu..a ponožtičky som zatial neriešila - ak bude v perinke, nepeotrebuje ich, a neskôr už skôr dupačky...(vychádzam z toho, že aj môj prvorodený je augostový a tak som postupovala pri ňom)...
s dýchaním a sedením mám problém aj ja... potrebujem stále zmeniť polohu sedenia, keď v jednej polohe sedím viac ako 10 minút (to riešim najmä v práci)... a dýchanie -prejdem po schodoch a fučím ako sloník....
@klemente ja sa vážim vždy doma ráno, keď idem do poradne, sestrička sa ma na začiatku pýtala, či sa mám možnosť doma vážiť, aby som jej potom hlásila len váhový prírastok...uvidíš, aku váhu ti ukáže digit.váha u Dr., ci aj tam ti vyskoci váha, alebo je to len tým, že si sa vážila na rôznych váhach... lebo sa mi nezdá, žeby za necelý týždeň si pribrala 3kg, aj ked v tomto teple a prípadnom opúchaní to celkom teoreticky asi aj je možné....ale skôr chyba váhy 🙂 neboj, vyčkaj do poradne....
@klemente vitaj medzi nami 🙂 tak ja som napriklad bavlnene ponozticky kupovala v brendone u nas v raci, ale to este pre dcerku a kedze aj teraz budeme mat babu tak iba podedi, ale skus pozret tam, urcite budu mat. a co sa tyka toho oblecenia ja mam dupacky co sa daju zapinat cele v predu a potom mam take kosielky co sa tiez zapinaju s predu tie som kupila v kik, ale po malej mam kopec veci ako napriklad bodicka a tie maju iba zapinanie pri krku, cize sa prevliekaju cez hlavicku. Obliekanie som uplne zvladla v pohode aj pri malej prvy krat, len sa jej to nepacilo, ale jej sa nepacilo obliekanie vobec, pri kazdom obliekani revala jak besna a bolo jedno ci jej to ide alebo nejde cez hlavu 😀
@kacenka78 počkám, počkám, len ma to dosť vyviedlo z miery. Pretože doteraz som priberala veľmi rovnomerne.
Keď si spomínala tie bodynká, to sú tie bez rukávov? Trochu mám chaos v tom, čo je tričko a čo body. A pod to body sa ešte niečo dáva? Či bude mať holé rúčky? Ja fakt neviem čo tomu dieťaťu oblečiem, aby mu nebolo teplo ani zima. Nie je to teda veľmi problém to zapínanie zo spodu?
baby a riesite už aj sadu vankus+palon pre augustove babo? ci zatial netreba a casom sa to kupi?
@vevuska1 takže v brendone ich majú, super, ďakujem🙂
Kupujete len čisto bavlnené veci? Dnes som napríklad videla v tescu takmer navlas rovnaké svetríky so zapínaním, len rôzne farby. No mali rôzne zloženie! Len niektoré z nich boli 100% bavlna, iné farby už boli zmiešané, tak som to nekupovala.
@klemente no skus pozret, hadam budu mat
noo cisto z bavlny veci je malinko teda a ja popravde ani moc nepozeram zlozenie, ale urcite je lepsie ak je viac bavlny ako dakej umeliny, to by som asi neobliekla ani sebe 🙂 lepsie je bavlnene, bavlna dobre saje pot a aj babo sa bude potit urcite
@baska1 tak toto neriesim, mne mala nespala na vankusi asi do 2 rokov a pod paplonom nespi ani teraz a to uz ma 3 roky, ona sa s pod toho malinkeho lahunkeho paplonika vzdy odkope. spava v spacom vaku a v tom spava od malinka, len my byvame v dome kde je ovela chladnejsie ako v byte, dokonca aj teraz tu mame super chladok 🙂 tak ja sa bojim, ze ked sa odkope prechladne, preto ten vak, ale spod velkej periny co mame my sa odkopat nevie lebo je tachsia
teraz pri babatku to budem asi tiez riesit tym spacim vakom, mam taky tensi aj ako deka to je, takze do toho budem asi davat v lete i ked ja mam termin az koncom augusta a to uz asi take horucavy nebudu, ved uvidim 🙂
@klemente pre malého mam pipravené bodynka aj s krátkym ale hlavne s dlhým rukávom... v septembri a neskôr tie krátke budú skôr ako tielka slúžiť... body je vsetko, co sa zapína dole medzi nožkami, aspon myslím 🙂 potom mam take kosielkove tricka, bez zapínania dole a tie sa tak mierne zavinujú, teda v predu sa prelozi jedna cast cez druhu a potom zapnu na boku....
