icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kacenka78
23. máj 2012

@fate_girl poisťovne preplacaju USG robene v cca 10, 20 a 30 tt...takze oficialne uz nie, ale aj mne dr. robi zakazdym, ked idem na poradnu, resp. teraz chodim kazdy tyzden a stale mi spravi, aj ked nezameriava sa teraz na dieťa ale na krčok a polohu dieťaťa...

fate_girl
23. máj 2012

@kacenka78 mne nie... lebo tento moj robi sono iba v stredu a ked ma objedna na iny den ako je streda, tak mi ho nespravi :( lebo resp. aby som to lepsie vysvetlila, on ma sono v ordinacii, ale on tie sona nikdy nerobi, ma tam takeho mladeho doktora a ten ich robi a ten je tam len v stredu, ine dni nie.... takze ste ma teraz nepotesili :( takze to budem musiet naozaj cakat az do porodu kym zistim co vlastne cakame :(

bonninka
23. máj 2012

@fate_girl opravdu to je tak, že oficiálně okolo 12,20 a 30. tt se dělají ty sona, ale mě sestra od pediatričky řekla, že pojišťovna jich proplácí daleko víc. Nejsem si jistá, ale řekla buď 6 nebo 8. Ty 3 jsou povinné kvůli screeningu a kvůli vyplacení porodného. Ale podle mě ti ještě jedno určitě před porodem udělají. Aspoň já to s malým měla, když jsme došla v 36. týdnu do nemocnice, kam se chodí pak každý týden, tak jsem se musela na jedno někam objednat (měli i nemocniční-takže v pohodě) a to kvůli tomu, aby měli nějakou představu a poloze a hmotnosti plodu před porodem, protože po 32. týdnu je ještě možné, že se přetočí. Takže nezoufej a hlavně se tam na to ptej, třeba se zadaří 🙂 A nevím jakou mají jiné maminky zkušenost, ale prvorodičkám radím, abyste se na ty nemocniční vyšetření kus obrnily, protože to je opravdu jak na běžícím pásu, že vám změří tlak, zváží, vylezete na kozu, prohmatají, poslechnou, šup dolů a nashle,...já rodila v Ružinově (nikdy více) a tam byl pokaždé nějaký jiný doktor nebo doktorka,...

fate_girl
23. máj 2012

@bonninka mno mne ich do 20 tt spravil asi 4, ale to som mala zdravotne problemy, tak to preto a potom to uz bolo oka vsetko, a tak mi robil naposledy v 20 a dnes v 30 tt... preto som sa pytala, ze ci je este sanca, ze sa dozvieme skor alebo nie.. ale skusim sa ho nabuduce opytat ako pojdem na poradnu, ze ci by ma nemohol objednat este na jedno... a ked nie, tak snaaad ked sa bude chodit do nemocnice (ak sa u nas chodi, netusim :D ) popytam... vsak co ine mi uz zostava... ale je to normalne aby bolo furt nejak zle otocene to babatko a stale malo tu snuru medzi nozickami?! vsak tu tam ma uz od 16 tt :(

bonninka
23. máj 2012

@fate_girl tak třeba ti udělá, já se na to nikdy neptala, ale myslím, že kdyby ano, tak by mi taky udělali 🙂 Jinak je to tak, aspoň oficiálně, že 4 týdny před porodem bys měla chodit na kontroly do toho zařízení, ve kterém budeš rodit, vyjímkou je případ, že tě bude rodit tvůj lékař myslím. Ale nechci to tu tvrdit jako dogmu, myslím, že těch vyjímek může být určitě i víc, já jen píšu co je tak všeobecně známo a s čím jsem se setkala 🙂 jinak okolo toho 36. týdne by mělo být poslední vyšetření u tvého gynekologa a ten musí udělat ještě stěry a kultivaci na streptokoka (streptoccocus agalaciae) - podle toho jestli je výsledek pozitivní nebo negativní ti při porodu dají jednorázově infuzku s antibiotiky, aby se mrňousek případně nenakazil. Je to dost diskutabilní jaký to má smysl, ale tak to většinou funguje ☹

fate_girl
23. máj 2012

@bonninka mno fajin, tak som zas o nieco mudrejsia.... viem, ze by sa malo, ale napr. kamaratka ta ide rodit za 2 tyzdne a do nemocnice nechodi na kontroly, chodi len k svojmu gynekologovi, tak preto som napisala, ze ak budem chodit aj ja tak sa spytam, lebo ono je to fakt asi vsade ine... 🙂

bonninka
23. máj 2012

@fate_girl tak tak, jak se říká jiný kraj, jiný mrav 🙂 já bych taky radši chodila jen k jednomu a měla klid, ono těch vyšetření je už i tak dost a v nemocnici už ani nemluvím ☹

fate_girl
23. máj 2012

@bonninka tak to ano a ja nemocnicne prostredie vobec nemusim, to je pre mna kriz ked mam ist do nemocnice na vysetrenie nejake... to je jak za trest :(

nati04
23. máj 2012

ahojte baby beriete aj vapnik ? ja som dnes bola na odberoch a zase vapnik mi chyba tak idem zajtra kupit lebo dnes som uz nevladala;(

lensam
autor
23. máj 2012

@sykyh ja asi na antolskej. tam uz som rodila. sice nic moc, ale nemyslim si, ze inde je to lepsie. na kramaroch som lezala so synom na detskom a nebolo to co sa pristupu personalu tyka o nic lepsie. A na antolskej sa da vybavit aj samostatnu izbu pre jednu mamicku. Zachod a sprcha je na izbe. Rozmyslala som aj o Kochovi, ale to je zase vela penazi.

