icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
2. jún 2012

Čím je žena obeznejšia tím potrebuje menej pribrať a menší prírastok vahy je aj pre matku dobré ...
ak žena váži 50kg a pribere 15kg tak je to podla mna okej ešte ale ak žena má 100kg a pribere na 115kg tak to je podla mna už dost škodlivé ...ale samozrejme závisí od organizmu !
a mne prietoky a ctg robili prvý krát v 34tt 🙂

miskachrumka
2. jún 2012

Dobre kočky sme sa neobedovali ideme na vylet pozrieť zvieratká aj ked je zima a špatne ale malému to slubujeme od štvrtku že pojdeme pozrieť zvieratká .......tak ideme na menši výlet dufam že nás nezastihne dážd aj ked to vyzerá všeliak vonku ....
zajtra nám odcháza zas tatik preč tak budeme zas sami 😢 😢 😢 😢

bonninka
2. jún 2012

Jinak si myslím. že není proč kupovat poštolkové nohavičky, naširoko se balilo jen v ČR a SR s oblibou v komunismu, nikde jinde to nikdo nedělá a ve 4 týdnech jdeš povinně na kontrolu kloubů, tak tam ti řeknou, jestli je vše OK, nebo ne a jestli je to k něčemu potřeba. Ony se pak v tom ty děti velmi zapařuju a kor v létě, to by pro ně byl podle mě dost velkej teror ☹ ale jsou maminky, které to po vzoru svých maminek dělají i nadále a některé k tomu jejich rodiče nutí, každopádně rozhodnutí je nakonec stejněš na tobě,...podle mě je to už zbytečný přežitek 😎

eureka_di
2. jún 2012

aj ja som si to myslela, ze postolky su prezitok, nebalila som a po 5t na kontrole mi povedali, ze mozem zacat, prave teraz, ked je uz aj teplo a pod, keby ze balim preventivne, kym je mala z porodnice a len pospavala, tak mam pokoj...v inych krajinach sa to uz nerobi, ani u nas, ale vysoke % deti sa po kontrole aj tak musi balit, vraj mame na to vacsie predispozicie ako inde...takze sa tomu asi nevyhneme, vacsina...

nati04
2. jún 2012

@eureka_di ja radsej kupim a budem to davat malinkej pre istotu

margotka666
2. jún 2012

dievcata neviete mi nahodou poradit, pracovala som pre svajciarsku firmu, dala som vypoved.. vratila sa na slovensko, a mam nastupit na PN, na socialnej poistovni mi povedali, ze si mam ziadat PN od svajciarska, lebo tam som naposledy pracovala, na slovensku vraj narok nemam..
ale ako???? to neviem, staci poslat PN do svajciarska,alebo nejake formulare?

miskachrumka
2. jún 2012

@bonninka ja som maleho ani raz na široko nebalila a vždy sme mali nožičky okej 🙂
je to zastaralé a chudatká detičky naša pediatrička to vobec nekáže !

bonninka
2. jún 2012

@eureka_di tak s tím nesouhlasím, z prvního porodu jsme skupinka cca 18-ti bab, z toho 2 baby musely mít po tom vyšetření speciální ortézu, ale ani jedna z nás nemusela balit naširoko. Je to přežitek a vůbec to není pravda, že se vysoké % dětí musí balit, osobně vůbec nikoho neznám a to si myslím, že mám poměrně dost široký záběr maminek s miminky, pokud bude dítě v pořádku, tak ho budu leda zbytečně preventivně trápit, ale jak jsem řekla - věc každé jak si to udělá,...

bonninka
2. jún 2012

@miskachrumka on to už nechce nikdo, kdo má zdravej rozum, když je přece vyšetření, kde se případná vada zjistí a napraví.

nati04
2. jún 2012

@miskachrumka jasne ty uz mas skusenost ale ja nie preto som sa pytala a nemam nikoho na blizku co by som sa spytala :( inak co kosela do nemocnice? to si mam kupit taku na kojenie?