@klemente ahojky, my sme tiež spací vak dostali od kamošky, ale je taký teplý, takže ho na začiatku určite nepoužijeme. Skôr tiež malinkú len prikryjem niečím tenším, netreba aby sa prehrievala a v byte máme hnusne teplo v lete 😒
oblečko mám tiež väčšinou čo sa rozopína medzi nohami a pri krku, takže tiež sa tým nejak nestresujem, chcem ešte dokúpiť dupačky, lebo mám 90% vecí body s krátkym rukávikom, takže aj niečo dlhšie nám treba pre istotu a na september už zrejme bude treba dlhé aj rukáviky a tie by som tiež rada mala aj také čo sa rozopínajú na brušku.
Ponožky tiež netuším či sú 100% bavlna, ale snažím sa veci kupovať čo najviac bavlnené, oblečko je v normálnych obchodoch určite bavlnené, takže sa netreba podľa mňa báť.
Inak mňa bolievajú kríže aj celkovo chrbát po námahe, ktorú by som nemala mať, ale nakoľko prerábame dom, tak manželovi aspoň drobnosti pomáham a keď už nevládzem alebo ma pichá v brušku tak už len sedím a sledujem dianie 😀 Inak našťastie žiadne iné ťažkosti, nohy mi zatiaľ nepuchnú, len sa veľmi potím v tomto teple, ale to je normálka. Bruško mám asi také akurát aké mám mať v 24tt, takže sa ešte vládzem aj zohnúť, ale je to čoraz ťažšie, napríklad pedikúra začína byť problém 😉 😀
Inak aj ja sem tam plačem, ale rozplače ma ak niekde v telke vidím pôrod, bábätká, tak som veľmi dojatá a od šťastia revem, alebo pri čítaní knihy o starostlivosti o bábo som tiež plakala 😀
Kočky aj ja mám jednu otázku 😉
1. v čom plánujete doniesť bábätko z pôrodnice (oblečenie) ak bude napríklad takto teplo a v čom ak bude chladnejšie, prípadne pršať? Ja som rozmýšľala, že by v teple malo stačiť nasledovné: body s kr. rukávom, na to mám také "legíny" pre bábo, nie sú úplne úzke, samozrejme tenká čiapočka, ponožky a prípadne prikryť tenkou dekou, alebo plienkou, malo by stačiť v tomto teple, nie? Nechcem ju zbytočne prehrievať...aké sú vaše názory?
Ahojte.@klemente spaci vak sa chystam kupit,i ked neviem od kedy ho budem pouzivatpre babo mam zatial kupene prevazne klasicke body a dupacky ale planujem kupit aj tricka so zapinanim vpredu,nejake zavinovacie.a ponozky som este nepozerala...a co sa tyka mojho tehotenstva,tak mne to tehotenstvo asi nejak prospieva 🙂od zaciatku ziadne nevolnosti a tlak som mala vzdy nizky a od kedy som tehotna tak idealny 🙂akurat spanok mam menej kludny ako pred tym a s teplom na mna prichadza bolest hlavy....
mne uz nohy pomaly zacinaju opuchat, dnes som si to vsimla, ked som prisla z prace. tak som povysavala, co to poriadila a teraz sedim s vylozenymi nohami, snad odpuchnu.