saranata
23. máj 2012

@lensam čo sa ti na Antolskej nepačilo?

bonninka
23. máj 2012

@nati04 já beru multivitamíny (centrum materna) a v této době už i piju poměrně dost mléko a jím mléčné výrobky, mimčo roste, tak to potřebuje 😎

nati04
23. máj 2012

@bonninka aj ja to beriem aj papam mliecne vyrobky a ajtak mi to chyba ;(

lensam
autor
23. máj 2012

@saranata jaaaj, tolko veci, ale vela ich suviselo s mojim psychickym stavom, takze som tam stale len plakala. nepacilo sa mi, ze som bola na izbe s inou babou a jej dietatom, pretoze deti nam spali na striedacku a vobec som sa nevyspala. bola som v susedskej izbe s izbou, kde spali novorodenci a ti vacsinou zborovo prerevali aspon polovicu noci. to tiez nepomahalo. vzdy som sa cudovala, preco tak dlho placu. raz ked mi maly v noci v kuse reval a isla som sa poradit do tej izby, tak som pochopila. detickam sa nikto nevenoval, vsetky plakali a sestricka si tam spala. a ked som sa jej postazovala so svojim problemom, tak mi len odvrkla, ze jej tam mam maleho nechat. krava jedna. na to som jej uz so slzami odpovedala, ze mu chcem pomoct a nie sa ho len zbavit. dalsia vec je, ze tam bolo vela porodov a teda stale hluk a ked aj sestricky nemali porod, tak tam pozerali telku a smiali sa ako keby bol biely den a oni boli na party. takze v noci sa nevyspis a hned od rana ti tam nabehnu postupne upratovacky, vizita pre mamicku , pre dieta, sestricky otravuju s meranim teploty. tieto navstevy vobec neprihliadaju na to, ze je prave cas na ranajky, obed a casto ma nahanali od jedla, aby som lekarovi ukazala vlozku. nikto sa mi tam nikdy nepredstavil. do toho vselijake vysetrenia dietatka. proste program na cely den zaisteny. do toho kazda zena ma na zaciatku problem s kojenim. aspon tak som pochopila z toho co sa baby pri obedoch bavili. mna hrozne boleli prsia, dokonca aj krvacali bradavky a neskor mi aj stvrdli prsia. pri tomto probleme som dostavala od roznych ludi z personalu protichodne rady. lekar povedal, ze nemam kojit, ked mi krvacaju a ina lekarka (tusim detska) mi zase povedala, ze kojit mam, pretoze inak to bude boliet este viacej. co sa aj stalo a podobne. nikto nikdy nezaklopal, ked prisiel do izby a pritom sme tam casto boli povyzliekane kvoli kojeniu a este k tomu pri odchode ani za sebou nezavreli a ja po cisarskom som mala problem vyliezt a zliezt z tej hnusnej a vysokej postele. na izbe mi chybalo nejake kreslo na kojenie. pretoze kojenie na posteli bez opierky (dieta drzis 20-40 min na rukach) je dost namahave. a na tej tvrdej stolicke to nebolo o nic lepsie. sestricky ked mi priniesli nejake lieky, tak som sa pokazde musela pytat co to je a na co to mam. ved to by mala byt automatika. ale s cisarskym porodom prebehlo vsetko v poriadku, mam doma zdraveho krasneho chlapceka a to je najdolezitejsie

saranata
23. máj 2012

@lensam ja som len chcela vediet informatívne , lebo som tam rodila dva krát s odstupom času a nemala som jediný problem .
viac ako polovica vecí ktoré si opísala je hold nemocnica a s tým vedomím to asi treba aj brat ...upratovačky, vizita a pod...... prístup sestričiek si asi chytila zle, ja som bola na izbe s dvoma zenami a s dvoma babatkami naposledy tak to nebolo moc ruzove, navyše jedna nepocuvala rady nikoho ohladom kojenia tak jej tam dieta vrestalo celý čas, tá druhá mala poporodnu depku tak som sa bala aby tam neskočila kazdu chvílu z okna, ale to si nevyberieš, ja som bola stastná mala som zdrave dieta a vedela som ze za 4 dni idem domov, ale sestričku so zlou naladou som tam nestretla nastastie 🙂 🙂
a ako píšeš hlavne je to za máme zdrave deti, teraz si sa rozhodla rodit tam či pojdeš do inej nemocnice?

