icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monika1091
11. máj 2012

@gelifil no aj ja si myslim ze skor zo zeleza....... a to caj je volne predajny ci na predpis?... ale rozmyslala som aj nad kys. listovou

miskachrumka
11. máj 2012

@kacenka78 presne toho názoru som aj ja 🙂
a glycerínový čipok sa dáva aj po sekcii na prvú stolicu po operácii ak si dobre pamatám 😉
mne tiež pomohol po 10min som "utekala"na wc

vevuska1
11. máj 2012

@miskachrumka tak v ba v sukromnej klinike stoji porod 1500 eur takze riadna palka, ja som tam bola iba na morfo a na nt uzv, akoze krasne vsetko, cistucko vsade, ale co ja viem, tolko penazi by som nikdy nedala

monika1091
11. máj 2012

@miskachrumka ja tlak mam v poriadku len tlcie mi srdce hoc co spravim len co prejdem po schodoch .... zdvihnem sa z gauca... mopujem .. zo vsetkjeho

kacenka78
11. máj 2012

@miskachrumka ja sa chystám do pôrodnice Košice - Šaca a tam by aktuálne ceny mali byť 23 € za nadštandard.pôrodnú sálu, 20 € za prítomnosť otca pri pôrode, 150 € EPI, 230 € zazmluvnenie konkrétneho pôrodníka riadne na zmluvu uzatvorenú s nemocnicou, izby od 10 € do 70 €.... a tak vyzerá najvyšší nadštandard v Šaci 😀 -> http://www.facebook.com/media/set/?set=a.101505...

miskachrumka
11. máj 2012

@vevuska1 ani ja moj muž by mohol zarábať aj neviem kolko a nikdy by som za porod nedala 1500E 😕 😕 😕
strašné ceny normálne som teraz v obraze !
som netušila že to tam je až také hrozné sa nečudujem že sem chodia všetky rodiť už ich teraz chápem !

monika1091
11. máj 2012

@kacenka78 ja tlak mam optimalny..... len tlkot srdca mam vysoky ... ale to vraj ze som tehotna ze v tehotenstve a teraz v tomto stadiu tehotenstva je to v norme.... tak som zvedava som objednana ku kardio .... tak co so mnou porobia to neviem :-P

miskachrumka
11. máj 2012

@monika1091 tak v tehu sa skor zadýchaš aj sa ti srdce skor rozbúcha to je normálne aj sa viac potíme tím pádom !

monika1091
11. máj 2012

@kacenka78 no to iste i mne tak skace ten tep....

monika1091
11. máj 2012

@kacenka78 a tebe dali nato nejake lieky ci len to ze to je koli tehotenstvu?

gelifil
11. máj 2012

@monika1091 caj je volne predajny...akoze kys.listova robi problemy?ja beriem femibion atiez bez vedlaj.ucinkov

miskachrumka
11. máj 2012

@kacenka78 tu stojí nadštandartka na den 12E +strava ...ak je na izbe aj muž ešte si dopláca a priplatok k vyberu dr je okolo 50E iné neviem ......ja som rodila aj normálne aj sekciou a bola som tam 12dní dokopy kedže som tam už bola 4dni pred termínom a platila som len za tú nadštandartku za nič iné !
a jednej úžastnej sestričke by som aj modré z neba z niesla musela som ju obdariť skvelá žena vtedy odchdzala do ba :(

kacenka78
11. máj 2012

@monika1091 nebrala som ziadne lieky, len som si kontrolovala tep 3x denne..... teraz mam v rozmedzi 75-110, takze v norme

monika1091
11. máj 2012

@gelifil nie nerobi problemy pytam sa ze ake mate skusennosto s tou kys. listovou

vevuska1
11. máj 2012

@miskachrumka ja sa tiez cudujem, ze niekto da tolko penazi za porod, moj muz zaraba teda tolko, ze kludne si to dovolit mozme, ale na co? je to tam sice krasne na urovni vsetko, ale za tie peniaze to aj tak nestoji. tych par dni to prezijem v hociakej nemocke, hlavne, ze budem s drobcom 🙂

gelifil
11. máj 2012

@monika1091 Jeej, ty si tiez z ke, rodis 2 tyzdne predo mnou:kam si sa rozhodla ist?