a zacinaju ma boliet miesta v oblasti krizov a bedrovych klbov, ale to nevadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂
No a dojme aj mna hocico 😝
@mishuu no my "placentove" by sme sa mali fakt setrit. my sme sa velmi naplasili ked som zacala krvacat a skoncila v nemocnici, tak odvtedy mi manzel ani rodicia nedovolia nic robit. akurat take bezne ako vysavanie, zehlenie,pranie, umyvanie riadu, atd, okrem zmyvania podlah a okna mi tiez niekto bude musiet prist umyt 😝
Takze ozaj davaj na seba pozor a setri sa
sedim na balkone 🙂 pocuvam radio a papam karfiol... 😎
@mishuu pokial budu horučavy ok, ale ak by bol normálny den , tak pre novorodena určtie dlhý rukáv a nejaké polodupky balvnene a čiapočku tenku, to su moc maličke deti z dostatočne nevyvinutou imunitou takze neprehánat , ale ak by bol jeden z tých hrozne teplých dní tak kludne len prekryt plienkou a len bodynko 🙂
@mishuu no ja som nad tymto tiez rozmyslala, ale asi to vidim na dlhe dupacky aj s dlhym rukavom a tenku ciapocku a keby bolo ozaj strasne teplo, tak mam take dlhe polodupacky ci ako sa to vola, take gature vlastne 🙂 body s kratkym rukavom, ale ciapocku urcite a ked tak prikrit plienkou. ja mam ale termin 29 augusta a ak sa narodi v termine tak uz podla mna tak horuco nebude, ale pre istotu nachystam aj to aj to a uvidime podla pocasia 🙂
ahojte baby, tak ja sa hlasim z nemocnice 😢 nechcem nikoho znepokojovat no tie co ste opisovali všelijake natahovanie maternice ... atd dajte si pozor ja som tiez mala len obcas taky pocit a uz mi to pondelok nedalo a sla som k dr. a krcok sa skracuje, otvaram sa. som z toho v depke všetkého, neviem ako to dopadne. zajtra sa dozviem viac, dnes som bola znovu na vysetrení ale skoro nic mi nepovedali. len utrzky a z toho mam len nervy.... pocas prveho tehu som mala opacny problem a teraz toto, len mi povedali ze to prilis skoro a nieco riesili s 3 potratmi. a ze po 30 tyzdni to bude vraj horsie. tak asi ma cakaju tazke mesiace, najhorsie je ze malu mam doma a place a cele to je na .........

ahojte augustovky,
dnes sa k vám trošku pridám s pár poznámkami a otázkami 🙂
1. Kupujete pre bábätko spací vak už od začiatku? Nebude mu v tom v lete teplo?
2. Máte/budete mať pre novorodenca aj oblečenie, ktoré nemá zapínanie vpredu? Je to vraj nepraktické a bábätko sa zle oblieka, ak je na tričku alebo bodynku len otvor pre hlavičku, no v Tescu majú dobré zľavy na tie biele body a ja som nevedela či kúpiť, či nekúpiť. Veď to bábo je na začiatku ako vrece, nespolupracuje pri obliekaní, tak som to tam potom nechala. No zase tých tričiek s predným zapínaním nie je veľa. Alebo viete o obchodoch, kde ich majú?
3. Nenašla som ani čisto bavlnené ponožtičky. Predávajú vôbec také?
O ďalších otázkach ešte porozmýšľam 😉
A inak, ako sa máte? Ja sa trošku posťažujem: som v 26 tt., no niekedy mi je do plaču, ako zvládnem svoje brucho ešte 3 mesiace. A to mi ľudia hovoria, aké ho mám malé. No ja už koľkokrát ani nevládzem sedieť. Všetko ma tlačí, nemôžem dýchať a niekedy mám od nafukovania také pichania pod rebrami, až mi je z toho nevoľno. Máte niekto taký problém?