miskachrumka
2. jún 2012

@nati04 ja som mala dve klasické a dve na kojenie 🙂
no nemám už ani jednu asi sa vyparili 😕 😕 😕

miskachrumka
2. jún 2012

@bonninka ale ešte stále poznám vela mamičiek čo to podporujú 😔
a nevedia si bez toho prve mesiace ani predstaviť :(

miskachrumka
2. jún 2012

@nati04 tie na kojenie som davala často prať teda každý den inú vždy my smrdeli od mlieka 😀 😀 😀

bonninka
2. jún 2012

@nati04 nám v nemocnici košilky půjčovali, ale tam kam jdu si musím koupit. Osobně doporučuji, abys za to nevyhazovala moc peněz a nebude ti jí líto, protože se jednoduše zašpiní,...a nemusíš kupovat ani speciální na kojení, jen aby ti šla kus podsunout pod prs, nebo rozepnout knoflíčky, to se dá vždycky nějak udělat. To jakože nechci říct, že na kojení jsou zlé, ale většinou stojí tyto dost peněz a fakt by ti to mohlo být líto. Jinak, kdybys měla nějaký tip, kde se dá na webu koupit za rozumnou cenu, tak dej vědět, určitě budu taky potřebovat 😎

miskachrumka
2. jún 2012

@bonninka z odborného hladiska sa to už nerobí a aj sa čudujem že niečo taketo vzniklo 😔
ak su predispozície na niečo tak prosím ale ak je dietatko zdravé a netrpí ničím tak na čo ho tak trápiť ?:(
ja som rada že moj prvorodený to nezažil 🙂 🙂

miskachrumka
2. jún 2012

@nati04 aj tak sa dá ako píše boninka no aj tak jednu by som si kupila na origoš kojenie 🙂

bonninka
2. jún 2012

@miskachrumka
@nati04 já jsem po císaři teda dost hodně zašpinila i krví, což v prvních pár hodinách moc nejde ovlivnit, jsem byla dost vděčná, že nejsou moje, já mít jen svoje 2 košilky co se do porodnice doporučují, tak ani nechci domýšlet. Já jen tak, že i na to je potřeba myslet,...

miskachrumka
2. jún 2012

@bonninka aj ja som po sekcii .....

bonninka
2. jún 2012

@miskachrumka však vím, už ať je to období v porodnici za námi, já to strašně nesnáším to nemocniční prostředí,...

miskachrumka
2. jún 2012

@bonninka ty si moja krvná skupina !
ja už nemám rada len ked idem obvodnej nie to ešte ležať ☹ ☹ ☹
a tá naša tažká sekcia 😢 😔

eureka_di
2. jún 2012

@bonninka v cakarni bolo kopec babatiek a vsetky museli balit, takze to je asi podla situacie a stastia...len uvadzam svoju skusenost po tom, co lekar povedal, ze som mohla balit hned a uz by to mala ok...

miskachrumka
2. jún 2012

Joj maminy som sa najedla so sýtosti dali sme si na večeru grísik malý sa tiež napukal a už drieme 🙂
idem sa ešte venovať mužíkovi ten odchádza zas na mesiac preč 😢 😢 zas namna dolieha smútok ☹ ☹ ☹

nati04
2. jún 2012

@miskachrumka kupim ;) joj ja som uplne hotova vsetko ma boli ;( doteraz som upratovala;(

vevuska1
3. jún 2012

@miskachrumka skus pozret dor jany alebo camarello, maju jedny z najvacsich vaniciek. no a potom tie velike co som mala aj ja pri malej, ale ja uz taky kocik ozaj nikdy nechcem, su hrozne nemotorne 😖

yahodova
3. jún 2012

Ahojte 🙂 Mozem k Vam? TP mam na 8.8.2012 😵

monculka
3. jún 2012

zasa o rok starsia 😎 😎 😎

monculka
3. jún 2012

@yahodova vitaj 🙂

mimi126
3. jún 2012

@yahodova ahoj, jasne vitaj medzi nami 🙂

yahodova
3. jún 2012

@monculka
@mimi126 Ahojte 🙂

monika1091
3. jún 2012

holky cas sa krati..... uz ponaly tu bude ten august... tak rychlo to vsetko zbehlo ze az.....mesiace sli ako tyzdne tak rychlo ... kiezby aj ten porod bol taky rychly..... no ved uvidime... :-P