fate_girl
23. máj 2012

holky chcela som sa spytat este, nema tu niektora z vas problem so zrychlenym tepom? mna dnes poslal moj doktor k obvodnemu kvoli tomu, ze nech ma posle na nejake vysetrenie alebo co...

lensam
autor
23. máj 2012

@saranata zatial ratam s tym, ze idem znova tam. ved ako hovorim, psychicky som to tam nezvladala. v inej situacii by som zvladala lepsie reagovat a aj sa rozhodovat, ale po porode som nebola vo svojej kozi a nemohla som tam spat. snad to druhykrat bude lepsie. aj ked si tym nie som ista. pretoze pri tomto tehotenstve som uz teraz akasi rozcitlivena a naladova 🙂

lensam
autor
23. máj 2012

@fate_girl ja mam...beriem na to lieky...bez liekov mi obcas vyletel aj na 200, aj ma prvykrat hospitalizovali. v tehotenstve sa to zhorsilo

saranata
24. máj 2012

@lensam tak prajem aby to bolo lepšie, ale na druhej strane ked vieš kam to asi smeruje a máš obavy ze to bude rovnake , prečo sa nejdeš poradit s odborníkom -psychologom ? a určite to zvládneš lepšie 😉

fate_girl
24. máj 2012

@lensam aha, lebo ja som doteraz s tym nemala problemy, len ako som zostala tehotna, tak mi zacal blbnut tlak, najskor bol strasne nizky a potom velmi vysoky... momentalne ho mam ustaleny ale zase mi zvysil pulz... aj ked som v klude a lezim mam ho cez 120 uderov za minutu, preto ma radsej gynekolog poslal s tym k obvodnemu, aby nieco nezanedbal.. a tiez mam problemy s dychtivostou.. staci par krokov a dycham ako krmna kacica... ☹

monculka
24. máj 2012

dooobre ranko 🙂

mercymay
24. máj 2012

Zdravim zienky, dneska nas caka poradna, a poobede 4D - tak sa tesim, ci uvidime nase babatko. 🙂)

monculka
24. máj 2012

je pol 10 a ja som si musela urobit rybie prsty zo zemiakmi lebo neskutocnu chut som na to dostala 😅 😅 😅 som zvedava ze co budem obedovat 😀

vierazit198
24. máj 2012

ahoj dievcata / tehulky... dlho som tu nebola.. citam ze niektore ste uz v 30t ale vam zavidim..ja ratam tyzdne .. kazdy je premna velmi dolezity.. Robite chutky na zmrzlinu tak si veru pojdem dnes po praci kupit.. ja mam dnes vysetrenie srdiecka tak som zvedava ako dopadnem.. Dievcata ktore ste v 28 tyzdni?? A ktore idete rodit na Antolsku?? Neviete kedy sa nastupuje na matersku? Nepoznate lekarov na Antolskej? Davate si epiduralku? alebo ste neni este rozhodnute? Vsetko dobre zelam.. 😀

nati04
24. máj 2012

@vierazit198 ahoj ja som v 29tt a idem rodit na antolsku;) este som si sice nezazmluvnila ale chodim k dr sisakovi ;) epiduralku si dam ak sa nic nestane pretoze si picham fraxiparine a ten sa nemoze 48 hodin predtym.

madzik
24. máj 2012

Ahojte baby 🙂

smolinka024
24. máj 2012

@jespera Ahoj, ja som zacala citit pohyby uz v 16 tt, a okolo 20 - 24tt ked ma maly kopal, tak to bolo tiez vkuse uplne dole - mala som pocit, ze zachvilu uvidim nozicky, lebo to bolo strasne. Tak som len lezala v posteli s nohami (a panvou) vylozenou uplne zosikma. Teraz som v 27tt, a maly ma uz kopka hore a uz sa trafil aj do rebra 😉 Ale akurat od vcera poobedia ma zase kopal aj tam dole. Lenze kopal aj pod rebrami aj dole, tak neviem co si to za polohu nasiel. Ale vzdy ma to "vyplasi", lebo je to neprijemne. A inak to aj predtym bolelo, ked ma tam dole kopal...

vierazit198
24. máj 2012

@nati04 ahojcek jej ty si v 29t? to je super.. ta epiduralka je pichnuta pocas celeho porodu? alebo ako to je ? ja sa dost bojim toho v vpichu..

madzik
24. máj 2012

@smolinka024 mna kopka do pupku riadne to boli ako keby mi tam pustal elektrikuuuuu 😀

vierazit198
24. máj 2012

Dievcata vy mate drobca hore nohami? Lebo mne sa stale nepretocil sedi si tam ako na trone.. No dufam ze sa otoci ja nechcem cisarsky!! 😠 ozka neboli vas niekedy pri pupku.? Ako casto citite pohyby? 😀