monika1091
11. máj 2012

@kacenka78 tak ja 122... ale v norme mam 97 ... ake z nicoho nic mi vyskoci tep ...

miskachrumka
11. máj 2012

@vevuska1 asi tak za tie peniaze možme nakúpit dietatku tolko toho .......a nie dávať niekomu inému !

gelifil
11. máj 2012

@monika1091 ja som naposledy mala tep 125, doma , ked meram, tolko nemam, na man posobi stresujuco uz len to, ze som v nejakom nemocnicnom zariadeni ☹

kacenka78
11. máj 2012

@miskachrumka každá nemocnica má vlastný cenník služieb nad rámec štandardu uhrádzaného poisťovňou.... ja som rodila v tejto pôrodnici aj pred 6 rokmi, hoci je to cca 8O km od nás, ale na základe recenzií som sa rozhodla pre túto pôrodnicu....za niečo si zaplatím, iné zase nie, ale dať 1500 € za poplatky okolo pôrodu (aj 500€ je príliš veľa), to je trošku moc, však?

kacenka78
11. máj 2012

@monika1091 spomeň to Dr. pri najbližšej poradni, uvidíš, čo povie...

miskachrumka
11. máj 2012

@kacenka78 ako píšeš je moc aj 500E!
mna ti vyšlo do 100E a to som tam bola 12dni podotíkam ..........a vkuse mal dohlad nadomnou moj gynekolog nie iný !
možno preto nemocnica Banskej Štiavnici bola ohodnotená mamičkami z celeho slovenska ako najlepšia !

kacenka78
11. máj 2012

@miskachrumka ja som pred 6.rokmi pri odchode z pôrodnice v pokladni platila 3050 Sk, a to bolo 500 sk za nadštandard.pôrodnú sálu, kde bol manžel pri mne celú noc až do pôrodu na obed, potom prítomnosť otca pri pôrode ďalších 550 Sk, a 4 noci v nadštandard.izbe po 500 SK.... epi som nestihla, vtedy to bolo okolo 3.000 Sk...

vevuska1
11. máj 2012

@miskachrumka ved toto, ze za to mam kocik a kopec vseliakych inych veci a este mi aj ostane 🙂 ja si ani lekara platit nebudem, som toho nazoru, ze odrodit ta musi kazdy a ja nikomu pchat do vacku nebudem, ved je to ich praca. ani epidural nechcem tento krat, pri malej som mala a mam pocit ze aj tak nezabral, jedine co si zaplatim, je otec pri porode a nadstandard

miskachrumka
11. máj 2012

Teraz som zistila že po 3,5 roku sa ceny nadštandarných izieb zvýšila na 17E na den !

miskachrumka
11. máj 2012

@vevuska1 ja si zaplatím nadštndartku aj to až na 4-5 den po sekcii kedže 3 dni si na pooperačnej izbe ...
muža si platit nebudem kedže tam nemože byť (na operačke)..bude čakať na chodbe ....tak že zas len nadštandartku nič iné ....uidím ako sa budem hojiť či tam pojdem skor či nie !na tej nadštandartke su strane nizke postele a mne sa po sekcii zdalo uplne nemožné si sadnut stím rozpraným bruchom tak nizko a potom sa postaviť a na tich klasických izbách su vyššie postele tak skor som zišla nižšie ako sa chytat všetkeho aby som sa postavila hore :(
možno vydržím aj celý čas na normálnej izby s mamičkami !

monika1091
11. máj 2012

@gelifil no hovor mi nieco o tom ....... len tam nechcem ist bo to nic nemoze clovek robit ani popratat ani poprat ani nic....

monika1091
11. máj 2012

@kacenka78 hej ze je to tym ze som tehotna aze som chuda....

monika1091
11. máj 2012

no holky ja beriem magnesiove tablety -Galvex....... a železo -aktifferin

saranata
11. máj 2012

@miskachrumka bud taká dobrá a nereaguj na moje príspevky ok?
cena EPI je cca rovnaka na uzemí SR, nie uplne ale priblizne
a u vás nerobia lekári ani zakladne vyšetrenia ako je Papa-a a podobne takze asi ani EPI nepichaju, už sa nedivím ničomu
neviem odkial si ale ešte som nepočula ze by v nejakej nemocnici nepichali EPI , nedaj sa vysmiat